Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rachid Bouaouzan vrijgesproken van witwassen in grote drugszaak

Laatste update:

Rachid Bouaouzan is vrijgesproken van witwassen in een grote drugszaak, zo meldt het Algemeen Dagblad. De oud-voetballer kwam in beeld toen de politie berichtendienst Encrochat wist te hacken. Er kon tussen april en juni 2020 live worden meegelezen met miljoenen chatberichten. Bouaouzan werd gelinkt aan de criminele organisatie rond de Rotterdamse drugsbaron Roger P., in de onderwereld beter bekend als ‘Piet Costa’.

De politie zou hebben kunnen lezen dat ‘Piet Costa’ en een medeverdachte Bouaouzan bestempelden als ‘die agressieveling’ en ‘de voetballer’. Op basis daarvan werd de voormalig profvoetballer van onder meer Sparta en Wigan Athletic ervan verdacht deel te hebben uitgemaakt van de organisatie van ‘Piet Costa’ en geldbedragen van 75.460 en 78.800 euro te hebben witgewassen. Bouaouzan zou tevens met drugsgeld een woning in de buurt van Barcelona hebben gekocht.

Costa is een bekende uit de jeugdjaren van Bouaouzan en kon voor bepaalde tijd in zijn woning verblijven. Het Algemeen Dagblad meldt bovendien dat de oud-voetballer onder meer tickets voor de drugsbaron kocht. Bouaouzan stond in maart 2021 terecht in het onderzoek 26Sartell, dat gaat over het invoeren van grote partijen drugs. Dit zou gaan om twee zendingen drugs uit 2015 en 2016, van 1015 en 3776 kilo. Bouaouzan werd maandag door de rechter vrijgesproken, omdat het niet onwaarschijnlijk is dat een voormalig profvoetballer grote uitgaven kon doen en hij door zijn voetbalcarrière een riant salaris had verdiend.

‘Piet Costa’ wordt beschouwd als een van de grootste cocaïnesmokkelaars van Nederland. Hij werd in juni 2020 aangehouden, iets eerder dan de politie Bouaouzan zou arresteren. Bouaouzan werd overigens tijdens zijn voetbalcarrière al veroordeeld. Niels Kokmeijer brak in 2004 door een tackle van hem tijdens de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Go zijn been, waardoor hij uiteindelijk een punt achter zijn carrière moest zetten. De KNVB schorste Bouaouzan voor tien wedstrijden, Sparta liet hem tot het eind van het seizoen niet meer spelen en het Openbaar Ministerie besloot hem uiteindelijk te vervolgen, wat resulteerde in een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. Bouaouzan speelde daarna nog voor Wigan Athletic, NEC Nijmegen en Helsingsborg, alvorens er in 2014 een einde kwam aan zijn profcarrière.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Veroordeeld door een tackle tijdens een voetbalwedstrijd? Eerste keer dat ik dat hoor

11 april 2022 om 16:09

Meen je dit ? Hij heeft echt iemand zijn carrière naar de klote geholpen.

11 april 2022 om 16:26

Ja op kokmeijer dacht ik. Die was klaar met voetballen.

11 april 2022 om 16:47

We zitten denk ik op het punt dat er veel fans te jong zijn om dit te herinneren. Dit gebeurde namelijk al in 2004. Ik kan het me nog herinneren, maar kan me voorstellen dat ik als eind twintiger al redelijk oud ben tegenwoordig.

11 april 2022 om 17:04

De bevestiging dat we oud worden 😂
dit was behoorlijk groot nieuws toen wat echt een schandalige tackle was... Ik ben 35, jij bent nog een broekie😏

11 april 2022 om 17:08

Die tackle deed mijn maag omdraaien. Zelf jaren eerder scheen en kuitbeen gebroken, herhalingen kon ik niet aanzien. Vreselijk gezicht.

12 april 2022 om 07:12

Gore smeerlap dit mannetje hoop dat hij lekker mag brommen

11 april 2022 om 16:09

Als je het op Youtube opzoekt is het gelijk helder. Was een schandalige sliding.

11 april 2022 om 16:48

1x gedaan, doe ik nooit weer.

11 april 2022 om 17:11

Dat zijn echt hele nare beelden. Zou het niet aanraden het op te zoeken nee

11 april 2022 om 16:13

Het was een afschuwelijke tackle, waarvoor hij naar mijn idee terecht vervolgd en veroordeeld is.
Je zou de beelden kunnen opzoeken, maar het is absoluut niet fijn om te zien.

11 april 2022 om 16:40

Ik heb het even opgezocht en ja het is een schandalige tackel maar om hier nou voor te worden veroordeeld? Ik heb Pepe en Materazzi smerigere tackels zien uitdelen. Waarschijnlijk is hij gestraft vanwege zijn afkomst en het feit dat die jongen nooit meer kon voetballen. Als het OM in zuid Amerika zich met dit soort tackels bezig gaat houden zitten er meer verdedigers in de bajes dan op t veld. Ik vind het echt schandalig dat dit kneuterige landje een Marokkaan veroordeelt voor een actie op het veld. De tackle van Axel Witsel op die pool was minstens zo erg. Maar Axel is er vanaf gekomen met 10 wedstrijden schorsing en een geldboete van 250 euro.

11 april 2022 om 17:01

Serieus? Vanwege zijn afkomst? Alsjeblieft zeg. Dat die tackle van Witsel óók schandalig was, dat ben ik met je eens. Ben sowieso wel een voorstander van (de mogelijkheid van) strafrechtelijke vervolging bij 'overtredingen' die overduidelijk niet zomaar een overtreding zijn. Je lijkt af en toe wel vogelvrij op het voetbalveld. Sommigen sporen gewoon echt niet. En dan heb ik het niet door lompe tackles door pure onkunde.

11 april 2022 om 17:10

Ik denk dat zijn afkomst inderdaad meegespeeld heeft in zijn veroordeling, publiekelijk en juridisch, maar dat neemt niet weg dat het terecht was.
Spelers in Nederland weten nu dat ze vervolgd kunnen worden als ze dergelijke schandalige aanslagen op andere spelers plegen.
Niels Kokmeijer heeft nooit meer kunnen voetballen.

11 april 2022 om 17:11

Vervolgt vanwege zijn afkomst? Over schandalige dingen gesproken. De charge was ziek en is terecht groter aangepakt. Had niks te maken met z'n afkomst.

11 april 2022 om 17:38

Kom op man, trek die racismekaart nou niet te snel. Racisme bestaat, is vreselijk, maar deze man is gewoon veroordeeld voor een werkelijk schandalige aanslag.

Kijk nou naar dat Voice-schandaal. Daar wordt Ali B ook totaal niet anders behandeld dan anderen, sterker nog, die regisseur ofzo heeft meer aandacht over zich heen gekregen.

11 april 2022 om 17:43

Jij vergelijkt indirect het rechtsysteem van België, Verenigd Koninkrijk met dat van Nederland. Daar gaat het mis. Dat Witzel er met een te milde straf af kwam staat hier los van. Als men denkt dat Bouaouzan extra gestraft werd vanwege zijn Marokkaamse roots dan os dat jullie goed recht. Ik persoonlijk vind het te ver gezocht en passend in de huidige tijdgeest, niet die in 2004.

11 april 2022 om 17:52

@besgaadegt Eenieder die Keane op een positieve manier ziet als 'tough guy' begrijpt het ook niet helemaal. Die man spoorde niet, in ieder geval niet op het voetbalveld. Dat sommigen daar dan tegenop kijken; lachwekkend. Overigens zal een deel van de populatie altijd met vooroordelen naar anderen kijken, dat is een maatschappelijk probleem met name voortkomend uit angst/domheid/kortzichtigheid. Dat is, uiteraard, niet goed. Maar ook dit is met name onder de 'schreeuwers'. De zwijgende meerderheid hoor je niet.

11 april 2022 om 18:00

Echt hou op hoor. "Laten we niet gaan doen alsof zijn afkomst geen invloed heeft gehad". Je probeert slim over te komen maar allemachtig je verzint gewoon en mooi praatje wat in jouw narratief past zonder enkel feit te benoemen.

Maar ja zal zeker racisme zijn geweest want dat is het altijd!

11 april 2022 om 18:02

Al die mensen die willen ontkennen dat zijn afkomst er iets mee te maken heeft zijn gewoon struisvogels. Volgens heb bestaat racisme niet of nauwelijks en speelt etniciteit in dit soort kwesties totaal geen rol. Zij geloven dat rechters goed afgestelde robots zijn terwijl het ook gewoon mensen zijn met hun vooroordelen. Dit soort mensen riep tot voor kort ook dat de Belastingdienst totaal niet naar etniciteit kijkt. Als je moet betalen moet je gewoon betalen. Ik heb gelijkwaardige en nog veel ergere overtredingen gezien. Nog nooit heb ik gehoord dat er een voetballer is veroordeeld. Muller op Tagliafico bijvoorbeeld. Als wat Bouaouzan die speler heeft mishandeld met zwaar lichamelijk letsel ten gevolg dan heeft Muller poging doodslag gepleegd op Tagliafico, want als je zo hoog en roekeloos met je been inkomt en je raakt daarbij het hoofd van een speler dan heb je de aanmerkelijke kans op zwaar lichamelijk letsel of de dood op de koop toegenomen. Wat een bullshit rechtssysteem zo kan je elke gedraging op t veld wel onder een strafbare gedraging scharen.

11 april 2022 om 18:06

OM behandeld zaken in Nederland en straf systeem werkt weer anders in andere landen, dus die voorbeelden kun je totaal niet met elkaar vergelijken. Geloof niet dat hier enig sprake is van racisme en wat wel mee heeft geteld is het feit dat je letterlijk iemand invalide hebt geschopt en dan ook nog weinig medeleven toont. Het had daarnaast de nodige media aandacht, omdat zo'n tackle totaal buiten alle proporties is en hij is er nog genadig vanaf gekomen.

11 april 2022 om 18:35

@Gerben klopt helemaal wat je zegt. Hoewel België en the Uk tot de eu behoren/behoorde hebben ze totaal verschillende rechtssystemen. Die landen zijn eigenlijk een beetje zoals Hongarije ze zitten wel in de unie maar we delen totaal niet de zelfde waarden. In Engeland en België bijvoorbeeld is mishandeling niet opgenomen in het wetboek van strafrecht. Wat een onzin man vandaag zeg je dat de rechtssystemen totaal verschillend zijn en als het je morgen uitkomt om wat anders te roepen doe je dat.

11 april 2022 om 18:38

Haha pedro, een bold statement maken en dan iedereen een struisvogel noemen die het er niet mee eens is. Prima jongen, lekker de discussie vroegtijdig in de kiem smoren.

11 april 2022 om 18:56

@pedro, zoals ik hierboven al zei: Racisme bestaat, is vreselijk, maar deze man is gewoon veroordeeld voor een werkelijk schandalige aanslag.

Racisme is alleen niet altijd aanwezig als iemand met een niet-Hollandse afkomst ergens voor veroordeeld wordt.

In 1999 is overigens de (blanke) keeper Van Ede ook al veroordeeld voor een schandalige charge. Was dat ook racisme?

11 april 2022 om 19:01

@perdovasquez
Ik denk ook dat hier sprake is van racisme. Een blanke speler had namelijk het dubbele aan straf gekregen. Maar onze rechters zijn blijkbaar bang voor beschuldigingen van racisme door mafketels zoals jij,dus daar mag Bouaouzan je voor bedanken.
Ik hoop dat je beseft dat mijn verhaal net zo'n soort flauwekul is als dat van jou.
Schei gewoon uit over racisme in dit soort situaties en speel die kaart wanneer het daadwerkelijk van toepassing is.

11 april 2022 om 19:17

@pedrovasquez Wat een schandalige opmerking dat zijn afkomst de reden zou zijn van vervolging. Het haalt de focus volledig weg van het slachtoffer en zijn daad. Door zijn toedoen is een carrière vermoord en daar heeft hij verantwoordelijkheid voor moeten nemen. Als je het mij vraagt had hij een veel zwaardere straf moeten krijgen!

11 april 2022 om 19:59

Het is statistisch bewezen dat Marokkanen sneller en langere straffen krijgen voor hetzelfde vergrijp als een Nederlander.

11 april 2022 om 20:20

Kokmeijer heeft door die tackle nooit meer kunnen voetballen, jaren niet kunnen werken, trauma opgelopen en alles. Als je het toen had meegemaakt prima maar check de feiten, ga geen discussie aan en hou alsjeblieft op met racisme kaart trekken

11 april 2022 om 21:07

Het is ook statistisch bewezen dat Marokkanen tot 10x vaker tot misdaad overgaan... maar dat zal wel de schuld van anderen zijn.

11 april 2022 om 22:47

Dat ze het vaker doen, betekent niet dat ze voor hetzelfde vergrijp harder gestraft moeten worden, toch?

Ik geloof best dat marokkaanse jongens veel voorkomen in de statistieken, maar gecorrigeerd voor aantal factoren (opleiding, familie, arm opgegroeid, motivatie) vraag ik me af of het tot misdaad overgaan aanzienlijk meer is dan bij andere allochtonen/autochtonen. Denk het eigenlijk niet. Maar dit soort statements van jou helpt niet bepaald in de motivatie te veranderen.

On topic: Bouaouzan geen onvriendelijke gozer, maar beetje kort lontje en niet echt een goede voetballer.

11 april 2022 om 23:37

@Scharz lekker selectief. Roepen dat iemand de racisme kaart trekt is zeker niet de discussie vroegtijdig in de kiem smoren?

11 april 2022 om 23:54

Ik vind het ook raar dat iedereen valt over dat ik meen dat zijn afkomst er iets mee te maken heeft en mij dan ook verwijten dat ik vergeet dat iemands carrière door die tackel was geëindigd. Ik zeg dat nota bene in de zelfde zin. Bewijst maar weer dat de mensen die racisme ontkennen niet verder kunnen kijken dan hun neus. Die kokmeijer had op de training bij Volendam al een dubbele beenbreuk opgelopen. Sommige spelers kunnen dat 3x in een carrière te boven komen, kokmeijer moest klaarblijkelijk zijn carrière beëindigen. De tackle van Boulahrouz op Ronaldo tijdens het EK was net zo schandalig. Dat is de enige keer dat Ronaldo onder het mes moest tijdens zijn carrière, hij heeft er nu zelfs nog last van. Waarom is Boulahrouz toen niet vervolgd door het OM? Het feit dat dit incident een Hollandse speler betreft die zijn carrière moest beëindigen door toedoen van een Marokkaans straat jochie die een schandalige tackle inzette is de reden voor de maatschappelijke ophef en de vervolging en veroordeling. Nogmaals wat Muller deed met Tagliafico is gwn poging doodslag wanneer Tagliafico niet direct was opgestaan. Als Rinus Israël een Marokkaan was geweest was hij nu nog bezig geweest met zijn taakstraf.

12 april 2022 om 08:38

Boulahrouz vs Ronaldo was ek 2012 in Polen en Oekraïne dus geen Nederlands strafrecht. Komt bij dst vriend Boulahrouz ook een dubbel paspoort heeft en Marokkaans bloed.....maar het feit dat hij voor Nederland speelde zal wel een strafuitsluitingsgrond zijn in jou bekrompen gedachtengang.

12 april 2022 om 13:24

Boulahrouz vs Ronaldo was in 2006 op het WK

Niet het EK 2012 in Polen.

12 april 2022 om 16:11

@pedro

En je ontwijkt handig mijn voorbeeld van de blanke keeper die al veel eerder veroordeeld was voor een schandalige tackle.

Boulahrouz is ook een Marokkaan, dus wat is je punt over hem? Werd die dan "bevoordeeld"? Verder was dat in Duitsland dus daar gaat het Duitse OM over. En elke overtreding is weer anders, geen een is hetzelfde. Dus nieuwe afweging.

11 april 2022 om 16:16

Tja, die overtreding staat nog op mijn netvlies. De schreeuw van die speler hoor ik nu nog. Het was echt een aanslag op die jongen.

11 april 2022 om 16:28

Hij werd door de rechter veroordeeld. En na de wedstrijd. Ruim erna.

11 april 2022 om 16:32

Binnen een half uur 130 duimpjes?

11 april 2022 om 16:58

Ha dat valt mij ook weleens op. Zeker in vergelijking met de rest van de reacties.. verdacht

Ontopic; Kan me niet aan de indruk onttrekken dat die jongen niet zomaar bezig is op Encrochat. Daarbij al niet zo'n geweldige reputatie door die schandalige 'overtreding' en de nasleep ervan. Maar goed, de rechter zal er goed naar gekeken hebben en hij zal hopelijk ook echt onschuldig zijn. Wel een mooi voorbeeld van een persoon die je de rest van je leven bij blijft door één actie overigens.

11 april 2022 om 21:05

Misschien eens op YouTube kijken. Dan snap je waarom. Echt een misdadige tackle. Echt afschuwelijk.

“ De oud-voetballer kwam in beeld toen de politie berichtendienst Encrochat wist te hacken.” Daar maakte hij vast gebruik van omdat hij niks te verbergen had.
Rook ——> vuur….

11 april 2022 om 17:22

Tja, als het niet bewezen wordt geacht dan kun je nog zoveel rook->vuur schrijven maar dat zegt eigenlijk precies niks.

12 april 2022 om 15:23

True, maar dat er iets niet bewezen wordt geacht in Nederland zegt ook eigenlijk precies niks

11 april 2022 om 20:00

Er staat nergens dat hij het gebruikte. Hij werd gelinkt aan de inhoud van berichten van Piet Costa. ‘Die voetballer’ kunnen zoveel mensen zijn. En de rechter weet het echt wel beter dan jij, Foortje.

12 april 2022 om 15:25

Aah, ik zie dat jij de berichten wel ingelezen hebt. handig zo'n insider!

Dus de politie doet veel moeite om zulke berichten te onderscheppen en heeft klablijkelijk bewijs opgedaan en besluit na een jaar iemand niet te vervolgen?
En het dan raar vinden dat zoveel "jongeren" zich inlaten met zulke praktijken omdat de kans op serieus strafwerk klein is.

11 april 2022 om 16:40

Politie doet onderzoek. Ik heb geen inzicht in het onderzoek en ik gok jij ook niet. Dus hoe goed is dat onderzoek geweest? Wat voor bewijzen hadden ze?

Rechter vindt het geen ( genoeg ) bewijs en gaat niet over tot vervolgen.

Zijn 2 verschillende dingen.

11 april 2022 om 19:32

Gelukkig beslist de politie hier niet of iemand vervolgd wordt, dat is een vrij belangrijk punt in een moderne rechtstaat.



Bouazan was ooit een groot talent. Dacht toen der tijd dat hij minimaal het niveau FC Utrecht in de Eredivisie voor een aantal jaar kon volhouden. En daarnaast 25 interlands zou hebben voor Marokko. Het liep heel anders met hem. Misschien dat hij Maurice Steijn volgend seizoen kan assisteren bij Sparta. Daar zullen wellicht wat plekken in de staf vrijkomen. Is een oud-Spartaan en kan daarnaast de jongere jongens duidelijkmaken hoe het niet moet.

Dus omdat Bouaouzan door legaal werk genoeg geld heeft verdient, kan hij niet met illegaal 'werk' meer bijverdienen? Wat is dat voor redenering van de rechter? Voorbeelden zat van mensen die een stuk meer dan Jan Modaal hebben verdiend en vervolgens toch nog in de drug business zijn gedoken: Frank Masmeijer, Roelf B., Imanuelle Grives, Madiea G en onze grote vriend Promes. Komt Bouaouzan goed mee weg.

11 april 2022 om 17:40

De redenering is andersom. Het niet kunnen verklaren hoe je aan grote sommen geld komt, speelt een rol in de veroordeling. Maar Bouaouzan kan dat dus wel verklaren, omdat ie goed verdiend heeft als voetballer. Dus de aanwezigheid van dat geld kan dus niet als bewijs meetellen.

Begrijp me niet verkeerd, het klinkt alsof hij er goed mee weggekomen is, maar goed, de rechter acht het niet bewezen.

Het zegt al genoeg als zelfs criminelen Bouaouzan ''agressieveling'' noemen en dat hij ook met dat soort mensen in aanraking kwam tijdens en na zijn jeugd. Dan weet je dat hij zich niet kan/kon beheersen. Weer zo'n temparamentvolle, Marokkaans-Nederlandse jongen die met verkeerde mensen omgaat/omging. Waarom is het trouwens zo dat Voetbalzone, als je een eerdere reactie voor de eerste keer wilt aanpassen, vanwege spelfouten of zoiets, tig spaties toevoegt aan de reactie zowel vã³ã³r als vooral ná de getypte tekst? Het is al tijden zo! Doe er eens wat aan Voetbalzone!

Gaan jullie jordy clasie ook zo veroordelen? Waar rook is daar is vuur las ik net in de comments. Vrijgesproken betekent onschuldig.

11 april 2022 om 20:10

Wat heeft Jordy Clasie hier mee te maken? Of moeten we eerst iedere criminele voetballer veroordelen voor we hier iets over mogen zeggen? Los daarvan heb ik even gemist dat Jordy Clasie een carrière met geweld beëindigd heeft.

Bijzonder dat je hier wel op kan reageren en niet onder het bericht van Overmars..

11 april 2022 om 20:59

Het zal toch niet te maken hebben met de afkomst van Bouaouzan......zucht.#sarcasmeoff

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren