Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rashford blijft maar scoren voor winnend United; ook Newcastle bekert verder

Laatste update:

Manchester United en Newcastle United hebben zich woensdagavond geplaatst voor de halve finales van de EFL Cup. De ploeg van Erik ten Hag was in eigen huis door doelpunten van Antony en Marcus Rashford (tweemaal) met 3-0 te sterk voor Charlton Athletic, terwijl Newcastle met 2-0 wist af te rekenen met Leicester City. Tegen wie beide ploegen het in de halve finales zullen opnemen, wordt woensdagavond middels een loting bekend.

Manchester United – Charlton Athletic 3-0
United, waar voormalig Eredivisionisten Lisandro Martínez, Tyrell Malacia en Antony in de basis startten, had in de eerste helft een flink veldoverwicht tegen de nummer twaalf van de League One. Met name Alejandro Garnacho was in de openingsfase dreigend: eerst schoot hij na een goede actie over, waarna hij de bal in de negende minuut na een mooie slalom naast zag gaan. Na ruim twintig minuten was het alsnog raak voor the Red Devils, toen Antony van net buiten het strafschopgebied uithaalde en de bal prachtig in de verre hoek krulde: 1-0. Via Fred was United een kwartier later dicht bij de tweede treffer, maar zijn vrije trap belandde op de paal.

Nadat Antony na een kleine tien minuten in de tweede helft naast had geschoten, ging de dominantie van de thuisploeg wat liggen. Charlton ging op zoek naar de gelijkmaker, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Vijf minuten voor tijd was het toch weer United dat gevaarlijk werd: Christian Eriksen schoot, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Charlton-doelman Ashley Maynard-Brewer. In de blessuretijd werd het duel alsnog beslist, toen invaller Rashford voor de 2-0 (op aangeven van debutant Facundo Pellistri) en 3-0 tekende.

Newcastle United – Leicester City 2-0
Het was een klein wonder dat Newcastle, met Sven Botman in de basis, niet tot scoren kwam in de eerste helft. Met name Sean Longstaff kreeg een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer, maar ook Bruno Guimarães en Callum Wilson mochten het zichzelf aanrekenen dat het bij rust nog 0-0 stond. In de zestigste minuut, een kwartier nadat Joelinton met een van richting veranderd schot de paal had geraakt, was het wel raak voor de thuisploeg. Leicester verdedigde matig uit, de bal kwam terecht hij Dan Burn en de linksback schoof raak: 1-0. Ruim tien minuten later besliste Joelinton het duel, door na een mooie pass van Miguel Almirón voor de 2-0 te tekenen. Dat was ook de eindstand, waardoor the Magpies zich voor het eerst sinds 1976 plaatsten voor de halve finales van de EFL Cup.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had niet anders verwacht. Maar dit soort wedstrijden moet je ook winnen. En wat is die Rashford in Bloedvorm zeg

10 januari 2023 om 23:07

Bekerwedstrijden zijn toch vaak wedstrijden op zich. Goed gespeeld en over de streep getrokken. Als Rashford deze lijn weet door te trekken is hij niet te stoppen.

EtH toch lekker bezig daar.

10 januari 2023 om 23:41

Absoluut! Nu, ook al deed hij het vandaag redelijk goed, Maguire voor eens en voor altijd aan de kant. Met in zijn kielzog mannen als McTominay (zonde, blijft toch eigen jeugd. Wellicht 15e man) en Fred.

Helaas zal Elanga waarschijnlijk niet het gewenste niveau gaan halen. Zonde voor de ontwikkeling van Pellistri, die ik al sinds zijn aankoop vaker had willen zien.

Leuke dingen gezien van Garnacho weer, Mainoo leuk debuut en smaakt naar vaker ruiken aan dit niveau, met hopelijk snel jongens als McNeil en Shoretire achter hem aan.

10 januari 2023 om 23:44

McNeil is helaas echt niet goed genoeg, komt te kort voor de U23.

10 januari 2023 om 23:55

Maguire voor eens en altijd aan de kant? Stond vandaag in de basis.

11 januari 2023 om 06:47

Hoezo fred eruit, ik vind fred altijd dikke prima spelen, ook gisteren weer.

10 januari 2023 om 23:45

Vorig seizoen won Manchester United in 49 duels 20 keer. Nu heeft Manchester United in 27 duels 20 keer gewonnen. Dat zegt alles.

Sinds Ronaldo weg is draait het echt bij Man Utd. Dit is dan wel een kleine ploeg, maar 8 wedstrijden achter elkaar gewonnen inmiddels. Kan geen toeval zijn

10 januari 2023 om 23:11



Met ronaldo hadden ze met 10-0 gewonnen waarschijnlijk....

Wie nu nog ontkent dat Ronaldo niets meer is, is geestesziek en hoort in een gesticht.
Daar hebben we dus nog heel wat van hier op Vz.

10 januari 2023 om 23:43

Perkamentus is wel echt het slechtste karakter van Harry Potter. Zoals mijn persoonlijke favoriet Snape zei: hij mestte Harry vet zodat Harry dood kon gaan op het juiste moment.

Dat terzijde, oneens met je mening. In de internationale top kan hij niet meer mee, maar genoeg clubs, ook in topcompetities zouden hem kunnen gebruiken hoor. Hij wil alleen zelf geen rol in de marge.

10 januari 2023 om 23:50

Ik ben het totaal niet eens met je mening @A.perkamentus, maar ook al klopt het helemaal wat je zegt vind ik nog steeds: sinds Ronaldo weg is draait het echt bij Man utd. Het kan geen toeval zijn..

Prima pot gespeeld door de invallers van United.
Pellistri liet een goede indruk achter, integendeel tot Elanga die vast lijkt te lopen op dit niveau.
Wan-Bissaka wordt een lastige voor ten Hag. Dalot heeft alles gespeeld het eerste deel van het seizoen en verdienstelijk. Maar ik vind Dalot ook onstuimig en vraag me af of er nog meer in zit dan dit.
Wan-Bissaka is echt heel solide. Maakt weinig fouten en is comfortabel aan de bal.

In ieder geval een gretige bank gezien om zich te bewijzen. Iedereen lijkt tevreden onder ten Hag en nu hebben we weer een nieuwe talent die rustig gebracht kan worden.

Genoten, nu komen er 2 hele zware tests aan. Maar als iedereen fit is, moet United in ieder geval mooie wedstrijden kunnen neerzetten tegen City en Arsenal.

11 januari 2023 om 14:59

Laat United tegen City maar winnen. Tegen Arsenal mag van mij een gelijkspelletje ;-)

Hopen dat Charlton de weg ook weer omhoog kan vinden in de League One. Is eigenlijk enkel en alleen kommer en kwel geweest op the Valley sinds de degradatie uit de Premier League in 2007. Verschrikkelijke eigenaar na eigenaar, de huidige eigenaar Thomas Sandgaard is ook allesbehalve zuivere koffie. Blijft toch gewoon een fantastische club wat mij betreft, in Londen zeker de mooiste. Misschien kan deze ervaring de spelers inspiratie geven. Het programma voor de komende weken is wel vrij lastig met Barnsley, Peterborough en Bolton. Zou ook mooi zijn als Sheffield Wednesday weer uit de League One zou kunnen geraken. Tweede op het moment achter Plymouth, en hadden een prachtige Fa-Cup stunt afgelopen weekend op Hillsborough tegen Newcastle. Echt bizar trouwens ook wat er voor clubs momenteel op het derde Engelse niveau bivakkeren: Sheffield Wednesday, Derby County, Ipswich Town, Portsmouth, Bolton Wanderers, Charlton Athletic en Barnsley. Stuk voor stuk allemaal voormalige PL clubs. Sowieso zijn de lagere divisies altijd prachtig om te volgen. In de National League(5de niveau) nu ook grote jongens als Oldham en Notts County actief, en het Wrexham van de Hollywood acteurs

10 januari 2023 om 23:51

Vergeet het altijd schutterende york niet

11 januari 2023 om 00:07

Iemand doet een open sollicitatie voor het werken bij VZ?

11 januari 2023 om 04:39

Hartstikke mooi betoog man!

Geen beste wedstrijd dit. Gewoon met de rug tegen de muur in de 2e helft tegen een League 1 club. Snap wel, is een bekerwedstrijd. Dat zijn wedstrijden op zich. Maar niet best dit.
Antony helaas op die goal na weer dramatisch. Kwam wel zowaar eens aan de rechterkant zijn man voorbij, maar durfde dan gewoon niet met rechts voor te geven vanaf de achterlijn. Werd daarom zelfs (terecht) uitgejouwd door een deel van het publiek. Minuut 52/53 ook weer illustratief: counter, 2 tegen 2 en Antony kon geen actie maken, geen beslissing, geen pass want kan alleen met links. En dus wegdraaien naar zijkant, hele verdediging weer terug.
Elanga en later Pellistri gaven op rechts veel meer dreiging en opties. Tijd voor verandering.

10 januari 2023 om 23:32

Elanga speelde echt heel matig en mocht zelfs lang blijven staan, werd na de wissel van Antony op rechts gezet en ik vind hem daar ook niet per se beter. Voor de rest ook een niet al te best United gezien, ik vond Garnacho grillig spelen, af en toe heel goed zoals die actie in eerste helft naar binnen en schieten. Maar soms ook heel druistig in zijn acties, Maguire en Martinez achterin, maar die Mctominay dat kan echt niet meer, vind ik echt een van de zwakste schakels van United, komt technisch tekort, misschien iets voor Burnley ofzo

11 januari 2023 om 06:21

Dat is dus waar veel Engelse man Utd supporters ook over vallen bij Antony. Ze zijn blij met hem en gunnen hem alle tijd maar alles moet met links. Hij scoort z’n doelpunten maar idd voor de rest is het veel te weinig

Poah, Malacia erg sterk! Heb genoten.

11 januari 2023 om 00:08

Verdedigend erg sterk. Vond hem aanvallend wel iets slordig.

Goeie inval beurt van Pellistri. Leuke behendige speler, mag wel vaker invallen op de rechterflank.

Tis nu ook wel eens klaar met die Elanga hè? Ik weet dat er weinig opties zijn maar zo’n Pellistri laat in 5 minuten al meer zien dan hij in een half seizoen.

11 januari 2023 om 09:15

En toch liet Elanga op rechts meer dreiging zien dan Antony. Er kwamen ook meer opties over rechts. En meteen werd de rechterkant meer gebruikt. Natuurlijk scoorde Antony een prachtige goal, maar had daarmee meteen al zijn kruit verschoten.

Erik ten hag is een top trainer en dat bewijst hij maar weer, als je van united een draaiende machine maakt dan ben je een top trainer. Niet alleen de resultaten en ook zijn de beslissingen. En ze spelen echt leuk voetbal

We kunnen denk ik onderhand wel concluderen dat rashford beter is dan antony

Ja ja zaten er toch een hoopmensen naast, hij is er nog na de kerst en hij presteert

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren