Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rashica tekent na kampioensjaar met Galatasaray vierjarig contract bij rivaal

Laatste update:

Milot Rashica keert terug naar Istanbul. De Kosovaar werd vorig seizoen door Norwich City verhuurd aan Galatasaray, maar maakt nu de definitieve overstap naar rivaal Besiktas. Rashica tekent een vierjarig contract bij Kara Kartallar, die ruim vijf miljoen euro overmaken naar Norwich. "Ik wilde heel graag terugkeren naar Turkije, waar ik gelukkig was", laat Rashica weten op de clubwebsite.

Rashica kwam vorig seizoen tot dertig optredens voor Galatasaray, waarin hij liet zien van waarde te zijn met 6 goals en 7 assists. Van de 29 keer dat hij in de Süper Lig beschikbaar was om te spelen stond hij 20 keer in de basis. Mede dankzij zijn bijdrage werd Galatasaray vorig seizoen kampioen van Turkije. De inmiddels 27-jarige Rashica begon zijn carrière bij KF Kurda, waarna hij de binnenlandse overstap maakte naar KF Vushtrria. In 2015 klopte Vitesse op de deur, dat drie ton overhad om zijn contract af te kopen. Het bleek een schot in de roos voor de Arnhemmers: Rashica speelde precies 100 wedstrijden voor Vitesse, waarin hij goed was voor 15 treffers en 24 assists.

Het hoogtepunt van zijn tijd in Nederland was het winnen van de TOTO KNVB Beker in 2017. Mede dankzij een assist van Rashica werd AZ met 0-2 verslagen in de finale. In de daaropvolgende winter had Rashica zijn droomtransfer naar de Bundesliga te pakken. Werder Bremen maakte ruim acht miljoen euro over om de vleugelspeler los te weken. Drie jaar later maakte hij een transfer naar Norwich, dat hem voorafgaand aan vorig seizoen verhuurde aan Galatasaray. Daar vormde hij vaak de aanval met onder meer Dries Mertens, Mauro Icardi en Kerem Aktürkoglu. Nu volgt dus een definitieve transfer naar Besiktas, dat vorig seizoen derde eindigde in de competitie op tien punten van Galatasaray.

De veelzijdige Rashica speelt het vaakst op de rechtervleugel en krijgt op die positie concurrentie van Rachid Ghezzal en de van huurperiodes teruggekeerden Ajdin Hasic en Emirhan Delibas. "Vanaf het moment dat de onderhandelingen startten, voelde ik me gerespecteerd en dat Besiktas me erg graag wilde hebben", vertelt Rashica op de clubwebsite. "Dat was het belangrijkste voor me. Ik wilde heel graag terugkeren naar Turkije, waar ik gelukkig was. Mijn familie en ik houden van Istanbul en we hebben hier een mooie tijd gehad. De plannen en projecten die de club aan me heeft gepresenteerd klonken ook erg goed. Ze hebben me erg gewild laten voelen, daarom kies ik voor Besiktas."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

vuile verrader! nee maar begrijpelijk. als hij gelukkig was in istanbul en galatasaray wilde de optie niet lichten dan is de keuze vrij logisch

Weer een speler die Okan graag erbij had. Je merkt aan zijn formulering dat Gala hem te lang liet wachten en zijn geduld was op.

Het is geen sterspeler maar zeker een die je erbij kan hebben.

17 augustus 2023 om 00:00

Ik ken deze gast verder niet goed, tegen ons was hij onzichtbaar maar alle Gs fans zijn lovend over hem en prijzen zijn speelstijl en karakter. Ik ben benieuwd.Dom dat Gs hem niet vastlegt en dure gokjes waagt met andere spelers op die positie.

17 augustus 2023 om 00:40

Rashica is geen aanvaller die de aanval op zet, als stoorzender is hij ideaal, loopvermogen waar je u tegen zegt.

Het is hem gegund. Succes bij onze rivaal.

Prima speler die zich vorig jaar heeft bewezen bij onze opleidingsclub. 5Mil vind ik wel iets teveel van het goede, 3 was prima geweest, maar als je bedenkt dat Norwich 12 vroeg aan Gala, is dit een prima bedrag. Het enige wat moet gebeuren is dat Ghezzal heel snel weer 100% fit wordt dan heb je twee hele goede rechtsbuiten met een andere style.

Ik wacht nog steeds op Talisca en als Ramos voor 1 seizoen wilt komen ben ik daar ook voor.

Dom van Gala om een speler die je trainer heel graag wou niet te halen (bron: 7 augustus 2023 Okan Buruk zijn eigen woorden, zie youtube).
Transfer calimi dit dat vind ik wel meevallen, de mooiste calim is en blijft Gedson Fernandes.

16 augustus 2023 om 22:40

Laat ramos lekker zitten en laat hem naar gs gaan, de beste man gaat minimaal 5 mil p jaar eisen en nog wat handtekeningsgeld. Er gaat teveel onrust ontstaan als je ramos haalt voor zijn eisen.

17 augustus 2023 om 09:51

Opleidingsclub? Wat loop je nou zo dom te provoceren?

Niet scherp onderhandeld Norwich. Komop jongens Rashica is meer waard dan 5 miljoen. Jammer en veel succes in Turkije. Het turkse voetbal past beter bij het spel van Rashica

Goede vervanger voor Redmond, zo'n speler hadden we nodig op de flanken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren