Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rapid wil stunten: 'We zijn met veel zelfvertrouwen naar Amsterdam gekomen'

Laatste update:

Doordat er een 0-2 voorsprong uit handen werd gegeven waren de spelers van Ajax behoorlijk chagrijnig, maar na het 2-2 gelijkspel bij Rapid Wien heeft de ploeg van Frank de Boer natuurlijk nog een goede uitgangspositie om de play-offronde van de Champions League te bereiken. Dinsdag is de return in de Amsterdam ArenA en Ajax hoopt dan het laatste stapje te kunnen zetten.

De hoofdstedelingen zijn echter gewaarschuwd: Rapid won afgelopen zaterdag nog van Red Bull Salzburg en wil dinsdag weer verrassen. “Met passie, moed en een beetje geluk komen we wellicht een ronde verder”, zei aanvoerder Steffen Hofmann van Rapid op de persconferentie. “Het zal lastig worden, maar toch zijn we met veel zelfvertrouwen naar Amsterdam gekomen.”

Coach Zoran Barisic knikt: “We zullen tegen Ajax uiteraard ons best moeten doen, maar we hebben geen angst”, zei hij volgens de website van Ajax. De coach houdt zich graag vast aan de tweede helft van het duel van vorige week: “Ajax voelde zich na de 0-2 voorsprong in de eerste helft een beetje te zeker. Ze speelden na die tweede goal niet meer op de aanval. Het gaf ons de ruimte om toe te slaan. We konden succesvol in de tegenaanval gaan en sleepten daardoor de 2-2 uit het vuur.”

Welke ploeg bereikt de volgende ronde?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet het niet. Ajax en europees voetbal is zon rare combinaties. Of ze winnen van de grootste club van de wereld of ze gaan onderuit tegen een klein clubje uit Oostenrijk. Ik hoop dat ze doorgaan en spelen zoals de 1e helft vorige week donderdag. Maar mijn gevoel zegt wat anders...

3 augustus 2015 om 20:45

Het lijkt er inderdaad vaak op dat ajax zijn eigen niet kan opladen tegen "kleinere" clubs uit europa. Ze vergeten alleen dat de Nederlandse clubs tegenwoordig de "kleinere" clubs zijn die aan alle kanten voorbij worden gestreefd.

3 augustus 2015 om 22:10

Qua coefficienten wel, maar niet qua prestaties zelf.. Ajax staat momenteel 28e. Basel (15e), Olympiakos (22e) en Shakthar (24e) staan boven Ajax... 'van de kleine landen'. Zenith (16e) kan je geen club van een klein land meer noemen, vind ik..

Verder gaat Ajax volgend jaar onder Galatasaray (29e) komen (die verliezen 1.0200 pnt en Ajax 14.7200) en ze schelen nu nog maar ongeveer 0.8000. Ook Dnipro en Kiev kunnen over Ajax heen als ze een goed seizoen draaien.

Dan moet je helemaal naar 36, 38, 39 en 42 om de toppers van andere kleine landen te vinden: Anderlecht, Salzburg en Plzen en Club Brugge... en die gaan ook volgend jaar nog niet over Ajax heen...

Conclusie: Ajax doet het gewoon naar behoren... Maar als land doen we het slecht.
Kijk je naar PSV en AZ: 37 en 41. Zowel PSV als AZ verliezen volgend jaar 18.7200 punten en gaan Kei en Keihard naar beneden. Twente (nu 70e) verliest 17.7200 punten volgend jaar... Feyenoord staat 91e en verliest 2.7200 punten.
Als dus clubs als Psv, AZ, Feyenoord, Vitesse, Twente etc nou eens echt punten gaan pakken, dan doen we weer mee als land. (overigens: AZ presteert mijns inziens gewoon erg goed als je kijkt naar hun begroting).

3 augustus 2015 om 23:53

@rvandoor Welke bron gebruik jij in hemelsnaam? Volgens de Uefa site (doorgaans betrouwbare bron voor de Uefa coëfficentielijst) zijn de getallen iets anders:
Ajax geen 28e maar 26e
Basel geen 15e maar 19e
Shakthar geen 24e maar 18e
Olympiakos geen 22e maar 28e
Galatasaray geen 29e maar 38e
Dnipro kan nu nog niet zo snel over Ajax heen (momenteel 37e met 13.162 achterstand op de Amsterdammers), maar Kiev dan weer wel (27e op 1.162)
PSV geen 37e maar 30e
AZ geen 41e maar 44e
Twente geen 70e maar 45e
Feyenoord geen 91e maar 95e
Beetje bij de feiten blijven, want werkelijk niks wat je zegt is waar...

P.s. Zomaar Zenith (voor de volledigheid) vergeten, staat met een voorsprong van bijna 24.00 op de 15e plek in plaats van 16e

4 augustus 2015 om 09:19

@tukkertje: hahahah oeps... sorry... dat was bijzonder sullig van me... Ik keek 1 jaartje te ver (2016).... desalniettemin blijft mijn punt dan nog steeds staan natuurlijk:
Ajax doet het naar behoren en de andere clubs doen het absoluut niet naar behoren...

nogmaals excuus voor de sullige fout van mijn kant.

Coach Zoran Barisic knikt: We zullen tegen Ajax uiteraard ons best moeten doen,
maar we hebben geen angst.
Geen paniek voor Ajax gewoon winnen die pot.

Die trainer deed het ook wel slim. Toen ze met 10 kwamen te staan bracht hij verse krachten in, waardoor ze meer konden brengen. Frank de Boer had toen gelijk moeten reageren en bijvoorbeeld Fischer moeten brengen. Die kwam te laat, net als Sanogo.

3 augustus 2015 om 21:23

Sanogo kwam niet te laat... Hoe later, hoe beter...

3 augustus 2015 om 21:33

Haha

4 augustus 2015 om 06:53

Waarom zo'n vreemde, negatieve reactie? Heb jij die jongen al zien spelen waardoor je kan concluderen dat het niets voor Ajax is? Of loop je gewoon de menigte achter na met je flauwe grapjes?

3 augustus 2015 om 21:46

Hij had misschien beter Heitinga kunnen brengen in plaats van Veltman, zelfs als Veltman uiteindelijk niet die fout had gemaakt. Heitinga had met zijn ervaring de rest van het team kunnen sturen om ervoor te zorgen dat ze niet zo zouden instorten.

Het zal me niets verbazen als dit de eerste teleurstelling van het nog niet begonnen seizoen gaat worden. Nederland kan niet meer de arrogantie hebben dat 'we' wel even doorgaan. Nl is een veredelde beloften competitie en in Europa speel je dan ineens tegen kerels met ballen.

Ik weet het niet zo zeker hoor. Het lijkt me echt weer iets voor Ajax om er dinsdag uit te vliegen. Spelen ze weer 2-2 gelijk ofso en verliest Ajax op penalty's of zo iets dergelijks.

Natuurlijk hebben ze zelfvertrouwen , ze hebben laten zien dat ze kwetsbaar zijn. Ik zou het fantastisch vinden als Rapid het red.

Dit word vrees ik denk een gevalletje kopenhagen en slavia praag. Dit ajax heeft zich zo kwetsbaar gesteld de 2e helft vorige week dat rapid extra kracht heeft gegeven. Voor hen voelde die 2-2 als een overwinning. Mentaal zal dit verkeerd uitpakken bij de spelers van ajax waardoor er krampachtig gevoetbald word door ze en rapid ruikt bloed en gaan ze killen denk. Ik hoop dat ik er compleet naast zit maar ik vrees een hele nare pot en afloop..

3 augustus 2015 om 22:13

Evenzogoed kan Ajax ook geschrokken zijn en denken: jeetje mineetje... we zijn er nog niet en we moeten dus volle bak... Tegen Steaua gingen we namelijk ook met 2-0 de return in en uiteindelijk ook naar huis.. Nu is Ajax tijdig wakker geschud... hoop ik.

De manier waarop Ajax zo amateuristische de wedstrijd heeft uitgespeeld na de rode kaart van Wenen baard mij veel zorgen. Ook het feit dat de Boer waarschijnlijk weer gaat beginnen met die onervaren gasten achterin. Ik verwacht morgen echt alles. We kunnen makkelijk winnen, maar we kunnen ook zomaar verliezen. De Oostenrijkers lijken me nu echt ver van naïeve spelers. Misschien niet zo talentvol, maar mentaal sterker dan die van Ajax.

We zullen zien.

3 augustus 2015 om 21:06

laten we hopen dat ze het redden, maar de tweede helft zorgt ervoor dat je met angst gaat kijken. Misschien veltman er een keer uithalen? die man maakt wel vaker van die grove fouten. heeft ajax een geplaatste status bij de evt. volgende loting? iemand zei dat maar vraag ik mij af.

3 augustus 2015 om 21:12

Als ze deze ronde doorkomen hoeven ze niet tegen Man U, Valencia, Bayer Leverkusen.

3 augustus 2015 om 21:32

mooi, dus wel kans aanwezig dat ze het redden.

3 augustus 2015 om 22:18

Ik begrijp niet dat dit geen tactiek is die vaker gebruikt wordt... Sta je voor en kom je onder druk te staan, trek je een speler terug.. gevolg: iedereen in je elftal gaat (onbewust) nog harder lopen om de gaten te dichten en ze zijn nog geconcentreerder. De tegenstander denkt (onbewust) hahahaha mannetje minder, dit wordt gemakkelijk ... en nemen gas terug. Resultaat: de tegenstander voert minder druk op, jij kan je beperken tot verdedigen en als de tegenstander genoeg gas heeft teruggenomen, gooi je gauw je speler er weer in en kan je keihard gaan counteren. Stukje psychologische oorlogsvoering waar zelfs mourinho jaloers op is.
Je hoeft het niet lang te doen,... immers je haalt zelf die speler eruit. Dus van extra vermoeidheid zal geen sprake zijn. En je tegenstander traint nooit op een man meer situatie (of het komt weinig voor) dus je zal er hoedanook voordeel uit halen.

on: Vervelend is dat Rapid heeft gewonnen van Redbulsh.. Salzburg. Dat en het resultaat tegen Ajax zal ze positief stemmen... veel zelfvertrouwen.. die lui kunnen zomaar op 0-1 komen...
Toch zie ik Ajax met 3-1 winnen straks... klasseverschil is te groot.

Wie kan ajax of rapid in de volgende ronde krijgen?

3 augustus 2015 om 21:36

Clubs als Valencia, United....poulefase word dus moeilijk

3 augustus 2015 om 22:08

Ajax kan niet tegen United of Valencia enzo komen hoor. Rapid wel dacht ik

4 augustus 2015 om 00:13

Je bent ajacied maar totaal niet op de hoogte. Die teams kan ajax juist niet tegenkomen.

Is het al bekend voor hoeveel wedstrijden die idioot geschorst is?

Ajax trekt, met steun van het eigen publiek, die eerste 70 minuten gewoon door naar de volle 90 minuten. Ik maak mij echt totaal geen zorgen over deze wedstrijd. Het niveauverschil is gewoon te groot.

3 augustus 2015 om 21:35

Denk ik ook..en dat ze winnen van Salzburg zegt nu ook niet zo veel. Kampl, Alan en Mané zijn weg en Soriano deed niet mee. Niet te vergeten dat de trainer die ze extreem pressie voetbal liet spelen ook al een seizoen weg is. Niet te vergelijken met de ploeg die Ajax overhoop speelde in de EL.

Ik zie Ajax wel vrij gefrustreerd wedstrijd spelen en vervolgens verliezen
Past ook wel een beetje bij de "net niet" strategie van Frank de Boer.
Wij schuivelen een beetje naar voren maar forceren niks. We willen graag op de helft van de tegenstander spelen.
Niemand wordt voorbij gespeeld en spitsen zijn niet aanspeelbaar.
Alleen als de spits op de positie komt van een middenvelder dan kan hij een balletje breed verwachten.

Jeuhhh ,ik hoop dat we stunten!
Rapid hoeft niet te stunten,gewoon met een goal verschil winnen,is dat stunten?
Nee toch?en ik denk/hoop dat dit ook niet gebeurt,maar dan moet Ajax van meet af aan hetzelfde spelletje spelen als vorige week in Oostenrijk(met name de eerste helft).
Met andere woorden: eenrichtingsverkeer richting Rapid doelnet!

met veel geluk kan rapid wien denk ik voor een stuntje zorgen
maar denk 2-0

0-2 Rapid gaat makkelijk door,dag Ajax F de boer faalt weer 5 jaar lang dramatisch in Europa het lachertje in Europa en nog mag ie blijven zitten dankje wel overmars en van der sar,jullie helpen Ajax naar de klote door f de boer niet te ontslaan

Ajax gaat verliezen, oostienrijkse teams liggen Ajax niet zo. Los daarvan is Ajax gewoon veel te jeugdig en kan geen wedstrijd controleren zoals ze dat noemen. Ik zeg 0-1

Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Heitinga morgen in de basis staat. Ik heb geen idee ten koste van wie dit gaat, maar het lijkt me wel een goede zaak. Ik ben benieuwd naar morgen, denk eigenlijk dat het wel goed gaat komen

4 augustus 2015 om 09:21

Lijkt me dat dit niet ten koste gaat van Jasper C.
Hopelijk trapt hij Veltman er eventjes naast. Heitinga voor Veltman. Fischer voor Gudelj. Dan staan we met 45minuten al met 2-1 voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren