Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV-supporter gooit stalen buis in Feyenoord-vak: één gewonde

Laatste update:

Een supporter van Feyenoord is vrijdagavond tijdens de Johan Cruijff Schaal gewond geraakt door een stalen buis die vanuit het uitvak van PSV werd gegooid, zo bevestigt de politie Rotterdam. Supporters van PSV braken na het winnende doelpunt van Noa Lang het net af dat was opgehangen voor het provisorisch uitgebreide uitvak in De Kuip.

PSV mocht 3.000 supporters meenemen naar Rotterdam. Daarvoor moest het uitvak in Stadion Feijenoord, zoals De Kuip officieel heet, worden uitgebreid. In het normale uitvak voor Eredivisie-wedstrijden van Feyenoord passen slechts 1.200 supporters. Het uitvak bevindt zich sinds tien jaar op de tweede ring, een plek die in de meeste stadions wordt gekozen, maar die een risico met zich meebrengt voor de thuisfans die eronder zitten op de eerste ring.

In De Kuip werden vrijdag maatregelen getroffen in de hoop de veiligheid van de thuissupporters te kunnen garanderen, maar de netten die werden opgehangen hielden geen stand tegen het geweld van de aanhang van PSV. Op beelden uit het stadion is te zien dat na het doelpunt van Lang een buis vanuit het uitvak richting Feyenoord-publiek werd gegooid. De politie bevestigt dat er een gewonde is gevallen. "Die persoon is nagekeken door ambulancepersoneel. Er is niemand aangehouden." Een ooggetuige meldt op Twitter dat er meerdere buizen vanuit het PSV-vak werden gegooid. "Ik zat in dat vak en het waren meerdere buizen. Zelfs een waar de schroeven uitstaken. Er had gewoon iemand dood gegooid kunnen worden."

Supporters van Feyenoord zijn al langer bezorgd over de plek van het uitvak in De Kuip, zo schrijft 1908.nl. "Ik zit nu zo'n 18 jaar op Vak J en ik vraag me af wanneer deze waanzin stopt", laat een fan van Feyenoord weten aan 1908. "Het verplaatsen van het uitvak is wat mij betreft het slechtste besluit dat de afgelopen tien jaar is genomen. Het is een totaal idiote situatie die alleen kan stoppen als het uitvak gewoon weer op dezelfde plek komt als vroeger. Het was triest om te zien. Ik zag allemaal mensen met kinderen vluchten na die goal van PSV."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan heb je ook het IQ van een stoeptegel zeg. Zo een metalen buis van 20+ meter gooien, het is echt een godswonder dat er niemand dood is gegaan.

5 augustus 2023 om 19:10

Nooit meer een stadion in en even een paar jaar opsluiten. Wat een idioot.

5 augustus 2023 om 23:50

Inderdaad, gewoon strafrechtelijk aanpakken dit. We zien een hoop shit, verbaal, vechtpartijen. Maar dit is echt levensgevaarlijk.

5 augustus 2023 om 19:11

Het probleem is dat dit soort mensen zich eerst vol gaan snuiven met rotzooi. Elkaar een beetje opnaaien er dan is er iemand wel zo gek die dan met spul gaat smijten.

5 augustus 2023 om 19:34

Daarom moet hij ook strafrechtelijk vervolgd worden. Beneveldheid mag nooit als excuus gelden.

5 augustus 2023 om 20:23

En al neem ik een snuifje, krijg ik het nog niet in mijn botte kop om een stalen pijp te gooien. Geen woorden voor!

5 augustus 2023 om 22:09

Totaal achterlijk gedrag, een flinke gevangenisstraf zou dit op moeten leveren.

5 augustus 2023 om 23:09

Als je een zo'n buis bewust een vol vak in gooit vanaf hoogte mag diegene wmb vervolgd worden voor poging tot doodslag. Gewoon 4j eten koken voor je mede-gedetineerden. Wat een enorme dwaasbanaan ben je dan zeg.

5 augustus 2023 om 19:27

Het IQ van een metalen buis. Droeftoeter hopelijk krijgt hij poging tot doodslag aan zijn broek.

Aanklagen voor poging tot doodslag, dat helpt het beste. Moet toch niet gekker worden met de mensen in t stadion

Echt schandalig. Was wel een stuk meer dan alleen die metalen buis. Ook bouten en moeren werden naar beneden gegooid. Daarna nog erg stoer tegen hekken aan lopen trappen en proberen uit te breken.
Zitten gewoon kinderen onder dat vak. Wat voor een idioten zitten daar in Eindhoven joh. Politie moet gewoon een keer hard optreden. Veeg het hele vak leeg en houd iedereen aan voor openlijke geweldpleging. Laat de normale mensen maar eens echt optreden tegen die 5 die te dom is om te poepen.

5 augustus 2023 om 19:05

Is een maatschappelijk voetbalprobleem.
Straffen zijn niet hard genoeg en hooligans zijn meer bezig met elkaar dan met hun team.
Eerlijk gezegd zou ik een uitsupporterverbod best ondersteunen, zou direct gigantisch veel problemen oplossen.

5 augustus 2023 om 19:12

Ben van mening dat uitsupporters verbieden niet de oplossing is. Notabene zorgen thuis-supporters de laatste tijd het vaakst voor problemen, denk maar aan Feyenoord-Ajax, Groningen en Cambuur.
Zie persoonlijk meer heil in zwaardere stadionverboden, inclusief meldplicht tijdens alle wedstrijden.

5 augustus 2023 om 19:44

Als je uitsupporters verbiedt dan kunnen supporters met niemand ruzie zoeken en dan hou je enkel spreekkoren tegen die je ook makkelijk kan weren door daar zware straffen op te zetten.

5 augustus 2023 om 23:53

Ik zou een uitsupportersverbod ook steunen. Heel jammer, maar het is nodig. Dit was gewoon levensgevaarlijk, er zit geen rem op die idioten. Bier in een plastic beker gooien kan al schade veroorzaken. Maar een metalen buis in een vol vak? Dat is gewoon crimineel.

5 augustus 2023 om 19:17

Was inderdaad meer. Nadat er in de netten werd geklommen, donderde alles naar beneden. Zegt ook genoeg over Feyenoord. In welk stadion zie je dat er metalen dingen naar beneden vallen als er in netten wordt geklommen.

5 augustus 2023 om 19:27

Of je klimt gewoon niet in de netten. Ook een oplossing.

5 augustus 2023 om 19:37

@heide040: Hoe zat/zit je erbij tijdens het typen van dit berichtje? Mijn ongevraagde advies: lees het door en pas het aan!

5 augustus 2023 om 20:34

Moet eerlijk zeggen dat ik een aardige kater heb tijdens het typen. Voor de duidelijkheid ik keur het niet goed. Feyenoord had hier echter meer tegen moeten doen. In elk uitvak met netten wordt geklommen. Ze hadden het kunnen verwachten.

5 augustus 2023 om 20:43

Hand in eigen bezoem lijkt me. Zolang je alles generaliseert, ga je het nooit oplossen. Pak in dit geval mijn eigen supporters maar aan. In netten klimmen en met buizen gooien, dan ben je een paar wedstrijden af!

5 augustus 2023 om 21:53

@heide, zeggen dat "Feyenoord het had kunnen verwachten" is zeggen "maar waarom droeg ze een rokje daar?).

6 augustus 2023 om 15:16

Dan moet er op het klimmen in de netten een stadion verbod van 5 jaar komen.
Probleem opgelost

5 augustus 2023 om 19:17

Deze ene buis, die op de foto te zien is, is inderdaad niet het enige wat gegooid is, zoals je al zegt fiorenoord. De Psv supporters hebben met voorbedachte raden metalen buizen, bouten, moeren, spijkers meegenomen om te kunnen gooien. Hopen dat de daders gepakt kunnen worden en dat ze hier ook zwaar op berecht gaan worden. Je kunt hiermee iemand uit het leven gooien... Om al die zooi mee te nemen en dan lukraak te gooien, dan moet er iets ernstigs mis met je zijn.

5 augustus 2023 om 19:20

Laat maar. Blijkt van de constructie van de netten te zijn. Niet meegenomen in het stadion dus door Psv supporters. My bad. Maakt het gooien ervan niet minder ernstig.

5 augustus 2023 om 19:39

Het is niet goed te praten wat er is gebeurd.
Ik zit zelf in Eindhoven onder het uit vaak. Maak regelmatig mee dat er wat naar beneden valt of wordt gegooid. Vooral bekers met plas.
Hou me hart vast wat we als vergelding krijgen als feyenoord op bezoek komt.
De personen die nu iets gegooid hebben mogen ze heel hard aanpakken.

Dit verdient een vrij serieuze celstraf lijkt me. Gewoon poging tot doodslag.

5 augustus 2023 om 18:57

Poging tot doodslag is nicht im frage hierin, maar dat het volslagen idioot is lijkt me helder.

5 augustus 2023 om 18:58

Het gooien van een metalen buis in een menigte kan gewoon worden geclassificeerd als Poging tot doodslag / Poging tot zware mishandeling.

5 augustus 2023 om 19:06

Nicht im frage? Hoe wil jij een ijzeren pijp van een meter of 20 omlaag gooien met nagenoeg 100 procent kans om iemand te raken anders noemen? Compleet gestoord ben je als je zoiets doet, misselijkmakend gewoon. Als je die buis verkeerd op je achterhoofd krijgt ben je gewoon morsdood hoor.

5 augustus 2023 om 19:08

De vraag is of er echt met een buis gegooid is of dat ie afbrak toen ze het net sloopte.

5 augustus 2023 om 19:08

Zo'n buis moedwillig het publiek ingooien, lijkt me meer dan genoeg voor poging tot doodslag.
Er is sowieso iemand gewond geraakt, dus zware mishandeling (als het herstel langer duurt dan 6weken) zou hij sowieso te pakken hebben. Maar het lijkt mij dat dit een zwaardere aanklacht moet worden.

5 augustus 2023 om 19:13

@speedy
Op de beelden is te zien dat het net allang ter hoogte van de onderste rij stoeltjes hangt. Vervolgens komt van iets daarboven in een boogje de buis aangevlogen. Is overduidelijk bewust gegooid.

5 augustus 2023 om 19:51

Zware mishandeling, waarschijnlijk eerder poging daartoe zal het inderdaad zijn. Hopelijk kan er überhaupt iemand strafrechtelijk worden aangepakt.

5 augustus 2023 om 21:17

Het slachtoffer is zwaar gewond en als zijn herstel langer duurt van 6 weken is het juridisch gewoon zware mishandeling.

6 augustus 2023 om 18:16

Dat is slechts een richtlijn, geen juridisch vaststaande regel. Daarnaast moet eerst worden bezien dát er letsel is toegebracht, hoe krom ook

Echt he. Wat een complete idioot ben je dan.

Schandalig natuurlijk. Hopelijk vinden ze de dader(s) en word die aangeklaagd. Wat een debiel ben je dan.

5 augustus 2023 om 19:19

Nou de eerste wedstrijd van het seizoen is het weer raak hoor. De 1 vind het nodig om Noa Lang verrot te schelden en de ander gooit een stalenbuis. Belooft weer een seizoen vol drama..

5 augustus 2023 om 19:26

Echt he. 1e officiele wedstrijd van het seizoen en je weet gewoon dat de Knvb nu al weer aan het nadenken is over het handelen tegen supporters die er een potje van maken. Ze hadden waarschijnlijk nog zo gehoopt van "nieuw seizoen, nieuwe kansen enz". Na deze wedstrijd is de moed ze alweer in de schoenen gezakt.

5 augustus 2023 om 19:31

@Maximus2702
Hoe dom ik het uitschelden van spelers ook vind, het 20 meter naar beneden gooien van een stalen buis richting publiek is toch van een totaal andere orde. Dat kun je niet op 1 hoop gooien. Ik hoop maar dat die gestoorde gek op camerabeelden te vinden is en uiteindelijk in de gevangenis beland met als extra beloning een landelijk stadionverbod voor altijd met de komende 10 jaar iedere PSV wedstrijd een meldplicht op het bureau. En ja dat moet bij ieder incident zo aangepakt worden ongeacht voor welke club je bent.

5 augustus 2023 om 19:32

@Ramon, oh helemaal met je eens hoor. Het gooien van zo buis is vele malen erger dan iemand toezingen. Ik maakte alleen een opsomming van wat er zo tijdens de 1e wedstrijd alweer gebeurt is.

6 augustus 2023 om 15:48

@Maximus2702
Nee inderdaad, triest dat al die dingen samen komen in de eerste de beste wedstrijd weer.

Je kan iemand gewoon het leven ontnemen he. Wat een stel IQ loze gasten leven er op deze wereld. Niet te filmen

Hoe kan dit in godsnaam binnen komen?

5 augustus 2023 om 19:09

Kwam niet binnen. Buizen constructie werd gebruikt om netten op te hangen. Die netten waren ze aan het slopen.

5 augustus 2023 om 19:25

Ah, duidelijk. Wat bizar.

Zodra ze hem of haar opgespoord hebben hoop ik dat hij een paar jaar in de cel terecht komt. Hoe haal je het in je hoofd om zoiets naar beneden te gooien…

Dit is toch gewoon sfeerverhogend?

Stop toch met uitsupporters. Als je met 3000 man dit niet tegen kan houden onder mom van sociale controle, moet ie ook niet klagen dat een enkeling het verpest voor de massa

5 augustus 2023 om 19:11

Denk dat het probleem erin zat dat het de JC was en dat PSV daarom extra supporters mee mocht brengen. Die dus in een geimproviseerd uitvak zaten.

5 augustus 2023 om 19:12

Ik vond de psv supporters gisteren inderdaad sfeerverhogend.

Dat er dan zo’n idioot tussen loopt is wat anders…

Die netten mogen bij zo'n vak vol met doorgesnoven gekken natuurlijk nooit op zo'n manier opgehangen worden. Je weet als club toch wat voor volk zich op zo'n tribune verzamelt, zorg dan in ieder geval dat die netten 'hufterproof' zijn en niet vastgemaakt met buizen die je blijkbaar los kunt trekken.

5 augustus 2023 om 19:23

Ja natuurlijk, ligt het nog aan Feyenoord ook!

5 augustus 2023 om 19:26

Eindelijk weet ik het, Mattiaspsv is dus degene bij de uefa die de straffen uitdeelt.

5 augustus 2023 om 19:50

Dat zegt hij eigenlijk helemaal niet, maar dat zo’n net op deze manier afgebroken kan worden is vrij amateuristisch gedaan natuurlijk. Niet zo piepen direct.

5 augustus 2023 om 19:25

Klinkt een beetje als schuld afschuiven. Uiteindelijk heb je te maken met de geregelde netten en hekken. De orde wordt bewaakt door vrijwilligers die ook niet dood willen. De schuld ligt enkel en alleen bij de mongolen die de teringzooi slopen en ijzeren buizen in menigtes werpen.

5 augustus 2023 om 20:39

Natuurlijk zijn die zogenaamde supporters fout en schuldig maar dat neemt niet weg dat je als organisatie een bepaalde verantwoordelijkheid hebt. Je moet doe gasten geen stok (of buis in dit geval) om mee te slaan, of het ze in ieder geval zo moeilijk mogelijk maken.

5 augustus 2023 om 19:29

Ben jij er zo eentje die verkrachtte vrouwen gaat vertellen dat hun outfit te strak was? Man man man wat een opmerking.

5 augustus 2023 om 20:32

Vice versa. Beetje een scheve vergelijking maat

5 augustus 2023 om 23:58

Hij heeft gelijk en noemt zijn eigen supporters doorgesnoven gekken. Niet gelijk gaan zeuren.

5 augustus 2023 om 19:31

Op zich heb je gelijk Mattiaspsv, maar dat je gelijk hebt, is eigenlijk compleet idioot (niet lullig naar jou bedoeld, maar naar de gekken op de tribune). Om je te gedragen zou je niet een bunker nodig moeten hebben.

5 augustus 2023 om 20:31

@Trissy Het is ook compleet idioot maar als één van die buizen perongeluk los schiet en in het vak beneden terecht komt met permanent letsel (of nog erger) tot gevolg, doet de vraag wie de schuldige is er niet meer toe, de schade is er dan al. Als je dan weet met wat voor soort volk je te maken hebt, namelijk het afvoerputje van de samenleving, ben ik van mening dat zoiets eigenlijk niet kan en mag geheuren.

5 augustus 2023 om 19:32

Ondanks dat je de schuld bij de verkeerde partij neerzet, ben ik wel met je eens dat die metten hufterproof moeten zijn. Gewoon een stalen kooi met elektriciteit erop.

5 augustus 2023 om 19:44

@Mattiaspsv: als psv zijnde, zorg dan dat die idioten niet naar binnen komen of met je bus mee kunnen. Maak je uitfans mindere hufters 😉

5 augustus 2023 om 20:41

@Kuyt007 Dat zou de beste oplossing zijn maar op de een of andere manier lijkt dit onmogelijk.

Tja, dit is Nederland anno 2023. En wordt er echt tegen opgetreden? Nee. Dus kunnen de idioten gewoon hun gang gaan. En, om iedereen gerust te stellen, ze zitten bij iedere club....

Nooit meer toelaten tot een stadion en een paar jaartjes brommen. Wellicht dat het tot inkeer komt voor sommige dat in een stadion denken alles te kunnen maken.

Wat bezielt zo iemand toch?! Helemaal gestoord dit.

Dit is werk van meer man en er moeten no0g meer man getuige van zijn geweest. Sorry, maar dan mag je wat mij betreft het hele vak oppakken, alle gegevens noteren en stadionverbod geven totdat de personen die het gedaan hebben zich melden. De goeden lijden onder de slechten, maar ergens moeten de goeden ook stelling nemen tegen de slechten anders horen ze bij de slechten.

Er moeten blijkbaar weer doden vallen totdat deze ongelofelijk crimineel domme mensen stoppen met dit soort idiote acties. Ik las van de week een mooi artikel over de ongelofelijk trieste gebeurtenis van het overlijden van Patrick Lodewijks vrouw, toen kon men blijkbaar ook over zelf verzonnen idiote meningsverschillen heenstappen, doe dat dan nu ook, voordat er dodelijke slachtoffers vallen bij een wedstrijdje voetbal. In dit geval een semi-vriendschappelijke pot.

je kan zo'n tokkie ook al helemaal in beelden...
capuchon op, northface jas, rond de 20-30 jaar, werkt op een heftruck in het magazijn, hele leven staat in het teken van psv want verder stelt ie geen klote voor, elke avond ff een jointje roken en in het weekend los gaan met zijn "vrienden"
en dan door groepsdruk, laag iq en waarschijnlijk onder invloed van alcohol/drugs zo'n absoluut debiele actie uitvoeren...

rechtstreeks naar de gevangenis voor deze droeftoeter

Het was weer een voetbalavond vol met idioten op de tribunes. Leert men het dan nooit? Een stalen buis is gewoon poging tot doodslag lijkt me.. en dan nog de spreekkoren, man man man

Volgende Feyenoord-PSV zonder uitsupporters

Ik neem aan dat ze er alles aan gaan doen om te achterhalen wie het is geweest. Of moet er eerst iemand dood totdat er serieuze actie wordt ondernomen?

Weet je, ik ben het toch eens met Valentijn Driessen; uitsupporters maar verbieden. Weg met het uitvak en daar gewoon thuis-fans neerzetten. Jammer, maar het kan niet anders. Je zal daar maar zitten en een of andere idioot pleurt zo’n ding in jouw richting. Zit je daar naar de wedstrijd te kijken en gaat het licht uit. Of bij je kind of wie dan ook. Te triest voor woorden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren