Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'PSV'er Bakayoko schopte geen deuk in een pakje boter in duels met Dortmund'

Laatste update:

Door de 2-0 nederlaag in het Signal Iduna Park in Dortmund is PSV klaar in de Champions League. De Eindhovenaren wisten over twee duels niet af te rekenen met Borussia Dortmund en strandden in de achtste finale. Toch wist PSV in Europees verband dit seizoen een goede indruk achter te laten. Maarten Wijffels maakt in het Algemeen Dagblad de balans op.

De formatie van Peter Bosz kwam woensdagavond al snel op achterstand. Een schot van Jadon Sancho bleek Walter Benítez te machtig: 1-0. Vlak voor tijd kreeg Luuk de Jong een uitstekende kans om gelijk te maken, maar de poging van de spits ging over het Dortmund-doel. Na knullig balverlies van invaller Isaac Babadi kon Marco Reus daarna het tweeluik in het slot gooien: 2-0.

Hoewel PSV in de wedstrijden tegen Dortmund slechts één keer doel trof, was het over twee duels niet per se de mindere. "Zo’n campagne was het alles bij elkaar ook wel; één die niet makkelijk te vatten is onder één noemer", schrijft Wijffels.

"PSV, dat was bij de start hard onderuit gaan tegen Arsenal in Londen: 4-0. Om niet meer te verliezen in zes van de zeven CL-duels daarna." De Eindhovenaren eindigden op de tweede plek in een poule met Arsenal, Sevilla en RC Lens.

De journalist licht één speler uit die in de achtste finale van het miljardenbal maar weinig wist te imponeren. "Johan Bakayoko, een jongen van 20 jaar die prachtig scoorde in Lens met een krulschot à la Arjen Robben en thuis tegen de Fransen de assist gaf bij de winnende 1-0. Maar vervolgens schopte hij geen deuk in een pakje boter in twee achtste finaleduels met Dortmund."

Bosz koos er in Dortmund voor om te starten met Malik Tillman als linksbuiten. De Amerikaan vocht duels uit met Niklas Süle, die bij afwezigheid van Julian Ryerson als rechtsback geposteerd stond. Die keuze van Bosz pakte niet geweldig uit en in de rust besloot de oefenmeester Hirving Lozano te brengen voor Guus Til. De Mexicaan werd de nieuwe tegenstander van Süle en Tillman verschoof naar het middenveld.

Wijffels merkte ook op dat PSV niet optimaal gebruik maakte van het gebrek aan wendbaarheid bij de Duitse gelegenheidsrechtsachter. "PSV is ook: weten dat Niklas Süle totaal niet wendbaar is als rechtsback, maar zo’n man pas na rust steeds opzoeken en bestoken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bakayoko is niet zo goed als zijn prijskaartje doet vermoeden. Volgens mij wilde Burnley vorig jaar al 40 miljoen neertellen en dat bedrag zal niet afgenomen zijn. Maar ik zie er geen speler in die in de toekomst zichzelf even in de basis speelt bij een grote club of bij het Belgische nationale elftal. Wat ik ten tijde van de wedstrijden tegen Lens al zei, vaak zie je bij zijn aanname al wat hij gaat doen, en dat is meestal schieten. En meestal tegen een been aan.

Echter, als hij er op het EK per ongeluk twee inschiet ga je zo naar een bedrag van 50 miljoen of zelfs meer met de huidige gekte in de markt.

14 maart 2024 om 09:21

Bakayoko is voornamelijk ook veel waard omdat er een schromelijk tekort is op rechtsbuiten van jonge leeftijd (20 jaar en jonger) met flink veel potentie. Verder zijn er ook al meerdere VI artikelen geschreven die aanduiden dat Bakayoko in de onderliggende data gewoon echt goede cijfers kan laten zien. Het is geen toeval dat Brentford (niet Burnley), een club die enorm veel gebruikt maakt van data bij hun scouting, vorig jaar al een record bedrag wilde neerleggen voor bakayoko en PSG een half jaar eerder ook al 15 miljoen wilde overmaken. Er zit enorm veel potentie in die jongen, het is alleen de taak om dit eruit te laten komen. We moeten niet vergeten dat hij pas 20 is en er echt nog enorm veel rek in zit.

14 maart 2024 om 09:52

Burnley heeft wel degelijk een concreet bod uitgebracht op Bakayoko, zo valt te lezen op o.a. VI en Telegraaf, zowel op 11 als 23 augustus. Die potentie, dat vind ik dus wel meevallen om genoemde reden. Hij haalt het niet ten opzichte van Simons, Gakpo of zelfs Madueke. Nee, ik denk dat een club een vergelijkbare, fiscaal iets minder grote fout begaat als bij Antony.

14 maart 2024 om 14:59

Madueke speelt toch ook nu amper? Zijn allemaal overhyped, net zoals Antony. Snap niet dat clubs daar nog intrappen, talenten uit de eredevisie.

14 maart 2024 om 09:50

Bakayoko is wel echt veel beter geworden dit seizoen. Ja hij zit nu in een flinke dip na de winterstop, maar ik denk niet dat zijn niveau van voor de winterstop een opvlieging was van een eendagsvlieg. Beste voor hem zou eigenlijk zijn om nog een seizoen bij PSV te blijven, maar ik denk dat PSV hem net als vorige zomer graag wil verkopen voor 40+

14 maart 2024 om 10:44

@sluitpost
Hoe hij gisteren Hummels op zn gat liet vallen was wel een staaltje hoogbegaafd techniek, eerlijk gezegd vind ik dat wel Suarez-achtige slimmigheidjes maar als hij elke wedstrijd dit soort acties maakt dan denk ik dat hij best wel bij een topclub kan eindigen. Als ik die actie gisteren niet had gezien dan was ik wel woord voor woord eens met je geweest.

14 maart 2024 om 18:38

Dat was precies zijn enige goede aktie in de hele wedstrijd. Qua rendement echt waardeloos. Dit geldt ook voor Antony, van die spelers waar je zogenaamd voor naar het stadion gaat, maar die over een seizoen heen, qua rendement helemaal niks brengen voor een team.

14 maart 2024 om 22:44

@Eric

Het kan wel kloppen wat je zegt maar deze jongen is 20 jaar en als hij maar 1 goeie seizoen draait en 15 keer scoort gaat hij voor 60/70+ Miljoen tegenwoordig weg. Over 3 jaar is die nog steeds heel jong.

14 maart 2024 om 14:50

Hij is zeker niet zo goed het is bij hem pieken en dalen

Mogelijk komt het doordat ik geen scout ben, maar ik snap de ballen van de hype rondom Bakayoko. Die jongen is zo voorspelbaar met zijn acties en ik heb hem maar sporadisch een goede wedstrijd zien spelen waarbij hij echt dreigend is. Voelt een beetje als een gevalletje Antony, want in het buitenland lopen ze helemaal weg met hem.

14 maart 2024 om 18:39

Mee eens, dan komen ze tegen echte verdedigers te staan in de PL en dan blijft er niks van over. Net als gisteren.

Vond Feyenoord beter in de CL dan PSV. Daar waar PSV geluk had, had Feyenoord soms pech. Gisteren bleek gewoon dat PSV de afgelopen jaren Europees wel wat stapjes heeft gezet, maar dat ze nog mijlenver af zijn van een subtop club in Europa. Als je tegen een zo matig Dortmund zo weinig creëert dan is er nog een lange weg te gaan. Zo'n Bakayoko is daar eigenlijk het perfecte voorbeeld van. Voor dit PSV een meerwaarde, maar Europees gezien heb je er niets aan. Het is nu te hopen dat ze in Eindhoven goed beleid voeren en elk jaar stapjes gaan maken. Volgens mij ligt er wel een goede basis (financieel op en naast het veld), talent en organisatie waar je mee vooruit zou moeten kunnen.

14 maart 2024 om 09:32

Het is ook iets van ervaring he. Feyenoord heeft voor dit seizoen nog redelijk recent in de Champions League gespeeld. Voor PSV was het al jaren geleden. Bij Ajax stonden ze paar jaar voor het succesjaar ook als een stel toeristen tegen Real en Barcelona. Beetje hetzelfde als PSV nu had tegen Arsenal en gisteren tegen Dortmund. Zuur, mooie ervaring en meenemen naar volgend seizoen champions league met de hoop dat ze dan wat minder onder de indruk zijn van de tegenstander

14 maart 2024 om 10:23

Is dat zo? Psv speelde volgens mij cl jaar na de laatste keer dat Feyenoord cl speelde.

14 maart 2024 om 10:30

echt? dan is mijn geheugen lek. Voor mijn gevoel worden ze al jaren uitgeschakeld in de voorrondes

14 maart 2024 om 09:33

Allemaal leuk en aardig en is psv toch ronde verder gekomen. Mensen moeten ook maar is stoppen met doen alsof alles bij psv in de CL door geluk komt.

14 maart 2024 om 09:40

Jullie hebben beide gelijk. Iedereen hoopte natuurlijk op PSV, omdat ze in de ED het sterkste zijn. Helaas blijkt het niveau van de ED gekelderd te zijn (anders stond mijn club ook geen derde) en blijkt PSV ook niet bijzonder te zijn, gezien de Europese campagne. Wel een vrij jong team wat leuk voetbal kan laten zien en toch maar mooi wat centen heeft binnengeharkt. Daarnaast met twee vingers in de neus kampioen, het zou mij als PSV supporter niet zoveel uitmaken wat een Ajaxsupporter wat PSV vind.

14 maart 2024 om 09:47

Waarom zou ik daarmee moeten stoppen? Het was toch ook gewoon simpelweg geluk? Niets mis mee. Als je enkel naar de feiten kijkt dan kan ik ook zeggen dat Ajax Europees het beste is, want die zitten nog in Europa en PSV en Feyenoord niet. Slaat ook nergens op, maar volgens jouw redenatie heb ik wel gelijk.

14 maart 2024 om 10:23

Omdat PSV de resultaten behaald en de ander niet. Qua tegenstand kan je ook afvragen of PSV juist qua botsende speelstijlen of een verbeterde versie van de eigen stijl (arsenal), niet het meest is uitgedaagd? Iets waarvan je in de Eredivisie juist de vruchten van plukt, gezien er geen een tegenstander iets kan proberen wat we niet al hebben meegemaakt.

Men schuift het wat mij betreft te vaak af op ''geluk'' als het om PSV gaat. We hebben mazzel gehad tegen Sevilla, maar dat had Feyenoord toch stiekem ook wel in de thuiswedstrijd tegen Celtic? Twee rode kaarten, een blunderende keeper en een goedkope penalty waar je niemand over hoort. Arsenal straftte ons af, maar zo had Atletico in De Kuip ook een hogere score kunnen neerzetten.

Het is voornamelijk ''pech'' dat we juist nu (maar ook in eerdere topduels) weer qua blessureleed achter de feiten aan moeten lopen. Het blijft nu een beetje de vraag hoe goed dit PSV had kunnen zijn met een fitte Lang, Saibari en mindere mate Veerman. Maargoed, dit is het eerste jaar onder Bosz met een nieuwe speelwijze en niet te vergeten dat we ons als nummer twee via de play-offs hebben moeten plaatsen. Hopelijk kunnen we zsm het kampioenschap binnenhalen, zodat Stewart kan beginnen met fase twee van het project ''doorselecteren''. Wat dat betreft lopen ver vooruit op schema.

14 maart 2024 om 10:38

Gaaf! Heeft PSV een schema? Waar kan ik dat vinden? En ja PSV had gewoon enorm veel geluk. Daar ga ik geen discussie over voeren dat is voor iedereen wel redelijk duidelijk.

14 maart 2024 om 11:49

Letterlijk 1 wedstrijd geluk gehad...

14 maart 2024 om 13:31

met geluk en pech in een groep van 4 clubs en knock-out fases moet je verder kijken dan alleen je eigen wedstrijden. Okm gewoon de resultaten van andere teams. Als dat allemaal net goed of net verkeerd valt maakt ook een gigantisch verschil, dat zorgt er mede voor dat met nog 1 wedstrijd te gaan de een met 9 punten al gegarandeerd door is en de ander met 1 puntje minder er al gegarandeerd uit ligt.

14 maart 2024 om 15:03

Het is gewoon geluk, kan je hoog of laag springen. De loting zat al mee (naast arsenal). En je won, mede dankzij de ex ajacied in Sevilla. Zonder de rode kaart lag je er gewoon uit.

Verder speelde je nog gelijk tegen een matig Sevilla/ Lens..

14 maart 2024 om 15:23

Mwa, het onverwachte verlies van Arsenal bij Lens viel nou toch ook niet bepaald in ons voordeel?

Het verschil, hoe zuur het ook is voor Feyenoord, is dat ze hebben nagelaten om met name in de uitwedstrijden puntjes te sprokkelen. Atletico kon je in calculeren, maar uit bij Lazio had je gewoon een resultaat moeten halen en achteraf verlies je zelfs bij Celtic. Met 0 punten in de uitwedstrijden is de kans normaal gesproken stukken kleiner om te door te gaan.

14 maart 2024 om 15:36

Nee dat is onzin Rochus. Je kunt best een keer geluk hebben. Maar als een Nederlandse club door de groepsfase van de CL komt is dat geen geluk.

Dat jij er geen discussie over wil voeren betekent niet dat je gelijk hebt. Dat betekent dat je eigenwijs bent. Jij kunt Feijenoord dan beter vinden. Feiten zijn dat PSV wel door de groepsfase is gekomen en dat ze ver voor liggen op Feijenoord in de competitie.

14 maart 2024 om 09:51

Beter vind ik te veel eer, maar veel slechter waren we ook niet. PSV heeft net als wij 2 potjes gewonnen in de CL en dan valt het soms de goede en soms de verkeerde kant op zoals je zegt (als die keeper van Roma de gelijkmaker niet binnen kopt in de laatste seconde hadden we nog door gekund tegen Celtic), maar als je ziet hoe ongenaakbaar PSV in eigen land is, vind ik ze eigenlijk tegenvallen in de CL. Zeker gezien de gunstige loting in de 8e finale zit er toch meer in, maar komen ze uiteindelijk niet verder dan 1 goal uit een totaal onterecht gegeven pingel.

Kan niet wachten tot een blinde TD 40 miljoen voor hem gaat betalen. Blinkt nergens in uit en is qua talent niet eens de helft van Gakpo en Madueke.

Deze wedstrijd was eigenlijk typerend voor het CL seizoen van PSV. Alhoewel ik Feyenoord persoonlijk beter voor de dag vond komen in de CL dan PSV had PSV het ''geluk'' iets vaker mee dan Feyenoord. Speel de wedstrijd Sevilla - PSV nog 9x en denk dat Sevilla deze 9x had gewonnen, het liep daar wel heel erg mee met de rode kaart en de eigen goal.

Daarnaast is Bakayoko wel aardig door de mand gevallen en eigenlijk geen knikker geraakt in de CL. Waar mensen die 40 miljoen + voor hem vandaan halen is mij echt een raadsel.

14 maart 2024 om 16:30

Brendford

Het Nederlandse seizoen in Europa gaat toch een beetje als een nachtkaars uit. Twente en AZ al strandend in de voorronde of groepsfase, Feyenoord en PSV die er in de eerstvolgende ronde na de winterstop uitvliegen en Ajax dat eigenlijk meer een parodie op voetbal speelt en zijn naam te grabbel gooit in Europa dit jaar.

Dit seizoen is hopelijk een uitschieter en niet een voorbode voor de komende seizoenen, want een Eredivisie waarbij je in december al de eindstand kan voorspellen is een ramp voor de Europese campagnes.

14 maart 2024 om 09:43

Grotendeels met je eens hoor, maar om het even voor mijn club op te nemen: de loting was echt ruk. Grootste blamage vind ik echt AZ. Die hadden echt wel een ronde verder moeten komen in die poule.

14 maart 2024 om 09:47

Oh helemaal eens, ook PSV en Feyenoord zouden het lastig hebben gehad tegen Fener. Ik wilde alleen duiden hoe rampzalig dit Europese seizoen voor de Nederlandse clubs is geweest zonder een specifieke prestatie uit te lichten.

Misschien moeten we Valentijn even vragen hoe Bakayoko het verder gaat doen. Die is zo goed met zijn voorspellingen.
Het mag wel duidelijk zijn dat het Nederlandse voetbal er niet echt lekker op staat. Waar we een kleine tijd geleden nog goeie cijfers haalden voor de coefficient is dit nu wel aardig op aan het raken. Laten we hopen dat dit een incident is

Mild voor Badabi was echt een gigantische blunder namelijk. Beetje lopen pielen met een bal als laatste man op het veld. Denk dat PSV in dit tweeluik niet mocht klagen. Een penaltie die er geen is, een buitenspelgoal van de tegenstander wat echt wel zo maar een goal kon zijn. Het grootste pech moment was de laatste kans van Luuk. Echter is dat pech of kwaliteit. Ik vermoed het tweede. Al met al goede campagne geweest van PSV vanuit de voorrondes CL doorstoten naar de KO ronde. Dat is gewoon heel goed. Bakayoko is 20 jaar heh mensen. Die gaat echt nog wel verder komen.

Het gaat de laatste maande al niet goe met Bakayoko, Sangare was zijn mentor bij PSV en die is vertrokken, Ik vind het grote gemis bij PSV Saibari en de paniekaankoop-huur Bella Kotchap die nog steeds om onduidelijke redenen na zijn blessure niet kan spelen en Noa Lang. Dus PSV nu het kampioenschap en volgend seizoen sterker voor de dag komen.

Ik heb bij Bakayoko een beetje hetzelfde als bij Minteh (bij Minteh is het erger hoor, rustaagh). Die gozer kan in principe alles behalve de juiste beslissing maken. Als hij gewoon vaker de bal voorslingerd op Luuk ipv dat eindeloze kansloze schieten of wat vaker de combinatie aangaat is het echt een goede speler. Zelfde geldt eigenlijk voor Lozano, maar die gaat dat niet meer veranderen, die heeft dat gewoon niet.

14 maart 2024 om 10:32

Ik vergeleek net even de cijfers van Bakayoko en Minteh, maar daar schrik je wel van. Wellicht onderschatten we Minteh te veel.

14 maart 2024 om 10:42

De lamme en blinde vergelijken. Tsja wat daar ook uitkomt onder de streep stelt het weinig voor en zitten ze in de categorie Younes, leuk renpaard zonder enig rendement. En met dit soort spelers is dat ook lastig aan te leren, die missen gewoon het overzicht en de rust.

14 maart 2024 om 11:11

Bakayoko heeft toch veel meer assists? Mwaaah Younes gaat wel heel ver, Minteh heeft in dit niet complete seizoen 8 goals, Younes had er in 3 seizoenen bij elkaar 12. En Younes was al een stukkie ouder toen hij bij Ajax kwam.

Tegen Süle had PSV van begin af aan de confrontatie moeten zoeken, Niklas is een prima standbeeld van beton maar heeft de wendbaarheid van een olietanker. Bosz had van begin af aan voor Lozano op links moeten kiezen of desnoods voor Babadi. Schouten werd op het middenveld gemist in het eerste half uur en Til was daar dramatisch, Tillman leed zo mogelijk nog meer balverlies dan Til. Van Veerman weten we allemaal wel, behalve Bosz, dat hij enkel rendeert in de tandem met Schouten, in de tweede helft werd dat ook zichtbaar. Op rechts was Bakayoko redelijk bedrijvig maar niet heel erg gevaarlijk, de meeste dreiging van rechts kwam van nota bene Jordan Teze. Teze ontwikkelt zich prima en was de beste aan PSV zijde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren