Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rangnick beloont Trauner voor ijzersterk seizoen met oproep voor Oostenrijk

Laatste update:

Gernot Trauner is door bondscoach Ralf Rangnick opgenomen in de definitieve selectie van Oostenrijk. Het is voor de verdediger van Feyenoord de eerste keer dat hij een uitnodiging heeft ontvangen voor de nationale ploeg sinds zijn komst naar Rotterdam. Rangnick is de opvolger van Franco Foda, die geen oog had voor de verdediger vanaf het moment dat Trauner de overstap maakte van het Oostenrijkse LASK naar Feyenoord. Oostenrijk speelt in juni vier wedstrijden in het kader van de Nations League.

Trauner is in zijn debuutseizoen bij Feyenoord gelijk van grote waarde gebleken voor de Rotterdammers. De Oostenrijker maakte tot dusver in 45 wedstrijden zijn opwachting en heeft met zijn ploeg na Ajax het minste aantal tegendoelpunten geïncasseerd in de Eredivisie. Ondanks zijn goede prestaties in Nederland vond Foda het niet nodig om Trauner op te roepen voor de nationale ploeg. De Duitser stapte twee maanden geleden op als bondscoach, nadat het hem niet was gelukt om zich met de nationale ploeg te plaatsen voor het WK, dat eind dit jaar in Qatar plaatsvindt.

De nationale voetbalbond presenteerde daarop Rangnick als opvolger van Foda. De afzwaaiend interim-manager van Manchester United heeft voor zijn eerste wedstrijden als bondscoach meteen een plek in de selectie ingeruimd voor Trauner. Oostenrijk gaat in het eerste deel van de Nations League de strijd aan met Kroatië (uit), Denemarken (thuis), Frankrijk (thuis) en nog eens Denemarken (uit). Trauner heeft vijf interlands achter zijn naam staan en kwam daarin eenmaal tot scoren. Sinds zijn komst naar Feyenoord verdween hij echter uit het zicht van Foda, de man die hem in 2018 liet debuteren.

Trauner doorliep verschillende jeugdelftallen en maakte in oktober 2018 zijn debuut in de vriendschappelijke interland tegen Denemarken. Een jaar later werd hij opnieuw opgeroepen. De mandekker speelde in 2021 nog drie interlands, maar werd niet opgeroepen voor het EK van 2020, toen Oostenrijk in dezelfde Groep zat als het Nederlands elftal. De Oostenrijkers in de Nations League ingedeeld bij Kroatië, Denemarken en Frankrijk. Andere bekende namen in de selectie van Rangnick zijn David Alaba, Marko Arnautovic, Marcel Sabitzer en Maximilian Wöber.

Is Gernot Trauner de beste aankoop van afgelopen zomer geweest voor Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Meer dan terecht, echter de verdediging die zij hebben staan is ook niet misselijk hoor met Alaba en Hinteregger. Maar super leuk voor Trauner dat hij er weer bij zit, maar nu eerst even die beker ophalen woensdag.

Leuk voor Gernot en zeker verdient. Speelt dit seizoen (op een paar slippertjes na) een geweldig seizoen.
Ik ken niet alle verdedigers uit de Oostenrijkse selectie, maar lijkt me dat Gernot een prima optie is.

23 mei 2022 om 14:17

Alaba en hinteregger zijn geen slechte spelers

23 mei 2022 om 15:17

Alana staat ook vaak op het middenveld

23 mei 2022 om 14:17

Ik heb nog nooit een verdediger slippertjesloos zien spelen. Trauner is gewoon een oerdegelijke verdediger die lekker vooruitdenken.

Selectie terecht, maar het centrale duo is ook goed. Wordt lastig om daar tussen te komen. Je zou alaba nog als spelverdeler kunnen gebruiken.

23 mei 2022 om 15:41

Alaba speelt vooral als back bij Oostenrijk of op het middenveld. Hinteregger is een goede speler. Verder zijn Lienhart en Posch ook basisspelers bij clubs in het linkerrijtje van de Bundesliga. Echter snap ik niet dat Trauner er niet eerder bij is gehaald voor Dragovic of Ilsanker. Dat zijn toch een beetje spelers die op hun retour zijn.

Wat zullen ze schrikken bij die interlands. Komt de apotheker even in het veld die elk duel wint, elke val naar voren in de voeten speelt en een baken van rust is.

23 mei 2022 om 14:21

Tja een verdediger van de beste ploeg ter wereld staat bij het NL elftal ook gewoon wissel (Ake). En de aanvallende middenvelder van de nr 3 van de eredivisie met 15 goals komt niet in aanmerking voor veel speelminuten in oranje (Til).

Als je zonder context naar een situatie kijkt kan je van alles iets heel raars maken

23 mei 2022 om 14:30

Ake wordt wel geselecteerd en speelt elk jaar wel zijn wedstrijdjes. Til is voor Nederlandse begrippen een matige speler. En zelfs hij hoeft niet 11 jaar te wachten op een oproep.

23 mei 2022 om 15:06

Beste ploeg ter wereld? De beste ploeg van Engeland bedoel je denk ik. Wanneer won City voor het laatst de CL?

23 mei 2022 om 16:13

Ben zelf ook geen fan van city, maar om in 4x landskampioenvan Engeland in de laatste 5 jaar. Maakt je wel een van de beste ploegen ter wereld

23 mei 2022 om 17:45

Dat maakt je de beste van Engeland. Als je in die 5 jaar niet kan winnen van Spaanse ploegen zijn de Spaanse ploegen beter.

24 mei 2022 om 07:53

Ik heb city uitgeschakeld zien worden door Real waardoor ze dus niet de beste van Europa zijn

23 mei 2022 om 14:29

Weet niet hoe hij hiervoor presteerde, maar kan diverse redenen hebben natuurlijk. Misschien is Trauner een laatbloeier? Misschien stijgt hij dit seizoen boven zichzelf uit? Misschien was zijn concurrentie nog beter.

Puur op basis van wat hij bij Feyenoord laat zien vind ik het in ieder geval terecht dat hij geselecteerd wordt.

@feye88
Diezelfde verdediger staat bij die ploeg ook wissel


Heel verdiende oproep voor onze Kale Kletser! Benieuwd of hij tot spelen komt, heeft toch niet de minste CVs voor zich.

Wel zwaar om zo kort na de finale wéér te moeten spelen. Blijf die Nation's League toch zonde vinden. Je speelt nergens voor en belast spelers onnodig. Aan alles zie je ook dat niemand die competitie serieus neemt.
Voor mijn part annuleren ze het weer, want het voegt echt niks toe. Was een paar wedstrijden leuk om te kijken, maar toen werd duidelijk dat de spelers er ook bijster weinig om geven. Kan me ook niet inbeelden dat er voorstanders zijn buiten Ceferin.

23 mei 2022 om 14:28

Het is nog steeds tien keer beter dan oefeninterlands tegen Australie en Zwitserland afwerken ofzo.

23 mei 2022 om 15:32

Het is lood om oud ijzer. Allebei betekenisloos. Maar die oefenpotjes zijn tenminste niet een heel onzin toernooi om des kijzers baard aan extra belasting voor spelers.

Die gast is zo goed dit seizoen en 0 gele kaarten in de competitie!

Lijkt me niet meer dan terecht. Speelt echt een ijzersterk seizoen. Lijkt me dat een land als Oostenrijk hem er prima bij kan hebben.

En terecht. Hoort ook gewoon te spelen daar samen met hinteregger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren