Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rafael van der Vaart begrijpt Louis van Gaal niet: ‘Een rare keuze’

Laatste update:

Mark Flekken debuteert vrijdagavond als selectiespeler van Oranje. Tijdens het WK-kwalificatieduel op bezoek bij Letland krijgt hij als derde keeper de voorkeur boven Joël Drommel, die naar de tribune verwezen wordt door bondscoach Louis van Gaal. Een ‘rare’ keuze, laten analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart weten tijdens de voorbeschouwing bij NOS.

De 28-jarige Flekken kwam tot dusver namens SC Freiburg tot 21 Bundesliga-optredens, waarin hij genoeg indruk maakte op Van Gaal om bij de Oranje-selectie gehaald te worden. Tegen Letland is hij dus de derde doelman achter Justin Bijlow en Tim Krul, en dat gaat ten koste van Drommel. “Het is opvallend dat hij op de bank zit en Drommel op de tribune”, vindt Van Hooijdonk.

“Wat dit voor Drommel betekent? Voor Flekken is het natuurlijk prachtig, maar joh... Drommel is een talentvolle keeper die misschien even in een iets mindere periode zit, maar hierdoor krijgt hij er natuurlijk nog wel een extra tik bij. Blijkbaar is Flekken nu Drommel ook voorbij in de hiërarchie bij Oranje”, besluit Van Hooijdonk, wiens mening overigens gedeeld wordt door Van der Vaart.

“Ik vind het wel gek ja; ik vind het een bijzondere keuze”, vindt de analyticus. “Ik denk niet dat het vaak gebeurd is dat een derde keeper is opgeroepen die wij allemaal niet kennen. Wij zien hem nu eigenlijk voor het eerst in beeld. Super leuk voor die jongen en ik weet uit Duitsland dat hij het goed doet. Alleen als je Drommel en Bijlow hebt... dan vind ik dit een rare keuze. Zeker in zo’n onbelangrijke wedstrijd”, aldus Van der Vaart.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij moeten we er niet te veel achter zoeken. Kan zijn om hem meer bij de groep te betrekken of heeft drommel last van zijn teen.

Dit heeft niks te maken met Drommel. Misschien is dit wel de enige wedstrijd waarin Flekken bij de selectie zit, van Gaal wil hem aan het werk zien op de training.

8 oktober 2021 om 22:06

Als hij Flekken op de training aan het werk wil zien kan dat ook zonder Drommel op de tribune te zetten.

8 oktober 2021 om 22:28

Maar ja even serieus waarom moeten analisten het als een tik zien.
Zo moeten ze gewoon bij der eigen denken ik moet er wat aan doen om hier niet meer te zitten.
En er voor vechten om daar geen plaats meer te nemen.
Gelijk dat negatieve gelul over hoe een speler zich gaat voelen.

9 oktober 2021 om 01:45

@kohaku, hoezo mag die jongen niet op de bank zitten, misschien heeft Flekken een dermate goede indruk op de training gemaakt dat van Gaal overweegt hem derde keeper te maken. Drommel is een waardeloze keeper zonder uitstraling en nog slechter dan Zoet, en dat was al een slapjanus, bij PSV zullen ze daar vast op scouten.

Gaan we nou lopen zeuren om een derde keeper. Triest hoor.

8 oktober 2021 om 21:55

Daarnaast ook onnodig, want Drommel keept gewoon niet goed en kan vooralsnog niet goed met druk omgaan. Zolang hij dat niet onder de knie krijgt, is het niet vreemd dat hij moet vechten voor een plaats in de selectie.

En op basis waarvan hoort Drommel dan op de bank te zitten? Heeft die meer gepresteerd dan Flekken Tis niet dat Flekken bij een amateurploeg speelt he. Van Gaal heeft toch aangegeven waarom hij zoveel ziet in Flekken. Logisch dan toch?

8 oktober 2021 om 21:48

Maar Drommel zit wel bij een amateurploegje? Als we keepers op basis van club gaan beoordelen dan was Bijlow thuis gebleven en had Cillessen nu onder de lat gestaan en Pasveer als 2e keeper. Slecht argument. Zelf vind ik dat Drommel niet eens opgeroepen had moeten worden.

8 oktober 2021 om 22:08

Van Gaal ziet veel in Flekken terwijl hij de speler twee maanden terug nog niet eens kende.

8 oktober 2021 om 23:26

Ja vind ik ook belachelijk. Stel je voor dat ie een speler zou leren kennen. Hoe durft ie.

Het gaat om de derde keeper...stop gewoon met zeuren...Louis wil hem gewoon zelf aan het werk zien tijdens deze periode..

Dromnel hoort wat mij betreft niet eens in oranje thuis. En dat zeg ik als psv-er.
Flekken speelt in de Bundesliga, ok maar maakt hem dat een betere keeper? En hij is goed met de voetjes, ok maar Drommel ook.
Drommel is niet sterk bij hoge ballen en hoe hij soms keept is vreemd, maar t werkt vaak, maar ook te vaak een relatief houdbare bal die er toch in gaat. Een op een vind ik hem wel sterk.
Hoe doet Flekken dat? Hoge ballen, lijn keeper of 1 op 1. Ik zou het echt niet weten.

Als Drommels enigszins hersens heeft, zal hij zelf ook beseffen dat hij zich nog niet als topkeeper manifesteert op dit moment. En daarbij moet hij ook beseffen dat hij nog jong is en dat zijn tijd sowieso nog komt als hij zo doorgaat. Dus niet zo overdrijven dat dit een tik is voor Drommel. En of het nu wel of geen tik is, dat is niet iets waar een bondscoach rekening mee moet houden lijkt me. Krul zal overigens spoedig afvallen verwacht ik, afhankelijk van prestaties van Flekken en Cillissen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren