Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Britse pers is lyrisch over Newcastle en steekt de draak met Mbappé

Laatste update:

Newcastle United wist woensdagavond in een bijna historische wedstrijd overtuigend af te rekenen met Paris Saint-Germain (4-1). The Magpies kunnen vanzelfsprekend op veel lof rekenen vanuit de Britse pers, die op veelal ludieke wijze reageert op de knappe overwinning van Newcastle. De Franse formatie komt er, weinig verrassend, minder goed vanaf.

"Waar was u op de avond dat Newcastle United het schatrijke PSG en zijn superster Kylian Mbappé sloopte in de Champions League?", vraagt lokale krant in Newcastle Chronicle zich af.

"De 3-0 na vijftig minuten tegen het door olie rijk geworden PSG was niet alleen verdiend, het had zelfs meer kunnen zijn. Het was een droomavond voor Sean Longstaff, die ooit ballenjongen was in dit stadion. Mbappé droop meteen af. Laat Benfica maar komen." De Engelse middenvelder was een van de vier doelpuntenmakers aan de kant van Newcastle.

The Mirror heeft een woordspeling met de naan van PSG-ster Kylian Mbappé in huis: 'Toon in for the Kyl', kopt de krant, doelende op het Britse gezegde 'in for the kill'. "Niemand in het stadion zal dit ooit vergeten. Je zou bijna nog eens naar het scorebord kijken om te geloven dat Newcastle de vloer heeft aangeveegd met een Europese grootmacht", schrijft The Mirror verder.

"Natuurlijk is het door het Saudische geld mogelijk gemaakt, maar er is geen beter verhaal dan dat van 'local hero' Dan Burn, die als kind fan was van Alan Shearer (Newcastle-legende, red.)." Ook Burn mocht woensdagavond een duit in het zakje doen, toen de verdediger de 2-0 binnenkopte.

Reactie Luis Enrique
PSG-coach Luis Enrique had na afloop minder complimenten over voor de tegenstander. Volgens de Spanjaard was de overwinning 'geflatteerd'. "Ik geloof heilig dat dit resultaat enigszins oneerlijk is, maar niet volledig. De uitslag is groter dan dat wij verdienden."

"Mijn felicitaties aan Newcastle", vervolgt Enrique. "Ze speelden heel goed voetbal, maar de eindstand is geflatteerd." Wanneer de trainer gevraagd wordt of het lastig is om een team als PSG te trainen, reageert hij verbaasd. "Wat is dit voor een vraag? Dit zijn lastige wedstrijden als een trainer."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

'de 3-0 na vijftig minuten tegen het door olie rijk geworden Psg', uhm, pardon, je wordt zelf door een autoritair en bloeddorstig regime gesteund. Laten we nou niet Newcastle United tot 'sprookje' bombarderen, die club is alles wat er mis is met het hedendaags voetbal.

5 oktober 2023 om 10:44

Heel erg misplaatst inderdaad.

5 oktober 2023 om 10:52

''die club is alles wat er mis is met het hedendaagse voetbal''.
Puur aangaande het voetbal vind ik het juist heel tof hoe Newcastle te werk gaat.
Ze kopen niet zomaar alles wat los en vast zit, kopen niet zomaar grote namen puur om de namen.
Ze kopen heel gericht kijkend naar wat het elftal nodig heeft, met oog op de toekomst (tonali, Isak bijv).
En hun aankoop prijzen zijn ook niet bijzonder hoog (in verhouding met de huidige markt).
Prima beleid tot zo ver en leuk om te zien.
Ik had verwacht dat ze net als City geld zouden smijten voor grote namen, en dan na xx jaar iets wat lijkt op gericht beleid.

5 oktober 2023 om 11:04

Dus als het beleid klopt en de aankoopbedragen niet exorbitant zijn maakt het niet meer zoveel uit dat ze door dit regime gerund worden? Dat is dus eigenlijk een schoolvoorbeeld van wat sportswashing kan doen..

Hiermee wil ik jou overigens geen woorden in de mond leggen als je dat zo ervaart, maar het toont wel aan hoe makkelijk mensen gestuurd kunnen worden.

5 oktober 2023 om 11:43

Samcro, dat is een beetje kort door de bocht en niet wat Vegitosan zegt. Hij geeft aan dat dit niet zomaar met geld smijten is, zoals PSG doet, niet zomaar allerlei sterren kopen, maar ook een voetbalvisie die erachter zit. Hij geeft verder totaal geen mening over het regime dat erachter ligt. Hij heeft het puur over de verschillen op het gebied van visie betreffende (aankoop)beleid.

5 oktober 2023 om 11:48

Leuk dat er een visie achter zit,maar ze zijn nog steeds schathemeltjerijk en net zo nep als psg

5 oktober 2023 om 13:04

@sanmacro

De wereld is corrupt. Als we eens even niet zo hypocriet zouden zijn moet ook elke Europese competitie stop worden gelegd.

5 oktober 2023 om 13:45

Samcro, ik zeg nog specifiek ''puur aangaande het voetbal'' , daarmee hou ik bewust politieke kwesties erbuiten.
Ik ken de eigenaar niet, ik weet alleen dat ie Saudisch is.
Maar om elke Saudi meteen aan te pakken om het feit dat ie rijk is en uit Saudi komt vind ik ook weer te ver gaan.
Misschien is het wel een wrede, verschrikkelijke vent die veel aan zn kerfstok heeft... maar dat weet ik niet, en daarom veroordeel ik hem ook niet op voorhand.
Aangaande het voetbal (!) is hij een aanwinst want hij strooit niet blind met geld maar heeft een gezond beleid.
Wat is het verschil tussen een Saudi met gezond beleid en een Fransman met gezond beleid, om zo maar iets te noemen?

5 oktober 2023 om 14:38

Het is in principe de Saudische staat, om precies te zijn, de Saudi Arabia Public Investment Fund. Geen individu uit Saudi-Arabië. Dezelfde staat die verantwoordelijk is voor vele mensenrechtenschendingen en bijvoorbeeld de moord op die journalist in de ambassade in Turkije.

5 oktober 2023 om 12:33

Hou op man, het klopt dat newcastle nu ook veel geld heeft, maar absoluut niet te vergelijken met een psg. Ze kopen gewoon gericht in en kijken waar het team versterkt moet worden.

5 oktober 2023 om 14:44

Hahaha dat las ik ook met verbazing ja.

Had hij maar naar Real moeten gaan. CL gaat hij niet pakken met PSG

5 oktober 2023 om 11:44

Nog een kleine 8 tot 10 maanden tot de comunicado oficial

5 oktober 2023 om 11:53

Dat hebben we eerder gehoord.

5 oktober 2023 om 12:00

Daarom blijven roepen. Het zal vast wel een keer werkelijkheid worden.

5 oktober 2023 om 13:07

Voor mij hoeft hij niet te komen. Wij moeten simpelweg volgend seizoen met Alonso aan de slag in een 433 en onze flanken zijn vini en rodrygo. Spits een topspits halen en we zijn klaar voor alles en iedereen. Op ieder positie bijna dubbel bezet en ik wil eens g********* eens goed spel zien.

5 oktober 2023 om 13:07

Pff laten we hopen dat hij gelijk op 1/1/2024 gaat tekenen. Anders weer maanden zeep serie

Elke dag op VZ, Mbappe gaat, Mbappe blijft, PL club meldt voor Mbappe, SA club meldt voor Mbappe, Mbappe naar Real, Mbappe blijft na bellen president, Mbappe wil tekenbonus 500 mil, Mbappe met vliegtuig naar Qatar,....

5 oktober 2023 om 14:30

Kan nog tijdens de winter. Dan is PSG uitgeschakeld voor de CL

Lol voetbal is eigenlijk een spel geworden voor de meeste vieze regimes die er maar zijn.En de mensen en bonden accepteren allemaal omdat er alleen aan geld word gedacht.Je bent helemaal niet voor Newcastle of psg etc maar je support eigenlijk Saudi en weet ik veel.Komt ook omdat iedereen maar steeds meer moet verdienen in het voetbal ten koste van alles.

5 oktober 2023 om 11:03

Kom bij de club en begin met het volgen van de Bundesliga! en krijg met heel veel Duitse voetbal vrienden en mij een afkeer tegen het moderne voetbal.

5 oktober 2023 om 11:05

Wat moet je vinden van een Leipzig dan?

5 oktober 2023 om 11:46

Is toch wat anders dan een regime met bloed aan de handen. PSV had vroeger ook zo'n sponsor die het grootste deel van de kosten van PSV droeg, hoe heette die ook al weer...... had volgens mij ook iets te maken met de naam, net als bij RB Leipzig..... Ik kom er zo op. P...... Sport Vereniging. Wat was het ook al weer.....

5 oktober 2023 om 11:54

Leipzig is samen met Hoffenheim net om die reden zowat de meest gehate club van Duitsland.

5 oktober 2023 om 12:07

Arsenal. Ik heb een zeer uitgesproken afkeer tegen het Red Bull concern en Dietmar Hoppenheim.

5 oktober 2023 om 11:04

Als je al levenslang fan bent van Newcastle en ze krijgen opeens een Saudi als eigenaar dan support je wel degelijk meer dan een Saudi natuurlijk. Newcastle is een club vol met historie. Niet te vergelijken met een Psg of City.

5 oktober 2023 om 11:08

Alsof City geen club is vol historie. Het is een nog oudere club dan Arsenal.

5 oktober 2023 om 11:10

City was een club van niks voordat ze overgenomen werden. Newcastle daarentegen is een club met ongelooflijke successen. Dat is waar ik op doel. Niet hoelang een club bestaat.

5 oktober 2023 om 11:19

Twee keer kampioen van Engeland en meerdere bekers gewonnen. Historie is daarnaast meer dan alleen prijzen.

5 oktober 2023 om 11:54

arsenal890, echt bizar hoe je alles vanuit 1 kant bekijkt. Net met Red Bull Leipzig (waar Philips Sport Vereniging ook gewoon een sponsor in de naam heeft en decennia lang hoofdsponsor was) en nu hier Newcastle meer historie geeft dan City. Newcastle heeft successen van meer dan 100 jaar geleden, met wellicht een bekertje nog ergens tussendoor. City is na de 4 kampioenschappen van Newcastle uit begin vorige eeuw zelfs nog 2x kampioen geworden, eentje zelfs ruim 40 jaar later. Hoezo is Newcastle dan een club met ongelooflijke successen? Hoe dan?

5 oktober 2023 om 11:58

Even opgezocht: City voor overname 19 prijzen, met Europa Cup II.Newcastle 16 prijzen met een Jaarbeurssteden beker.En de 4 titels uit begin 20ste eeuw en City eentje in jaren 30 en eentje eind jaren 60.Als je iets brengt als feitelijk ("City was een club van niks voordat ze overgenomen werden. Newcastle daarentegen is een club met ongelooflijke successen. Dat is waar ik op doel. Niet hoelang een club bestaat", zorg dan dat je feiten juist zijn of probeer ze iig te onderbouwen. En dan kom je er vanzelf achter of iets feitelijk is of gevoel en feitelijk onjuist (zoals nu).

5 oktober 2023 om 12:43

City prijzen uit het jaar 0, ga je dat echt meetellen? Newcastle deze eeuw nog meerdere malen CL gespeeld en subtop PL geweest. City was een club van niks voor het geld, Newcastle wel.

5 oktober 2023 om 12:58

@Formus, na het winnen van de CL is dit nog het enige waar sommigen City op denken te kunnen pakken.

5 oktober 2023 om 13:18

@Lierse, Ik ben geen fan van het grote geld, zeker niet uit landen waar het tevens bloedgeld is. Maar als ze er dan wat mee doen, laat ze dan iig een beetje beleid voeren. En mooi voetbal op de mat leggen 😉

5 oktober 2023 om 13:21

RedDevilGaz, kom nou zeg. Als je eerst leest en dan pas reageert. Ik citeer letterlijk Arsenal890, die Newcastle een club met ongelooflijke successen noemt. En dat weerleg ik, met feiten. Want Newcastle heeft echt prijzen uit de jaren dat er niet eens film bestond om het op te nemen. En dan even verder nog op jouw reactie: Newcastle wel 1 hele keer CL gespeeld deze eeuw. Wauw.

Ik denk gewoon dat PSG nooit de CL zal pakken, de Ligue waar ze in spelen is ook gewoon veel te laag, en ze hebben ook geen fatsoenlijke middenveld. Zo zie je maar hoe belangrijk een fatsoenlijke middenveld is als je een CL wilt willen, Real heeft jarenlang KCM gehad en geweldig daarmee gepresteerd.

Mbappe zijn verhaal bij PSG is wel klaar hij moet ZSM weg daar, en naar Real ofzo toegaan

5 oktober 2023 om 11:05

Laat hem maar naar Arsenal komen, kan hij de concurrentie aangaan met Martinelli.

5 oktober 2023 om 23:02

Of met Saka juist. Arsenal kan een concurrent op rechts voor Saka goed gebruiken.

5 oktober 2023 om 11:10

Ik las ook jaren dat City nooit de CL zou pakken. Een club met zo veel financiële mogelijkheiden zal echt een keer een goede kans maken.

5 oktober 2023 om 11:33

City heeft wel een betere infrastructuur dan PSG. Ze maken de juiste transfers en identificeren wat ze nodig hebben. Ze staan altijd 10 stappen voor. Terwijl ze bij PSG trainers, spelers en technische directeurs elk jaar wegsturen.

5 oktober 2023 om 11:52

Ja nu wel. Verder vergeten een hoop mensen dat City voor meerdere posities elke jaar een of twee nieuwe spelers haalde omdat het niet liep zoals ze hadden gewild.

5 oktober 2023 om 11:56

Is dat zo vreemd in de PL?

5 oktober 2023 om 12:20

Ja dat is in elke competitie heel vreemd.

5 oktober 2023 om 12:28

Chelsea en Man U doen dat toch ook gewoon?

5 oktober 2023 om 12:35

En die worden ook terecht de grond in geboord door het beleid wat ze hebben.

5 oktober 2023 om 13:21

Ook toen was het toch gewoon goed? Of je moet echt over de absolute beginjaren spreken.

Ik vond het een erg leuke wedstrijd om te zien, maar ik weet niet of we nu al de polonaise moeten gaan lopen voor Newcastle om eerlijk te zijn. Newcastle was best goed, maar ik vond vooral PSG echt tranentrekkend slecht. Niet heel erg verbazingwekkend, aangezien ze geen goede coach hebben en een (voor de Europese top) matige selectie hebben, maar toch viel het tegen. Het moet voor de eigenaren van PSG een enorme sof zijn dat ze in de 10/12 jaar dat ze eigenaar zijn van die club maar 1 lullige keer de finale van de Champions League behaald hebben.. Wat mij betreft hebben ze ook meer fout dan goed gedaan als het aankomt op het beleid wat ze gevoerd hebben, zeker in de laatste 3 seizoenen raken ze verder en verder achterop.

Wat daar gebeurt ze kopen niet om te kopen geven tot nu toe geen gekke bedragen uit ! Maar bouwen gestaagd naar de top toe met jongen spelers ? Ja er zit geld maar ze geven geen miljard uit hebben een visie met een trainer die ook nog leuk aanvallend voetbal spelen .

Newcastle was kwa club Misch de underdog maar financieel absoluut niet

Newcastle Is vele malen rijker dan PSG dankzij KSA. Money Jokes gaan dan ook nergens over. Newcastle spendeert ook alleen doen zij dat gewoon veel slimmer. Een stapel geld in een random richting gooien is meer iets wat Qatar doet.

Newcastle kan zo de sterren van de hemel spelen om vervolgens zelf helemaal de volgende wedstrijd een pakrammel te krijgen. Vind het af en toe leuk, vaak ziet her er niet echt uit.

Sorry hoor maar is Newcastle niet rijk geworden door olie?

Ze zijn zelf besmeurd met Saudische geld dus zo veel beter zijn ze niet. Maar wel een knappe prestatie ja. Weet zeker als ze vorig seizoen tegen PSG hadden gespeeld uitslag anders was geworden deze spelers zijn nog niet met elkaar ingespeeld en kunnen het moeilijk vinden. Nieuwe trainer terwijl newcastle dit team sinds vorig seizoen met elkaar spelen en zelfde trainer. Eddie howe doet het goed die gaat naar een grotere club in de toekomst als die zo doorgaat. Maar 4-1 ja knappe prestatie tegen PSG als newcastle united benieuwd of ze het uit ook kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren