Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid kroont zich tot wereldkampioen na wedstrijd met acht doelpunten

Laatste update:

Real Madrid heeft het WK voor clubteams op zijn naam geschreven. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti was in het Marokkaanse Rabat met 5-3 te sterk voor het Saudische Al-Hilal. Vinícius Júnior en Federico Valverde vonden allebei tweemaal het net, terwijl ook Karim Benzema zijn naam op het scorebord terugzag. Moussa Marega en Luciano Vietto (tweemaal) gaven de underdogs nog hoop op een resultaat, maar dat bleek tevergeefs. Het is de vijfde keer dat Real Madrid het WK voor clubteams op zijn naam schrijft.

Ancelotti begon in zijn sterkst mogelijke formatie. Thibaut Courtois is, net als Eden Hazard, geblesseerd thuisgebleven in Spanje en dus stond Andriy Lunin onder de lat. Edurado Camavinga stond op de linksbackpositie geposteerd, terwijl de rest van de verdediging werd gevormd door David Alaba, Antonio Rüdiger en Dani Carvajal. Op het middenveld speelde Aurélien Tchouaméni tussen Luka Modric en Toni Kroos in, terwijl Valverde, Benzema en Vinícius Júnior de aanval vormden. Bij Al-Hilal stonden meerdere gerenommeerde aanvallers in de basis. Salem Al Dawsari, op het WK nog trefzeker tegen Argentinië en Mexico, stond linksbuiten. Verder stonden ook Vietto en André Carillo achter spits Marega.

Real Madrid wilde de wedstrijd snel naar zich toetrekken en slaagde in die missie. Een korte combinatie voor de zestien leidde tot een fraai steekpassje van Benzema op Vinícius. De vleugelspeler kreeg tijd en ruimte en plaatste de bal via doelman Abdullah Al Muaiouf in de verre hoek: 1-0. Vijf minuten later leek de Koninklijke de wedstrijd al in het slot te gooien. Een voorzet vanaf Modric kon niet goed genoeg worden verwerkt door Al-Hilal, waarna Valverde er met een volley in de verre hoek 2-0 van maakte. De eerstvolgende kans was weer raak, al viel de treffer dit keer aan de andere kant. Mohamed Kanno bracht de bal bij Marega, die hard en fraai raak schoot: 2-1. Benzema kreeg voor rust nog een kans om de 3-1 te maken, maar de poging van de Ballon d'Or-houder ging rakelings naast.

Acht minuten na rust werd het 3-1. Vinícius zette een versnelling in aan de linkerkant en bracht de bal met buitenkant rechts voor het doel. Benzema deed de bal vervolgens in het dak van het doel belanden. Daarmee leek het verzet van de Saudi's definitief gebroken en minuten later maakte Real zijn vierde treffer van de avond. Een scherpe voorzet van Carvajal werd dit keer binnengelopen door Valverde: 4-1. Toch wist Al-Hilal razendsnel de aansluitingstreffer aan te tekenen. Vietto werd diepgestuurd en zag dat zijn stiftje over Lunin in de verre hoek belandde: 4-2.

Net als Al-Hilal had ook Real Madrid weer een snel antwoord op een tegentreffer. Invaller Dani Ceballos had een fraaie sleep in huis, waarmee hij de bal onbedoeld klaarlegde voor Vinícius. De Braziliaan schoot simpel binnen: 5-2. Daar was het niet mee gedaan, want na een fraaie dribbel van invaller Michael wist Vietto zijn tweede van de avond te maken: 5-3. Na goed voorbereidend werk van wederom Michael had Marega er ook nog 5-4 van kunnen maken, maar de Malinees zag zijn poging dit keer net naast gaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Champions of the world! We hebben die prachtige gouden badge weer terug!

11 februari 2023 om 22:36

Wk in marokko zou wel mooi zijn. Ze verdienen het na het gebleken is dat zuid afrika stemmen had gekocht. Eigenlijk had marokko die 2010 wk bid gewonnen. Ook qua infrastructuur als je ziet hoeveel snelwegens, snelheids treinen, trams, airports, havens en hotels de afgelopen 15 jaar zijn gebouwd en aangelegd zit het ook goed. Het liefst zie ik een marokko, spanje en Portugal bid. Wat heel realistisch zou zijn. Marokko heeft nu goede betrekkingen met deze landen. Mooie vakantie landen en lekker wk voetbal kijken. Voetbal landen, Korte afstanden en geen gekke tijden.

11 februari 2023 om 22:48

Marokko samen met Algerije gaat nooit gebeuren. Ten eerste om diplomatieke redenen, ten tweede Algerije heeft de infrastructuur niet om een WK te kunnen organiseren.

11 februari 2023 om 22:54

Idd ! Deskundige verwachten dat de oorlog in oekranie nog jaren kan duren. En dan heb je de wederopbouw nog. Heel raar dat oekranie überhaupt denkt aan een wk organiseren. Maarjaa.. marokko en algerije bid zal ook niet gebeuren.

11 februari 2023 om 22:28

Hartstikke blij mee en verdiend! In de huidige vorm van de ploeg was dit alles behalve een abc'tje. Mooie opsteker voor de rest van het seizoen en een mooie prijs!

Opnieuw kampioen van de wereld! Heerlijk weer om die badge terug op het shirt te zien haha. Ik wou nog die derde shirt halen dus dat is mooi. Prima pot en vooral aanvallend was het wel smullen geblazen. Enige jammere is dat Rudiger en Alaba beide echt tergend slecht zijn. Hebben beide zo’n slechte positionering en kunnen elkaar ook niet aanvullen. Beetje jammer want dat is echt zorgwekkend. Maar goed hopelijk geeft dit een enorme boost voor het resterende seizoen!

Neemt iemand die prijs serieus? Niveauverschil is op dit toernooi gewoon te groot.

11 februari 2023 om 22:04

Ja want de wereldbeker is de bekroning op een prachtig Champions league seizoen

11 februari 2023 om 22:04

Ho ho ho dit is zeer belangrijk om aan te tonen dat Europa de beste is.

11 februari 2023 om 22:05

Prijs is belangrijk omdat je met die gouden Fifa badge een jaar lang mee mag spelen. En dat staat toch wat cooler, en reken er maar erop dat heel veel fans, misschien wel vanaf morgen, een shirtje gaan kopen met dat gouden Fifa badge. En bovendien; prijs is een prijs.

11 februari 2023 om 22:07

Ik kan me nog herinneren dat het Ajax van 95 om de 'Toyota Cup' (vergelijkbare prijs) tegen Gremio speelde. Heel het land stond op zijn kop hoor...

11 februari 2023 om 22:08

Zo gaat dat altijd als het bij hun zelf gebeurd loopt iedereen de polonaise maar bij een ander dan boeit het niemand.

11 februari 2023 om 22:54

Is dat bij hun? Of is dat bij iedereen zo?

12 februari 2023 om 10:35

Bij hen ja. Op wie doel je precies?

11 februari 2023 om 22:11

tuurlijk want toon je mee aan dat Europa de sterkste competitie van de wereld is.

11 februari 2023 om 22:50

Dat hoef je toch niet aan te tonen? Ik denk namelijk niet dat Real hier op 100% speelde. En iedereen met goedwerkende hersenen weet en ziet dat het voetbal in Europa kilometers verwijderd is van derest van de wereld

11 februari 2023 om 23:54

Wat betreft clubvoetbal is daar overal weinig twijfel over dus daar lijkt me weinig sprake van. Met landenvoetbal valt er met WK's natuurlijk altijd wel wat te bewijzen tussen de verschillende continenten.

11 februari 2023 om 22:13

Correctie, iemand die deze prijs serieus neemt die geen supporter is van de winnende club?

11 februari 2023 om 22:14

die dat beweren zijn jaloers hebben niet eens de finale van CL kunnen bereiken, gewoon laten gaan afgunst is het

11 februari 2023 om 22:21

Prijzen als WK, EK, Champions League, Europa League en top-10 competities worden toch ook allemaal seroeus genomen? Dat heeft verder allemaal niet zoveel met afgunst te maken. Je speelt nu een finale tegen, met alle respect, Al Hilal...

11 februari 2023 om 22:27

Ja ik ben voor Barcelona en vind het een mooie prijs,je moet de cl winnen om er aan te mogen deelnemen...al hilal is al jaren de beste ploeg uit azie

11 februari 2023 om 22:14

Kan me voorstellen dat het als speler wel lekker is om wereldkampioen te zijn op clubniveau?

11 februari 2023 om 22:30

Kan me niet voorstellen dat je dit niet serieus neemt. Alleen kwalificeren voor dit toernooi is al immens zwaar en wat hier wordt aangegeven de status van je continent op voetbalgebied speelt mee.

11 februari 2023 om 23:48

Het hele punt is juist dat het kwalificeren voor dit toernooi loodzwaar is, maar dat vervolgens in de praktijk de winnaar al van tevoren vaststaat van dit specifieke toernooi, het niveauverschil tussen Europa en de rest is gewoon te groot.
De kwalificatie (CL en andere continentale clubtoernooien) zijn dus heel zwaar, spannend en leuk etc., en worden dus ook zeker serieus genomen, maar bij dit vervolgtoernooi staat de winnaar al zowat vast en is er een enorm niveauverschil, waardoor je het moeilijk serieus kan nemen.

Daarnaast is de voorsprong van Europa met clubvoetbal echt wel duidelijk, dat hoeft echt niet perse bewezen te worden door dit toernooi.

12 februari 2023 om 00:07

Het is inderdaad 11 jaar geleden dat een club uit Europa niet won en Brazilië heeft deze prijs 4 keer gewonnen

11 februari 2023 om 22:56

Ik weet nog hoe blij ik was toen Ajax Grêmio versloeg in 1995. Dus ja, volgens mij nemen heel veel mensen die prijs serieus.

11 februari 2023 om 23:50

Tja waarschijnlijk vooral de fans van de deelnemende teams. Het mee mogen doen is ook echt een geweldige prestatie voor een club, maar het winnen van dit toernooi zou voor de Europese deelnemer niet meer zo moeilijk moeten zijn.

12 februari 2023 om 06:09

De kampioen van Europa nam de prijs wel degelijk serieus, dat heeft de trainer ook duidelijk gezegd in de persconferenties, en je laat niet je beste spits en gouden bal winnaar invliegen om mee te doen in de basis, terwijl hij net hersteld is van een blessure, als je die prijs niet absoluut wil pakken.

12 februari 2023 om 11:39

Vesta, ik snap precies wat je bedoelt. Maar kan me voorstellen dat als je Real fan bent, dat het dan wel leuk is, maar de rest boeit het voor geen meter.

12 februari 2023 om 11:59

Leuk dat het in marokko geeft plaatsgevonden, maar niveau van dit toernooi is belabberd. Je kan m meten aan europees team geven.

Jajaa world champions en weer mooi die WC badge op het shirt! 😎

Los van de tegen goals (wat enorm zwak was) prima pot met Vini en Fede als uitblinkers. Vooral Fede's goals gaan we weer nodig hebben en een topfitte Benzema. Wat ook opviel, Vini nu 2 wedstrijden gespeeld buiten laliga en je ziet geen geschop, chaos of gescheld e.d., zegt ook wel genoeg!

Iig deze is binnen, nr 2 van dit seizoen! 👏👑

Blij met de overwinning, maar met die tegendoelpunten kunnen we niet tevreden zijn. Vooral niet tegen zo'n tegenstander.

Dit is de 2e finale dit seizoen waarbij je 3 tegendoelpunten slikt. Dan heb je vandaag nog het geluk dat je iets meer gescoord hebt dan je hebt geïncasseerd.

11 februari 2023 om 22:08



Boeit niet je hebt de finale gewonnen daar gaat het toch om, die goals extra tegen baren me geen zorgen want is de finale wel. Ik snap wel je punt dat doet er nu niet toe

11 februari 2023 om 22:11

Het baart wel zorgen, want dit is al het hele seizoen bezig en je hebt volgende week een gigantische kraker tegen Liverpool op het programma staan. Dit moet snel veranderen.

11 februari 2023 om 22:09

Alaba en Rudiger zijn beide wel erg dramatisch. Hebben hele slechte positionering en kunnen elkaar ook niet opvangen.

11 februari 2023 om 22:10

Gvardiol is hard nodig..

11 februari 2023 om 22:12

Eens. Militao verbloemt het allemaal een beetje wanneer hij speelt, maar Alaba is duidelijk geen centrumverdediger. Die moet je gewoon als back gebruiken. Ben sinds zijn komst niet gecharmeerd van hem als CV.

Ik begrijp ook niet waarom Vallejo nauwelijks kansen krijgt. De keren dat hij gespeeld heeft, maakt hij nauwelijks fouten achterin. Maar het is geen grote naam I guess.

11 februari 2023 om 22:25

Alaba is/was imo de slechtste speler van Real Madrid dit seizoen. Wat erger ik me aan zijn laksheid. Spelers lijken Pele/maradona als ze tegen hem moeten spelen. Alleen Militao is van niveau Real Madrid.
Een cv en minimaal 1 back voor mij.

11 februari 2023 om 22:30

Missen we stiekem Casemiro toch best? 👀

11 februari 2023 om 22:54

Tuurlijk mis je die als Case een groot aandeel had in het winnen van verschillende prijzen sinds 2015. Alleen ik heb wel vertrouwen in Tchouameni de komende jaren. Denk dat hij ook beter en beter wordt en kunnen nog veel plezier aan hem beleven.

Kunnen ze lekker genieten van die gouden plak op hun borst, staat altijd erg mooi op een shirt. Zou maar een shirtje halen dit gaat ze de komende tien jaar niet meer lukken matig team

11 februari 2023 om 22:22

Dat zei je in 2014 ook vast

11 februari 2023 om 22:25

Zitten nog in de race voor dit jaar hoor😂

11 februari 2023 om 22:33

Screenshot dit😜 2033 is weer jullie jaar

11 februari 2023 om 22:36

Vorig jaar riepen ze dat vanaf de groepsfase CL en elke ronde daarna. Guess what happened🤡

11 februari 2023 om 22:40

Mocht het ze eerder lukken krijg je van mij een kaartje voor het circus 🥁

12 februari 2023 om 04:32

Ha ha ha

Kampioenen!

Lekker gespeeld, iig in aanvallend opzicht. Vini was enorm goed, jammer voor hem geen hattrick. Geen gezeik als hij buiten Spanje speelt. Bizar!
Valverde was ook de Valverde van voor het Wk.
Hopelijk is Militao snel fit (je snapt wel waarom).
Al met al, een goeie match en Hala Madrid!

Leuk voor Real Madrid supporters, maar hoeveel is deze Wereldcup nou waard?

De meeste moeilijke wedstrijden heb je eigenlijk al gehad door de Champions League te winnen. In de Wereldcup heb je alleen noemenswaardige tegenstand eigenlijk potentieel van de Zuid-Amerikaanse kampioen, en af en toe van de Afrikaanse kampioen of de Aziatische kampioen. Als Europees team ben je bijna gegarandeerd dit toernooi te winnen door de krachtsverschillen.

Siuuuuuuuuuuuu mogen ons kronen tot de beste van de wereld, een Wereldprestatie van formaat. Wat ene seizoen zeg hopelijk dit seizoen ook de CL en daarna de wereldbeker.

Kapot geschrokken van de verdediging. Jezus mina zeg, wat een gepruts achterin en dat tegen zo team. Je scoort vijf goede goals maar je krijgt er drie tegen zo team met alle respect. Alaba is nog niet de Alaba van vorige seizoen. Rudiger liep vandaag echt te prutsen. Sorry, maar Militao is echt twee klasse's beter dan deze twee mannen. En geef mij maar Gvardiol voor volgend seizoen.

Missie geslaagd. Ancelotti moest hoe dan ook de beker terug naar huis meenemen, want reken er maar erop dat er zeker weten druk op zat. Had die dat niet gedaan, dan had ik hem wel ontslagen zie worden want dat zou typisch Perez zijn. Dus ff lucht nu. Bovendien is het gewoon een lekker om zo prijs te winnen midden in het seizoen.

Top. Tweede prijs is binnen. Wat ik nu wel aan zit te denken is; mocht Barca morgen winnen uit bij Villarreal. Dan denk ik dat je je energie moet insteken in de Copa en CL. Tuurlijk, je moet nooit de handdoek in de ring gooien. Maar beetje realistisch zijn moet ook toch? Er komt echt een gigantische loodzware programma aan straks.

Schandalig dat je er hier 3 slikt. Ach ja, gedaan wat ze moesten doen en zonder blessures. Op voorhand had ik liever gezien dat Vini thuisbleef en rust kreeg maar in retrospect misschien toch een goede beslissing om hem te laten spelen in een omgeving waar hij niet verrot wordt geschopt, wordt uitgefloten, geviseerd door de tegenstander en racistisch wordt bejegend. Deed hem duidelijk goed. Met wat geluk is hij nu bevrijd. Zelfde overigens met Valverde, speelde prima en scoort 2x. Vooral die eerste deed hem duidelijk veel. Hopelijk ook voor hem een ommekeer.

Wel zeer jammer dat een Arribas weer niet mag spelen en zelfs Vallejo wel. Uiteindelijk dus meegevlogen naar Marokko voor 30 seconden voetbal (en een doelpunt),

Hiep hiep … gefeliciteerd alle mede Madrid fans .. wereldkampioen.. deze kunnen we weer bijschrijven. Thanx Marokko voor dit mooie toernooi. Ik vind vooral de opening in tanger spectaculair en geweldig om te zien. Achterin is het schrikbarend. Snap heel goed dat de interesse in Gvuardiol meer dan serieus is. Want ook vanavond was de verdediging knudde

11 februari 2023 om 22:31

Idd ja. Mooi gedaan van Marokko. Mooi vuurwerk, club lied erbij. Well done. 👏

Hala Madrid! 👑😎

12 februari 2023 om 00:41

@ socioFan Ja echt he .gefeliciteerd kerel . Mooie prijs en de 2de prijs dit seizoen na de Europese supercup .. Ben blij dat het aan de overkant van Spanje was haha en niet ergens in Japan ofzo. Denk dat de spelers alle energie nodig hebben de komende weken. 2x Liverpool en 3x Barcelona. Een mooi feestje vandaag en dan morgen weer serieuze zaken. Hoop dat courtois snel terug is want die had die eerste 2 goals van al hilal zeker gehad maat ..

Wereldkampioen is zo'n suffe titel voor dit oefentoernooi. Noem het gewoon intercontinentale supercup ofzo.

Overigens zou het best vet zijn als dit wk eens een serieus toernooi wordt. Waarom niet net als het wk voor landen elke 4 jaar een editie. De teams die de 4 voorgaande jaren kampioen van Europa en Zuid-Amerika kwalificeren, en de laatste 4 kampioenen van NA, Azie en Afrika spelen een kwalificatie respectievelijk. NA en Azie leveren elk 3 deelnemers en Afrika 2. Zitten er ergens dubbeltjes tussen neemt de verliezende finalist van dat jaar de 2e plek van een dubbel gekwalificeerd team in. 16 deelnemers, 4 poules van 4 teams en de loting is zonder restricties, anders kwalificeert het EU team in elke poule als eerste. Nummers 1 en 2 gaan naar de 1/8e finale. Iets in die aard. Dat zou nog eens een voetbalfeest zijn. Stuk interessanter (en winstgevender) dan dit gedrocht.

11 februari 2023 om 23:42

Dan heb je wel kans op teams die een jaar echt enorm uitblinken, en drie jaar later vele malen minder zijn. Dat lijkt me niet zo wenselijk. Dan lijkt me de halve finalisten van de CL etc. van het vorige seizoen een betere opzet.

Daarnaast is een enorm belangrijke reden om het niet te doen natuurlijk de enorme belasting op spelers, die we echt niet nog groter moeten gaan maken. Een topspeler kan dan theoretisch gezien opeenvolgend olympische spelen, WK, clubWK en EK/continentaal toernooi hebben in de zomer, waarmee je spelers echt naar de vernieling helpt.

11 februari 2023 om 23:59

Dat lijkt me niet echt uit te maken. Op het wk heb je ook teams die 2 of 3 jaar eerder werelds waren en op dat moment niet meer. Die kwalificaties voor het wk worden ook in de jaren in aanloop naar het toernooi afgewerkt. Bovendien merk je nu ook al vaak een enorm verschil tussen de wk deelnemer in december/januari vs toen ze de CL wonnen in april. Neem Chelsea bijvoorbeeld vorig jaar. Dat was dag en nacht. Voetbal is nou eenmaal volatiel, het verschil in vorm van een team 6 maanden uit elkaar kan al enorm verschillen, waarom zou je daar om wakker liggen. Hoe dan ook irrelevant. Het punt is om een spectaculair en interessant/winstgevend toernooi te hebben ipv dit fluttoernooitje. Lekker boeiend of een team dat 3 jaar eerder de CL won nog in dezelfde topvorm zit.

Waarom zou je de halve finalisten kwalificeren ipv teams die een editie eerder wonnen? Dat vind ik helemaal niks.

Je plant dat toernooi natuurlijk niet in hetzelfde jaar als een wk of ek he. Ik dacht niet dat ik dat specifiek moest benoemen. Ja belasting is een issue maar dan laat je andere, minder belangrijke wedstrijden niet meer doorgaan zoals de NL. Dat is toch louter een cashgrab van de Uefa waar niemand om maalt.

12 februari 2023 om 19:37

Ik bedoel dus juist dat je dan met EK en WK erbij al 3 van de 4 jaar een toernooi hebt in de zomer, en met Olympische spelen ofzo zelfs elk jaar, en dat terwijl juist de zomer een echte rustperiode hoort te zijn voor de spelers. Lijkt me gewoon teveel van het goede maar ja geld etc.

12 februari 2023 om 19:40

Verder heb je wel een punt wat betreft de halve finalisten etc, maar Chelsea van vorig seizoen was al een groot verschil maar dit seizoen zijn ze nog verder weggezakt.
Ach ja ik denk eix dat het sowieso niet een interessant toernooi wordt; bijna altijd zal een Europese deelnemer het winnen. Zeker met meerdere Europese deelnemers is de rest echt kansloos. Dan is het nog interessanter om de laatste paar CL en EL winnaars tegen elkaar te laten spelen ofzo, maar dat gebeurt natuurlijk al jaarlijks.

Toch wel gek dat dit toernooi totaal niet leeft in de media. Ik besefte me een paar dagen geleden pas dat het uberhaupt al bezig was. Op zich is het wel een geinig concept, een toernooi met de kampioenen van alle werelddelen. Jammer dat de nationale en internationale speelschema's al veel te vol zijn om hier iets groters van te maken.

Laatste 10 edities gewonnen door Europese landen die met de CL vandoor gingen. Dit is niveau Saudi League ieder jaar. Alle felicitaties naar Real en geniet ervan!

12 februari 2023 om 00:44

@ moyashi Ik vond el hilal zeker niet tegenvallen dit toernooi. Gewonnen van de Afrikaans kampioen wac casablanca. Vervolgens van de zuid Amerikaanse kampioen flamengo en 3x scoren tegen Madrid. Gewoon prima gedaan en een aardige ploeg. Marega was bij porto ook de uitblinker en scoorde aan de lopende band. en Vietto o.a bij villareal en atletico Madrid prima gedaan Zouden beide hier in Nederland 1van de beste spitsen zijn .

Thibaut Courtois geblesseerd thuisgebleven? VZ, volgens mij was hij gewoon handjes schudden bij de uitreiking.

Vroeger had die wedstrijd wel wat, er is toch wel wat glans verloren gegaan. Maar toen was het een wedstrijd tussen de winnaars van de Ec1/cl en de Copa in Zuid Amerika. Niveauverschil was kleiner. PSV ging onderuit, Ajax won na strafschoppen. Kan me ook nog goede wedstrijden herinneren tussen Boca en Real en Liverpool verloor nog eens van Sao Paulo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren