Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Qatar verovert Azië Cup na wereldgoal van recordhouder Ali Almoez

Laatste update:

De nationale ploeg van Qatar heeft vrijdag geschiedenis geschreven en voor het eerst de Azië Cup gewonnen. In de finale in het Sjeik Zayids Sadion in Abu Dhabi was Qatar met 1-3 te sterk voor Japan. Ali Almoez maakte in de openingsfase op prachtige wijze zijn negende doelpunt van het toernooi, waarna Qatar de voorsprong uitbreidde tot 0-2. Na de aansluitingstreffer van Japan, dat speelde met FC Groningen-ster Ritsu Doan, besliste Qatar de finale in de slotfase.

Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd vond al plaats na elf minuten. Met een fraaie stift werd Almoez bediend door Akram Afif, waarna eerstgenoemde de bal controleerde in het strafschopgebied, tweemaal hooghield en de rechterhoek vond met een omhaal. Het was alweer zijn negende doelpunt van het toernooi, waarmee Almoez het record van verbeterde van meeste treffers ooit in één editie van de Azië Cup. Het antwoord van Japan bleef uit; Qatar had het balbezit en de controle in de wedstrijd.

Het overwicht leidde na 26 minuten zelfs tot de 0-2. Abdulaziz Hatim vond tussen drie verdedigers de ruimte om de bal vanbuiten het strafschopgebied in de winkelhaak te jagen: 0-2. Qatar trof tien minuten voor rust ook nog de buitenkant van de paal. De organisator van het WK 2022 had de zaken achterin uitstekend op orde. Qatar had voor de finale nog geen enkel tegendoelpunt gekregen en ook Japan kwam er nauwelijks doorheen.

In de tweede helft probeerde Samurai Blue de druk op te voeren, net als men probeerde in de eerste minuten van de wedstrijd, maar tot kansen leidde dat aanvankelijk niet. Pas halverwege de tweede helft kwam Japan terug in de wedstrijd. Takumi Minamino van Red Bull Salzburg wipte de bal over doelman Saad Al-Sheeb en zorgde zo voor een spannende slotfase. Zeven minuten voor tijd maakte Afif echter een einde aan alle twijfels door een strafschop te benutten na een handsbal van Maya Yoshida.

Is Qatar de terechte winnaar van de Azië Cup?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En zo komt er einde aan dit toernooi. Ik heb er erg van genoten. Jammer dat er hier niet zoveel aandacht werd besteden, maar ik kan het ook wel begrijpen. De intresse is er gewoon niet. Ik denk dat ze in Azië ook niet staan te springen om nieuws in de Keuken Kampioen Divisie. Mensen die het toernooi hebben gevolgd, begrijpen dat Qatar dit prijs meer dan verdient heeft. Het is een erg leuke ploeg om naar te kijken. Een van de weinige teams die georganiseerd voetbal speelde. Bij Qatar ontbrak er een ieder geval geen gebrek aan overzicht. Bij de meeste teams zag je de spelers meestal als een blinde kip de bal naar voren schieten. Vooral die Almoez Ali is een genot om naar te kijken. Mijn complimenten gaan ook naar Japan. Zij hebben deze prijs ook verdient. En nog complimenten naar de andere teams in de toernooi. Want op Noord Korea na, speelde de andere teams wel aardig voetbal. Ja, het voetbal was niet altijd sprankelend, maar de sfeer zat er wel altijd in. Ik ben in ieder geval benieuwd naar 2023. Ik moet er ook bij zeggen dat ik sommige spelers in het toernooi niet helemaal slecht vind passen bij op zijn max. een team uit het rechterrijtje van de ED.

1 februari 2019 om 17:00

De tweede helft was wel heel pover van Qatar, maar met 21 goals voor en maar 1 tegen kun je wel zeggen dat ze het verdiend hebben.

Ik heb genoten van Aalmoes Ali, wat een goal maakte die jongen. En de nummer zes Aziz is een hele aardige speler.

Het is wel wat vreemd dat er meer spelers uit Sudan bij Qatar spelen dan uit Qatar zelf.

Het niveau van het toernooi vond ik zelf slecht. Iran speelde aardig, Japan alleen goed tegen Iran, en Qatar boven verwachting maar het ziet er niet uit.

1 februari 2019 om 17:08

Spelen er ook Brazilianen in? Ik dacht in ieder geval dat ze daarmee bezig waren. Om Brazilianen te naturaliseren.

1 februari 2019 om 17:09

Een Portugees. Pedro.

1 februari 2019 om 17:56

Ik las net op de een site van, volgens mij, de Volkskrant een interview met Pim Verbeek, bondscoach van Oman, die zei dat de helft van de spelers niet oorspronkelijk in Qatar geboren is. Maar dat wordt daar al een tijd lang (door sommigen echter morrend) geaccepteerd. Maar hij zegt ook dat de Qatari wel degelijk goede faciliteiten hebben en een goede opleidingsstructuur

1 februari 2019 om 22:02

Voornamelijk Afrikanen. Sudanezen, Egyptenaren, een Algerijn, een Marokkaan, een uit Irak en 1 uit Portugal.
Wel hebben er veel hun opleiding genoten in de Aspire acadamy.

1 februari 2019 om 18:14

Ali Aalmoes speelt bij Qatar.

ja sorry hoor ik kon het niet laten :D

1 februari 2019 om 18:22

OzwardGozku, Dit zijn de beste spelers van het continent Azië en jij praat over rechterrijtje ED. Zegt genoeg hoe triest dat niveau is. Werkelijk waar, ze kunnen geen bal raken. Heb gezien hoe China goals weggeeft.. man man man echt drama.

Die Almoez Ali (uit Sudan) spelend voor Qatar is wel een goede. Die zou wel bij een AZ of Utrecht kunnen spelen.

Bij het filmpje van de goal van Almouz staat dat hij eigenlijk niet voor Qatar had mogen spelen. Kan iemand dat toelichten?

1 februari 2019 om 17:12

Hij is blijkbaar nog geen vijf jaar in Qatar waarop UAE protest aangetekend hebben. Een uitspraak is nog niet gedaan.

1 februari 2019 om 17:27

Klopt voor geen meter. Hij woont als sinds zijn 7e in Qatar.

1 februari 2019 om 17:28

Dat is wat ik er op een Nederlandse site over lees. Hier in Azië heb ik er niets over gehoord.

Wat een verschrikkelijk slecht voetbal en niet alleen de finale, maar eigenlijk het hele toernooi. Hoofdklasse niveau

1 februari 2019 om 17:36

Want jij hebt alle wedstrijden gezien? Betwijfel het. Het is geen Afrika Cup qua de breedte van kwalitatiefe teams en topspelers maar het is niet zo overdreven slecht alsbjij beweert.

1 februari 2019 om 18:24

Japan is ook van een middelmatig tot zwak niveau.. Waar is een Nakamura, Nakata, Kagawa of Honda? Duurt denk ik wel weer even voordat Japan weer een leuk team heeft.

4 februari 2019 om 12:20

Japan is de helft van de selectie van het WK 2018 kwijt geraakt. Vind je het gek dat er opnieuw gebouwt moet worden aan een elftal?

En Shoya Nakajima zal de nieuwe man worden van Japan, over de komende jaren voor kwalificatie in Qatar zullen er weer mensen opstaan om zich te kwalificeren. Zo gaat het elke keer.

WOW dit is toch best wel verrassend te noemen.ik zag japan gewoon dit winnen,maar qatar heeft zich sterk ontwikkeld de laaste tijd.

De qatari's hebben echt zoveel geld gepompt om ervoor te zorgen dat dit project zou slagen.die gasten moeten nu wel serieus genomen worden.

Iedereen lachte xavi uit toen hij zei dat er rekening gehouden moest worden met qatar.nou dat gaat leuk worden het wk 2022 in qatar.

Knappe prestatie van Qatar! Is het dan toch een WK waardige ploeg wat hier staat?
Almoez Ali kan nu misschien wel een mooie transfer maken naar Europa.
Moet zeggen dat die nummer 6 Hatem ook erg goed speelde.

1 februari 2019 om 17:35

Die Ali Almoez is echt een topper! 22 jaartjes pas en 9 goals opbde Azie Cup trekt wel de aandacht van Europese clubs. Alleen speelt hij bij de club die onlangs Benatia hebben gehaald en bezig zijn met een team samen te stellen die zomaar de Aziatische CL zou kunnen pakken. Zal gezien zijn kwaliteiten een belangrijk deel van dit project zijn en tevens een godsvermogen verdienen.

Wauw wat een verassing! Erg teleurgesteld maar uiteindeliji verdiend gewonnen. Had beter verwacht van Japan. Sinds bekend is gemaakt dat Qatar het WK mag hosten hebben ze als voetballand wel stappen gemaakt en zie hier het resultaat. Gelukkig kunnen we volgende week weer Doan aanschouwen bij Grunn!

1 februari 2019 om 18:25

Enige talent dat Japan heeft is Doan. En niet eens volledig Japanner. Heeft Vietnamese roots

1 februari 2019 om 18:26

Ik heb alleen het filmpje gezien en daar zie ik een speler van Qatar die met beperkte techniek 3x mag hooghouden in het strafschopgebied voordat hij een slap balletje op goal trapt. Vervolgens zie ik een keeper die de bal allang ziet maar inhoudt.... en echt even moet inhouden... zodat hij te laat bij de bal is.
Ben ik de enige die dit zo ziet?

Deze beker is wellicht gekocht.

1 februari 2019 om 18:53

Aan deze opmerking is te zien dat jij wereldvreemd bent. Een kampioenschap gehouden in de UAE die door Qatar gekocht is? En dat zouden die Emiratis toelaten? Ik zou zeggen volg het nieuws ofzo..

Ik vind het erg leuk om te zien hoe Qatar zich heeft ontwikkeld als voetballand. Ik gun ze deze prijs dan ook van harte, mooi om wat verschuivingen van de macht te zien in Azië. Hopelijk kan Qatar deze lijn doortrekken en op het WK echt wat moois presteren.

Wat goed zeg van Qatar! Prachtig voor ze om hun eerste trofee te winnen als voetbalnatie in aanloop naar het WK van 2022

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren