Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid blijft alert en neemt maatregelen tegen ebola-besmetting

Laatste update:

De laatste weken is er een uitbraak van ebola gaande in Afrika en diverse hulpverleners en specialisten zijn ook besmet geraakt, waardoor er ook sterfgevallen in Europa te betreuren waren. Real Madrid is over twee maanden actief op het WK voor clubs in Marokko en neemt maatregelen om besmetting met de levensgevaarlijke ziekte te voorkomen.

/

Van 10 tot 20 december wordt het WK voor clubs gehouden in Marokko en dan zal Real Madrid een kamp opslaan in de hoofdstad Rabat. Hoewel ebola het land nog niet heeft bereikt, houdt men er bij Real Madrid wel serieus rekening mee dat de situatie over twee maanden anders kan zijn dan nu. In omringende landen zijn er namelijk al wel besmettingen geweest en dus dreigt er altijd gevaar.

Emilio Butragueño laat woensdag in de Spaanse kranten weten dat men in nauw contact staat met de medische autoriteiten. “Het is absoluut een zaak waarbij we heel alert blijven. Het toernooi begint al over twee maanden en wij blijven goed luisteren naar wat de medische autoriteiten ons opdragen en adviseren. We respecteren ieder advies dat ze geven, want de medici weten precies wat ze doen”, aldus Butragueño namens de club.

In Marokko heeft men al gevraagd of de Afrika Cup 2015, die gepland staat voor januari en februari volgend jaar, afgelast kan worden. Sommige nationale teams die deelnemen aan het toernooi hebben in eigen land al te maken gehad met de uitbraak van ebola, met vele doden tot gevolg. Vooralsnog wil de overkoepelende organisatie echter niets weten van een afgelasting.

Als er een kleine kans op besmetting is, moet Real Madrid...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Afrika cup gewoon aflasten mensenlevens zijn belangrijker dan een voetbal toernooi.
Hoewel ik denk dat Blatter daar anders over denkt wat die ziet alleen dollar tekens.

15 oktober 2014 om 12:35

Tuurlijk wel. Misschien zijn er eel mensen besmet ui het westen. Die nemen de ziekte dan mee

15 oktober 2014 om 12:36

Maakt wel uit. Er komen mensen vanuit heel Afrika bij elkaar, dus de kans op besmetting is groot. Maakt niet uit waar 't wordt gegeven, het moet gewoon afgelast worden.

15 oktober 2014 om 22:45

Ik sluit niet uit dat er mensen in Marokko zijn die besmet zijn met ebola, want er komen de laatste jaren veel illegale mensen vanuit Afrika, Marokko binnen..

Aflassen.. het gaat hierom mensenlevens en de kans dat het virus zich verder verspreid. Vind het toch vreemd dat Cas? Wedstrijden door laat gaan, met landen, die al erg besmet zijn. En nu ook een risico nemen met om dit toernooi soor te laten gaan. Maar het gaat natuurlijk over geld...

15 oktober 2014 om 12:47

Wat ga je aflassen? Een trap of een hekje?

15 oktober 2014 om 13:20

Met geen las werkervaring, kies ik toch wel voor het hekje. Weet nou alleen niet of dit wel de juiste keuze is... je maakt het wel moeilijk hoor.

15 oktober 2014 om 13:34

Omdat de mensen in Afrika in armoede leven en niet hygiënisch leven. Je kan ook niet hygiënisch leven met zulke faciliteiten als vies drinkwater of rioolwater wat zo de straat op loopt vandaar dat het in Afrika veel makkelijker verspreid dan in andere landen zoals de eerder genoemde China en India.

En ik mag trouwens denken wat ik wil en om mensen met een andere gedachtegang gelijk dom te noemen...

Marokko moet gewoon kei hard schijt hebben en die cup aflassen. Dan maar een schorsing. Sommige dingen zijn belangrijker dan voetbal.

15 oktober 2014 om 13:04

Niet alleen Marokko moet er zo over denken. Alle landen moeten gewoon verstandig zijn en dat toernooi boycotten. Allemaal thuis blijven. Ze kunnen moeilijk heel Afrika een schorsing geven vanwege het feit dat zij mensenlevens belangrijker vinden dan voetbal.

De voetballers zelf hebben een goede begeleiding etc.dus de kans dat die ziek worden is heel klein. De supporters is een ander verhaal. Als mensen uit heel Afrika bij elkaar komen kan dat slecht aflopen

15 oktober 2014 om 13:05

Dus kunnen ook de spelers het virus krijgen. Als supporters te dichtbij komen bijvoorbeeld. Daarnaast kan je de spelers ook moeilijk verplichten om 24/7 in het hotel te blijven. Tevens zijn ze niet alleen in het hotel, dus ook daar kunnen ebola patienten lopen.

15 oktober 2014 om 13:21

Echt een klote situatie dit zeg.

Ook vervelend dit zeg. Het is dan wel een kleine prijs, maar een prijs is een prijs en die wil je winnen. Zeker als je eigenlijk geen concurrentie hebt.

Ook heeft Real Madrid jaarlijks een druk schema, en dus is verplaatsing van dit toernooi ook niet echt handig. In dit geval ben ik stiekem toch even blij dat ik niet voor Real Madrid ben.

15 oktober 2014 om 16:34

Wel balen voor je club als madrid word aangestoken en mee neemt naar jou land om daar spanje aan te steken( catalonie)

Marokko dacht aan de mensheid, door te proberen om de Africa Cup te vervangen, maar jammer dachten mensen in de Fifa alleen aan geld

Marokkaanse regering is enigste in afrika die een beetje verstand hebben en aan mensen denken niet alleen aan geld mensen levens gaat boven alles!!!!!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren