Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Real Madrid op kampioenskoers na zeer discutabel doelpunt Benzema

Laatste update:

Real Madrid heeft zondagavond geprofiteerd van het puntverlies dat Barcelona vrijdagavond leed tegen Sevilla (0-0). De formatie van trainer Zinédine Zidane won in Baskenland met 1-2 van Real Sociedad en heeft de koppositie in LaLiga zodoende op basis van een beter onderling resultaat overgenomen van Barcelona. Het winnende doelpunt van Karim Benzema in de tweede helft was niet onomstreden, maar leverde de Koninklijke uiteindelijk wel drie punten op. Sergio Ramos viel rond het uur geblesseerd uit bij Real Madrid, nadat hij zelf de openingstreffer voor zijn rekening had genomen.

Zidane voerde bij Real Madrid in totaal drie wijzigingen door ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Valencia (3-0 overwinning). Ferland Mendy, Luka Modric, Eden Hazard waren tegen Valencia allen basisspeler, maar zaten nu op de reservebank ten faveure van Marcelo, James Rodríguez en Vinícius Júnior. Bij Real Sociedad waren Alexander Isak en Martin Ödegaard de opvallendste namen aan de aftrap.

De eerste helft in Anoeta verliep ronduit teleurstellend. Het tempo van de wedstrijd lag laag en het eerste schot op doel werd pas gelost in de 33ste minuut: Benzema schoot uit een lastige hoek op de vuisten van Álex Remiro. De doelman van Real Sociedad moest kort erna opnieuw ingrijpen, maar had ditmaal een stuk minder moeite met een poging van Casemiro. Aan het einde van de eerste helft zette ook Vinícius Júnior Remiro nog aan het werk; Real Sociedad stelde daar in de eerste 45 minuten niets tegenover.

Kort na onderbreking werd de wedstrijd opengebroken door een individuele actie van Vinícius Júnior. De Braziliaan snelde over de linkerflank voorbij twee verdedigers van Real Sociedad, waarna hij in de zestien naar de grond ging na zeer licht contact met Diego Llorente. Scheidsrechter Xavier Estrada Fernández wees naar de stip, waarna de strafschop die volgde werd benut door Ramos: 0-1. Het betekende voor de routinier zijn 68ste doelpunt in 486 competitiewedstrijden en daarmee is hij nu alleen de nummer twee op de eeuwige ranglijst van meest scorende verdedigers in LaLiga, achter Fernando Hierro (105 doelpunten). Ramos deelde de tweede plaats tot vanavond met Ronald Koeman, die in het verleden in 192 duels voor Barcelona 67 keer trefzeker was.

Het betekende voor Ramos overigens wel zijn laatste nuttige actie van de wedstrijd, want hij raakte kort na zijn treffer geblesseerd aan zijn knie na contact met Isak en moest zich rond het uur laten vervangen door Éder Militão. Halverwege de tweede helft leek Real Sociedad op gelijke hoogte te komen nadat Adnan Januzaj van afstand scoorde, maar het doelpunt van de Belg werd uiteindelijk afgekeurd omdat een teamgenoot volgens de videoscheidrechter (VAR) hinderlijk buitenspel stond. Amper drie minuten later tekende Benzema aan de overzijde voor de 0-2. De Franse spits controleerde een voorzet van Federico Valverde knap en schoot vervolgens raak. Benzema gebruikte volgens de verdedigers van Real Sociedad zijn arm, maar Estrada Fernández keurde het doelpunt goed omdat sprake zou zijn geweest van contact met de schouder. Real Sociedad bracht de spanning in de wedstrijd daarna nog wel terug via Mikel Merino, die in de 83ste minuut scoorde via de onderkant van de lat, maar de gelijkmaker bleef daarna uit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Real Madrid is al 3 wedstrijden achter elkaar geholpen door de scheidsrechter, de afgekeurde goal van Valencia , afgekeurde goal Real Sociedad en hands van Benzema en buitenspel Benzema tegen Eibar. Als die goal van Benzema werd afgekeurd of die goal van Januzaj telde was het gewoon gelijkspel het is echt dramatisch met die beslissingen. Het is net zo erg met die scheidsrechters als in de Premier League. Elke beslissing krijgt Real Madrid mee, het kan geen toeval meer zijn zou je zeggen. Het word een spannende einde na lange vele jaren denk dat het Real Madrid word mede dankzij de scheidsrechter vaak mee hebben in cruciale momenten . Benzema speelt erg goed de afgelopen weken en werkt erg hard voor zijn team , als ze kampioen worden dan is het zijn verdiensten. James moet Real Madrid verlaten, hij doet er alles aan om te presteren maar doordat ze niet met een nummer 10 spelen werkt het niet. Hij heeft vertrouwen nodig van de trainer en wedstrijdritme , ik heb alle vertrouwen dat die het niveau met Colombia van WK 2014 gaat halen. Hij is nog steeds een van de beste aanvallende middenvelders ter wereld, hij heeft speciale kwaliteiten maar Zidane houd meer van controlerende spelers op het middenveld en houd zich steeds vast aan oude spelers. Hij moet volgend jaar sowieso Carvajal, Marcelo, Modric en Courtois vervangen. Conclusie is dat Real Madrid goed weg komt hier en nee ben geen Barcelona fan. Ik vind dat wedstrijden vaak in het voordeel word beslist van Real Madrid of Barcelona.

21 juni 2020 om 23:55

Als is vals grote vriend. Iedereen zal weer beginnen over de arbitrage, omdat bepaalde mensen het niet kunnen hebben dat Real wint. Penalty onterecht kan ik begrijpen, maar het was hinderlijk buitenspel en geen handsbal van Benzema. Hoe vaak heeft onder andere Barcelona de arbitrage mee gehad. Hoop dat Ramos niet geblesseerd is. Real oogt veel fitter dan de tegenstanders, een van de weinige keren dat ik het eens ben met Sierd. Een James die maanden niet heeft gespeeld, rent het hele veld over, weliswaar zonder succes maar toch. Real wordt kampioen door de breedte van de selectie, 20 veldspelers hebben gescoord. Hala madrid!

22 juni 2020 om 00:13

Ik snap niet dat men gewoon een keer objectief kan zijn. De beslissingen worden niet verandert als je gaat klagen/huilen om beslissingen. Hands was het absoluut niet iig

22 juni 2020 om 00:36

Het was niet hinderlijk buitenspel, want hij maakte geen actie naar de bal🤡

22 juni 2020 om 01:13

Het maakt niet uit of hij “een actie naar de bal” (wat dat ook mag betekenen) maakte. Het gaat erom dat hij, in buitenspel positie, ervoor zorgt dat de keeper de bal niet kan zien aankomen

22 juni 2020 om 08:58

Aronde Haas, dat maakt niks uit. Als je in buitenspelpositie het zicht van de keeper belemmert, is het hinderlijk buitenspel.

22 juni 2020 om 09:54

Als neutrale toeschouwer die niks geeft om La Liga: geen hands (wel een dramatische keeper), geen hinderlijk buitenspel. Courtois reageert direct op het schot, dus hij heeft 'm zeker gezien al moet ik eerlijk zijn dat ik niet de details van die regel weet. Maar het lag zeker niet aan die kerel die buitenspel stond dat Courtois de bal niet had.

21 juni 2020 om 23:57

Goal van Rodrigo was toch buitenspel? Goal van Sociedad was toch hinderlijk buitenspel? Waarom is dat “geholpen door de arbitrage”, dat is toch gewoon voetbal spelen volgens de spelregels?

22 juni 2020 om 00:37

Hij beweegt weg van de bal en dus geen actie naar de bal, dus geen hinderlijk buitenspel🤡

22 juni 2020 om 00:43

Je ziet toch duidelijk dat het wel hinderlijk is?
Hij kan wel op z'n kop gaan staan om weg te bewegen van de bal, hij ontneemt Courtois echt z'n zicht en raakt de bal niet aan ómdat hij z'n voet optilt.
Op dat moment weet de keep niet of hij buitenspel staat of niet, dus ziet hij hem gewoon als mogelijk gevaar waardoor hij later kan reageren.

22 juni 2020 om 00:00

Als je dit hands noemt ben je niet serieus te nemen. Dat je überhaupt zo'n verhaal voorbereid om bovenaan te staan. Dat de goal van Januzaj afgekeurd wordt is heel raar, want dat is geen hinderlijk buitenspel. Je tirade is daarentegen echt zwakzinnig.

22 juni 2020 om 00:03

Het valt op dat Real Madrid laatste weken alle beslissingen in het voordeel krijgt. Ik wil niet boven aan staan, ik wil duidelijk maken dat ik niet de enige ben die zo denkt.

22 juni 2020 om 00:05

Feitelijk onjuist, in de eerste clasico dit seizoen kreeg Real 2 penalties niet mee van de VAR.

22 juni 2020 om 00:07

Je wil wel bovenaan aan. Je typt van tevoren een heel betoog om je gal te spuwen. Het valt mij op als iemand die geen La Liga fan is dat zowel Barcelona als Real Madrid vaak de scheidsrechter mee heeft en dat beide partijen non-stop als kleine kinderen op elkaar lopen te zeuren m.b.t. omkoopschandalen.

22 juni 2020 om 00:15

Feitelijk een irrelevant standpunt appelsap12, omdat hij duidelijk aangeeft dat hij het over laatste weken heeft (sinds start).

22 juni 2020 om 00:34

@arsenallz: Als je dit geen hands noemt heb je de spelregels niet begrepen. Aanvallend hands hoort namelijk altijd bestraft te worden volgens de spelregels en Benzema krijgt de bal toch duidelijk op de bovenarm. Dat men hier niet voor affluit is echt onbegrijpelijk.

22 juni 2020 om 00:37

Ik zou zeggen, neem de tijd om het terug te kijken. Zoals reeds aangeven had ik graag een screenshot gestuurd. Dat is geen bovenarm, dat is zijn schouder.

22 juni 2020 om 01:34

Ik vind Real een prachtig team om naar te kijken, maar als je de herhaling ziet, lijkt het wel alsof de bal wel degelijk van de schouder en bovenarm naar beneden glijdt en snap ik de frustraties.

22 juni 2020 om 08:56

Weet je dat zeker Airbags ? Ik dacht het in eerste instantie ook, maar in de herhaling neem ik toch iets anders waar, namelijk schouder. (Waarmee hij de bal naar beneden duwt) Knappe goal imo.

22 juni 2020 om 08:59

Het is wel hinderlijk buitenspel. De speler belemmert het zicht van Courtois en dat doet hij vanuit buitenspelpositie. Terecht afgekeurde goal dus.

22 juni 2020 om 00:01

Haha dadelijk ga je nog, zoals bij het welbekende filmpje, aangifte doen. Afgekeurde goal van Valencia, 100% terecht. Benzema raakt hem vrij duidelijk (vanuit andere hoek gezien) op zijn schouder. Januzaj kun je over twisten, maar zo zit het wel eens mee en zo zit het wel eens tegen. Dat Zidane Courtois moet vervangen maakt eigenlijk je hele belachelijke betoog wel af.

22 juni 2020 om 00:06

Courtois is een zwakke keeper die helemaal niet kan mee voetballen. Als Ramos weg valt heb je niemand meer die dat kan, ik vind hem een onzekere indruk maken vond Keylor Navas veel beter in alle aspecten.

22 juni 2020 om 00:09

En dat maakt het zo belachelijk. Juist deze wedstrijd voetbalde Courtois juist heel goed mee (onder andere toen hij vini wegstuurde er rond het half uur toen Reals defense zwaar onder druk werd gezet waardoor ze niet konden opbouwen). Daarnaast hadden de commentatoren van Bein sports erover dat Courtois statistisch gezien de beste van La Liga is.

22 juni 2020 om 00:27

Ligt eraan wat jou definitie van mee voetballen is? Als je akkas en scharen verwacht dan ben ik het met je eens. Maar Courtouis bleef kalm en leed geen balverlies. Begon stroef bij Real maar herpakte zich al snel.

22 juni 2020 om 00:33

Courtois is gewoon sinds hij koos als kind om in de goal te staan als voetballende aanvallend meedenkende opgeleid. Maar inderdaad hij is geen ronaldinho, maar dat zijn er weinig.

22 juni 2020 om 00:49

Haha Courtois is een zwakke keeper die helemaal niet mee kan voetballen? Is de minst gepasseerde doelman van Spanje en zette Vinicius vandaag 1 op 1. Voetbalde vandaag meer dan ooit mee, en dit deed hij perfect. Is opgeleid bij Genk waar zij nadrukkelijk meevoetballen als belangrijke aspect hebben in hun jeugdacademie.

22 juni 2020 om 00:04

Laten we nu niet gaan doen alsof Barcelona stelselmatig genaaid wordt door de arbitrage en Real stelselmatig geholpen. Zoals altijd hebben de topteams dit soort beslissingen vaak mee, maar maak er nu geen complot van...

22 juni 2020 om 00:05

En Casemiro die gewoon 3 overtredingen maakt met geel op zak toen eibar na de 3-1 real onder druk hadden

22 juni 2020 om 00:06

Probleem met anti Madrid mensen of Barça fans ze vinden altijd een excuus om een overwinning van Madrid te denigreren of dergelijke. Maar over hun eigen ploeg zijn ze muis stil. Daarom zijn dergelijke opmerkingen niet vatbaar omdat ze zich focussen op de zogezegde dubieuze beslissingen. Terwijl het niet logisch is. Al wint real met 10-0 Zal er altijd een maar zijn. Ik als supporter van real ik onthou dat real cool is gebleven want ze profiteren bijna nooit wanneer Barça punten verliest. Nu het eindelijk gelukt is ben ik zeer blij en hoop dat we eindelijk La liga spelen en de rest I Don't care

22 juni 2020 om 00:10

Waarom moet Courtois vervangen worden? Ik ben met je eens dat penalty onterecht werd gegeven en dat goal onterecht werd afgekeurd, maar Benzema raakte de bal met zijn schouder. Ik heb herhaling 10x teruggekeken en het was “meer schouder dan bovenarm”.

22 juni 2020 om 00:13

Ligt het aan mij of worden in Spanje wel vaker wedstrijden beslist door de scheids? En dan altijd in de richting van Real Madrid en Barcelona? Nou goed, het is inderdaad niet helemaal fair maar volgens mij niks nieuws onder deze horizon.

22 juni 2020 om 00:32

@ikea scheidsrechters in spanje zijn gewoon ontzettend matig (of gewoon slecht).

22 juni 2020 om 00:59

"De Ifab heeft ook bepaald wat precies hands is: de arm stopt ter hoogte van de oksel."
Volgens de ifab geen hands

22 juni 2020 om 08:57

Ik snap oprecht niet dat je op een of andere manier zo subjectief kijkt. Die speler van Sociedad staat overduidelijk in het zicht van Courtois, dan is nou eenmaal de regel dat het hinderlijk buitenspel is. Daarnaast pakt Benzema de bal op de schouder, echt geen sprake van hands.

Sinds wanneer is schouder hands?

22 juni 2020 om 00:09

Vond t ook overduidelijk schouder en dus geen hands, snap de ophef niet.

22 juni 2020 om 00:17

Zelfs gek dat de VAR er no zo lang naar moest kijken. In mijn ogen direct al duidelijk dat het geen hands was.
Zoals hierboven al vaker wordt benoemd is het in het geval van de penalty vaak de topclub die "het voordeel van de twijfel" krijgt. Dat is bij Ajax, Feyenoord, PSV zo en zeker ook bij Barça en Real.

Koploper van Spanje, en dat voelt toch wel heel lekker op de zondag avond. Wat ben ik blij voor Zidane, zijn keuzes vallen goed uit sinds we weer Laliga spelen. Hij heeft een paar cruciale spelers kunnen laten rusten. Dit was 1 van de lastige uitwedstrijden die we nog op het programma hadden staan. Eigenlijk is alleen Bilbao uit nog een lastige taak maar de overige 7 partijen zijn zeker te winnen voor Real Madrid, dit is toch wel 1 van de krankzinnigste Laliga campagnes die je gaat meemaken. Real Madrid is niet alleen de nummer 1 club van Spanje maar ook van de wereld. Welterusten Madridistas en maak er een mooie nieuwe week van! Hala Madrid

Dit was toch absoluut geen penalty of ben ik nou gek?

22 juni 2020 om 00:02

Nee je hebt gelijk, ik vind het ook niet echt een pen.

Benzema zijn goal was wel het minst controversiële vanavond.

Ik lach me hier dood vandaag! Eerst dat doelpunt van Valencia dat geannuleerd werd een paar dagen geleden en vandaag krijgen we deze onzinpenalty voor Real, waarbij Vinicus met zijn scheve voeten mist en besluit om te vallen, het prachtige doelpunt van Januzaj dat onterecht wordt afgekeurd en de handsbal van Benzema voor zijn goal (onderkant schouder is hands!). Circus La Liga at it's finest! Die voormalige spaanse scheids verklapte al dat nagenoeg alle spaanse scheidsrechters voor Real Madrid stemmen (check zijn interview gewoon op VZ, ze hadden het gepubliceerd!) en dat wordt vandaag bevestigd.

21 juni 2020 om 23:58

Probeer een beetje objectief te kijken, ik kan helaas geen screenshots sturen maar dit is geen hands. Onderkant schouder bestaat niet eens...

21 juni 2020 om 23:59

Ook al was het geen hands Real verdiend hier geen 3 punten. Penalty was ook 50/50 en die goal van Januzaj had moeten tellen. Dan heb je al 3 beslissingen die in het voordeel van Real zijn en dan kom jij met objectief?

22 juni 2020 om 00:03

Ik heb het letterlijk alleen over de goal van Benzema gehad en gezegd dat het geen hands is. Dat kan oprecht elke blinde nog zien. De goal van Januzaj is onterecht afgekeurd, mee eens. De penal kun je gewoon geven. Laat je Barca passie niet zo doorschijnen.

22 juni 2020 om 00:12

Ik ben niet eens voor Barcelona want anders zou ik reacties zetten op elke wedstrijd maar dat doe ik nooit, ik zet de feiten op tafel.

22 juni 2020 om 00:15

Dat doe je niet, dat is het probleem. Je noemt letterlijk de goal van Benzema hands, hoe durf je het dan over feiten te hebben?

22 juni 2020 om 00:48

Gelukkig zijn je feiten niet zo zwaarwegend, anders had je tafel het niet gehouden.

22 juni 2020 om 00:00

Vini word van achteren neergehaald. Dat is gewoon een overtreding in de 16 dus een penalty.

22 juni 2020 om 00:04

Schei uit hoor hahah. In live meepraten was 80-90 procent van de Real fans het er zelfs over eens: dit was zeker geen penalty. Vini wordt neergehaald zegt ie hahah.

22 juni 2020 om 00:10

Neergehaald is inderdaad wat overdreven maar hij wordt vanaf achteren gewoon geraakt. Dat is gewoon een overtreding.

22 juni 2020 om 00:28

Nah ik vond het persoonlijk een zeer discutabele strafschop, zou hem zelf nooit geven. Maar goed, dat Real of Barca (zie Messi vorige week) er zo een krijgt om in het zadel geholpen te worden verbaast me dan weer niets. Gebeurt bij beide ploegen meerdere keren per seizoen.

22 juni 2020 om 00:00

Ik lach me ook dood, Real wordt kampioen. Real wordt altijd geholpen door de scheids he en zelfs de Var, maar Barca niet hoor neee Barca heeft de scheids altijd tegen. Corrupte boel!

22 juni 2020 om 00:06

En vergeet ook niet dat Vini eerder ook een penalty mee kon krijgen. Ergens eerste helft. Heb ze wel eens zien gegeven.

22 juni 2020 om 00:10

Ben sarcastisch 😂

22 juni 2020 om 00:01

Leuk dat alle scheidsrechters voor Real Madrid zijn, maar hoe verklaar je dan dat Real Madrid de afgelopen 10 jaar zo weinig kampioen is geworden? Als zij de scheids meehadden volgens jouw theorie? Ben ik echt benieuwd naar.

22 juni 2020 om 00:06

Dat artikel van die scheidsrechter moet je niet serieus nemen. Dat waren alleen aannames en hij maakte ook nog eens een grote denkfout in zijn argumentatie. Was gewoon iemand die wat aandacht nodig had.

22 juni 2020 om 00:14

Sws niet serieus nemen. Sterker nog, Rafa (oud/ex linesman) zei dat de meeste scheids tegen Real zijn. Google maar: Rafa Guerrero, tajante: "El 80% de los árbitros son del Barça.Moeten we nu gaan roepen dat Barca geholpen wordt? Ahha lol, mensen laat hem lekker lullen.

Nou we zijn weer koploper hoor. Voelt toch wel lekker om is een keer niet te jagen op de koppositie. Het programma van Real is makkelijker maar dat zegt niks. Maar goed over de wedstrijd zelf nu. De eerste helft was erg saai ondanks dat Real wel beter was. 2e helft was wel iets beter. Wat een gelukkige penalty meegekregen wat ook wel hielp want was denk te licht voor een penalty. Verder moet je wat geluk hebben met die 0-2. Elke scheids beoordeelt een situatie anders. Ik vond hem zelf op de schouder en de scheids dus ook. Casemiro MOTM weer. Wat is hij goed zeg dit seizoen. Verder hoop ik dat de blessure van Ramos meevalt. Want we hebben hem echt hard nodig als we kampioen willen worden. Op naar de volgende!

21 juni 2020 om 23:59

Case deed het geweldig, helaas ontbreekt hij komende woensdag thuis tegen Mallorca

Mwah niet zo discutabel toch? Lastige wedstrijd en zag er tegenop. Mooi 3 punten en de koppositie overgenomen. Hopelijk een spoedig herstel voor Ramos..

Terechte nieuwe koplopers! dit mag Real niet weggeven, maar zenuwen kunnen nog een rol gaan spelen. Het worden spannende weken tot de laatste speeldag. Kijken of Real de druk aan kan van het koploper zijn. De afgelopen jaren vooral jagers geweest, nu zijn ze de te pakken prooi.

Stemmingmakerij van Voetbalzone. Benzema neemt hem aan op de schouder, dat kan iedereen zien. Lijkt me gewoon een terechte goal.

Zwaar bevochten overwinning. Gelukkig de 3 punten en de koppositie is back. Hoop dat de blessure van ramos meevalt. Op naar de volgende wedstrijd

Yes kunnen champagne ontkurken titel is 90 procent binnen. Arbiter mogen we hard bedanken, heeft ons enorm geholpen bloemetjes gaan naar arbitro.

22 juni 2020 om 00:00

90%?, 1x punten laten liggen en een overwinning van barca en real moet dan alweer in de achtervolging.. zou me nog niet te vroeg rijk rekenen

22 juni 2020 om 00:03

Real beter en vorm toon meer wil en strijdlust die geven het niet meer weg, de moeilijkste hebben we vandaag gehad nou komen de makkies.

22 juni 2020 om 00:00

Er zijn nog 8 wedstrijden te spelen. 1x verliezen en we staan weer 3 punten achter. Gelukkig krijgt barca atletico nog. Maar titel is nog ver weg. Vooral als we ramos moeten missen wat ik niet hoop. Vind ons nog te wisselvallig. Dit was ook kantje boord.

Eerder een discutabele penalty dan een discutabele goal van Benzema denk ik. Nog 8 rondes te gaan, kijken hoe Madrid met de druk om gaat van het koploper zijn.

22 juni 2020 om 00:03

Respect voor jou en ik deel exact hetzelfde mening. Penalty was in mijn ogen te licht en de andere beslissingen terecht. Iedereen doet als we al kampioen zijn maar de weg is nog lang!

Klote goals en afgekeurde goals maar overwinning binnen

Lekker koploper! En nu alles winnen en wij worden kampioen! Gracias Benzema, staat weer op in belangrijke momenten. Hopelijk valt het met de blessure van Ramos ook mee! Madridistas laat je niet uitlokken over uitspraken over de VAR of scheids. De regels zijn er, als La liga wou dat Real kampioen werd was dit allang beslist en had Messi bv afgelopen wedstrijd rood gekregen, want de concurrent is niks zonder Messi.

Hoezo discutabel? Was gewoon geldig doelpunt..

22 juni 2020 om 00:02

Ja vind de titel ook raar gekozen. Vond het afkeuren van die 1-1 vooral discutabel zelf. Verbaas over hoe veel mensen dit 'hinderlijk' vinden, die gast staat een meter naast de baan van het schot en hindert Courtois geenszins, bizar dat die afgekeurd wordt!

22 juni 2020 om 00:04

Mee eens. Dit was totaal geen hinderlijk buitenspel. Het is niet alsof hij de bal expres door zijn benen liet gaan.

Het was niet makkelijk en we hebben veel geluk gehad maar toch hebben ze gestreden tot het eind. Niemand verzaakte, met Vinicius Junior als strijder voorop. Wat had die een energie. Zowel aanvallend als verdedigend was hij overal te vinden. Ook de verdediging en Het middenveld stonden erg goed vandaag. Met name Ramos en Casi speelden weer erg goed. Voor marcelo duurde de wedstrijd net iets te lang. Zelfs Carvajal was solide vandaag. Nu hopen dat de blessure van Ramos meevalt en op naar de volgende ronde!

Real wordt ook makkelijk kampioen. Zit ze vaak mee en winnen hun wedstrijden en gezien het schema van Barcelona, kan ik me niet voorstellen dat ze geen kampioen gaan worden. Barcelona oogt aanvallend tam, Real heeft gewoon Hazard en Bale op de bank nog zitten.

22 juni 2020 om 00:02

Volgens mij heeft Barcelona 69 keer gescoord en Real Madrid 57 keer. Als Madrid kampioen wordt is het vanwege de solide verdediging, niet door hun geweldige aanval.

22 juni 2020 om 00:02

Hazard en Bale wordt niemand koud of warm van. Althans Bale is al tijden waardeloos en wordt met de minuut een grotere grap. Hazard vind ik tot nu in een Real shirt een anonieme speler. Geen enkel moment de “ster” gezien waar 100m
Voor betaald is. Dit is vooral het jaar van Benzema en de absolute revelatie Fede Valverde!

22 juni 2020 om 00:02

En Rodrygo ben je vergeten. Jovic komt ook nog terug. Real Madrid heeft zware kalibers op de bank. Nu hopen dat Ramos niet te lang out is.

22 juni 2020 om 00:04

En vergeet niet Vinicius die het weer geweldig deed.

Makkelijk gegeven/onterechte penal, schouder dus geen hands en hinderlijk buitenspel.

Veel meer valt er niet te zeggen. Supporters van Barca/Sociedad zullen het wel weer gooien op dat we altijd de scheids mee hebben....

22 juni 2020 om 00:08

Ik heb meerdere beelden bekeken en ik ben er niet 100% zeker van of het echt de schouder was. Ookal ben ik absoluut geen real fan, ben ik toch blij dat dit gewoon goedgekeurd wordt. Benzema is gewoon goed bezig.

Ik ruik een omkoopschandaal. Desalniettemin goede zaken voor Real die op deze manier toch nog het kampioenschap binnen hengelen. Het wordt wel tijd om te verversen op hun middenveld! Dit lijkt me toch wel het laatste seizoen voor Modric in Madrid.

Waardeloze wedstrijd van La Real. De enige die z’n niveau haalde was Mikel Merino. Penalty vond ik heel erg soft, maar je kunt m geven. Afgekeurde goal sloeg imo nergens op. Om hinderlijk buitenspel te staan moet de keeper wel gehinderd worden en daar was mijns inziens geen sprake van. Moment wat voor mij het Spaanse voetbal typeerde was hoe Casemiro ergens in de tweede helft bij amper contact neerging als een zwaan en hij echt vol ongeloof reageerde toen hij geen fluitsignaal hoorde. Dit is geen aanval op Casemiro of Real, want ik zie dit bij elke club in Spanje. Scheidsrechters trappen er gwn (bijna) altijd in.

Aparte titel. De 'handsbal' was nog wel te verklaren vind ik. Ik kan het niet super goed zien op m'n kleine telefoon schermpje maar als de VAR zegt schouder dan lijkt me dat oké. De penalty waaruit de 1-0 komt daarentegen is natuurlijk een grote grap en ook die 1-1 had je nooit mogen afkeuren, hoe is dat hinderlijk? Kerel staat totaal niet in de baan van het schot en hindert Courtois verder ook niet. Ik betwijfel ten zeerste of een zelfde goal aan de overkant afgekeurd zou worden. Real komt zeker goed weg vanavond!

Beste team van Spanje staat nu weer 1ste. Heerlijk gevoel. James herpakte zich goed in de tweede helft. Vini met veel dreiging en Benz met dat beslissende goal. Nog maar een par finales te spelen!

22 juni 2020 om 00:04

Vinicius was grandioos. Hoe hij verdedigde ook, subliem gewoon. Enorm volwassen is hij geworden. Nu nog werken aan zijn rust voor doel.

22 juni 2020 om 00:06

Mee eens! Gruwelijke conditie heeft ie ook.

22 juni 2020 om 00:13

Ben een Madridista maar hij was alles behalve grandioos. Hij kan zo veel meer het lijkt er steeds op dat zijn eindpass of afwerking dramatisch is terwijl die super snel en aardig technisch is. Als die echt een topper wilt worden dan komt het goed met hem.

22 juni 2020 om 00:07

Ik geef Vinicius probs voor zijn werk ethiek. Er komt veel snelheid en dreiging van die jongen echter maakt hij keer op keer verkeerde keuzes tussen wanneer passen en wanneer schieten en bik beide keuzes of een slechte pass of een slappe/scheve schot. Ok ik snap dat hij erg jong is maar ik wil dit niet zien wanneer de titelstrijd zo spannend is, doe dit wanneer we veilig zitten of tegen laatste van la liga spelen

22 juni 2020 om 00:48

ik snap echt niet waarom zoveel mensen maar op vinicius bashen. Hij is nog lang geen afgewerkt product, heeft nog niet het juiste overzicht, afwerking is tamelijk zwak en is wel eens gretiger dan zijn voeten aan kunnen. Echter is hij echt een fantastische speler voor zijn leeftijd. Is niet de fluwele voetballer zoals een Fati meer is of de slimme loper en afwerker die Rodrygo is maar hij is fysiek en mentaal echt een topper. Altijd gretig, gaat graag een mannetje voorbij en doet dat ook goed en zo verdomd snel, ook aan de bal. Er gebeurt altijd wat als Vini speelt en is echt een van de weinige spelers bij Madrid dit seizoen die individueel iets kan forceren. Heeft geloof ik al 5 of 6 penalties gewonnen dit seizoen. Ik vind hem iig fantastisch en nu, op deze leeftijd al van waarde voor ons Madrid. Ik kan niet wachten om te zien hoe hij zich verder ontwikkelt. Ik denk dat hij een absolute topper wordt omdat hij mentaal zo stabiel en gretig is en een echte professional, zelfs op deze leeftijd al. Mooie voetjes op de grond en werken.

22 juni 2020 om 00:54

ja absoluut. Zesde plaats in La Liga, lijken zich pas voor de vijfde keer sinds de eeuwwisseling te gaan plaatsen voor Europa, het meeste doelpunten gescoord na Barca en Real en staan in de finale van de Copa na oa Real Madrid uit te schakelen. Die coach bakt er echt helemaal niets van nee

Goal van Benzema kan over gespeculeerd worden, beetje 50/50. Afgekeurd doelpunt Januzaj, terecht afgekeurd. Maar die penalty, effe serieus waar is die VAR dan voor?

22 juni 2020 om 00:05

Goal is voor mij geen 50/50 maar volledig terecht. Gewoon op de schouder.

Discutabel goal Benzema? Mwah vond die penalty eerder discutabel. Enfin blij met de overwinning ondanks al die controversiële beslissingen. We zijn nog niet kampioen maar wel goed op koers plus het restant schema is wat makkelijker dan Barcelona.

3 wedstrijden op rij gewonnen, 3 punten vandaag weer binnen, en de koppositie is ook weer terug. Heel lekker dat we een moeilijke uitwedstrijd hebben gewonnen. Vele en vooral niet Real fans gaan het natuurlijk over hebben dat Real de VAR ontzettend mee hadden. Penalty voor Real was gewoon dik terecht. Over het doelpunt van Benzema kan je over discussieren en het doelpunt van Sociedad is gewoon terecht afgekeurd. Kerel stond buitenspel en ook in het baan van het schot. En och och, wat is de wereld toch super klein als Real een keertje de VAR mee hebben. Maar goed, boze Barca fans natuurlijk omdat Real nu bovenaan staat. Heerlijke overwinning nogmaals. Hopelijk valt de blessure van Ramos mee. Denk het wel, want hij was aan het lachen met andere spelers op de tribune. Lekker rust geven tegen Mallorca.

Lastige wedstrijd, maar gelukkig de 3 punten binnen gehaald. Waarschijnlijk gaan alle Barca fans vandaag lopen janken dat de arbitrage ons geholpen heeft, maarja die nemen we gelukkig al heel lang niet meer serieus.

Wedstrijd van een laag niveau van Real Madrid's kant. Benzema, bedankt dat je weer eens opstaat wanneer het team je nodig heeft. Deze man neemt Real echt op het sleeptouw sinds Ronaldo zijn vertrek. Moet je eens zien hoeveel clutch goals hij gemaakt heeft. Wat een geweldenaar. Goed dat Hazard nu ook weer zijn rust gepakt heeft en met volle energie de komende wedstrijden kan spelen. Real speelt namelijk echt een stuk beter met hazard voorin (ondanks dat Vinicius het ook goed doet). Hij zorgt voor veel dreiging en creativiteit in de aanval, mede door zijn connectie met Benzema. Ik verwacht trouwens niet dat Real nog punten gaat verspelen de komende liga wedstrijden.

Volgens scheidsrechters expert Juan Anddujar Oliver was het doelpunt van Januzaj terecht afgekeurd en het doelpunt van Benzema was terecht goedgekeurd. Verder moeten we er niet langer bij stilstaan. Blij met de 3 punten!

Het is werkelijk waar een schande eigenlijk hoe real deze wedstrijd verloop in de schoot heeft geworpen gekregen van scheids +var zeg ik als neutraal persoon, voor ik als Barca fan dalijk wordt bestempeld en ja Barca heeft al eens geluk gehad maar naar mijn idee blijft real met de afgelopen jaren de lijstaanvoerder

ik zie er niet meteen hands in. het lijkt meer of de bal op de schouder komt

22 juni 2020 om 00:20

Precies dat. Ik snap miet hoe mensen hier 100 procent hands kunnen zien. Zoveel haat jegens Real? Is niet goed voor het hart lol.

Typisch, Real wordt zo vaak bevoordeeld in Spanje. Doet me denken aan aan dat interview van die scheidsrechter die zei dat het grote merendeel van de scheidsrechter Real fans zijn. Uit het onderzoek van Cies (kan de link hier niet plakken maar google eens), zie je ook dat Real veruit het meeste penalty's krijgt in de Spaanse competentie. Tussen de seizoenen 2017-2020 kreeg Real om de 371min een penalty (het meeste van alle Spaanse ploegen. Van de big five competenties, de 5de club met het meest gekregen penalty's). Barcelona om de 515min terwijl Barça meer in de 16 van de tegenstander te vinden is dan Real.

22 juni 2020 om 00:31

Nog niet zo lang geleden heeft Barca bijna 2 jaar lang geen strafschop tegen gekregen, terwijl er genoeg hadden gefloten kunnen worden. Maar dat wordt nogal snel vergeten vanuit bepaalde hoek. Vandaag discutabele fases ja, maar in Camp Nou kregen we geen penalty, hoe overduidelijk het ook was en ook thuis tegen Betis bvb was er een duidelijk handspel niet bestraft. Soms voordeel, soms nadeel. Aanvaard het!

22 juni 2020 om 00:41

Haha, Real wordt zo vaak bevoordeeld in Spanje. Je volgt La Liga zeker niet en reageer je gewoon lekker omdat Real heeft gewonnen waar ze de VAR niet tegen hadden. Nou jongen, het is dat ik geen foto kan plaatsen met 6 afbeeldingen tegelijk waar Real in sommige wedstrijden 100% een penalty hadden moeten krijgen maar waar de VAR liep te pitten. Om maar over de wedstrijd in Camp Nou te zwijgen eerder dit seizoen. Ook daar heb ik een mooie afbeelding van waar Lenglet ze noppen plaatste in de benen van Varane, in de zestien nog wel. Weet je wat typisch is? Dat de wereld super klein is als Real een keer de VAR mee hebben.

22 juni 2020 om 01:19

Heb je Barcelona - Leganes gekeken? Vond je dat ook een penalty?

22 juni 2020 om 08:01

Nee dat was ook geen penalty, gebeurde niets binnen de 16. Wel had er al 3 keer een vrije trap gegeven moeten worden. En nu? Pas als mensen kunnen beamen dat het bij Barca ook gebeurt (logisch, zowel Barca als Real worden systematisch bevoordeeld) wil je toegeven dat Real een penalty cadeau kreeg, of?

22 juni 2020 om 13:20

Een beetje nuance aanbrengen kan inderdaad geen kwaad. Hij stelt dat Real vaker geholpen wordt door de scheidsrechters dan Barca. Wat lulkoek is. En ik geef zomaar een voorbeeld om dat te onderstrepen. En nu? Wat wil je precies bereiken met je betoog?

Daarbij durf je nog zeggen dat real op cruciale momenten de scheids mee heeft in La liga?
Vriend Barça heeft la liga de laatste jaren gedomineerd en gewonnen met zeer discutabele beslissingen. Real liet het altijd afweten door hun eigen fout. Vandaag Goal van Januzaj was terecht afgefloten geen discussie mogelijk de goal van Benzema de VAR is daar tussen gekomen. Beslissing werd vrij snel genomen dus ze waren zeker van wat ze zagen no hands! En op peno Van Vini de moment dat hij zijn elan neemt om te trappen wordt hij zeer kort uit balans gehaald. Was net genoeg dat hij niet zijn schot onder controle kon houden. Een terechte overwinning zonder discussie.

22 juni 2020 om 00:24

Hoe kan Barcelona de afgelopen jaren La Liga hebben gewonnen op een discutabele manier? Vorig seizoen werd Barça vrij makkelijk kampioen op zeer gepaste afstand van Atleti en Real Madrid eindigde 3e. Het seizoen daarvoor ook met 14 punten op gepaste afstand van Atleti, ook toen eindigde Madrid 3e. Misschien zou je even in de spiegel moeten kijken dan zou je tot de conclusie komen dat Real Madrid de afgelopen 2 jaar kansloos in La Liga is geweest. In de Champions League ook door heel veel discutabele momenten hem drie keer achter elkaar gewonnen.

22 juni 2020 om 00:52

Het is altijd wat hé. Wonnen jullie gisteren dan was er niet zoveel aan de hand, helaas stond jullie kleine Argentijn voor de zoveelste keer niet op in een belangrijke moment. En dan ga je dingen zoeken die er niet zijn. Zuur, op naar de volgende zou ik zeggen.

22 juni 2020 om 11:42

Als ik zeg met zeer discutabele beslissingen bedoel ik dat Barca ondanks dat ze kampioen werden met een bepaald voorsprong dat er matchen zijn waar ze ook bevoordeeld waren. Hoe het draait of keert het zijn feiten. Wat ambetant is, is dat ondanks hun dominantie in la liga ze constant Real met de vingers wijzen als ze een vermoeden hebben van een scheids voordeel. Barca laat punten liggen Pique direct ja Real heeft de scheids mee. Onrechtsreeks wou hij de arbiter een druk opgeven van "let op hoe jij gaat fluiten" Ik heb het altijd gezegd voor mij heeft Barca een complex van Real ik weet niet van waar ze dat hebben eh. Ze winnen jaar op jaar La liga maar altijd Real dit en dat pff.al wint real met 10-0 zullen ze iets vinden ja maar Casemiro had rood moeten krijgen en de voorgaande matchen ook enz enz.

Het is wel al een tijdje duidelijk dat de spaanse scheidsrechters de slechtste zijn van europa.het is ook wel duidelijk dat zowel barca als real profiteren van de scheids.we hebben het zo vaak gezien dat beide teams de voordeel van de twijfel kregen en daarmee goed wegkwamen.ik geef dat als barca fan toe.ik hoop dat de real fans dat ook inzien en dat niet zomaar wegwuiven.real is een geweldige team,maar ze hebben al hun wedstrijden niet alleen op basis van kwaliteit gewonnen.

22 juni 2020 om 00:34

Spaanse scheidsrechter zijn vaak gewoon bagger op cruciale momenten. Dit is al jaren zo. Daarom waardeer ik Nederlandsr scheidsrechters ook veel meer haha.

22 juni 2020 om 00:35

Eindelijk iemand die objectief reageert. Je hebt helemaal gelijk zowel Real en Barça worden bevoordeeld....

Ik heb zo’n zin om Bale weer in de voorhoede te zien. Het liefst met Hazard en Benzema want met die vini, rodrygo etc ga je echt moeilijk mee krijgen.

22 juni 2020 om 00:44

Je hebt zin om Bale weer te zien spelen? Dan ben je de enige kerel. Bale wilt het liefst heledag golfen. Goed dat die twee wedstrijden achterelkaar geen speelminuten krijgt. Verdient die niet met zo verrotte mentaliteit. Veel liever Vinicius of Asensio dan onze golfer.

22 juni 2020 om 00:50

Dat is gewoon niet zo. Dit is echt iets wat door de media gecreëerd is. De wedstrijden waarin hij geen zin lijkt te hebben zijn meestal invalbeurten waarin de wedstrijd al gespeeld is of als late invaller inkomt. Als hij gewoon wedstrijden achter mekaar het vertrouwen krijgt dan is het gewoon echt een beest en is hij iemand die wedstrijden zoals tegen city voor ons kan pakken. Vini en rodrygo zijn gewoon te licht momenteel voor Real Madrid.

22 juni 2020 om 01:01

Ja kom nou. Als ik een coach ben en Bale voelt zich te goed om in te vallen terwijl spelers als Asensio, Valverde, Mendy, Isco en James op de bank blijven zitten en gooit er een half uur met de pet naar dan is die man wel de laatste die mag starten hoor. Knul mag lekker oprotten zeg ik dan als coach. Hij heeft geen poot om op te staan dit seizoen met 2 goals in 19 wedstrijden. Als hij dan een half uur de tijd krijgt moet hij dat dankbaar aannemen en zijn kans grijpen. Wil je wat wedstrijden starten en vertrouwen krijgen en in het juiste ritme komen? Dwing het dan af en bewijs het in de minuten die je hebt. Moet geen hattrick scoren, maar je helemaal lam rennen in dat half uur is al 90 procent gedaan in de ogen van een coach. Nee Bale wil er niet voor werken, Bale moet het gegeven worden. Jezus wat een diva gedrag

22 juni 2020 om 01:09

Bekijk het vanuit de positie van Bale. Met al zijn talent en prestaties is het ook wel echt moeilijk om gemotiveerd in te vallen wanneer je op de bank zit voor vini of rodrygo die echt gewoon 3 klassen minder dan je zijn en gebruikt wordt als een jeugdspeler bij wedstrijden die al dood zijn.

22 juni 2020 om 01:26

Sorry maar Vini heeft al zoveel laten zien en gepresteerd. Vandaag weer brengt hij veel meer dan Bale in het hele seizoen. Nahh dank je, voor mij is Bale game over. Prima dat hij niet speelt.

22 juni 2020 om 01:40

In een kansrijke positie heb ik echt liever dat Bale daar staat dan die andere aanvallers zoals vini

Gefeliciteerd Real Madrid fans. Ik ga niet in op de titel verder. Real beter in vorm dan Barcelona en we moeten nu achter de feiten aan om dit nog recht te trekken.. Hopen op een misstap van Real en zelf alles winnen lijkt ook niet ondenkbaar, maar we moeten het nog maar zien met een team dat te veel op een man leunt.fijne avond!

Analyse van een objectieve voetbalfan: De goal van Benzema lijkt mij geen hands dus geldige goal. Ik vond de penalty van Real onterecht. De goal van Januzaj is gewoon een terechte goal. Al met al snap ik Sociedad wel alleen er is gewoon vrij weinig tegen te doen. You win some, you lose some

"De Ifab heeft ook bepaald wat precies hands is: de arm stopt ter hoogte van de oksel."
Lijkt me gewoon terecht een goal volgens deze niewe regel.

Pittige match en vond de opstelling verrassend. Dat James speelt snap ik niet. Gelukkig was Sociedad erg matig, ze konden maar weinig inbrengen. Vini was vaak leuk bezig, ondanks zijn ongeduldige aanpak aan het eind van zijn acties, is hij wel iig iemand die acties durft te maken, iemand met snelheid en diepgang. Beter dan een Bale of Vaz. Wat betreft de penalty, die was erg makkelijk gegeven, dat toegegeven. De rest was gewoon correct. Hinderlijk buitenspel en totaal geen hands van Benzema. Dan vraag ik me af willen sommige gewoon zien wat ze willen zien? In het begin van het seizoen werd Real zo vaak benadeeld en als ze met barca komen, die werden aardig bevoordeeld maar toen hoorden we weinigen erover. En dan zie ik iemand zelfs roepen ja Real wordt altijd bevoordeeld lol, als dat zo was waarom heeft Real dan niet veel meer la liga titels gewonnen afgelopen 10 jaar. Erg sneu. Anyway, we staan nu 1e en dat voelt lekker. 2 lastige hordes moeten overwinnen en dat is gebeurd. De corona gevolgen lijken toch voordelen te hebben zoals het spelen zonder publiek. Met name kleine clubs gaan daar minder voordeel aan hebben wanneer ze thuis spelen, denk ik.

22 juni 2020 om 01:53

James lijkt helaas echt trager dan voorheen en veel minder flegmatiek. Zonde want geloofde echt in hem dit jaar vooral na zijn goede start. Aan de andere kant het leek zelfs bij Valverde de vorige wedstrijd niks op die positie en die is aan een ijzersterk seizoen bezig. Ik denk dat James momenteel echt alleen van waarde kan zijn op het middenveld.

Mij lijkt het gewoon of deze wedstrijd moest op een gelijkspel eindigen. Die goal van Januzaj, daar lijkt mij niets mis mee. Maar Demet de goal van Benzema ook niet. Dat is geen hands. Maar met als koop je niets in het voetbal. Stel dat die goal van Januzaj had geteld, dan was Sociedad misschien gaan pushen en hadden ze misschien gewonnen. Of Real ging harder doorduwen en hadden ze misschien nog 2 goals gemaakt. Dus met als koop je niets in het voetbal. Het is zoals het is. Maar ik hoop vooral dat de blessure van Ramos meevalt, want nu sta je eerst, en dan zou misschien je leider op het veld voor een tijdje uitvallen. Ik hoop dat het meevalt.

Zeer discutabel zeggen ze, mijn god, dit is toch een zuivere goel, een schouder is toch nooit hands!

voetbalzone: flikker op ! ik heb mijn account verwijdert omdat ik niet deel mag nemen, in documenten van voetbalzone waar het over racisme gaat... doei, het was leuk geweest, maar dit is niet het einde van mijn leven hoor voetbalzone.nl.moderators. jullie zijn zelf een stuk steld discriminerende, racisten en alleen een ander soort mening tolereren, dit is gewoon een kinder site, respect hebben jullie niet.zo lang andere mensen die jullie niet mogen, veel like's krijgen en duimpjes, onder drukken jullie deze mensen,dat is wat jullie willen.zo lang er maar een bepaalde groep mensen die duimpjes krijgen, en ook als het draait om andere dingen binnen voetbalzone, kritiek hebben op de moderators, wordt dit bericht verwijdert, het instant houden van de elite binnen voetballzone doen de moderators zelf wel.geen enkel bericht gekregen waarom ik niet zou mogen reagegeren, kinderachtig dat sommige alleen maar mogen reageren op documenten van racisme als je niveau drie hebt.... daarbij verwijder ik hier mijn account, dit is geen pest gedrag van jullie kant, maar gewoon een zielig zooitje, wat daar binnen de moderators leeft.toe maar geef mijn maar een BAN of punten aftrek want zo zijn jullie, is niet nodig wat ik heb al mijn acount verwijdert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren