Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV volgt voorbeeld Ajax met assistent voor John de Jong

Laatste update:

PSV werkt aan de komst van een assistent van technisch directeur John de Jong, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De club uit Eindhoven volgt daarmee Ajax, dat onlangs Gerry Hamstra aanstelde als rechterhand voor directeur voetbalzaken Marc Overmars. Wie De Jong in het Philips Stadion moet gaan assisteren is volgens het regionale dagblad nog niet bekend.

PSV wil met het aanstellen van een assistent het takenpakket van De Jong verlichten. De nieuwe rechterhand van De Jong zal zich meer gaan richten op het aantrekken van jonge spelers, terwijl hij ook over hun contracten zal gaan. Hoofd jeugdopleiding Ernest Faber blijft hier overigens een belangrijke rol in spelen. De Jong kan zich zodoende meer richten op het samenstellen van de A-selectie.

Daarmee gaat men in Eindhoven op dezelfde manier werken als bij Ajax. "Wij hadden behoefte aan iemand die focus heeft op jeugdspelers en de talenten van Jong Ajax waar het gaat om de individuele plannen die we met deze spelers hebben en de bijbehorende contracten. Maar Gerry gaat ons ook helpen bij de scouting”, verklaarde Overmars eerder deze maand de aanstelling van Hamstra.

Eerder deze week meldde het Eindhovens Dagblad al dat De Jong een nieuw contract tegemoet kan zien bij PSV. De club is tevreden over zijn werkzaamheden en wil zijn tot medio 2022 lopende contract openbreken en verlengen. De technisch directeur zou daar zelf ook over voor staan. Hij moet met algemeen directeur Toon Gerbands en trainer Roger Schmidt een ‘driemanschap’ vormen, zoals voormalig technisch manager Marcel Brands dat eerder deed met Gerbrands en Phillip Cocu.

De Jong staat met PSV voor een drukke transferperiode. Verwacht wordt dat spelers als Donyell Malen en Denzel Dumfries verkocht gaan worden, terwijl ook andere namen op de nominatie staan om te vertrekken. Met een verwachte kapitaalinjectie van ongeveer vijftig miljoen euro kan De Jong actie ondernemen op de transfermarkt zonder dat er eerst spelers verkocht moeten worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
22 april 2021 om 08:24

Zeer opvallend dat als Ajax een rechterhand heeft,PSV er ook opeens een wilt. Ik hekel dit soort kopieergedrag ten zeerste.Als club dien je je eigen plan te trekken.Het PSV shirt heeft ook al dezelfde kleuren als die van Ajax viel me vanochtend opeens op.

22 april 2021 om 08:30

Volgens Rik Elfrink gaat dit al een jaar rond bij Psv, of je dat moet geloven is een andere vraag, ik snap sowieso al niet waarom er door sommigen zo’n probleem van gemaakt wordt.

22 april 2021 om 08:39

En PSV voetbalt ook al in Nederland net zoals Ajax. Ook weer kopieërgedrag.

22 april 2021 om 08:50

Kopieergedrag is geweldig als dat gedaan word met goede keuzes. Nu is dit nog te vroeg om te zeggen met de assistent voor Overmars maar ik juich zeker toe dat clubs in Nederlands van elkaar leren. Alleen samen groei je echt verder als competitie.

22 april 2021 om 09:10

Met dat verschil, Marc heeft vanwege de drukte een rechterhand nodig maar de Jong krijgt iemand die over zijn schouders meekijkt.

22 april 2021 om 09:16

@Andres13 Nee, dst valt daar niet onder. Dat ze ook kampioen willen worden wel😜

22 april 2021 om 15:14

Het shirt van Ajax bevat dezelfde kleuren als die van Az viel mij ook al op.
Belachelijk dit gekopieer

22 april 2021 om 11:46

Geinig dat je binnen vier zinnen zelf het antwoord op je vraag al hebt gevonden. En ja, dat is het goede antwoord.

OT: Ik kan deze move niet helemaal los zien van de investering die is aangekondigd. Tussen alle onzin die bij Valentijn Driessen uit de mond rolt kwam vorige week de terechte vraag vrij of die investeerders die het deel van de 50 miljoen dat voor transfers wordt vrijgemaakt wel aan De Jong toevertrouwen. Ook al wordt 'de tweede man' geframed op het concentreren op jeugd, betwijfel ik of dit werkelijk het geval zou zijn. Zeker als er een zwaargewicht wordt naast gezet.

PSV zit natuurlijk in een vreselijke spagaat met De Jong, die al drie seizoenen laat zien er, zonder de invloed van een gelauwerde trainer met een flinke aantrekkingskracht voor spelers, niet veel van bakt. Meer dan 40 miljoen gingen door zijn handtekening door de plee, regelrechte miskopen. Alleen kan Gerbrands hem niet ontslaan, want dan is hij - na het echec met Van Bommel - zelf onhoudbaar. Intussen heeft PSV de centen hard nodig, maar zullen de geldschieters voorwaarden hebben gesteld dat ze De Jong niet alleen in het geldpakhuis laten zwemmen.

Ik zou ome John ook geen 50mil toevertrouwen! Goeie zet misschien komen er van de nieuwe rechterhand echt toevoegingen zoals de toevoegingen van Schmidt.

22 april 2021 om 09:16

Welke toevoegingen van Schmidt vind jij dan zo ontzettend goed?

22 april 2021 om 09:48

Mvogo is ontzettend goed, lang geleden dat ik zo'n klasbak heb zien keepen bij Psv.......... Gotze is natuurlijk wel heel goed maar speelt te weinig, dat is zonde.. Verder is het niet zo spannend wat Schmidt gehaald heeft, Max begon goed maar die lijkt de laatste maanden ook niks meer te kunnen

Ernest Faber is in mijn optiek gewoon een goeie gozer. Een belangrijke clubman met een sympathieke uitstraling, nuchter verstand en een niet te groot ego.

22 april 2021 om 08:50

Die is nu hoofd jeugdopleiding en aangezien het erg goed draait met de jeugd nu zou ik die lekker laten zitten. Het zal wel Jan Vennegoor, Fred Rutten of Stijn Schaars worden. Het mooiste zou zijn Wim Jonk, maar die zie ik Volendam niet snel verlaten. Cocu zou ook perfect passen trouwens.

22 april 2021 om 09:32

Zelf denk ik toch meer aan iemand die wat meer ervaring heeft in dat vak, die daardoor een goede sparringpartner zou kunnen zijn voor John de Jong. Vennegoor of Schaars hebben al een andere functie binnen PSV en 0 ervaring wat betreft technisch beleid. Cocu en Jonk lijken mij meer trainers.

Fred Rutten heeft ook alleen als trainer gewerkt maar misschien zou hij het wel kunnen. Maar zoals hier de functie omschreven wordt in de tekst vind ik hem daar wel wat teveel status voor hebben.

22 april 2021 om 10:31

@tvl11

Vennegoor is toch hoofd van scouts. Weet niet of het dan interessant is om rechterhand te worden (tenzij dit een inwerktraject wordt dat hij later TD wordt).

Fred Rutten lijkt mij ook iets te goed voor zo een rol. Die kan meer dan rechterhand zijn van een Td.

Wim Jonk wilt liever trainer zijn. Doet het onwijs goed.

Stijn Schaars lijkt mij wel geschikt. Rol in luwte en leert veel zaken.

22 april 2021 om 12:22

@mrkrillin Stijn Schaars lijkt mij zo op het eerste oog inderdaad ook een prima kandidaat voor die functie. Een nette en evenwichtige praktijkjongen lijkt me.

Goed om te vermelden, dat John de Jong dit een jaar geleden al aangaf in een interview met Voetbal International. Toen al leek het hem zinvol de functie te splitsen.

John de Jong zal wel een zwaargewicht naast hem krijgen, want ik vermoed dat het een eis was van de investeerder. John de Jong is toch helemaal geen TD?! Ik zou als investeerder ook geen John de Jong miljoenen toevertrouwen. Die investeerder wilt echt Psv helpen, omdat het 5 voor 12 is voor die club. Ze kunnen de broek zelf niet meer ophouden, hebben spelers die allemaal minder waard zijn geworden, veel overbodige dure spelers aangekocht, een trainer die zich gedraagt als een bokser die bijna KO is geslagen en talenten die klaar zijn met de club.

Psv staat aan de afgrond, dat is wel duidelijk.

22 april 2021 om 09:24

Dat zeg je helemaal goed. John de Jong is geen TD. Die is technisch Manager. Dus elke beslissing moet nog langs een directeur. Dus jij is zeker niet de enige verantwoordelijke voor de transfers bij PSV.

22 april 2021 om 09:54

Daar geloof ik echt vrij weinig van. Voor grote transfers zal hij echt wel toestemming moeten vragen, maar je kan slecht verwachten dat de overige directieleden met 0 voetbal ervaring over iedere beslissing van hem gaan.

Hij zal zeker overleggen met Gerbrands, de trainer en de scouts maar hij lijkt mij toch de man die de knopen door moet hakken.

Enorm verbaasd over het amateurisme van clubs. Lijkt net of die gasten echt alles in hun eentje moesten doen, is toch tamelijk gek. Lijkt me normaal dat je voor mn jeugd een gemachtigde ondergeschikte hebt. Maar blijkbaar niet... snap ik wat beter waarom al die gastjes zo weg konen allemaal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren