Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Quincy Promes zag drugsdeal gedeeltelijk de mist ingaan: ‘Shit, man!’

Laatste update:

Quincy Promes had een 'sturende rol' bij de smokkel van twee partijen aan cocaïne die in 2020 in de haven van Antwerpen binnenkwamen, zo onthult het Openbaar Ministerie maandag. Deze conclusie wordt getrokken op basis van het onderzoek naar betrokkenheid bij internationale drugshandel waar de aanvaller van Spartak Moskou van wordt beschuldigd. Het Parool meldde vorige week dat het gaat om honderden kilo’s cocaïne.

De zaak tegen Promes kwam deze maandag aan de orde bij een regiezitting van de rechtbank van Amsterdam. Naast de drugskwestie staat de vleugelaanvaller ook terecht voor de zware mishandeling van een neef op een familiefeest in Abcoude in juli 2020. Deze zaak wordt later deze maand inhoudelijk behandeld. Het OM eist in deze zaak een gevangenisstraf van twee jaar. Uit telefoongesprekken die werden afgeluisterd door de recherche kwam duidelijk naar voren dat Promes de dader was van de steekpartij.

Drugskwestie loopt al langer
Het Team Criminele Inlichtingen van de politie kreeg in 2018 te horen dat Promes geld zou hebben geïnvesteerd in de cocaïnehandel. De politie kon pas concreet iets met die informatie toen duidelijk werd dat de voormalig Oranje-international contacten had opgedaan in de drugswereld, mogelijk over een wapen beschikte en in het bezit was van een PGP-telefoon waarmee versleutelde berichten kunnen worden verstuurd. Hierdoor kreeg de politie toestemming om de telefoongesprekken van Promes af te luisteren.

Promes zou 200.000 euro hebben geïnvesteerd in een transport waarmee drugscrimineel Piet Wortel en Wilfon A. in totaal zes miljoen euro zouden hebben verdiend. Een deel van de blokken cocaïne die binnenkwamen in de haven van Antwerpen werd echter in beslag genomen door de Belgische politie. "Shit, man!", zo reageerde Promes op de gedeeltelijke inbeslagneming. Medeverdachte Marylio V probeerde positief te blijven. "Dus de helft is safe, risico van het vak." Promes verstuurde vervolgens op 25 februari van dit jaar een bericht. "Ik laat je meteen weten, mijn vorige bevalling was half mislukt, ze kwamen in 2 bakken, eentje is gevallen eentje is geklemd en dus me hele winst was door de helft."

Het OM heeft Promes nog niet kunnen ondervragen omdat hij weigert Rusland te verlaten. Zijn advocaten laten weten dat de aanvaller van Spartak 'niets met drugssmokkel te maken zegt te hebben'. De belangenbehartigers van Promes willen de chatgesprekken beter kunnen analyseren, onder meer om vast te kunnen stellen of hun cliënt niet voor iemand anders wordt aangezien. De zaak rondom de cocaïnesmokkel wordt op 11 augustus hervat. Volgens het advocatenteam is de buitenspeler van plan om voor de inhoudelijke behandeling naar Nederland af te reizen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die gaan we nie meer terug zien. Kan prima leven in Moskou met zijn miljoenen en kan, als ik het goed heb, nog naar plekken als Dubai, Bali, Turkije, landen in Afrika en Zuid-Amerika.

5 juni 2023 om 20:11

Ik denk dat ik liever 2 jaar de gevangenis in ga dan dat ik mijn leven lang als balling moet leven in het buitenland. Maar dat is mijn mening..

5 juni 2023 om 20:16

Sleutelfiguur bij drugssmokkel, het neersteken van zijn eigen neef. Bovendien worden die vergrijpen opgesplitst. Zo wordt hij vervolgd voor het deelnemen aan een criminele organisatie, drugssmokkel en minimaal voor zware mishandeling met blijvend letsel tot gevolg. Daar staat wel wat meer op dan 2 jaar.

5 juni 2023 om 20:39

Dat moge duidelijk zijn. Maar ik deel enkel even mee dat ik liever twee jaar de gevangenis in ga dan de rest van mijn leven als balling te leven 😉

5 juni 2023 om 21:24

Ik denk hij ook. Hij zal de straf wel afwachten, dan zijn carriere zo lang mogelijk uitrekken, en dan een beslissing nemen. Alles onder de 5 jaar zie ik hem wel uitzitten. Erboven word het lastiger kiezen. Er zijn natuurlijk nog wel wat andere landen waar hij naartoe zou kunnen, al dan niet tijdelijk.

5 juni 2023 om 20:15

Die oorlog met Oekraïne komt hem ook wel goed uit.
U mag Spartak geen Europees voetbal spelen. Bij elke uitwedstrijd binnen EU zou hij anders direct op het vliegveld zomaar opgepakt en uitgeleverd kunnen worden.

5 juni 2023 om 20:21

Die jongen blijft gewoon achter in Rusland als Spartak een uitwedstrijd speelt. Hoe dan ook hebben ze het kompas bij Spartak ook niet juist wijzen als je zo'n figuur bij je club wilt.

5 juni 2023 om 21:26

Ajax en oranje maakten zich er ook niet erg druk over. Maar nu het iets russisch is is er ineens iets met het kompas. (waar ik het op zich trouwens niet mee oneens ben hoor)

5 juni 2023 om 21:56

Toen waren er wel heel wat minder zaken bekend. Dat vind ik dus geen goed argument.

6 juni 2023 om 02:18

Huh? Was Promes niet direct verkocht toen bekend werd dat hij verdacht werd van die steekpartij?

Sure, in de ideale wereld werd hij aan zijn contract gehouden tot hij opgepakt was, maar we begrijpen allemaal toch wel dat de weg van Ajax in ieder geval niet verkeerd was.

5 juni 2023 om 20:45

Geen idee hoe en waar zijn miljoenen zijn. Volgens mij kan NL beslag leggen op de NL en andere Europese bankrekeningen van hem.

Dus Heide weet niet of hij makkelijk kan leven op andere plekken


Vraag mij wel af, hoe wilde hij de drugsmiljoenen gaan witwassen?

5 juni 2023 om 21:28

Ik weet niet exact hoe het zit, maar ze kunnen alleen beslag leggen met toestemming van een rechter. Ik weet niet of een uitstaande gevangenisstraf daarvoor een geldige reden is.

En er zijn heel veel manieren om geld wit te wassen Of misschien wilde hij wel gewoon wat zwart geld. Wit geld heeft hij al voldoende.

5 juni 2023 om 21:44

Begin een matraswinkel.

Apart dat hij van meerdere dingen verdacht wordt maar zelf altijd ontkent.
Die blijft lekker in Rusland zitten, wat een kerel.

5 juni 2023 om 20:04

Een betrouwbare bron M.D. (heel neutraal schijnbaar) heeft nog niet zo enorm lang geleden op social media nog gezegd dat we er het fijne niet van kennen en daarom niet moeten oordelen.

5 juni 2023 om 20:13

Ach ja, dat soort meningen zag je hier ook continu voorbij komen. Ik ga toch liever af op wat het OM naar buiten brengt en de nieuwsartikelen die daarvan zijn afgeleid. Dat Promes verre van onschuldig was, was al een tijdje duidelijk. Gewoon een ordinair crimineeltje.

5 juni 2023 om 20:42

Het was een poging tot humor, een best bekende Nederlandse voetballer heeft ook die initialen namelijk 😉.

5 juni 2023 om 20:51

Ik lag kennelijk te slapen. De initialen M.D. drongen ook nu pas tot me door :P

5 juni 2023 om 21:45

Mitchell Dijks?

5 juni 2023 om 22:17

Die antwoord gaan ze hier niet meer bevragen Kowalski

5 juni 2023 om 23:10

@lierse: Het is je toch gelukt om me paar minuten te laten nadenken over welke arts dat bericht nou op social media heeft gezet

5 juni 2023 om 21:37

Net zo apart dat we elke keer van alles in de krant lezen terwijl de rechtszaak nog moet beginnen. Ik heb nog nooit eerder gehoord dat journalisten toegang kregen tot vermeend bewijsmateriaal voordat ze zaak überhaupt onder de rechter was.

Allemaal zeer bijzonder hoe dit verloopt. Snap er ook weinig van. In de krant stond 75.000 euro investering, nu wordt er over 2 ton investering gesproken terwijl hij verdacht werd van de invoer van honderden kilo's? Weet niet wat een kilo kost bij invoer maar dit klinkt toch wel erg goedkoop allemaal. Volgens wordt hij dan verdacht van de invoer van enkele kilo's.

5 juni 2023 om 22:01

Apart dat hij ontkent? Zou jij lekker zeggen: ja klopt mensen, ik zit in de drugshandel?

Hij weet in ieder geval dat als je iets door tweeën deelt je de helft over houdt. Valt me alleszins mee van 'm.

6 juni 2023 om 11:19

minus belastinggeld.
of zou hij dat ook niet betalen

Ik las ergens dat die Hakim Zyech naar Rusland is gevlogen om hem te bezoeken. Fijne kerels allemaal hoor

5 juni 2023 om 20:51

Ik vind dit een aparte opmerking. Heeft Hakim Ziyech een strafbaar feit gepleegd door een vriend te bezoeken? Dit is zijn eigen mening en een vriend steun je in dik en dun

5 juni 2023 om 21:00

Formeel niet strafbaar maar moreel zeer laakbaar

5 juni 2023 om 21:22

Maar moet je een vriend ook steunen als die de rechtsgang tegenwerkt? Eigenlijk vind ik van niet.

Althans, iemand die dat doet zou niet mijn vriend kunnen zijn denk ik (uitzonderlijke situaties daargelaten). Zo kun je het wellicht ook zien. Strafbaar is het niet van Ziyech, maar een goede daad ook zeker niet.

5 juni 2023 om 21:39

Rechtsgang tegenwerkt? Is er al een formeel bevel afgegeven dat hij zich bij de rechtbank dient te melden?

Iemand is overigens ook helemaal niet verplicht te spreken met het OM. Iedere verdachte mag zich beroepen op zijn zwijgrecht.

7 juni 2023 om 13:46

Het is geen bruiloft. Als mijn vriend een pedofiel blijkt te zijn, dan is hij mijn vriend niet meer.

5 juni 2023 om 22:35

Ik weet niet zo goed wat ik daarvan moet vinden. Kun je niet bevriend zijn met een (wellicht) crimineel? Zoals Peter R de Vries met Cor van Hout

Tja, het was al wel duidelijk dat dit niets meer dan een ordinaire crimineel is. Heb je wat: Kun je je hele leven achterom blijven kijken. Moet je ook nog eens goed uitzoeken welke landen geen uitleveringsverdrag hebben met Nederland of landen die er goede banden op na houden.

Maar los van dat het belangrijkste: Wat voor waardeloos voorbeeld ben je voor je kinderen? En wat voor teleurstelling ben je dan voor je ouders (mits de ouders een juist moraal kompas hebben)?! Sleutelfiguur bij drugssmokkel, je neef dood willen steken en in plaats van als een vent verantwoordelijkheid voor je daden te nemen, ga je als een laffe loser lopen schuilen in nota bene Rusland. Echt, wat een walgelijk gastje is het.

5 juni 2023 om 20:24

Zijn advocaat zegt net in het 20:00 NOS Journaal.
Quincy Promes komt naar Nederland om zich te verdedigen in de rechtszaak.
Dus we moeten afwachten wat hij gaat doen.
Daarnaast is hij nog steeds onschuldig dus uw reactie over het dood willen steken van zijn neef is nog te voorbarig.
Want we weten nog niet of dat is gebeurd.

5 juni 2023 om 20:27

Hij heeft het zelf gezegd. Dan kun je echt wel concluderen dat het zo is.

5 juni 2023 om 20:32

Verdachten zeggen soms gekke dingen.
Dat zie ik alleen al tijdens mijn werk voor het OM.
Ik wacht op de uitspraak van de rechter.

5 juni 2023 om 20:40

Vlak daarvoor heeft hij zijn neef neergestoken met tientallen getuigen. Nee voor mij is het wel duidelijk.

5 juni 2023 om 20:45

Dan is het goed dat u geen rechter bent of voor het OM werkt.

5 juni 2023 om 20:53

@thomas Angelo - Wij zijn er ook niet om het vonnis over Promes te vellen. Wij hebben hier een mening. Ik heb in ieder geval geen enkele twijfel dat Promes schuldig is en aangezien ik geen rol in de zaken speel, hoef ik niet te wachten op een uitspraak.

5 juni 2023 om 20:58

Exact Sirius, verder is het natuurlijk al vaak genoeg voortgekomen dat iemand schuldig is bijv Vloet terwijl de rechter het vonnis nog niet heeft uitgesproken. Dat is bij Promes hetzelfde, na mijn mening.

5 juni 2023 om 21:31

Maar thomas doelde (denk ik) op de opmerking dat hij hem dood had willen maken. Dat kan ook gewoon grootspraak zijn, zelfs als hij daarvoor op een iets minder gevaarlijke plek gestoken heeft. "hij heeft het zelf gezegd" is dus niet per se een sterk argument.

5 juni 2023 om 21:43

@arsdenal890

Maar schuldig aan wat? Poging tot moord? Zware mishandeling?

En invoer van 1300 kilo coke? En dat voor een investering van eerder genoemde 75.000 euro of inmiddels bijgesteld naar 2 ton? Dat klopt toch niet?

Deelname aan een criminele organisatie. Hoe bewijs je dat? Zijn er lidmaatschapskaarten of zo?

Het lijkt erop dat bijna alles in deze zaak valt of staat met het koppelen van een telefoon aan Promes en met de betekenis van die berichten. En dat zal het OM dan wel moeten bewijzen.

7 juni 2023 om 12:20

U noemt hem een crimineel terwijl hij nog niet is veroordeeld.
Mocht hij worden vrijgesproken is uw reactie geen mening maar Smaad.

Als hij al langer van drugshandel verdacht werd, waarom hebben ze hem dan laten gaan? Het is niet zo dat hij plots het land uit gevlucht is he. Hij was speler van Ajax en die club heeft hem na onderhandelingen met Spartak Moskou verkocht aan die club. Waarom heb je hem niet opgepakt voor hij daar na toe ging? .

5 juni 2023 om 21:00

Ik weet het niet zeker, maar volgens mij kan je iemand alleen binnen de grenzen houden als die persoon veroordeeld is, gesignaleerd staat of openstaande boetes heeft die voorbij de te betalen datums zijn. Dat is bij Promes volgens mij niet het geval. De rechter zag dus kennelijk geen reden om hem dat op te leggen. Wellicht iemand hier met een juridische achtergrond die er meer van weet? Ik ben ook wel nieuwsgierig namelijk.

5 juni 2023 om 21:34

Natuurlijk kun je niet elke verdachte in het land vasthouden. Het gebeurt soms volgens mij wel (paspoort inleveren en reisverbod), maar is zeker niet standaard. En is ook nergens voor nodig om zo te micromanagen. Uiteindelijk zijn er maar weinig mensen die voor de rest van hun leven hun straf ontlopen.

Piet Wortel en Wilfon A.? Klinkt als een kinderserie, een soort Ernst Bobbie en de rest.

Hij is nog genaaid ook. Met de helft is in beslag genomen.
Ja door hunzelf haha . In die wereld naaien ze elkaar.
Promes is zo naïef als wat. Als multimiljonair investeren in zwart geld.
Mocht dit dan waar zijn.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren