Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV mist Götze na Ajax ook tegen AZ; focus op comeback in De Kuip

Laatste update:

De terugkeer van Mario Götze bij PSV laat nog even op zich wachten. De Duitse middenvelder is nog minstens twee weken uit de roulatie, zo verklaart trainer Roger Schmidt dinsdag op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met AZ van woensdagavond. Een MRI-scan heeft PSV meer duidelijkheid verschaft over de periode van afwezigheid. Vanwege een spierblessure moest Götze afgelopen zondag ook al de topper tegen Ajax (2-2) in de Johan Cruijff ArenA laten schieten.

Naast AZ-thuis komen ook de wedstrijden tegen Sparta Rotterdam (16 januari), FC Volendam (19 januari en RKC Waalwijk (23 januari) sowieso te vroeg voor de vorig jaar aangetrokken middenvelder. Daarnaast lijkt het onwaarschijnlijk dat Götze op tijd fit is voor het bezoek aan FC Emmen op dinsdag 26 januari. Bij PSV hoopt men dat de spelmaker uit Duitsland zijn comeback kan beleven in de topper tegen Feyenoord. De formatie van Schmidt reist op 31 januari af naar De Kuip.

De niet fitte Götze, begin oktober aangetrokken door PSV, staat op dertien wedstrijden, waarvan acht in de Eredivisie. Qua doelpunten staat de teller op vier doelpunten. Schmidt beschikt verder over een fitte spelersgroep in voorbereiding op het bezoek van AZ aan het Philips Stadion. Cody Gakpo viel afgelopen zondag uit met een lichte blessure en het is volgens Schmidt nog maar de vraag of de vleugelaanvaller lop tijd fit is voor het treffen van woensdagavond in EIndhoven.

Schmidt hoopt Armando Obispo en Yorbe Vertessen binnenkort weer te begroeten op het trainingsveld van PSV. Alleen Richard Ledezma en Maxi Romero zijn vanwege zware blessures dit seizoen niet meer inzetbaar voor de Duitse coach. PSV staat momenteel tweede in de Eredivisie, één punt achter koploper Ajax (35 om 34 punten). De voorsprong op nummer vijf AZ bedraagt zes punten.

Schmidt was op het perspraatje van dinsdagochtend zeer positief over Eran Zahavi, die zondag tegen Ajax tweemaal scoorde. "Het was een perfecte start van 2021 voor Eran, maar ook voor de relatie tussen Donyell Malen en Eran. De twee doelpunten die hij maakte waren fantastisch en de afstemming tussen hen zag er goed uit", aldus de PSV-coach, die niets wil weten van onderschatting van AZ. "AZ heeft een uitstekend team met veel individuele kwaliteit. Niet voor niets hebben ze pas één keer verloren. We verwachten een AZ op hun best." Desondanks overheerst vertrouwen bij Schmidt. "Het is voor ons een nieuwe kans om als team te laten zien dat we voor de bovenste plek moeten meedraaien."

PSV - AZ eindigt in een...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit kan gebeuren even een terugval. Ook zonder Gotze staat er een goed team bij Psv.
Morgen tegen mijn cluppie AZ, ik denk dat AZ wel eens kan verassen net zoals vorig seizoen.
Succes aan de Eindhovenaren!

12 januari 2021 om 13:50

Plus dat er 5 basisspelers geschorst/geblesseerd waren.

12 januari 2021 om 11:54

helaas moet ik me toch bij jouw woorden aansluiten dat ik bang ben dat AZ wel eens kan verassen morgen. Zondag was een heftige wedstrijd die veel energie heeft gekost, dat kan AZ wel eens de overwinning brengen...

12 januari 2021 om 11:56

Op basis van wat denk jij dat AZ wel eens kan verrassen net als vorig seizoen? Er is niets wat daar op duidt. AZ speelt de laatste weken slap en mist duidelijk De Wit en Svensson als vechters in het team.

12 januari 2021 om 11:59

Ik weet dat PSV tradidioneel toch moeite heeft met AZ, tevens denk ik dat de spelopvatting van AZ een vorm is die psv in de problemen kan brengen.
Eerlijk is eerlijk, PSV heeft op elke positie zowat een betere speler en als AZ echt 100% is en psv niet 100%, dan kunnen we verassen. Uiteraard scheelt het dat Gotze niet speelt, maar deze Gotze heeft van mij de gunfactor en moet eigenlijk altijd spelen!

12 januari 2021 om 12:05

Op basis waarvan heeft PSV traditioneel moeite met AZ? Van de laatste 10 edities van PSV-AZ zijn er 9 gewonnen door Psv. Enige nederlaag was vorig jaar de 0-4 met vroege rode kaart van Thomas.

12 januari 2021 om 12:09

PSV speelt toch ook alles behalve overtuigend? Hele goede eerste helften worden vrijwel altijd gepaard met matige tot slechte tweede helften. AZ is conditioneel gewoon top, bovendien hebben ze wat goed te maken na die 1-1- bij Pec. En dit seizoen hebben ze onder andere al erg goede wedstrijden gespeeld tegen Sociedad en Napoli. Ik zeg niet dat ze gaan verrassen, maar snap ook niet dat je zo verbaasd bent dat dat niet kan gebeuren..

12 januari 2021 om 12:19

AZ verrast tegen Napoli en Sociedad, maar zakte weer door het ijs tegen Rijeka. Ik denk dat dit wel het seizoen van AZ tot nu toe samenvat. Hoge pieken, maar ook diepe dalen in een nog wat extremere vorm dan PSV heeft. Ik verwacht wel dat PSV in Eindhoven aan het langste eind trekt. Dat zijn ze ook verplicht.

12 januari 2021 om 12:33

Wat is de spelopvatting van AZ dan precies en waarom zou dit PSV in de problemen brengen? Natuurlijk als PSV niet 100% is kan AZ verrassen, dat geldt voor elk team. Jij schrijft dat je denkt dat AZ kan gaan verrassen, maar op basis van wat dan? PSV stond zondag binnen no time op 0-2 voorsprong tegen Ajax. En zoals hierboven mij ook al wordt geschreven heeft PSV helemaal niet traditioneel veel moeite met AZ. Vorig seizoen had ik een stuk meer vertrouwen in AZ dan dit jaar. Ik zie het niet gebeuren dat AZ in Eindhoven gaat winnen. Hoewel AZ tegen Sociedad wel goed speelde. Maar die hebben een andere spelopvatting dan Psv, namelijk veel meer de aanval zoeken. Dat ligt AZ beter in topwedstrijden, omdat er dan ruimte komt.

12 januari 2021 om 13:55

Dit kan gebeuren. Maar de fitheid van Gotze was natuurlijk een bekend risico. Heeft al wat meer wedstrijden gemist en dit vast ook niet zijn laatste blessure zijn. Zuur voor PSV dat het precies in deze fase gebeurd. Maar met Ihataren een goede vervanger.

12 januari 2021 om 13:59

Psv verloor zo'n beetje alles. Dus was niet zo verrassend dat ze tegen een prima ploeg als AZ klop kregen.

12 januari 2021 om 15:11

Az komt gewoon kwaliteit en vooral ervaring tekort. Ze zullen altijd achter de traditionele top 3 aanhollen of er moet echt een suikeroom ofzo komen. Ajax en psv zijn financieel gewoon veel verder en feyenoord blijft feyenoord

12 januari 2021 om 16:00

Ik denk juist dat PSV eenvoudig gaat winnen. AZ is toch momenteel een ploeg zonder vertrouwen en zit nu een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Ze moeten echt heel snel de rug gaan rechten willen ze nog in de top 5 gaan eindigen. Vorig seizoen speelden ze geweldig mooi voetbal, hopelijk staan er snel wat jongens op en krijgen we een spannende strijd met misschien wel een top 7 (twente/groningen) die allemaal dicht bij elkaar blijven staan.

Nouja. Tegen Ajax waren we zonder Götze ook 20min lekker aan het voetballen dus het kan wel gewoon. Tegen AZ moet dit natuurlijk gewoon de hele wedstrijd gebeuren dan winnen we wel. Götze is natuurlijk erg goed en zeker een gemis, maar ik denk niet zo belangrijk als dat een Sangare of Malen is voor dit elftal.

12 januari 2021 om 11:54

Eens vooral Sangare was echt een rots in de branding tegen Ajax, zat overal tussen. Hoop dat we idd een normale 2e helft kunnen spelen maar heb er een harde hoofd in. Hoop trouwens dat je vriend Zahavi er weer 2 in schiet.

12 januari 2021 om 12:06

Haha maar echt. Misschien moet ik hem weer afbranden, schiet hij er weer 2 in! Pfft ... die Zahavi .. hoop niet dat hij in de basis staat, waardeloze spits.

12 januari 2021 om 12:06

Pff die Sangare, wat heb ik me daar kapot aan lopen ergeren zeg met die uitschuif benen van hem. Ik was sceptisch in het begin omdat hij toen te veel aan de bal was in mijn optiek. Zoals hij nu gebruikt wordt is hij perfect en echt een monster, begint voetballend zich ook te ontwikkelen.

12 januari 2021 om 12:14

@JK-Ajax Ja ik was ook wel sceptisch maar het heeft goed uit gepakt. Wat ik ook wel bijzonder vond is hoe sterk Ajax spelers zijn. Tadic, Gravenberch, Anthony en nu ook Haller hebben jullie echt gasten die echt niet van de bal gezet kunnen worden. Je zag dat Sangare, Teze en Dumfries het nog wel konden maar de rest had daar wel echt moeite mee. Is wel echt anders geweest tijdje bij Ajax waar het vooral schooljongetjes waren.

12 januari 2021 om 12:17

@JK-Ajax Klopt. Als PSV-er vind ik Sangare de aankoop van het seizoen, de missende schakel van vorig seizoen eigenlijk. Voetballend natuurlijk matig maar hoe hij in z'n eentje bijna Ajax tegenhield in de eerste helft was echt beestelijk. Denk dat we hem in de toekomst wel in de Premierleague gaan zien spelen. Echt super blij met deze speler.

12 januari 2021 om 12:57

@aguerooo En wat ook belangrijk is dat Sangare het centrale duo ook ontzettend ontlast van de verdedigende taken. Voor Teze is dat prettig zodat hij rustig kan groeien en zijn wedstrijden kan maken en we zien een compleet andere Boscagli die voornamelijk zijn voetballende kwaliteiten nu kan aanspreken ipv puur het verdedigende mannetjes putten. Het staat daardoor echt wel als een huis in mijn ogen en er zullen niet veel ploegen doorheen komen. Ajax had alle moeite om tot fatsoenlijke kansen te komen en dat is toch wel de ploeg die in de kleine ruimtes denk ik het beste tot zijn recht komt tov andere concurrenten. Zie PSV niet veel punten verspelen in de toppers hierdoor.

12 januari 2021 om 12:58

@barcalover123
Vooral bij Tadic vind ik het altijd een genot om te zien hoe hij gebruik maakt van zijn lichaam. Is soms totaal niet van de bal te krijgen, zelfs met hoge ballen die hij aangespeeld krijgt en dan zijn kont erin draait. In de CL campagne verbaasde me dat vooral hoe makkelijk hij de bal kan afschermen!

12 januari 2021 om 13:03

@JK-Ajax Nouja ik vind niet dat het echt ''staat als een huis'', het kan altijd beter. Boscagli en Teze hebben beide rare momenten in wedstrijden waardoor er weer eens een goaltje valt. Ik zie graag achterin nog een nieuwe centrale verdediger komen en zal zeker niet de enige PSV-er zijn wie er zo over denkt. Als PSV er voor zorgt dat ze minimaal 70min lang die druk kunnen vasthouden dan worden er niet veel punten verspeeld inderdaad maar helaas zien we elke wedstrijd weer dat na 45-50min de pijp helemaal leeg is, of zoals Ajax na 20min al. Ik moet het allemaal nog maar even zien. Wat je zegt is natuurlijk wel een feit, dat Sangare vooral Boscagli en Teze beter maakt.

12 januari 2021 om 13:27

Hij lijkt het blok al vroeg te zetten, op een plek waar het logisch is dat een verdediger daar wil gaan “tackelen”. Dan vangt hij dat op en maakt meteen een passeerbeweging. Ik heb er vaak naar gekeken, het is een soort signature beweging, maar ik kan niet echt duiden hoe hij het precies doet, maar het werkt. Zo glipt hij bijna uit stilstand vaak voorbij zijn tegenstander.

12 januari 2021 om 14:04

De pijp was helemaal niet leeg na 20.minuten. was gewoon spelopvatting. De 0-2 verdedigen ipv proberen de voorsprong uit te bouwen. Was weer ouderwets met poep in de broek na 0-2.

12 januari 2021 om 12:07

Het is wel de vraag hoelang ze het vol kunnen houden. Tegen Ajax bleken er ook een aantal spelers niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen zoals Malen, Gakpo en Ihatarren. Had ik eigenlijk niet verwacht na de rust in de winterstop.

12 januari 2021 om 12:13

Precies. En met AZ die een dag langer rust hebben, en in principe ook een minder intensieve wedstrijd achter de rug, kan ze dit wel eens gaan opbreken tegen een fit en gemotiveerd AZ. Als Ajacied ga ik lekker achterover leunen voor deze pot.

12 januari 2021 om 12:27

Het is idd opvallend dat ze altijd in de tweede helft niet dezelfde intensiteit kunnen brengen. Je merkte de eerste 20 minuten dat Ajax werd vastgezet en dat resulteerde ook in 2 snelle goals. Psv had daarna de wedstrijd makkelijk kunnen uitspelen, Ajax moest komen en dan zijn ze in de counter gevaarlijk met Malen en Gakpo. Echter merk je dat ze bij een voorsprong nog de ervaring (en wellicht ook fitheid/kracht) missen om deze te behouden en zelfs uit te breiden. Dat is nog een interessant proces waar Schmidt en co aan kunnen werken.

12 januari 2021 om 12:50

De winterstop was ook maar kort natuurlijk. Het was niet te verwachten dat ze daarna ineens superfit zouden zijn. Er was ook geen tijd om aan de conditie te werken.

12 januari 2021 om 14:29

Maar PSV is helemaal niet zo goed in de counter. De enige die dat echt mega goed onder de knie is zat op de bank. Madueke kan als een van de weinige een man op snelheid uitspelen.

12 januari 2021 om 12:54

20 minuten is te weinig om een wedstrijd te winnen. Juist in de wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord, AZ en Vitesse heb je Gotze nodig. Ajax, AZ en Vitesse heeft hij nu al gemist.

12 januari 2021 om 13:24

Die 20 minuten waren dan wel weer korter dan de 45 in veel andere duels. Ik ben geen waarzegger, maar wil me best wagen aan de voorspelling dat psv weer verval gaat laten zien en voortijdig wissels moet inbrengen om niet kopje onder te gaan aan vermoeidheid (of wat t ook moge zijn).

Toch lekker als je hem erbij hebt in dit soort wedstrijden. Werd ook erg gemist in Amsterdam! Is een rustpunt aan de bal en je merkt toch dat dat minder aanwezig is wanneer hij niet speelt.

Pff jammer dat je hem in de top wedstrijden moet missen maar goed had eerlijk gezegd niet eens verwacht dat ik hem zo vaak zou zien spelen. Ik hoop dat PSV morgen begint zoals tegen Ajax en het langer vol houdt. Tegen AZ moet je punten gaan pakken als je graag kampioen wordt, heb er vertrouwen in mits we normale 2e helft kunnen spelen.

12 januari 2021 om 13:03

Klopt zeker, maar dit is gewoon helaas vaak met spelers die vanuit een soortgelijke situatie komen.
Met Gotze heb je uiteraard wel een topspeler erbij die ook straks weer gaat spelen als het weer drukker wordt.

Gotze is toch wel een man van glas. Je hoop dat je hem veel te spelen krijgt te zien maar helaas is de beste man ook blessure gevoelig.
Gelukkig heeft PSV van Ginkel ook nog.

12 januari 2021 om 11:55

Hij heeft toch best veel gespeeld. Mensen hadden hem pas fit verwacht na de winterstop.

12 januari 2021 om 12:03

@barca tja weet je at het is.
Wat is veel een Gotze wil je elke wedstrijd zien. Je hoopt een klein beetje dat hij bij een minder intensieve competitie niet of nauwelijks geblesseerd raakt echter hebben sommige sporters iets waardoor ze sneller geblesseerd raken en dat is toch zonde.
En als je er dan nog eens 2 van dezelfde op het middenveld heb is dat wel zuur.

Ik had als PSV nooit meer aan van Ginkel begonnen.

12 januari 2021 om 11:58

Van Ginkel ook een man van glas.
Maar gotze jammer een genot om naar te kijken

12 januari 2021 om 12:23

En met 'gelukkig heeft Psv van Ginkel ook nog' bedoel je dan iemand die nog de overtreffende trap qua blessuregevoeligheid is, zodat dat van Gotze minder op valt, neem ik aan?

12 januari 2021 om 12:33

Haha Inke je zit zeker aardig in de buurt.
Ik snap echt niet dat PSV nog een seizoen met van Ginkel in zee is gegaan.
Maar ja dat kan aan mij liggen.

12 januari 2021 om 12:41

Je moet Van Ginkel denk ik zien als een soort bonusspeler. Als het meezit heb je er in de laatste fase van de competitie een goede speler bij, als het tegenzit heb je in ieder geval nog wat aan zijn ervaring en het feit dat hij goed in de groep ligt. Hij kost PSV bijna niets dus je kunt er eigenlijk geen buil aan vallen.

12 januari 2021 om 12:51

@davilla dat zou voor PSV mooi zijn.
Ben alleen bang voor hem dat je in dit seizoen geen ritme op ga doen.
Er zijn bijna geen wedstrijden waar je zeg laten we hem nu eens brengen als ij uiteraard al fit word.
Mocht hij idd weinig tot niks kosten dan kan je zeker de gok nemen

12 januari 2021 om 12:39

Ik zou als Psv zijnde een poging wagen om Pereiro terug te halen. Ik meen dat hij momenteel weinig tot geen speelminuten heeft. Is toch wel een jongen die er altijd stond in de grote duels en je weet wat je aan hem hebt. Het seizoen is daarnaast nog lang, aangezien je in alle competities nog actief bent. Ik verwacht dan ook niet dat hij veel zal kosten. Enige minpunt is misschien die zaakwaarnemer, maar ik denk dat Pereiro in dit elftal zeker wat kan toevoegen.

12 januari 2021 om 13:13

Nee, met die zaakwaarnemer moet je nooit meer in zee willen gaan.

12 januari 2021 om 13:51

"je hoop dat je hem veel te spelen"

Hij heeft al 13 officiele wedstrijden gespeeld voor Psv.

12 januari 2021 om 14:01

Nog meer dus. Voorlopig 3 weken niet En waarvan 9 keer gewisseld

dit is toch wel een gigantische gemis voor Psv, natuurlijk ook zonder hem staat er nog een prima selectie maar gemist word hij zeker!

Ben toch wel heel benieuwd naar de wedstrijd tegen AZ, hopelijk word het een mooie open wedstrijd met veel goals!

Als AZ nog iets van de ambities van dit jaar m.b.t. het kampieonschap waar wilt maken mag er absoluut niet verloren worden.

In de laatste week voor de winterstop speelde Gotze 3 keer 90 minuten tegen Rkc, De Graafschap en Vvv. En nu is hij geblesseerd en mist hij mogelijk alle topduels. Een blessure kan natuurlijk altijd pech zijn en ik ken de details niet omdat deze niet bekend gemaakt zijn, maar je gaat je toch afvragen of PSV Gotze niet wat meer had moeten sparen in de decembermaand.

12 januari 2021 om 12:09

Toen hadden we te maken met veel blessures. Thomas, Mauro, Madueke, Zahavi etc. Het kon simpelweg niet anders.

12 januari 2021 om 12:17

Tegen RKC en De Graafschap zat Madueke gewoon op de bank he. En desnoods zet je Piroe in de spits en haal je Gakpo een halve linie naar achteren. Tegen Rkc, De Graafschap en VVV moet het, met alle respect voor die ploegen, toch echt mogelijk zijn om Gotze wat te sparen zonder dat dit ten koste gaat van het resultaat.

12 januari 2021 om 12:32

Wel interessant aangezien Schmidt ontzettend veel kritiek kreeg/krijgt voor het sparen van spelers. Nu is Gotze idd geblesseerd na zo'n reeks. Dat is wel opvallend.

PSV heeft met Malen, Gakpo en Ihattaren aanvallend gezien nog altijd de kwaliteit in huis om van iedere tegenstander te winnen.

12 januari 2021 om 13:15

Klopt, maar ik vond Gakpo en Ihatarren tegen Ajax wel heel erg onzichtbaar.

12 januari 2021 om 13:31

ik vond gakpo zeker niet slecht spelen, kwam niet veel voor de goal dat zeker niet maar was met zijn snelheid met name in de eerste helft een behoorlijke lastpak.

ik verwacht veel meer van Ihatrarren de komende wedstrijden, er van uit gaande dat psv dan weer wat meer naar voren gaat voetballen.

Az heeft heel heel even een opleving gehad.ik denk dat Psv ze de mokerslag toebrengt.
De leiding van Az heeft gefaald
Dit zal ook leiden tot een lagere waarde van de spelers

Niemand weet hoe AZ voor de dag komt morgen. Voor de eigen aanhang ook telkens een verrassing dit seizoen, geen touw aan vast te knopen.

Ik dacht dat Malen ook geblesseerd was , dat die daarom om een wissel vroeg. Ik kan me.niet voorstellen dat je als speler om een wissel vraagt omdat je moe bent

Bij Ajax hoor je wel eens miskoop hier/ daar.. die ik niet ontken.. en noem gotze vooralsnog zeker geen miskoop. Maar psv is wel met afstand koploper in het scouten van dure veel geblesseerde spelers... romero, gotze, gutierrez, zahavi ... schmidt kan Corona er wel bij halen maar ze hebben allemaal wat (gehad) wat niets met Corona te maken heeft. Als je sommetje maakt met wat die onzin allemaal kost zou ik toch eens de manier van scouten of trainen dringend gaan analyseren.

12 januari 2021 om 16:52

Je vergeet dat ook Malen lang niet heeft gespeeld en dat Ihattaren ook lang niet fit was. Dan vind ik het aan Ajax' kant nog best meevallen met de blessures van bepalende spelers? Neres heeft er lang uitgelegen Blind en Kudus.

12 januari 2021 om 17:01

Wat stel je precies voor dan? Zahavi en Götze hebben geen grote blessures gehad, laatstgenoemde moet ook vooral wedstrijdritme op doen en heeft nu een relatief kleine spierblessure.

Romero scheurt zijn kruisband nota bene af, hoe wil je die in hemelsnaam 'analyseren' in je scouting dan?

Ach AZ kennde is het of een top wedstrijd of verliezen ze met 4-0. Geen speld aan vast te knopen in Alkmaar dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren