Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid reageert met statement op uitgesproken interview van Ancelotti en bevestigt: club doet gewoon mee aan WK

Laatste update:

Real Madrid heeft in een officieel statement gereageerd op het interview van Carlo Ancelotti, die in gesprek met het Italiaanse Il Giornale aangaf dat de Koninklijke net als andere clubs niet mee zal doen aan het WK voor clubteams van volgend jaar zomer. De Madrilenen zeggen ‘gewoon’ deel te nemen. Ancelotti vertelt bovendien dat zijn woorden verkeerd geïnterpreteerd zijn.

“Real Madrid laat weten dat er op geen enkel moment getwijfeld is aan deelname aan het nieuwe WK voor clubteams”, valt te lezen in het statement. “Daarom zal onze club, zoals gepland, deelnemen aan deze officiële competitie die we met trots en het grootst mogelijke enthousiasme tegemoet zien om onze miljoenen fans over de hele wereld opnieuw te laten dromen van een nieuwe titel.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ook Ancelotti heeft inmiddels gereageerd op zijn interview. “Mijn woorden over het WK voor clubteams zijn niet geïnterpreteerd zoals ik het bedoelde. Niets staat verder van mijn interesse af dan het afwijzen van de mogelijkheid om een toernooi te spelen waarvan ik denk dat het een geweldige kans kan zijn om te blijven strijden voor grote titels met Real Madrid.”

Woorden van Ancelotti


“De FIFA vergeet dat spelers en clubs niet gaan meedoen aan dat toernooi. Eén wedstrijd van Real Madrid is twintig miljoen euro waard en de FIFA wil ons dat bedrag geven voor het hele toernooi. Ik dacht het niet”, was de trainer van Real Madrid duidelijk in het interview met Il Giornale. “Net als wij zullen andere clubs de uitnodiging weigeren.”

Eind 2022 maakte FIFA-voorzitter Gianni Infantino bekend dat het WK voor clubteams uit 32 ploegen zou gaan bestaan. Omdat er meer wedstrijden worden gespeeld, zal het toernooi financieel aantrekkelijker worden voor de deelnemende teams.

De uitbreiding van het aantal deelnemende teams is bijzonder fors, daar er in de huidige opzet plek is voor slechts zeven ploegen: de zes winnaars van de continentale toernooien en de kampioen van het gastland. Het toernooi wordt in 2025 gehouden in de Verenigde Staten, dat een jaar later het WK voor landen organiseert met Canada en Mexico.

De deelnemers uit Europa zijn naast Real Madrid ook Manchester City, Chelsea, Atlético Madrid, Bayern München, Borussia Dortmund, Inter, Juventus, Paris Saint-Germain, Benfica, FC Porto en RB Salzburg. Het toernooi in de Verenigde Staten duurt van 15 juni 2025 tot en met 13 juli 2025.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oh, het gaat om geld? Ik dacht om de sport...

10 juni 2024 om 10:53

Ik was even bang dat het om het belang/de gezondheid van de spelers zou gaan 😮‍💨

10 juni 2024 om 10:57

Real wilt super league starten, men klaagt dat het real om het geld te doen is.

Fifa start nieuw concept met meer wedstrijden, Real krijgt met 20 miljoen hetzelfde, men klaagt over Real Madrid.

Waarom is de haat jegens Real zo groot en niet jegens FIFA/Uefa?

10 juni 2024 om 11:06

Omdat het weer om geld draait, dat is het enige waar de grote Europese clubs zich druk om lijken te maken.. Het begint echt idiote vormen aan te nemen.

Als Ancelotti zich nu zou hebben uitgesproken over de hoeveelheid wedstrijden die ze volgend seizoen moeten spelen en dat ze roofbouw moeten plegen op de gezondheid van jonge mannen dan zou de hele voetbalwereld het met ze eens zijn. Maar nee, ze maken zich maar om een enkel ding druk en dat is de portemonee!

10 juni 2024 om 11:06

Voetbal is een grote sport met veel fans, wat betekent dat er een grotere kans is op een grote hoeveelheid retards.

10 juni 2024 om 11:08

Hoeveel meer wedstrijden hebben clubs in 13/14 vs 23/24 gespeeld?

10 juni 2024 om 11:25

@yoericfc: ben het vaak niet met je eens geweest, maar zie je de laatste tijd met een kritische blik naar de veelvraten van het voetbal reageren en daarin schuw je kritiek op je eigen club ook niet en dat vind ik mooi. Ook hier ben ik het weer totaal met je eens en dat wilde ik dan maar even gezegd hebben haha.

De FIFA en UEFA doen lang niet alles goed, maar net als bij de nieuwe opzet van de CL maken ze ook hier een gebaar naar de clubs die de Super League initieerden. Eigenlijk kan je het bij de Real's en City's van deze wereld niet meer goed doen en is een uittrede uit de bonden van dergelijke clubs naar mijn idee eerder lust dan een last.

10 juni 2024 om 11:25

Logisch dat het om geld draait. Dat is toch bij een instantie als de fifa en uefa niet anders? Denk je dat een liefdadigheidsinstelling is?

10 juni 2024 om 11:28

Real ziet gewoon aankomen wat je toch niet gaat tegenhouden: een voetbalwereld die 24/7 gaat draaien. Nu de voetbalmarkt ook in Azië en vooral de US ‘eindelijk’ flink op stoom aan het komen is wordt de vraag en daaropvolgende frequentie van uitzenden alleen maar groter en hoger.

Steeds meer tijdzones die bediend moeten worden, steeds meer landelijke tv-stations die een premium willen betalen voor gunstigere speeltijden (een wedstrijd Real - City is interessanter om 20.00 lokale tijd dan om 12.00 in de middag of 03.00 in de ochtend) steeds meer bedrijven die daardoor sponsoring mogelijkheden zien. Al dat geld voor de FIFA en UEFA vanuit de media- en corporate wereld ligt voor het oprapen de komende jaren en dat gaan ze echt niet laten liggen en Real ziet het aankomen.
Als de clubs nog rijkelijker beloond gaan worden (wat Real hier wil afdwingen) zul je steeds grotere selecties gaan zien, waardoor de rijke clubs de hoge frequentie aan wedstrijden ook aan kunnen doordat ze twee gelijkwaardige elftallen kunnen opstellen. Het is het enige antwoord voor een wereld waarin we naar de 70+ wedstrijden per seizoen gaan.

Volgende stap is dat de CL tijdstippen meer en meer afgestemd gaan worden op andere continenten en dat de zomerstop er helemaal uit wordt gesloopt. Oja, en de grote Europese clubs die steeds meer competitiewedstrijden op andere continenten gaan afwerken.

Real speelt gewoon slim in op een voetbalwereld die steeds globalere vormen gaat aannemen en uit zijn Europese voegen gaat barsten.

10 juni 2024 om 11:33

@sergioramoshm,
Nee, dat zijn ze zeker niet maar gaan we nu serieus verwachten dat clubs zich verlagen tot het niveau van de FIFA en de Uefa? Die semi-criminele organisaties die het voetbal proberen uit te knijpen voor iedere cent die ze waard is? Ik verwacht meer van een club die zichzelf 'de Koninklijke' noemt.

10 juni 2024 om 11:39

@zanazanyan, maar dit is toch de meest idiote redenering die ik ooit gelezen heb.. In plaats van het ontwikkelen van de eigen clubs te stimuleren in de regio verwacht je dus dat de FIFA er in meegaat en alles lekker om Europa laat draaien?

Het enige wat er in jouw voorstelling gecreeerd wordt is een waar monster wat compleet los zal komen van de mensen die het voetbal in eerste instantie groot gemaakt hebben. Prima maar dan zal de ballon snel knappen.

10 juni 2024 om 11:47

Nee hoor, ik zeg dat land van herkomst van een club niet meer leidend zal zijn. Ontwikkelen van clubs in de eigen regio is niet wat geld in het laatje zal brengen voor de FIFA.

Clubs als Real zijn de cash cows voor de FIFA, daar betalen bedrijven sponsoring en tv-rechten voor. Jij ziet het als een monster wat niks meer met voetbal te maken heeft, maar zie je dan niet dat het al die kant op gaat? En jij denkt dat het niet erger zal worden?

Alleen omdat jij je ogen er voor sluit betekent niet dat het er niet is.

10 juni 2024 om 11:59

@zanazanyan, het lijkt me erg overdreven hoe ver jij het in je voorbeeld laat gaan. Als je voor de volle 100 gelijk krijgt dan is het heel simpel: dan bestaan deze clubs binnen de kortste keren niet meer als club.

De clubs zullen dan enkel bestaan als een rondtrekkend circus en zullen zij de fans die de club gebouwd hebben definitief achter zich laten. Dit zal vast ongelofelijk veel geld opleveren tot de massa uiteindelijk interesse verliest in de holle en lege overblijfselen van wat voetbal ooit was. Ondertussen zitten wij in Europa er warmpjes bij, waar de voetbalcultuur overeind blijft waar men in Aziã« en Amerika verliefd op geworden.

Misschien heb je gelijk, het zal een trieste dag worden voor de liefhebbers van de clubs maar voor het voetbal zal het een zegen zijn als de "super Clubs" definitief Europa de rug toekeren als dat is wat zij zo graag willen!

10 juni 2024 om 12:32

Lege overblijfselen? Omdat competitieduels steeds vaker op andere tijden worden uitgezonden? Je redeneert weer vanuit een Europees oogpunt en vanuit wat voetbal voor jou betekent, of zoals ik zei, ogen sluitend voor datgeen je niet wil zien.

Tebas zei het laatst nog: “waarom geen competitieduels buiten Europa organiseren?” Et voila, weken later is het officieel: vanaf het seizoen 25/26 gaan LaLiga wedstrijden afgewerkt worden in Amerika. Real merkt dat de markt in het Midden-Oosten steeds interessanter wordt, maar shirtverkoop verliep traag vanwege het christelijke kruis op de kroon. Seizoen erop: weg kruis op alle internationale shirts/marketing materialen. Real is geen Europese club meer, Real is een globaal merk.

Europese clubs hebben steeds meer geld nodig, andere continenten zien steeds meer in hoeveel geld ze kunnen verdienen aan voetbal. Vraag. Aanbod. Jij vindt dat mijn voorbeeld ver gaat, ik zeg je dat mijn voorbeeld al voor een groot gedeelte plaatsvindt.

Vertel me nog eens hoe ik een horror scenario schets wanneer de tekenen aan de wand zich blijven opstapelen?

10 juni 2024 om 12:36

@zanazanyan, het uitbreiden van een WK voor clubteams laat zien dat de FIFA verder kijkt dan alleen naar de Europese topclubs. Als een investeerder wil stapt hij nu in een locale club ( buiten Europa) en verwerft zich via de locale stroom toegang tot het WK voor clubs. Vervolgens kan die zich daar meten met de grote Europese clubs. Dat zou voor vele wel eens een mooiere weg kunnen zijn dan een Europese club overnemen en via een veel moeilijkere weg plaatsing op het WK afdwingen.

10 juni 2024 om 13:02

Het Europees oogpunt is het enige juiste oogpunt als het om Europese clubs gaat. Nogmaals, prima als de topclubs zich wereldwijd willen gaan meten maar de lokale fans zijn degene die clubs opgebouwd hebben en dan worden zij dus niet meegenomen. Zodra er aangekondigd wordt dat de Premier League wedstrijden in Amerika gaat spelen gaan er rellen uitbreken waar die Super League controverse een storm in een glas water bij zal lijken.

Die fans zullen zich meer en meer tegen de eigenaren van de clubs gaan keren tot er vanuit de nationale competitie regelgeving zal komen om de clubs in bescherming te nemen. Zeker in Engeland zal dit het geval zijn.

De Europese clubs hebben niet meer geld nodig, ze willen meer geld in hun grijpgrage handjes gedrukt krijgen.

Het kan straks 1 van 2 kanten op:
1. De clubs gaan inderdaad door op de manier zoals jij die omschrijft en dan worden ze een aantal jaar echt intens stinkend rijk, maar dan verliezen de clubs wel iedere binding met hun lokale supporters en zul je zien dat het er op den duur niet zo heel veel toedoet hoeveel Nederlandse -, Arabische - of Aziatische mensen "fan" zijn als de lokale Madrileen liever naar Real Madrid 'de doorstart' komt.

2. De nationale bonden en competities grijpen in en beperken de praktijken die jij omschrijft en zullen hun best doen om de gulden middenweg te bewandelen.

10 juni 2024 om 13:36

Dat zeiden ze in Spanje ook, maar het rellen blijft voorlopig vooral bij klagen online.

Engelse clubs zijn al stuk voor stuk verslaafd aan de eindeloze stroom geld uit het MO of Amerika. Prima als ze gaan rellen, maar als de eigenaren het willen gebeurd het en zullen de supporters zich erbij neerleggen zoals altijd. Tegen buitenlandse eigenaren werd ook eerst geprotesteerd > fast forward 2024 en je zag fans van de historisch grootste club in Engeland de Qatari eigenaren verkiezen boven een eigenaar van eigen bodem met de hashtag #OilMeUp omdat ze bang zijn de aansluiting met City te verliezen haha. Hou op met die zogenaamde Engelse soevereiniteit hoor.

Het Europese standpunt doet er niet meer toe voor clubs die het voetbal dragen zoals Real, dat doet er alleen nog toe voor jou. Europese supporters mogen de clubs hebben opgebouwd, maar dat zorgt ook voor saturatie. Er zullen steeds meer compromissen gesloten moeten worden om een zo groot mogelijk publiek tevreden te stellen om op die manier zoveel mogelijk geld te harken.

De economische globalisering zal het voetbal steeds meer ontwortelen.

10 juni 2024 om 11:43

Het gaat voor de fifa juist om geld. Omdat het gewone wk niet commercieel genoeg is.Na een lang seizoen nog een toernooi laten voetballen met 32 teams. Absurd!!! Ik hoop dat door dat meerdere teams dit gaan weigeren.

En hij heeft gelijk ook, al die zinloze wedstrijden puur voor de commercie. Alsof het paradepaartjes zijn..

10 juni 2024 om 10:24

Quillinho, quote: "En hij heeft gelijk ook, al die zinloze wedstrijden puur voor de commercie. Alsof het paradepaartjes zijn.."Nee, denk dat je t artikel niet gelezen hebt, want het gaat dus juist om geld, dus juist om de commercie.

10 juni 2024 om 10:43

@Formus

Slechte maandag? Neem anderen er niet in mee aub.

10 juni 2024 om 10:55

Huh? Jij zegt dat hij zegt dat het allemaal zinloze wedstrijdjes voor de commercie zijn.Terwijl Ancelotti dat niet zegt, hij wil juist meer geld voor "die zinloze wedstrijdjes puur voor de commercie" zoals jij ze noemt en niet hij. Meer meer meer geld. Niet minder minder minder wedstrijden.De enige die anderen meeneemt in zijn slechte maandag ben jij hoor. Want zie al de reacties onder de jouwe en je hebt het gewoon niet (of misschien verkeerd) gelezen. En dan kan je ook gewoon "sorry" zeggen dat je reactie niet juist is. Edit: je snapt dat het alleen maar meer zinloze wedstrijdjes voor de commercie zijn hé? Alleen voor 'iets meer commercie' worden het ineens geen zinloze wedstrijdjes meer?

10 juni 2024 om 10:58

Het klopt toch helemaal wat Formus zegt? Als Real meer geld krijgt doen ze wel mee namelijk, dat is op te maken uit de woorden van Ancelotti. Wellicht heeft iemand anders last van een slechte maandag

10 juni 2024 om 10:26

Maar het is toch raar dat Ancelotti dit naar buiten brengt. Als Perez dit zei zeggen dan is dat veel begrijpelijker.

10 juni 2024 om 10:27

Puur een gesprek met een journalist en dit kwam ter sprake. Even een klein voorbereidend bommetje alvast om de FIFA te prikkelen ze meer uit te keren.

10 juni 2024 om 10:59

Perez hoor je niet in de media, die regelt alles binnenskamers. Tenzij het real raakt, dan komt er een persbericht. Die zal later wel komen als dit escaleert.

10 juni 2024 om 10:26

Dacht eerst ook dat het daarom ging, maar hij vind gewoon dat Real Madrid niet genoeg betaald wordt... Stuk minder nobel

10 juni 2024 om 10:46

Stuk minder nobel? Real is de grootste club op aarde, dan mag er zeker goed voor betaald worden. Ze hebben al zoveel wedstrijden die ze moeten afwerken. Kijk van mij apart mag dat hele toernooi worden afgeschaft, maar dat terzijde.

10 juni 2024 om 10:26

Haha je hebt het niet gelezen of wel? Het is commercieel niet interessant genoeg. Hij vindt het prima dat ze paradepaardjes zijn voor de juiste prijs.

10 juni 2024 om 10:43

Lijkt me logisch dat het ook om geld gaat. Je gaat daar helemaal heen om een extra toernooitje van de FIFA en dan stoppen zij het meeste geld in hun eigen zakken. Ook kost het de club alleen maar meer geld omdat de spelers nog een heel extra toernooi moeten spelen. Snap dan zeker dat je wat beter moet betalen als er een nieuw toernooi erbij wordt gevoegd.

10 juni 2024 om 10:45

Nee zeker niet, hij vind het niet oke dat hun Club zomaar voor alles wordt ingezet puur voor de commercie. Dat snap ik best, dan mag je betalen ook.

10 juni 2024 om 10:50

@modric

Dit bedoel ik!

10 juni 2024 om 10:40

Die clubs zijn zeker de paradepaardjes van het voetbal. Ze komen alleen niet paraderen voor die fooi.

10 juni 2024 om 10:54

Ik denk dat het er meer mee te maken heeft dat ze nog geen garantie hebben gekregen dat ze ook daar bevoordeeld zouden worden…

Heb iets gemist, waarom mag Salzburg meedoen?

10 juni 2024 om 10:24

Goed gepresteerd.

10 juni 2024 om 10:28

Op basis van? Want qua coefficienten staat bv onze kampioen boven ze. En Ajax en Feyenoord ook. En NL ook in de ranglijst.

10 juni 2024 om 10:30

Op basis van de resultaten van de laatste jaren sinds het laatste toernooi bij elkaar opgeteld.

10 juni 2024 om 10:33

Heb het even opgezocht en het geldt enkel voor de resultaten in de Champions League. Dus idd weer een andere ranglijst.

10 juni 2024 om 10:33

Er wordt gekeken naar prestaties in de CL van de afgelopen 4 jaar als ik het goed heb. Daarnaast mogen er ook maximaal 2 teams per land meedoen (met uitzondering als er meer dan 2 teams uit 1 land in die periode de CL winnen want de 4 CL winnaars zijn automatisch gekwalificeerd).

Sowieso een achterlijke opzet dit WK voor clubteams ineens. Wat is er mis met het oude format?
De voetbalkalender is al overvol, en dan ga je de topspelers in een zomer zonder Ek/wk/copa alsnog een maand lang op pad sturen. Real heeft groot gelijk, al lijkt het dus ook deels een geld kwestie.

10 juni 2024 om 10:32

Meer teams wereldwijd kunnen gewoon met deze opzet groeien, denk aan de zuidamerikaanse en aziatische teams vooral. Voor globaal voetbal kan dit voor andere continenten zeker een plus zijn. Daarnaast denk ik persoonlijk dat clubs zoals boca jr en river plate, fluminense etc ook echt mooie ploegen zijn om te zien tegen een leipzig ofso.

10 juni 2024 om 10:36

Die oude opzet is er nog wel. Alleen noemen ze dat het nu FIFA Intercontinental Cup. De FIFA WK voor clubteams is dus wat nieuws geworden. Daarom speelt Real ook in 7 competities in plaats van 6. Ze hebben gewoon een nieuwe toernooi erbij gedaan om meer geld te verdienen. En stoppen het vooral in hun eigen zakken.

10 juni 2024 om 11:05

Dit was inderdaad een mooie kans geweest om een 'echt' Wk voor clubteams te organiseren. Dus gewoon de kampioenen van bijvoorbeeld de hoogst geplaatste 32 landen ter wereld. En niet deze CL in het klein, met dezelfde clubs als we altijd al zien.

10 juni 2024 om 11:11

De oude opzet vond ik ook belachelijk, maar dat ging gelukkig maar om 1 Europese club per seizoen. Zij hadden ook meer last dan lust van dit toernooi.. Ik begrijp het idee achter het toernooi wel en vind dit toernooi in aanzien wel meer waard dan die idiote oefenwedstrijden die men ieder jaar in januari af kwam werken, maar gezien het toch al overvolle schema vind ik het niet verantwoord om dit toernooi te gaan spelen.

Ah ik dacht dat het om het welzijn van de spelers zou gaan, maar het gaat natuurlijk om de centjes.. al met al mooi dat een grote club zich keert tegen dat kwalletje van een infantino

Dat hele toernooi is ook gewoon belachelijk

10 juni 2024 om 11:06

Nou op zich lijkt het me op papier best een tof toernooi! Kampioenen van de hele wereld die tegen elkaar strijden. Komen we toch ook eens in contact met Braziliaanse, Argentijnse of Mexicaanse clubs. Het is dat het voor geen meter speelt binnen de clubs, maar anders zou het bij wijze van spreken een Champions League, wat toch alleen maar Europees is, kunnen overstijgen.

Nog een nietszeggend toernooi erbij om spelers die al kapot zitten nog meer kapot te maken. Dat het Real dan om het geld gaat is dan wel weer typisch.

10 juni 2024 om 10:51

Ach Real heeft genoeg topspelers, en het lijken er alleen maar meer te worden, dus kan wel toch!?

Helemaal gelijk heeft hij dit zijn extra wedstrijden in de benen

10 juni 2024 om 10:26

Dan moet hij dat aangeven en niet over geld beginnen.

Ja is ook de volgende manier om geld te verdienen voor de FIFA. Dit is gewoon een soort Super League alleen dan deze keer opgezet door de FIFA zelf. Alsof het speelschema nog niet vol genoeg is, ze pakken ons ook al de CL af met het format dat wij als ons hele leven kennen. Misschien is het niet eens zo’n gek idee dat clubs in opstand komen tegen maffiose organisaties als de UEFA en FIFA. Letterlijk niemand zit hier op te wachten..

10 juni 2024 om 10:28

Dan leef je wel nog niet zo lang want begin jaren 2000 was het nog gewoon een heel ander format met twee groepsfases.

10 juni 2024 om 15:02

Ben geboren in 1998 dus klopt ja haha

Op zich is het ook wel logisch. Dat WK voor clubs wordt gewoon gehouden in een van de enige zomers die er nog vrij is voor spelers. Dat is gewoon de oude WK opzet maar dan met teams. Gaat helemaal nergens over eigenlijk want die andere zomer is het dan de final four van de nations league. Weg vakantie dus.

Al dacht ik wel dat clubs veel meer geld dan 20 miljoen zouden krijgen voor deelname?

Hoewel de reden achter de weigering weer eens teleurstellend is, sta ik wel achter het eindresultaat. FIFA wilt een toernooi organiseren met 32 teams waar niemand om vraagt, en dit proppen in een al overvolle voetbalkalender? Je vraagt erom dat voetballers, die al overbelast zijn, dood neervallen op het veld. Voetbal is qua cardio het meest belastende topsport voor het menselijk hart, en topsport is inherent schadelijk. Iemand moet een keer op de rem trappen voordat het treintje noodgedwongen stopt omdat het tegen een muur aan ramt.

Je zou denken dat het was omdat dan de spelers nog meer wedstrijden moeten spelen. Blijkt het hem om het geld te doen .

Goed dat clubs en spelers nu daad bij woord gaan voegen en dit soort plannen weigeren. Kalender is overvol en je ziet steeds meer zware blessures bij spelers. Er zou juist iets minder wedstrijden mogen komen om de wedstrijden an sich kwalitatief hoog te houden. Meer is niet altijd beter.

Zo is het!! Het gaat om het geld! Niet om de sport of de fans..
Logisch als je vinicius, mbappe en al die andere spelers moet betalen, dan moet er wat binnenkomen..

Goed dat real weigert, helaas wel om de verkeerde reden!

Hopelijk voegt Real Madrid (en de andere ploegen die worden genoemd) de daad bij het woord. Gedrocht van een toernooi. Juist de versie die al zo lang wordt gespeeld, met de kampioenen van de continenten, is prachtig. Zij hebben recht om daar te staan. Een ploeg als bijvoorbeeld Man City heeft dit jaar niet de CL gewonnen, dus geen recht om te spelen voor het WK.

Ik zie ook niets in dit toernooi wat alleen maar weer voor een vollere kalender zorgt maar om het op zo op de financiën te gooien gaat natuurlijk tegen alles waar sport om zou moeten gaan.

Real speelt ook al in 6 competities en met deze nieuwe WK is het 7. Dat is echt belachelijk veel. Snap niet waarom dit toernooi überhaupt is toegevoegd. Een heel WK voor clubs om de 4 jaar voor clubs terwijl je al toernooien zoals het WK, EK, Nations League, Copa America, Asia Cup en de Africa Cup al hebt. Nu heb je letterlijk elk jaar een groot toernooi. Spelers hebben rust nodig. En als je ook nog is niet veel geld eraan verdient kost het dus eigenlijk alleen maar geld. FIFA stopt dat geld liever in hun eigen zakken natuurlijk.

10 juni 2024 om 11:03

Dat is het grappigste aan alles. De fifa wilt meer geld verdienen en men klaagt over een gierig real dat niet wilt mee doen vanwege het lage bedrag terwijl de fifa voetbalgeld in eigen zak houdt en niet herinvesteert. Snap jij het nog? Geef mij de super league maar. Geld blijft bij voetbalclubs.

Dit is misschien de luxe die je voelt als je er toch al 15 in je prijzenkast hebt staan. Ik verwacht niet dat ze veel bijval zullen krijgen buiten Europa. Manchester City en Chelsea zullen Real wel steunen, maar goed als het gaat om hebberigheid en financieel gewin boven sportief gewin zetten kunnen ze mij niet echt meer verbazen.

En ik maar denken dat het om principes ging ? Maar ze willen alleen maar meer hoe dan ?

Geldwolven. Weigeren is logisch maar de reden is dan weer bijzonder sneu... Weigeren om de belasting van de spelers staat iedereen achter maarja.

Dan hoop je dat Ancelotti het gaat hebben over de spelers en de vele wedstrijden die ze moeten spelen. Totaal oninteressante competitie is dit WK voor clubteams, schaf het gewoon af.

Logisch, het moet wel zo zijn dat de grootste clubs financieel steeds verder uitlopen.

De reden is dus niet de overvolle kalender maar zoals altijd geld

10 juni 2024 om 10:44

Jammer ja. Ik dacht ook vanwege de overvolle kalender tot ik het stuk las. Zou een mooi statement geweest zijn maar dit is het tegenovergestelde. Nog meer graaien ten faveure van het grootkapitaal. Ze geven geen snars om de spelers want dit soort clubs kopen er gewoon nog 10 bij ofzo. Walgelijk.

Geef het volk brood en ( nog meer) spelen en ze letten niet meer op wat er om hun heen gebeurt.

Ik dacht gelezen te hebben dat iedereen die zicht gekwalificeerd heeft als startgeld 50M ontvangt. De winnaar kan er uiteindelijk met rond de 100M van doorgaan...

En even over het toernooi zelf.. na een EK/Afcon/Copa, WK, OS, en nu weer deze poppenkast houd je geen vrije zomer meer over...

De reden vind ik jammer, het standpunt perfect. Weer zo'n onnodige competitie, puur voor de commercie. Er wordt roofbouw gepleegd op spelers. Wat hebben we aan nog vollere kalenders waardoor nog meer topspelers blessures oplopen? Daarnaast, de Europese teams gaan dit toernooi toch aan gort spelen, alsof er mensen op Corinthians - Real Madrid met uitslag 1-4 zitten te wachten. Het is gewoon nog een excuus voor 3-4 meer topwedstrijden.

Terecht dat zo een toernooi geboycot wordt, ook al gaat het weer om de centen… De FIFA en UEFA zijn als de dood dat jongeren steeds meer afhaken. Ook in NL is de groep die voor bijv. CL-voetbal gaat zitten, de wat oudere man. In de kijkcijfers zie je ook dat voor veel poule of 8ste finale potjes nauwelijks nog publiek is. Dat is de reden dat de UEFA en FIFA een super CL of super WK clubteams aan het opzetten zijn. Maar ik denk dat dit soort toernooien juist voor nóg meer afhakende jongeren zorgen. 10x per jaar City-Real gaat echt de sport niet verder helpen

Ik had de ijdele hoop dat het zou gaan om het welzijn van de spelers en de al overvolle speelkalender, maar het is een ordinair geld verhaal.

Juiste conclusie op basis van het verkeerde argument. Nu klinkt het meer als ‘voor meer poen doen we mee’. Terwijl het argument moet zijn dat de kalenders wel een keer vol zijn. Maar goed: graaien, graaien, graaien voor de FIFA.

Real bevestigt hiermee min of meer de deelname aan de superleague. En dat het voor veel clubs dus om geld gaat in plaats van het sportieve aspect.

Dat gezegd hebbende vind ik dat dit wk voor clubteams er helemaal niet moet komen in de nieuwe opzet. Deze zomer heb je een EK en Copa America wat voor de topspelers een grote belasting is.

Dan heb je de volgende zomer weer een groot toernooi na afloop van het seizoen.

De zomer daarna het WK 2026. Dat zijn 3 seizoenen achter elkaar met amper rust waarin je continu doorspeelt. Dat is niet vol te houden. Gewoon absurd.

Zo dan een volle maand extra wedstrijden voor een beker die niet veel van toegevoegde waarde is uiteindelijk . Van 13 juni tot 15 juli wat een gekkenhuis dan, lijkt wel een vol CL toernooi . Ff bovenop een ek en een Afrika Cup en een copa sudamerica .nou dat kleingeld van 20 miljoen kunnen ze wel vergeten . Tijd voor de superliga ....

Natuurlijk is het ook een geldkwestie. Damascelli stelt de vraag over het toernooi aan het eind van een lang interview, in een gemoedelijke sfeer waarin ook Don Carlo zijn carriere als speler en zijn vroegere trainerschappen aan de orde komen, onder het genot van een wijn en sigaren.
Als je Ancelotti een beetje kent, dan weet je ook dat zijn primaire zorg bij het fysieke welzijn van zijn spelers ligt en niet bij het geld. Bovendien heeft hij een stem in de beslissing maar is het niet zijn stem die beslist.
Overigens, al in 2023 heeft de hele Premier League hun beklag gedaan bij de Fifa over het Club WK. Toen kwamen zeker niet alleen de volle agenda van spelers ter sprake maar vooral ook de zorgen over geld en tv-rechten en of het allemaal wel genoeg zou opbrengen voor de clubs en of de Fifa er niet met de grootste hap van door zou gaan. Blijkbaar ging het toen bij de PL clubs dus ook om geld. Gek genoeg.

10 juni 2024 om 16:53

Wat wil je precies zeggen? Dat het oke is voor Real omdat anderen het ook doen?
Die hele voetbalwereld, en de echte wereld ook, is verziekt door geld, dat is niet meer opvallend..

Don Carlo is simpelweg op zijn vingers getikt en gaat nu draaien dat zijn woorden verkeerd geïnterpreteerd zijn, wel een btje laf.

10 juni 2024 om 17:05

Helemaal niet. Het is natuurlijk niet okay voor Real omdat anderen het ook doen. Maar het is ook zeker niet okay dat Real er wel voor wordt gefileerd en andere clubs niet.

En natuurlijk is Ancelotti teruggefloten, zoals ik eerder zei: hij heeft een stem in de beslissing maar het is niet zijn stem die beslist.

Real Madrid dus ook met een officiële statement dat het gewoon deel gaat nemen aan het WK voor clubteams. Ben benieuwd dan wat Ancelotti bedoelde met zijn eerdere uitspraken.

Die hebben vast een telefoontje van de FIFA gekregen dat ze toch wat meer krijgen 😅😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren