Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV neemt door ‘vertrouwensbreuk’ per direct afscheid van John de Jong

Laatste update:

PSV heeft de arbeidsovereenkomst van directeur voetbalzaken John de Jong per direct ontbonden, zo schrijft de club op de officiële kanalen. Reden van de contractbeëindiging is 'een bij de Raad van Commissarissen unanieme vertrouwensbreuk' over zijn functioneren. Het Eindhovens Dagblad weet dat dat vooral te maken heeft met het feit dat De Jong weigerde Cody Gakpo te verkopen op de slotdag van de transfermarkt.

Algemeen directeur Marcel Brands geeft op de clubwebsite tekst en uitleg bij het vertrek van De Jong. "Ik heb na een hectische laatste week van de transferwindow een evaluatie gehad met de Raad van Commissarissen", vertelt Brands. "Daaruit is naar voren gekomen dat er bij de RvC unaniem een vertrouwensbreuk is ontstaan met betrekking tot het functioneren van John de Jong. Voor John persoonlijk is het een reden geweest om na te denken over zijn toekomst. Na enkele dagen bedenktijd heeft John aangegeven dat er voor hem een onmisbare vorm van back-up is weggevallen."

Eerder vrijdag maakte het Eindhovens Dagblad al bekend dat een exit van De Jong bij PSV aanstaande was. De Eindhovenaren hadden in de absolute slotfase van de zomerse transferwindow een gigantisch bedrag kunnen opstrijken voor Gakpo, die voor meer dan veertig miljoen euro naar zowel Southampton als Leeds United kon. De Jong ging voor het vertrek van de sterspeler van PSV liggen. De rvc zou de directeur daarmee verweten hebben 'de sportieve toekomst van de club te doen stagneren'. Elfrink weet dat De Jong in zijn beslissing gesteund werd door Brands en commercieel directeur Frans Janssen. Volgens de krant hoeven zij niet te vrezen voor hun baan.

De Jong, die 'verrast' door de snelheid van de beslissing om hem weg te sturen zou zijn, komt ook zelf met een reactie. "De sportieve ambitie van PSV heb ik altijd in alles voorop gesteld, met oog voor de financiële gezondheid van de club. Elke beslissing die deze zomer is genomen, had draagvlak van de gehele directie. Deze staf en selectie zijn in staat om er een succesvol seizoen van te maken. Als PSV’er heb ik bijna de helft van mijn leven in verschillende rollen bij de club gewerkt. Dat zal ik blijven koesteren", sluit de bestuurder af. De Jong maakte sinds 2018 deel uit van de directie van PSV.

Arnesen
Volgens het Eindhovens Dagblad overweegt PSV om Arnesen aan te trekken als opvolger van De Jong. De Deense voetbaldirecteur is een oude bekende in het Philips Stadion, waar hij tussen 1994 en 2004 al het aan- en verkoopbeleid van de club uitzette. Arnesen werkte vanaf 2020 twee jaar zeer succesvol voor Feyenoord, maar moest deze zomer zijn taken neerleggen vanwege een slepende bacteriële infectie in zijn knie. Begin september meldde Feyenoord dat Arnesen vanwege zijn gezondheid niet meer terugkeert in De Kuip.

Arnesen maakte indruk bij Feyenoord door met weinig financiële middelen een succesploeg te formeren waarmee Arne Slot vorig seizoen de finale van de Conference League haalde. Fredrik Aursnes is in financieel opzicht de succesvolste aankoop van Arnesen, die de Noor vorig jaar voor minder dan een half miljoen euro wegplukte bij Molde FK. Een maand geleden werd de middenvelder voor liefst vijftien miljoen euro doorverkocht aan Benfica.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, wat een onkunde dit. De Jong ontslaan is niet onterecht met oog op de huidige PSV-selectie (zonder fatsoenlijke verdediger en breedte) hoeveel geld hij door de plee heeft gespoeld voor spelers als Max, Bruma en Baumgartl, maar de reden die gegeven wordt (behoud Gakpo en Sangaré) is juist iets waarvoor hij de complimenten verdient. Zegt ook een hoop over de financiële situatie bij PSV dat de RvC dit kennelijk ziet als een schandalige stap.

16 september 2022 om 21:42

Wat zijn de bedragen die zijn geboden voor Gakpo en Sangare? Als die boven de 35 miljoen lagen dan snap ik wel dat de RVC ontevreden is. Dat is veel geld voor PSV

16 september 2022 om 21:45

@Japie, zonder Gakpo of Sangare zou Psv met deze selectie denk ik 4e of 5e worden, de RvC heeft dus liever geld dan dat ze zien dat Psv mee zou kunnen doen om het kampioenschap.. De Jong heeft genoeg matige spelers gehaald maar het niet last minute verkopen van 1 van de sterspelers was juist een goede actie

16 september 2022 om 21:49

Wie weet. Het seizoen zal het uitwijzen, maar als PSV derde eindigt bijvoorbeeld is het wel een misstap geweest imo, want ik zie PSV persoonlijk ook wel derde worden zonder die twee. Of ze moeten opeens meer waard worden, maar dat zal liggen aan de Europese campagne en PSV maakt Europees meestal geen sterke indruk

16 september 2022 om 21:52

@japie Ik denk dat je de waarde van Sangare wel onderschat. Houdt het hele middenveld in balans en haalt veel potentiele aanvallen van tegenstanders eruit. Hij is verreweg de belangrijkste speler bij Psv.

16 september 2022 om 21:53

Maar als Psv zijnde wil je meedoen om plek 1 en niet 3e worden of nog lager, ze konden geen vervanger meer halen voor Sangare of Gakpo, moet je kijken wat er nu bij Psv voorin loopt bij 1 blessure, dat is echt niet genoeg voor plek 2 of 3 imo, haal Sangare en Gakpo weg en ze zijn imo niks beter dan Az of Twente

16 september 2022 om 21:58

@andres13 Natuurlijk is Sangare een goede en belangrijke speler, maar in de Eredivisie wordt PSV ook wel derde met een andere middenvelder verwacht ik. Ze hebben dan nog steeds een surplus aan kwaliteit als je het vergelijkt met de conucrrentie op Ajax na en heel misschien Feyenoord na. Bovendien ken ik ook de financiele huishouding niet van PSV. Het kan zijn dat PSV moest verkopen en dat de RVC nu ontevreden is dat dat niet is gebeurd



16 september 2022 om 22:17

@Japie, welke middenvelder in deze selectie zou Sangare kunnen opvangen dan denk je zonder er echt heel erg op achteruit te gaan? Een middenveld met Guti, Veerman en Xavi lijkt mij namelijk niet goed genoeg om serieus mee te doen om plek 2, laat staan het kampioenschap.. Daarbij heb je achterin 4 spelers lopen op dit moment die ook gewoon niveau Twente zijn en voorin heb je buiten Gakpo ook weinig boeiends lopen als Luuk de Jong niet mee kan doen, ik vind de selectie van Psv helemaal gaan surplus aan kwaliteiten hebben, ik denk echt dat Psv max 3e gaat worden

16 september 2022 om 22:17

Of misschien eerder een vervanger halen. Je wist dat deze 2 jongens op verschillende lijstjes stonden.

16 september 2022 om 22:24

PSV zou altijd 2e moeten worden (op basis van begroting), en het liefst zelfs tot het einde meedoen voor de titel. Anders is het seizoen wel echt matig, Schmidt werd 2x 2e en moest zelfs nog aan een team bouwen.

16 september 2022 om 22:28

Moet er wel geld zijn om vroegtijdig een vervanger te halen, aangezien Psv grotendeels transfervrij gehaald heeft bekruipt mij ergens het gevoel dat Psv financieel niet zo heel denderend ervoor staat

16 september 2022 om 22:49

@kokkieafca0341,

Is toch ook niet zo heel raar? Het is algemeen bekend dat PSV de laatste jaren door Corona flink wat geld verloren is. Ben benieuwd naar de cijfers van het vorige boekjaar.

Maar even een vervanger halen voordat je speler nog niet weg is, is gewoon erg lastig financieel en ook niet altijd even verstandig want er kan natuurlijk van alles gebeuren.

16 september 2022 om 21:44

Haha idd, Gapko behouden was voor 1 sept bekend bij de RVC. Daarna volgde punt verlies in de ED en een blamage tegen de Rangers en daar was ineens vertrouwensbreuk. Komt allemaal wel heel toevallig uit. Achterban was juist tevreden met de eerste paar “ versterkingen’ en vervolgens behoud je Gapko en Sangare. Ook bij PSV willen ze geld op het veld.

Beide spelers a 40 miljoen is geen buitensporig bedrag om als RVC een breuk te forceren. Dit is een amateuristische reden om achteraf te constateren dat de selectie toch niet goed genoeg lijkt. Feyenoord heeft gisteren laten zien hoender wel kan en dat steekt schijnbaar zo erg dat je een breuk moet forceren.

16 september 2022 om 21:52

De RVC wil waarschijnlijk geen rode cijfers schrijven ergens wel begrijpelijk, maar iemand voor 1 Juli verkopen zou toch wel kunnen lukken zou je zeggen. Om die reden denk ik dat het voor JDJ sowieso een lastig verhaal was geworden. Gakpo verkopen zonder vervanger had ook immense druk opgeleverd en de RVC pikte het dus blijkbaar ook niet.

Wel denk ik dat ze sowieso niet 100% achter hem stonden. Of de selectie niet goed genoeg is moet nog blijken. Denk dat PSV best een aardig team kan neerzetten maar ze missen misschien wat kwaliteit in de breedte op bepaalde posities. Als ze zondag van Feyenoord winnen ziet de wereld er al weer een stuk anders uit, zo werkt de voetballerij natuurlijk ook gewoon.

16 september 2022 om 22:03

@Thamike, wat heeft Feijenoord dan laten zien bij een incidenteel succesje? Vorige week werd ook bij die aanhang nog moord en brand geschreeuwd na een waardeloze helft tegen Lazio, dat overigens gisteren ook niet zo goed bleek als velen deden geloven.

16 september 2022 om 22:24

@Crema, Feyenoord heeft bijna een compleet nieuw team waarbij een paar aankopen zich positief laten zien. Je wint gisteren erg overtuigend met mooi en aanvallend voetbal en je draait gewoon goed. Spelers beginnen elkaar beter te vinden en zo het lijkt zijn ze verder dan een PSV die hun beste aankopen hebben behouden. Dat maakt sommige denk ik wel zenuwachtig.

16 september 2022 om 22:40

Maar kom op, dat is toch wel heel veel euforie na één goede wedstrijd en helemaal om Feijenoord als het goede voorbeeld te stellen t.o.v. PSV. Ik denk dat ze in Eindhoven wel iets verder zijn, al gaat het nu even wat moeizaam.

16 september 2022 om 22:56

@Crema, je trekt dit nu los. Ik gaf in mijn eerdere post toch aan dat dit geen toeval is na puntverlies in de competitie en een dramatische wedstrijd tegen de Rangers waardoor je er Europees uit ligt. Daarbij geef ik aan dat ze de concurrent met weinig middelen het wel zien doen. Ik kan me zo voorstellen dat dit ze zeker zenuwachtig maakt maar alles heeft te doen met hun eigen resultaten. Je kunt je nog verschuilen als je wel Gapko en of Sangare had verkocht maar ook dat kan nu niet.

16 september 2022 om 23:09

@thamike,

Zou wel heel erg zijn als de RVC daarop zijn conclusies baseert op een paar wedstrijden van je concurrent of 1 of 2 verliespartijen. De transferperiode is 2 weken geleden afgelopen, waarschijnlijk is daar ergens onvrede over. Dat duurt wel even om te evalueren.

Of misschien hebben ze met (arnesen?) een meer geschiktere kandidaat gevonden naar hun mening. Dat kan natuurlijk ook gewoon.

19 september 2022 om 10:48

@memphisdepay, dat kan zeker. Alleen evalueren doe je ook tijdens en er meteen na. Dit gebeurt mij te toevallig na uitschakeling CL en punt verlies in de competitie. Dat je conccurent het dan nog extra goed doet kan het momentum geven want zo professioneel is het allemaal niet.

Je bent er als RVC bij, je kunt dan al met elkaar overleggen en de situatie inschatten. Daarbij gaat het onderwerp echt nergens over. Je beste spelers binnenboord houden of verkopen tegen een mooi bedrag, geen astronomisch.

16 september 2022 om 21:45

Volledig eens. JdJ functioneerde matig, maar de reden waar hij nu voor weggestuurd is, is de stok waarmee men hem al eerder wenste te slaan. Nu er echter een goed (en goedkoop) alternatief beschikbaar is, is het afscheid nemen versnelt.

16 september 2022 om 21:54

Zuur als Arnesen naar Psv gaat en de club naar een hoger niveau tilt. Net wanneet Feyenoord sportief begint aan te sluiten bij Psv.
Vind het zonde dat Arnesen zn contract niet is verlengd. De infectie lijkt mij geen reden, tenzij hij daardoor jaren eruit ligt, maar dat lijkt me niet aangezien Psv al interesse toont.

16 september 2022 om 22:05

De Jong is toch niet alleen verantwoordelijk voor het aan en verkoopbeleid. Hij is gewoon geslachtofferd. Onkunde van Brands en de RVC.

Het mooiste nieuws sinds tijden bij PSV. Verantwoordelijk voor grote dure miskopen, het negeren van het probleem in de verdediging waar we al jaren teveel tegendoelpunten krijgen, het te lang aanhouden van onruststoker Mark van Bommel en zwakke sportieve prestaties waaronder 0 landstitels en nietszeggende Europese prestaties onder zijn technische leiding. Wat mij betreft komt er een zwaargewicht binnen met een goed netwerk en kennisinzicht zoals Jan Streuer, Max Huiberts of Frank Arnesen.

16 september 2022 om 21:38

Ik vind dat functioneren De Jong best aan de kaak mag worden gesteld, maar deze reden is kul. De Jong roept al vanaf begin transferwindow: Ik wil Gakpo en Sangare behouden. Toen had rvc al gelijk kunnen zeggen dat dit alleen kan als CL wordt gehaald en dat er anders 1 verkocht moet worden. Nu moest alles last minute beslist worden en wordt De Jong geslachtofferd en Brands te kakken gezet. Ik vind het allemaal niet handig.

16 september 2022 om 21:48

Ik denk niet dat het alleen ligt aan de zaak Gakpo/Sangaré. Al jaren pakt PSV sportief geen hoofdprijs en laat het Europees helemaal niets zien. Daarnaast waren er teveel dure miskopen

16 september 2022 om 21:51

Is dat niet het probleem geweest? De een roept wat maar de rvc heeft een andere mening. John de jong wil over ajax heen met aankopen als til hoever en brantwaithe en RvN wil mee doen om de titel. Er is daar meer aan de hand hoor. Men zat in ieder geval niet op de zelfde golflengte!!

16 september 2022 om 21:55

Ik vind het vooral raar dat rvc op de stoel van directie wil zitten, maar pas zijn mond roert op het einde van de transferwindow. Er even vanuit gaande dat dat zo is. Als ze wel eerder tegen de Jong hebben gezegd CL of Gakpo of Sangare weg, dan begrijp ik de vertrouwensbreuk, want dan speelt De Jong met de financien van de club.

16 september 2022 om 22:04

@Boris19, maar ook dan had de RvC De Jong toch nog kunnrn overrulen bij een bod op 1 van die 2? Zoals de RvC dat ook deed bij Ajax en Antony.

16 september 2022 om 22:12

Ik denk dat het allemaal te last
minute was. rvc had wat mij betreft dan eerder duidelijk moeten zijn of hem hier niet op afrekenen. Ik denk dat het een optelsom is en dit de druppel was. Iets wat je De Jong bijvoorbeeld wel kunt verwijten is dat hij eigenlijk niet 1 keer een goedkopere speler op de kop heeft getikt om hem daarna goed te verkopen. (Malen mss, maar weet niet of dat Brands nog was en Dumfries eventueel) Het geld wordt verdiend met zelf opgeleiden spelers.

16 september 2022 om 22:01

Een zwaargewicht en dan Jan Steuer noemen? 😂 Verder mee eens. Heeft duidelijk al sinds zijn komst niet gebracht wat hij moest brengen. Wel denk ik dat het probleem dieper zit bij PSV. Elke zomer deed De Jong namelijk wel transfers waardoor veel supporters en analisten dachten dat PSV Ajax voorbij kon gaan.

16 september 2022 om 22:13

Dat is iets wat mij irriteert. Supporters waren ook vaak blij met dingen die ie deed, maar nadat het slecht uitpakte, moest De Jong gelijk weg. Hij is uiteraard verantwoordelijk, maar achteraf is ook wel erg gemakkelijk lullen.

16 september 2022 om 22:15

Uiteindelijk is dat misschien ook een beetje meer door hoop. Ajax speelt gewoon sterk en heeft de afgelopen jaren erg sterk gepresteerd. De mensen die het beleid uitstippelen bij PSV moeten zich ook niet focussen op Ajax. Ik kan er prima mee leven als PSV 2e wordt de komende 5 seizoenen, als ik maar zie dat er stappen gemaakt worden. Maar de afgelopen jaren heb ik die toch te weinig gezien. Natuurlijk speelt corona daar ook een rol in want dat alles bij elkaar zal denk ik wel een miljoen of 20-60 gekost hebben. Ook werd er weinig talent meer aangetrokken uit verdere landen, denk dat PSV daar nog wel wat winst uit kan halen. Buiten dat moeten we ook niet gaan overdrijven staat nog steeds waarde op het veld en de jeugd dient zich ieder seizoen wel weer aan.

Lekker voor Gakpo ook, omdat hij niet verkocht is word de TD ontslagen haha. Kan me overigens niet voorstellen dat dat de daadwerkelijke reden is

De reden dat ze hem eruit gooien is bizar, want nu beoordelen ze hem niet op zijn falende aankoopbeleid. Maar weg is weg, dat is het belangrijkste. Welkom Arnesen!

Het enigste wat hij goed deed kost hem de kop. Heel apart, ben benieuwd wat er verder gaat gebeuren nu.

16 september 2022 om 21:40

Laten we niet overdrijven. Hij heeft ook goeie dingen gedaan. En ook dingen gedaan die vooraf door supporters werden geprezen en waar ie achteraf voor uit de zak kreeg, omdat het minder goed uitpakte. Achteraf is het gemakkelijk lullen en schreeuwen zonder verantwoordelijkheid te hebben, is helemaal gemakkelijk.

16 september 2022 om 22:04

Je hebt gelijk hoor, hij heeft ook genoeg goed gedaan. Maar baal zo vreselijk dat er geen goede verdediging staat dat ik het een beetje te negatief bekijk.

Niet hij is overal de schuld van. Dat het niet loopt komt dat Rutte naast Ruud zit .

16 september 2022 om 21:49

Wie heeft Ruud aangesteld? Ruud, die 2-3 keer aangaf er nog niet klaar voor te zijn en dat ook duidelijk nog niet blijkt te zijn. Kun je naar Rutten wijzen, maar er had gewoon een ervaren trainer voor deze groep gemoeten.

16 september 2022 om 22:07

Jij geeft serieus de assistent trainer de schuld van alle problemen die PSV heeft?

16 september 2022 om 22:08

Die beslissing heeft John niet alleen genomen. De oude spel van Rutte is toch weer te zien. Ruud was een super spits wil ook graag aanvallend spelen lijkt mij

16 september 2022 om 22:44

Weer die Rutte, wat verpest hij het toch voor veel groepen, nu ook dit weer! Vreemde beredenering en timing voor ern besluit die een logisch vervolg had kunnen zijn. Lijkt alsof er meer speelt.

Jammer, vond hem wel goed. Niet voor PSV, maar wel voor de rest van de clubs in de ED. Gelukkig is Brands er weer. Dus ik heb nog hoop.

Weer een bewijs dat het weer moet gaan over geld ipv voetbal

Dit is dus de reden waarom brands terug is gekomen, die heeft eerst gerbrands weg gewerkt en nu john de jong. Wie is de de volgende. Ruud?

16 september 2022 om 21:50

Waar komt dit vandaan? Als al iets, is brands de schuld dat hij er in eerste instantie kwam te zitten.

16 september 2022 om 21:53

Gerbrands wilde zelf stoppen en heeft Marcel Brands zelf gevraagd.

Raar verhaal, rommeltje ook bij de RVC dan als dit de reden is haha. Gakpo wilde overigens toch zelf niet weg? Of waren dat praatjes voor de bühne ?

Iemand moet hangen en dat is Jong. Lees ik echter wat hij zegt dan wordt hij dus in de steek gelaten door Brandts. De directie was op de hoogte en wilde dit.
Brandts kan zich een opstappen niet permitteren en zal dan ook doen alsof hij in het belang van Psv blijft, maar hij heeft dus net zoveel boter op zijn hoofd

16 september 2022 om 22:14

Wat een onzin praat jij allemaal. De directie had vertrouwen in elkaar. RvC had geen vertrouwen in de Jong. Er onstond een breuk. De Jong trekt zijn conclusies en stapt op. Waarom zou Brands in hemelsnaam ook op moeten stappen?

16 september 2022 om 22:19

Brands is verantwoordelijk en hij is nauw betrokken bij het besluit om Gakpo/sangare niet te verkopen. Of de Jong opstapt betwijfel ik overigens volgens mij is zijn contract afgekocht. Als directeur zou mij dat toch niet lekker zitten als iemand waar je jarenlang mee samen hebt gewerkt eruit geschopt wordt of hij moet zelf al zijn twijfels gehad hebben over JDJ.

17 september 2022 om 12:22

Je schrijft; de directie had vertrouwen in elkaar" De Directie dus
Wat zal hij hebben bedacht denk je, lees deze zin van het artikel nogmaals
Na enkele dagen bedenktijd heeft John aangegeven dat er voor hem een onmisbare vorm van back-up is weggevallen."
Marcel Brandts heeft hem laten zakken als een baksteen. Verder verwijs ik je naar memphisdepay.
Ik hoop dat je het nu begrijpt, zo ja mooi
zo nee, kaat maar weten dan zal ik kijken of ik het je nog eens kan uitleggen. Wellicht schiet mijn uitleg tekort

17 september 2022 om 13:44

Jij begrijpt niet dat de directie en de RvC twee verschillende dingen zijn? Laat je uitleg dan maar achterwege. Wat een niveau weer.

Uiterst slimme keus om Gakpo en Sangare te behouden. Daar had hij een lintje voor moeten krijgen. Psv zonder die 2 scheelt zomaar 2 a 3 plaatsen op de eindranking. Verder staat er nou niet echt bepaald een representatief elftal, buiten bovengenoemde spelers zit er niet meer in het elftal waar je nou naar het stadion voor gaat, al vind ik Xavi wel een leuk spelertje. Dat kan een reden zijn dat De Jong de Sjaak is.

Mensen die hiervoor applaudisseren snappen het niet. Althans wanneer het om Psv supporters gaat. Ja, wellicht was hij te licht voor de job maar dit toont de totale wanorde bij de club aan momenteel. Er is geen enkele lijn te ontdekken en hiervoor zijn meer mensen verantwoordelijk dan alleen JdJ...

17 september 2022 om 07:24

Ik hoop dan ook op een domino effect en dat dat kliekje in de scouting ook op non actief wordt gezet. Gewoon grote schoonmaak nu een eens echt opnieuw beginnen.

Goed nieuws. Wel jammer dat Brands er nog zit. Werkelijk geen 1 creatieve aankoop gedaan. Een talentvolle back uit Scandinavie of een jonge spits uit Bulgarije. Alleen maar 2e garnituur uit topcompetities. Dat is niet de plaats waar moeten zoeken. Want in de Duitse competitie wisten ze al dat Max en Mwene niet zo goed zijn. Ook bij Twente wisten ze dat ze geen top keeper hadden. Nu wel trouwens.

Meer dan terecht dat hij bij PSV vertrekt. Heeft nog geen titel onder zijn bewind gewonnen in al die jaren. En Europees zichzelf voorschut gezet met ongebelanceerde selecties. Dit jaar is er niet veel geïnvesteerd, wederom niet in de verdediging. Waarbij de gehuurde speler van 2 miljoen (Hoever) tegenwoordig bij jong PSV nog door de mand valt. Tekenend voor het beleid onder zijn bewind. Ben benieuwd wie PSV als vervanger gaat aanstellen. Er liggen meer sportieve mogelijkheden bij PSV dan er nu uitgehaald wordt.

Meer dan terecht. Ik heb de Jong na zij eerste 2 jaar het voordeel van de twijfel gegeven maar hij heeft ook daarna gefaald. Deze transferzomer was toch wel het dieptepunt met veel matige aankopen en geen complete selectie. De reden die RvC noemt is apart, maar ben blij dat hij weg is. Verder wel respect voor de Jong. Zeer correct persoon en is met 20+ jaar bij PSV toch wel een clubman.

Ik vind dit werkelijk schandalig. Na de zomer vond iedereen volgens mij dat PSV het goed had gedaan, en PSV het gat naar Ajax echt aan het dichten was. Dat was volgens mij de algemene mening onder zowel de PSV-ers als de concurrenten. Dat dat in de praktijk dan een beetje tegenvalt, dat kan gebeuren. Dat risico loop je nou eenmaal wanneer je geen spelers van 30 miljoen kan halen.

Vervolgens zeiken dat er niet verkocht word? Volgens mij was het de RvC zie toestemming gaf voor een nieuw contract voor Gakpo. Of je moet verkopen, en laat dit afgelopen juni weten zodat JdJ weet dat hij het onderste uit de kan kan halen voor één of twee spelers. Of je laat het technisch beleid gewoon over aan de mensen die er daarvoor zitten. Je kan niet op 30 augustes plots moéten verkopen.

Dit is de zoveelste RvC zie zichzelf volkomen overschat, en inspraak wilt uitoefenen op het technisch beleid van zo'n club. Ik zeg: stap op! Dit is niet waarvoor zo'n RvC er zit, belachelijk gedrag van een stel machtswellustelingen uit het bedrijfsleven.

16 september 2022 om 22:23

Heeft arnesen in 2 maanden ineens geen last meer van die bacterie?
Net weg bij Feyenoord om die reden en niet meer kunnen functioneren, raar dat je dan in beeld bent bij PSV.
Of speelde er ook meer bij Feyenoord...

16 september 2022 om 22:59

Ik heb echt een ander idee over deze zomer en de mening van Psv supporters over het succes hiervan. Ook op dit forum zie je onder heel erg veel topics de twijfel terug komen.

Bijzonder dat Arnesen niet kan werken door een infectie en nu start bij PSV. Ik wil weten wat er bij Feyenoord achter de schermen is voorgevallen.

16 september 2022 om 23:47

Er staat nergens dat hij daar gaat beginnen.

17 september 2022 om 11:03

Ok dan is zijn startdatum niet vermeld. Waarom is hij bij Feyenoord weggestuurd?

Frank Arnesen is absoluut geen zwaargewicht. Psv moet goed nadenken voor ze een vervanger halen. Dit zou het begin van het einde kunnen zijn bij psv. Jarenlang geld uitgegeven wat ze eigenlijk een niet hebben door leningen af te sluiten. Dure spelers gekocht zonder restwaarde. Niet verkocht wanneer ze moesten. Daarnaast is Toon Gebrands ook afgelopen jaar plotseling vertrokken...??? Het rommelt heel erg daar nu bij psv daar moeten we eerlijk over zijn.

16 september 2022 om 22:36

Dit zijn van die verhalen die toch nooit werkelijkheid worden. Staat genoeg restwaarde op het veld en ook genoeg talentvolle jeugd spelers. Verkoop je 2 topspelers ben je zo 50-100 miljoen verder. Natuurlijk moeten zij goed nadenken maar wat betreft Arnesen. Hij is denk ik de meest ervaren man in dit vakgebied als je kijkt naar de bekende opties op de Nederlandse markt en heeft eerder prima gepresteerd bij Feyenoord en PSV, daarnaast ook bij grote clubs gewerkt. De man heeft in ieder geval een netwerk.

Niet verkocht wanneer ze moesten is ook overdreven als de KNVB geen fout had gemaakt had PSV misschien wel wat verkocht maar op de laatste dag een van je beste spelers verkopen is natuurlijk helemaal niks. In het verleden heeft PSV toch flink wat spelers verkocht.

17 september 2022 om 00:03

Misschien krijg je niet weer dat geld geboden voor Gakpo en Sangaré. In acht nemend de financiële situatie bij PSV was het een must sowieso 1 van die 2 te verkopen. Om de gaten te dichten. Want de uitschakeling voor de groepsfase CL is eigenlijk een meer dan kleine ramp. Vooral financieel en natuurlijk ook sportief. En nu moet PSV aan het eind van de competitie wel de mogelijkheid hebben om CL te spelen. Gebeurt dat niet, voorspel ik een onzekere toekomst. Al is er nog altijd wel de gemeente waarop PSV terug kan vallen wanneer het financieel in de moeilijkheden dreigt te raken.

17 september 2022 om 00:33

Misschien niet nee, maar het zal ook geen 10 miljoen schelen waarschijnlijk. PSV begroot trouwens helemaal niet op cl dus dat zou helemaal geen ramp zijn. Wel willen ze per seizoen eigenlijk 1 speler verkopen wat dit seizoen en zelfs na afloop van het seizoen ook nog kan gebeuren.

Dat jij een onzekere toekomst voorspeld vind ik eigenlijk vrij raar. Iedere speler die een paar leuke wedstrijdjes speelt is al gauw 10-15 miljoen waard. Bij PSV lopen er genoeg jonge spelers in de basis en ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat PSV deze spelers in de toekomst voor leuke bedragen gaat verkopen. Denk aan spelers als Veerman, Gakpo, Sangare, Teze, Simons en in de verdere toekomst Bakayoko, Saibari, Mauro JR, Madueke, Obispo etc.

Financieel echt in de moeilijkheden komen lijkt mij echt lastig. PSV draait vrijwel altijd zwarte cijfers alleen in het boekjaar 20-21 is dit niet gelukt door corona, maar ja bij welke club is dit toen wel gelukt. Ook is de jeugdopleiding sterk belangrijkste levensader van een opleidingsclub, geen rare constructies/doorverkooppercentages en staan meestal voor 0 op de balans. Naar mijn mening kom je dan ook met een loze kreet.

De Jong weg Arnesen gepolst? Ik moet het allemaal nog zien. Ruud had zelf aangegeven nog niet klaar te zijn voor het grote werk. Marcel Brands kwam en Ruud deed het wel. Te vroeg denk ik dan . PSV van oorsprong een van de top 3 in het verleden maar moet denk ik dit seizoen weer knokken om misschien als 2e te eindigen.
Feyenoord en Az komen op Fc Twente haakt aan, psv speelt te moeilijk en met zo een verdediging krijgen ze het moeilijk in zowel de competitie als Europa.

Ik hoop toch niet dat ze voor Arnessen gaan. Heeft een zeer goed scout netwerk en dan kan zomaar Björn Hansen als scout bij ons weggaan.

Bijzonder moment en reden voor een vertrouwens breuk. Functioneerde m.i. al jaren niet maar de reden van ontslag is bijzonder.

Werkelijk een brevet van onvermogen van de RVCin Eindhoven! Dit slaat echt nergens op en is ongekend. Als je transparant en daadkrachtig bent als RVC dan maak je hem wel duidelijk dat hij die 40 miljoen moet binnen harken hoe dan ook! Ergens is er ruimte gesuggereerd om het niet te doen en nu wordt hij geslacht.Marcel Brands die het met hem eens was mag blijven zitten en Frank Arnesen zal waarschijnlijk worden aangetrokken, de man die op non-actief werd gezet na de Malacia deal die de nodige vragen heeft opgeroepen en een zeer boze Lyon voorzitter nou gefeliciteerd daar mee PSV. Ik dacht dat het bij Ajax een slangenkuil was maar in Eindhoven is het niet minder.

16 september 2022 om 23:56

Bij Ajax overruled de RVC de Td('s), bij PSV overrulede John de Jong de RVC. Wel heel taakbewust dus! Met de rest van de directie. Dus vreemd dat diezelfde rest mag blijven zitten. Het lijkt verdorie wel politiek Den Haag!

Wat een stelletje huichelaars daar bij PSV. Unaniem, lees ik in de berichtgeving. Nou, het was een unanieme beslissing van de directie, inclusief RVC lid van Breukelen, om Gakpo en Sangaré te behouden voor PSV. En nu heeft opeens niemand er meer mee te maken, behalve John de Jong. Eerst overgeleverd aan de grillen van Roger Schmidt en nu van die van Marcel Brands, en is hij opeens de zondebok bij PSV omdat er een financiële kater is. Iedereen bij PSV wist dat er enorm gegokt is met miljoenen, dus moet je ook met z'n allen dat leed dragen. En als RVC terugtreden. En de rest van de directie. Ook unaniem....

Heerlijk nieuws dit! Ik verwacht dat het zondag een flink pak op de broek wordt tegen Feyenoord, waar wel geïnvesteerd wordt in en gekozen wordt voor spelers die een versterking zijn en mennoog heeft voor dubbele bezetting én kwaliteit op elke positie. Maar al wordt het 0-6 dan haalt dat het goede gevoel van dit nieuws niet weg! 🥳

Beetje opportunistisch. Het enige wat je de Jong kunt verwijten is dat er geen goede 2e spits is aangetrokken. Verder heeft hij een prima selectie samengesteld afgelopen zomer.

17 september 2022 om 04:10

@Briante nou wel meer hoor ... Europees onwaardige verdediging. Ramalho, Obispo en Teze zijn breedte spelers. Waar een Mwene niet eens bij PSV zou mogen spelen. Max is ook al tijden uit vorm en nog net PSV waardig op een goede dag. Alles en iedereen bij PSV roept om defensieve versterkingen maar dat kreeg zoals al jaren amper aandacht. Type Sanchez, Alex, Moreno is nodig en geen type Ramalho. Om over Drommel aankoop nog te zwijgen. Het enige goede was Xavi en Veerman halen.

Ja dat begrijp ik dat hij dat niet wild je wilt toch mee doen om de titel dan hadden ze helemaal niemand meer voorin

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren