Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Rafael van der Vaart onderbreekt Wytse van der Goot: ‘Een domme vraag’

Laatste update:

Christian Rasmussen hoopt komend seizoen door te breken bij Ajax. De achttienjarige aanvaller kreeg in de voorbereiding speelminuten tegen de Koninklijke HFC (6-0 zege), SC Paderborn 07 (4-1 zege), Anderlecht (0-2 zege) en woensdag tegen Leeds United (3-1). Hij blonk met een doelpunt een assist uit tegen Leeds en werd zowel in de pauze als na de wedstrijd bewierookt door Rafael van der Vaart, die als analist aanwezig was bij de wedstrijd voor Ziggo Sport.

"Hopelijk kan ik debuteren in Ajax 1", zei Rasmussen, die dinsdag zijn contract verlengde tot medio 2024, over zijn doelen voor volgend seizoen. "Dat is mijn doel en de reden dat ik mijn contract heb verlengd. Vandaag heb ik aangetoond dat ik de kwaliteiten heb om zo ver te komen en met de grote jongens te spelen." Verslaggever Wytse van der Goot vroeg Rasmussen vervolgens of hij woensdag tegen Leeds genoeg heeft laten zien voor een kans bij het eerste. "Ik weet het niet, hopelijk", reageerde de Deen, die vervolgens werd onderbroken door Van der Vaart.

Jeugdig Ajax verslaat Leeds United: ‘Waarom heb je Berghuis gehaald?’

Rafael van der Vaart was in de pauze van het oefenduel al lovend over Christian Rasmussen. Lees artikel

"Deze beantwoord ik wel. Een domme vraag", zei Van der Vaart tegen Van der Goot. "Je hebt vandaag de wedstrijd gezien: deze jongen hoort minstens op de bank te zitten. Natuurlijk. Hij verdient het. Hij is misschien een beetje ongeduldig, al kan hij dat zelf niet zeggen." Rasmussen beaamde dat hij geen oren heeft naar een verhuurperiode en wil doorbreken bij Ajax. "Ik wil door hier bij Ajax. Dat is het plan", zei hij. Van der Vaart kan zich daarin vinden en onderbrak het interview nogmaals. "Als je zo goed bent als hij, is verhuur geen optie."

Rasmussen kwam in de zomer van 2019 voor een afkoopsom van drie miljoen over van Nordsjaelland, waar hij de jeugdopleiding doorlopen heeft. In zijn openingsseizoen speelde de spits wedstrijden namens Ajax Onder-17 en Ajax Onder-18, waarna hij in augustus 2020 debuteerde in het profvoetbal. Rasmussen debuteerde tijdens de 0-4 zege van Jong Ajax op Roda JC Kerkrade. Hoewel de aanvaller al tot 563 speelminuten kwam bij de Amsterdamse beloften, wist hij nog niet tot scoren te komen. Een contractverlenging hing al in de lucht, daar hij met de A-selectie mee mocht op het trainingskamp in De Lutte.

Samenvatting: Ajax - Leeds United (3-1)

Rasmussen bereidde tegen Leeds de 1-0 voor en was zelf verantwoordelijk voor de 2-0. In de pauze van de wedstrijd vroeg Van der Vaart zich gekscherend af waarom Ajax Steven Berghuis heeft gehaald als het Rasmussen in de gelederen heeft, maar die woorden nuanceerde hij na afloop. "Rasmussen is geen type Berghuis. Berghuis moet een beetje de Hakim Ziyech-rol overnemen, terwijl Rasmussen iemand is van de één-op-één-duels en meer doet op kracht." Rasmussen is inzetbaar op meerdere posities in de voorhoede. Van der Vaart denkt niet dat het op de langere termijn schadelijk is om een jong talent als Rasmussen op te hemelen.

"Dat gelul van ‘je mag niet positief zijn’… Je ziet het toch? Wat moet je dan zeggen, dat hij nog een lange weg te gaan heeft? Dat weet toch iedereen? Ik vind het zo’n onzin om te zeggen dat iemand het niet goed doet omdat hij te veel wordt opgehemeld. Wij houden van goede spelers. Dat is het leuke van deze middag: om hier te staan en deze spelers te zien", aldus Van der Vaart, die ook een andere uitblinker uitlichtte. Hij was positief verrast door de achttienjarige middenvelder Kian Fitz-Jim, die over meer fysieke kracht bleek te beschikken dan hij verwacht had. Fitz-Jim speelde vorig seizoen al 21 duels voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

"Als je hem zo ziet lopen, dan twijfel je in eerste instantie. Helaas heb je in het huidige voetbal een beetje kracht nodig. Maar hij bleek toch best sterk en had een paar goede acties waarbij hij langs iemand liep. Het is wel echt een goede speler, met heel veel rust aan de bal. Hij lijkt zich niet druk te maken", zei Van der Vaart. "Laten we eerlijk zijn: we staan hier, maar kennen bijna niemand. Ik vroeg aan John Heitinga (trainer van Jong Ajax, red.) wie ik in de gaten moest houden en toen noemde hij deze twee spelers. Ik zal nou niet meteen zeggen dat hij er veel kijk op heeft, maar…”, lachte hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus wie gaat er dan uit de selectie of speelt Ajax zo met 2 rechtsbuitens en 2 op de bank?

4 augustus 2021 om 16:31

Denk dat hij meer spits wil zijn. Dus back-up Haller?

Maar hij kan pas op de bank als Ajax wat gaat doorselecteren. Exit Labyad, Neres en Danilo.
Dan komen er plekken vrij.

4 augustus 2021 om 16:34

Ik dacht dat het een buitenspeler was, heb de wedstrijd niet gezien en zag een vergelijking met Berghuis.

Maar inderdaad, je moet talenten zeker door laten stromen, maar ze moeten wel een goede kans hebben op speeltijd, anders kun je ze echt beter (goed) verhuren, om aan spelen toe te komen.

Zelf spelers als Daley Blind en Ronald de Boer werden verhuurd om beter te worden.

4 augustus 2021 om 16:38

@olie wapper

Klopt speelde ook vanaf rechts. Maar gaat meer voor de spits positie. Net als Dolberg ooit gehaald als linsbuiten en spits geworden.

Eens, normaal zou je Ekkelenkamp en Danilo (weer) verhuren, maar door situatie met hun contracten en grootte van de selectie is het nu beter om te verkopen en hun speeltijd te gunnen aan spelers als Taylor etc.

Jouw club is daar ook goed mee bezig. Best aantal verhuurd in de KKD (o,a Cambuur) en laten rijpen. Zijn ze goed haal je ze terug, zoniet verkopen.

4 augustus 2021 om 16:34

@oelie
hij kan pas op de bank als ajax door selecteert exit neres danilo en nog een paar

4 augustus 2021 om 16:40

Neres verkopen, Berghuis tribune. Kan hij op de bank, Anthony spelen.

4 augustus 2021 om 16:46

Ik mag toch hopen dat Ten Hag 79 doelpunten en 57 assisten in de afgelopen 4 seizoenen niet op de tribune gaat zetten.

4 augustus 2021 om 17:04

Een vraag bedoelt om te provoceren?

Het is bekend dat Neres waarschijnlijk een transfer maakt. berghuis is zijn vervanger.

Dus dan 2 spelers voor amr. Is uitstekend.
En een goede jeugdspeler die minuten kan gaan maken op amr of in de spits/ kort daarachter.

Zie ik dat nu goed? Philips tegen een vrouwelijke speler van Ajax?
Ik denk dat Rasmussen gewoon uit de selectie wordt gelaten. Van der Vaart heeft denk ik niet geteld dat er te veel voorhoede spelers momenteel zijn bij Ajax. Het was dus geen domme vraag. We weten allemaal dat bijna iedereen bij Ajax een talent is, maar niet iedereen kan op de bank zitten

4 augustus 2021 om 16:55

Dat zie je inderdaad niet goed, dat is Kian Fitz-Jim, een mannelijke speler van 18 :-)

4 augustus 2021 om 17:28

Ik dacht ook eventjes dat het een meisje was hoor 😂

4 augustus 2021 om 18:26

Binnenkort kent iedereen hem!!!

5 augustus 2021 om 16:43

Ok ok, ik hang nu wel de betweter uit, maar ik trapte er ook in, de 1e keer dat i'm zag :-D

Maar wat @foetbalisgreat zegt, dat denk ik ook. Ventje kan namelijk heel aardig ballen!

Jongens zoals deze spelers zijn ook de redenen dat ik wil dat je door selecteert bij spelers als Labyad en Klaiber. Niet zodat die zometeen in de CL spelen bij een blessure, maar je hebt een vrij breed elftal. Dan vind ik jongens die eigenlijk alleen maar spelen als de wedstrijd gespeeld is of als jongens rust krijgen overbodig. Dan heb ik liever dat een Rasmussen of Fitz Jim of Taylor way minuten krijgen dan dat Labyad de 4 en 5-0 maakt tegen RKC. Zelfde geld voor speles als Magallan enzo.

4 augustus 2021 om 17:23

Eens. Al zou ik het niet erg vinden als Labyad zou blijven. Magallan, Onana, Klaiber (gaat niet gebeuren gezien zijn blessure), Ekkelenkamp, Neres en Mazraoui (indien hij niet verlengd) zouden mogen vertrekken. En er hoeft eigenlijk niks voor terug. Misschien een jonge linksbuiten die Tadic kan opvolgen over 2 jaartjes. Wijndal zou ik graag zien komen als Tagliafico vertrekt, maar daar lijkt het niet op.

Meneer vd vaart . Moest voor de wedstrijd wel even aan heitinga vragen wie die jongen was die zo lekker aan het intrappen was ... dus laat hem nou niet doen alsof hij dit al had zien aankomen

4 augustus 2021 om 17:04

Ach, van der Vaart heeft één leuke wedstrijd van hem gezien. In een pot die nergens om gaat. Als je dan ziet dat hij in Jong nog niet één keer gescoord heeft, weet je dat die jongen er nog lang niet is. Laat hem nog maar een seizoen daar draaien.

5 augustus 2021 om 14:59

Kijk dan wel eerst even naar de omstandigheden. Die jongen is veel geblesseerd geweest, slechts 18 jaar en heeft vorig jaar slechts 1 keer 90 minuten gespeeld. Dan is rendement niet heel betrouwbaar in deze. Verder overigens wel met je eens dat het wel heel erg voorbarig is.

Rafael van der Vaart die vindt dat iemand een domme vraag stelt. Dat lijkt me de omgekeerde wereld.
Het blijft, vind ik, wel een gegeven dat Ajax nodig van wat spelers af moet. Om er voor te zorgen dat de selectie niet overbemand is. En anderzijds ook talentvolle jeugdspelers duidelijk perspectief biedt op een mooie voetbaltoekomst bij de club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren