Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Publiciteit is leuk, maar laat hem nu eerst vanuit de luwte gaan voetballen’

Laatste update:

Crysencio Summerville stond donderdag voor het eerst op het trainingsveld bij FC Dordrecht. Feyenoord liet de zeventienjarige aanvaller op huurbasis vertreken, na een uit de hand gelopen ruzie met ploeggenoot Mats Knoester. Scott Calderwood, interim-trainer van FC Dordrecht, is onder de indruk van Summerville.

“Hij is een heel mooi ventje. Hij ziet er nog heel jeugdig uit, maar hij kan zo verschrikkelijk goed voetballen. Dat wist ik al, want ik had al wat mensen van Feyenoord gesproken over hem. Het is gewoon een genot om naar die jongen te kijken. Het is wel seniorenvoetbal, dus er komt wat meer bij kijken. Maar als je ook in de training de kwaliteiten ziet die hij heeft, dat is mooi om te zien”, zegt Calderwood in gesprek met RTV Rijnmond.

“Ik heb vorige week even met hem gesproken en hij maakt op mij een goede indruk. We hebben ook gezegd: Wat is gebeurd in het verleden, is vergeten. Dat gooien we weg”, vervolgt de interim-trainer van FC Dordrecht. Hij is ervan overtuigd dat Summerville het ‘stempeltje’ snel kwijt kan zijn als hij goed presteert bij de Schapenkoppen. “Jonge jongens maken weleens verkeerde beslissingen of verkeerde keuzes, maar je moet zo'n jongen wel een tweede kans geven.”

FC Dordrecht wil Summerville voorlopig buiten de spotlights houden. “Die jongen heeft de laatste weken veel meegemaakt en er is veel over hem heengekomen. Hij is pas zeventien jaar, ik denk dat wij hem nu gewoon moeten laten focussen op het voetballen. Publiciteit is leuk, maar laat hem nu eerst lekker vanuit de luwte gaan voetballen. Ik hoop dat hij zijn voeten laat spreken”, aldus Calderwood. “Hij heeft alles in zich om bij ons te gaan spelen. Als hij goed genoeg is, moet je niet bang zijn om hem te brengen.”

Zie jij Crysencio Summerville het goed doen bij FC Dordrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voetballen kan hij wel, maar zal zich meer op senioren -niveau moeten meten.

Bovenal zal hij zich als mens moeten ontwikkelen; ik denk dat dar zijn grootste winst zit.

13 december 2018 om 16:03

Hij doet me denken aan Cabral. Hopelijk gaat hij wat beter met zijn talent om.

13 december 2018 om 16:13

Haha dit is echt ietwat overdreven hoor. Dat hij een foutje maakt wil niet meteen zeggen dat hij niet ontwikkeld is als mens ofso.

13 december 2018 om 16:20

Met 17 is het niet meer dan normaal dat je je ook als mens nog moet ontwikkelen voor de harde topsportwereld. Ja hij heeft iets doms gedaan maar hij is ook net 17, als hij de consequenties van zijn actie doet dragen kan het allemaal nog wel eens goed uitpakken voor hem. Zeker als hij speelminuten gaat pakken in het profvoetbal, nieuwe omgeving etc.

13 december 2018 om 16:37

Ik vind dit geen foutje, zelfs niet voor een 17 jarige, maar een grove fout.

Hi moet zich ontwikkelen als mens en hard zijn voor zichzelf en dergelijke figuren niet toelaten tot zijn omgeving. Het is te hopen dat hij een adviseur heeft die zich niet alleen bekommert om het financiele, maar hem ook daarin meeneemt en dat hij daar naar luistert.

13 december 2018 om 17:08

Kom op zeg.. Normaal vind ik je hartstikke realistisch en scherp reageren. Deze keer niet. Hoe moet je als 17 jarige al de good guys van de bad guys kunnen onderscheiden. Hoe verwacht je dat hij ineens tegen een familielid zegt: 'blijf weg, anders kan ik geen topvoetballer worden!' Dat dit een fout is eens, een grove fout. Maar wat je erna zegt vind ik niet het geval.

13 december 2018 om 19:14

Allereerst dank voor het compliment.

Ik zal iets verder toelichten. In mijn beleving hoor je als je 17 bent (bijna volwassen) het verschil te kennen tussen goed en kwaad. Er zijn echter op die leeftijd wat remmingen die niet helemaal goed werken ivm hormonen en ontwikkeling van de hersenen.
Hij weet dat het je niet goed is na een botsing / ruzie op een training iemand er bij te halen (jij zegt familielid, maar dat is volgens mij niet bevestigd) om de ander een paar tikken uit te delen. Als het inderdaad een familie lid is, mag je niet verwachten dat hij ze buitensluit, maar wel dat ze deze primaire driften beteugelen.
Dat is precies waar ik op doel als ik zeg dat hij zich daardoor niet moet laten afleiden en hoe hij zich als mens moet ontwikkelen.

Die is volgend seizoen weg, maar als club moet je toch een standpunt ergens innemen. Zonde want voetballen kan hij en ik begin het idee te krijgen dat Feyenoord wat meer met jonge spelers meer voetbal wilt spelen.

13 december 2018 om 16:37

Ik denk dat hij dit misschien best begrijpt en er juist voor wil gaan zich te bewijzen. Ik weet ook niet of er veel interesse in hem is of komt

Wel en extreem laag rendement met 1 assist in 9 wedstrijdenen dat in de o19 ik moet het nog allemaal zien of het wat wordt

Een beetje publiciteit is leuk, maar dat lijkt me in dit geval toch niet. In de publiciteit geraken omdat een familielid je teamgenoot heeft aangevallen lijkt me geen leuke publiciteit. Toch is hij nog maar 17, zeker geen reden om hem op te geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren