Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid voorkomt transfervrij vertrek met contractverlenging van sterkhouder

Laatste update:

Vinícius Júnior heeft zijn aflopende contract bij Real Madrid verlengd. Daarmee heeft de Koninklijke een transfervrij vertrek van de Braziliaanse sterspeler na dit seizoen weten te voorkomen. Vinícius ligt nu tot medio 2027 vast in de Spaanse hoofdstad.

Vinícius maakte in 2018 voor 45 miljoen euro de overstap van Flamengo naar Real. De aanvaller is bezig aan zijn zesde seizoen in Madrid en kwam in 235 officiële duels tot 62 doelpunten en 67 assists.

De Madrilenen hebben naar verluidt een afkoopclausule van één miljard euro in het nieuwe contract van Vinícius laten zetten.

Daarmee volgt Real het voorbeeld van FC Barcelona, dat clausules van dezelfde hoogte in de nieuwe verbintenissen van onder meer Ronald Araújo, Gavi, Pedri, Ferran Torres, Ansu Fati en Alejandro Baldé liet opnemen.

Maandagavond eindigde Vinícius als zesde in de Ballon d'Or-verkiezing van dit jaar. Tijdens het gala kreeg hij de Socrates Trophy uitgereikt, de prijs voor de speler die maatschappelijk het meest betrokken is geweest. De Braziliaan zet zich openlijk in tegen racisme, daar hij hier in LaLiga nog steeds regelmatig zelf slachtoffer van is.

Real zit niet stil, want ook de contractverlengingen van Federico Valverde, Rodrygo en Eduardo Camavinga en Éder Militão worden volgens Fabrizio Romano op korte termijn wereldkundig gemaakt.

Bij de nieuwe verbintenissen van de eerste drie spelers zijn volgens de Italiaanse transfermarktexpert eveneens ontsnappingsclausules van één miljard euro opgenomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We hadden toch ook niet half de illusie dat Vinicius zou gaan vertrekken? Ik vind een verlenging tot 2027 nog vrij mild, misschien is het omdat ik Chelsea’s contracten gewend ben maar ik had zeker verwacht dat hij tot ‘29 bij zou tekenen.

31 oktober 2023 om 15:34

Door tot 2029 bij te tekenen zit je 6 jaar aan je contract vast. Stel hij wil ooit nog eens vertrekken kan Real nog wel eens lastig gaan doen door een torenhoge vraagprijs aan te houden. Daarnaast deed Chelsea dat ook alleen maar om onder de FFP uit te komen dacht ik.

31 oktober 2023 om 15:40

En 6 jaar vast aan hetzelfde salaris vooral. Nu moet je binnen een jaar of 2/3 terug beginnen onderhandelen over een verbeterd contract.

31 oktober 2023 om 16:20

Binnen twee jaar opnieuw aan de tafel zitten gebeurt veel vaker. Saliba en Saka die even oud zijn als Vini hebben dit ook gedaan.

31 oktober 2023 om 16:22

Dan is dus duidelijk dat ook zij uit zijn op flink gewin. Ik ben het wel met Lierse1997, dit soort relatief korte contracten zijn vooral reden om over salarisverhoging te onderhandelen.

31 oktober 2023 om 16:58

De contracten zijn zelden met het zelfde salaris. Meestal is het zo dat dit elk jaar omhoog gaat naar aanleiding van een aantal vooraf gestelde doelen zoals gespeelde wedstrijden.

31 oktober 2023 om 20:24

Win-win in mijn ogen. Blijft die groeien en naar een hoger niveau klimmen, mag dat salaris gerust herbekeken worden. Hem nu meteen meer betalen en voor langere tijd is gevaarlijk. Op dit moment vind ik hem wat stagneren. Uiteraard zijn er veel problemen in Laliga op en naast het veld, maar ik zie hem graag monden snoeren met een doelpunt en zo zijn gram halen, dan in elk akkefietje op te gaan. Hij wordt dan uit zijn spel gehaald, iets wat Cristiano bv beter mee omging. Hij komt ook terug van een blessure, maar momenteel is zijn niveau ver van zijn kunnen. Hopelijk maakt hij snel de switch en begint men in de tribunes zich ook eens te gedragen naar hedendaagse normen.

Heb Vini al een aantal keren zien spelen maar ik hoop dat hij ooit een tactische sterke trainer gaat krijgen de komende jaren. Hij doet veel op individuele klasse en bij Vini krijg ik toch vaak het gevoel dat hij een bepaalde voetbalopleiding mist. Want als je Vini ziet spelen voor Brazilië dan is het verschil dag en nacht.

31 oktober 2023 om 15:38

Dat ligt puur aan de formatie. Hij heeft (enkel) onder Ancelotti fantastische seizoenen beleefd in een 433.

31 oktober 2023 om 16:35

Bij Brazilië maar 3 doelpunten in 25 interlands. Hij mist toch wel iets om voor hun ook belangrijk te zijn.

31 oktober 2023 om 20:25

Klopt, waar Bellingham profiteert van het systeem zie je een Vinicius duidelijk een aanspeelpunt missen vooraan.

1 november 2023 om 07:59

Neymar is de grote man in Brazilië. Vinicius wordt heel soms met hem vergeleken maar neymar uit vorm is zelfs beter dan Vinicius, laat staan prime neymar. Dat kan iets doen met het zelfvertrouwen als er een grotere eindbaas in het team zit.

Dit jaar toch wel echt minder dan vorige jaren, maar dat komt natuurlijk omdat hij totaal verkeerd gebruikt wordt, maar ja hij moet dit jaar gewoon als een tussenjaar zien haha. Gewoon volhouden, want ik denk niet dat het wat gaat worden met hem en rodrygo daar in de spits.

31 oktober 2023 om 16:49

Mijn droom is dat we ooit Vini langs de vleugel zien spelen met Haaland als spits. Maargoed, dromen zijn bedrog.

Was al in mei 2022 bekend dat die zou gaan verlengen maar na 1,5 jaar dan ook eindelijk de officiële aankondiging! Natuurlijk een speler die je koste wat het kost moet behouden. Met zijn snelheid en dribbels is hij een van de beste vleugelspelers op het moment. Hij mag van mij mentaler wel wat sterker worden want soms wordt die teveel afgeleid door randzaken net zoals de Clasico. Dat doet een Jude bijvoorbeeld veel beter. Als die dat voor elkaar kan krijgen dan wordt hij nog beter dan die al is.

31 oktober 2023 om 18:51

Ik ben echt heel benieuwd of Xabi Alonso hem straks echt aan de praat krijgt met een correcte tactiek, alsmede met zijn mentale gesteldheid. Echt, je wilt niet weten hoe graag ik Xabi Alonso bij Real wil zien haha

Oef, gelukkig. Een transfervrij vertrek is voorkomen. Man, man, wat heb ik daarover in de rats gezeten zeg! Vinicius wordt een van de belangrijkste spelers van de komende 10 jaar, als hij fit blijft. Hij is niet blessuregevoelig, maar als hij geen bescherming krijgt dan zou hij wel eens als Van Basten kunnen eindigen. De onbestrafte aanslagen op zijn lijf en leden zijn immers niet mals.

31 oktober 2023 om 15:55

Haha, in een van mijn FM seizoenen heb ik hem transfervrij kunnen binnenhalen

In real life (pun not intented) zag ik dit echter nooit gebeuren en was ik er zeker van dat Vini zou verlengen. Verder met je eens dat, mits hij fit blijft en zich nog een beetje verder ontwikkeld, hij een top 5 speler gaat worden voor de komende jaren (een niveau waar hij nu al tegen aanleunt).

Wellicht in de 1 tegen 1 (en de 1 tegen 2) de beste voetballer op de Europese velden op dit moment. Kan zowel de bal in zijn voeten als in de diepte krijgen en kan zowel buitenom als binnendoor. Wordt helaas helemaal verkeerd gebruikt op dit moment. Madrid mist echt een goede 9. Vinicius moet lekker op de flank ballen. Met de rug naar de goal en in het centrum werkt niet goed voor hem.

Meest beschermde speler die ik ooit heb gezien. Nogal wiedes dat ie zou blijven.
Verder natuurlijk goud voor de merengues. Hij heeft het absoluut in zich om een generationele speler te worden. Bizar dat er mensen waren die hem belachelijk maakten op z'n 17e en 18e. Wat ie mist aan verstand (bizar veel), maakt ie ruimschoots goed met zijn voeten.

31 oktober 2023 om 17:07

Mist aan verstand? Misschien in het veld af een toe rare dingen, maar buiten het veld een zeer goeie man! Heeft gister ook die Socrates award gewonnen, dus hij helpt heel veel arme gezinnen etc en vecht tegen racisme, dus dat je hem ineens uitmaakt voor iemand die geen verstand heeft is gewoon dat je kijkt naar de persoon op het veld, maar wat hij daar buiten doet kijk je blijkbaar niet naar.

31 oktober 2023 om 20:09

Los van de waarde die je moet geven aan de Socrates award(in mijn ogen minimaal), staat deze ook helemaal los van het gegeven of iemand verstand heeft of niet. Vinicius geeft geld, dat is mooi en prima, maar daar houdt het op.

Daarnaast zegt verstand vrij weinig over of iemand een goed of slecht mens is of kan zijn.

Tot slot, ook al zou je gelijk hebben (wat niet het geval is), dan is het nog niet gek dat ik een voetballer beoordeel op wat hij op het veld doet.

31 oktober 2023 om 17:10

Nou ja, in het begin was zijn rendement wel echt om te janken. Vergelijk dat eens bv. met Bojan en Fati toen zijn 17 jaar waren. Die hadden toen al een flink rendement. Tel daar ook nog eens bij dat Real 45 miljoen voor hem had betaald. Zo onlogisch was die kritiek toen ook weer niet. Maar dat doet natuurlijk niks af aan het feit dat hij zich absurd ontwikkeld heeft tot een aanvaller van wereldklasse. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik niet eens wist dat hij een aflopend contract had. Zo vanzelfsprekend was het voor mij dat hij nog lang bij Real zou blijven.

31 oktober 2023 om 17:23

Eigenlijk was dat wel gek. In de post-Ronaldo periode moest dat kereltje het eventjes gaan doen.

31 oktober 2023 om 18:49

@ajax/barca - Je vergeet in die vergelijking even dat Vinicius een totaal andere opleiding gehad heeft integenstelling tot 2 spelers die hun hele jeugd bij hetzelfde team gespeeld hebben/in het zelfde land. Daarbij heefth ij zijn familie en vrienden verlaten om in een ander continent te spelen. Aanpassingsproblemen zijn dan ook niet gek. Zoals Lierse hieronder aangeeft werd van hem verwacht dat hij het maar even moest gaan doen. Het scheelt dat er super persoonlijkheden zoals Casemiro waren die hem hebben begeleid binnen en buiten het veld. In mijn ogen na Mbappe en Haaland de meest waardevolle aanvaller van 't moment.

31 oktober 2023 om 18:52

Niet alleen, maar samen met Benzema, Modric, Kroos, Sergio Ramos,…. Wat ik enkel wil zeggen is dat hij niet echt meteen liet zien waarom Real even 45 miljoen voor hem neertelde. Potentie die je wel meteen bij Ansu Fati zag toen hij debuteerde. Natuurlijk is het absurd om een speler meteen af te schrijven want achteraf is die 45 miljoen voor Vini peanuts gebleken.

31 oktober 2023 om 18:56

@Brasileiro, je kaart terecht aanpassingsproblemen aan. Daar ben ik het met je eens. En natuurlijk is die vergelijking met Fati niet helemaal correct en vergelijkbaar. Maar ik wil er toch wel bij vermelden dat Vini 45 miljoen had gekost en dat dat toch wel de nodige verwachtingen schept.

31 oktober 2023 om 19:21

Hij moest toch fungeren als de opvolger van Ronaldo in dat elftal. En omdat Bale drie keer niks meer was, moest het van hem komen op de flanken.

31 oktober 2023 om 20:06

De kritiek was absoluut onterecht. Die jongen was van het begin af aan extreem dreigend. Kwam net over van Brazilië, waar Bojan en Fati het geluk hadden dat ze het systeem al kenden. En laten we het maar niet hebben over hoe men het afgelopen jaar over Fati praat...

Vinicius was destijds een ongeslepen diamant. Alleen een volslagen idioot of een kind verwachtte meer van een jochie(!) dat net naar de andere kant van de wereld verhuisde en in zo'n sterk team zichzelf en zijn prijskaartje moest bewijzen.

31 oktober 2023 om 18:23

Meest beschermde speler? Je maakt jezelf belachelijk Almogaver.

De aanslagen die die jongen iedere wedstrijd te verduren krijgt horen niet op een voetbalveld thuis.

31 oktober 2023 om 20:04

Met meest beschermde speler doel ik niet uitsluitend op wat er op het veld gebeurt, waarin hij (terecht) meer beschermd wordt dan andere sterspelers door de jaren heen. Ik doel bovenal op alles buiten het veld. Die jongen kan doen en laten wat ie wil en wordt zelden bestraft.

De hele campagne over wat voor een gigantisch slachtoffer van racisme hij is, heb ik nog nooit gezien. Er zijn bananen gegooid naar Daniel Alves, bv, en dat waaide met een paar dagen over. Of Kameni, bijvoorbeeld. Voorbeelden te over. Ook recent. Maar vanaf het moment dat de hele campagne begon, draait alles om Vinicius.

Zijn gedrag op het veld zou geen enkel ander persoon moeten proberen. Al dat provoceren, dat duwen, dat jennen. Alles wordt bedekt met de mantel der liefde. Neymar daarentegen, die werd wekenlang aangepakt door de pers bij het minste of geringste. Om maar een landgenoot te benoemen. En dan laat ik maar zwijgen over Messi.

Vinicius is met afstand de meest beschermde speler die ik ooit heb gezien.

31 oktober 2023 om 20:39

Lijkt mij meer te maken met het feit dat we hopelijk evolueren en minder tolereren dan paar jaar geleden. Maar als we de anti's moeten geloven is dat gerechtvaardigd want hij 'provoceert'. Of in dit geval: het was zo bij Alves of Kameni, dus dan moet het nu niet anders. Ik denk dat we net tevreden moeten zijn met de hele campagne omtrent racisme. En dat dat nu ook voor elke andere speler geldt, van Real tot Osasuna tot de laagste regionen. 1 apengeluid is er al 1 teveel. Er wordt veel te makkelijk gezegd 'het zijn maar een paar idioten'. Ondertussen horen we in elke uitwedstrijd van Real wel dergelijke zaken. Zonet nog bij de Clasico. Het is een spel geworden bij Vinicius. Hij mag nog geen bal geraakt hebben of gebaar gemaakt hebben, of hij wordt voor de wedstrijd al mooi toegezongen met schandalige leuzen. Maar goed, blijkbaar moeten we gewoon op dezelfde voet verdergaan. En zoals goede Barcelonafan die je bent, vergeet je voor het gemak maar 1 van de meest onsportieve spelers die in jullie rangen zat nog onlangs met Suarez. Elke beslissing tegen hem werden scheidsen voor het vuil van het straat uitgemaakt. Als die daar 5 gele kaarten voor heeft gekregen ben ik al vrijgevig. Om maar te zwijgen over het 'provocere, duwen, jennen,...etc'. Als je dan toch over de meest beschermde speler wilt praten.

31 oktober 2023 om 20:29

Meest beschermende speler. Goeie grap. Meermaals al aanslagen moeten aanschouwen die gelukkig niet tot een blessure hebben geleid. Helaas ook niet eens geel voor getrokken. Bij Vinicius moeten ze volgens mij zijn been breken voor een Barcelona fan het geel vindt.

1 november 2023 om 08:07

Dit is exact hetzelfde hoe er over Neymar wordt gesproken. Het moment dat de intensivering kwam was na het wk dat hij een knie in zijn rug kreeg en vaker geblesseerd raakte. Alsof het een teken was voor de verdedigers we moeten hem gewoon neermaaien een andere oplossing is er niet. En dan is eindstand een van de mooiste voetballers van een generatie een clown/duikelaar. Echt diep triest hoe er niet met meer passie naar dit soort type spelers wordt gekeken maar juist haat. They bring life to the game

Ik blijf sceptisch tov Vinicius. Super snel, maar ik blijf hem een speler vinden met weinig overzicht. En naar mijn mening ook te veel opstootjes op het veld. Een ettertje. Dan zie ik liever Rodrygo.

En gelukkig maar, het was al bekend natuurlijk maar nu officieel. Had wel liever gezien t/m 2028 of zelfs 29 maar goed prima. Iig blijft ie langer aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren