Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PSV maakt interesse kenbaar en zet stap richting aantrekken Summerville

Vrijdag, 9 juni 2023 om 16:42Rian Rosendaal • Laatste update: 16:39

Crysencio Summerville keert wellicht terug in de Eredivisie. PSV heeft zijn interesse in de 21-jarige vleugelaanvaller van Leeds United kenbaar gemaakt, zo meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. Eerder meldde journalist Mounir Boualin van FC Update al dat de Eindhovenaren na de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer werk willen maken van de komst van de Nederlander. Summerville, die met de Engelse club uit de Premier League degradeerde en op Elland Road vastligt tot medio 2026, doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord.

Het is nog even afwachten wie in het Philips Stadion de definitieve opvolger wordt van de onlangs opgestapte Ruud van Nistelrooij. Volgens het Eindhovens Dagblad staat Peter Bosz bovenaan het lijstje van de Eindhovenaren en de 59-jarige coach is ook de enige kandidaat waarmee gesproken is tot dusver. Bij de definitieve aanstelling van Bosz zal de interesse in Summerville worden geconcretiseerd, wist Boualin te melden. De Telegraaf schat de transferwaarde van de aanvaller op acht à tien miljoen euro. Hij wordt overigens ook gevolgd door onder meer Aston Villa en RB Leipzig.

Summerville maakte enkele jaren deel uit van de jeugdopleiding van Feyenoord, al bleef een doorbraak in de hoofdmacht van de Rotterdamse kampioen uit. Na verhuurperiodes bij FC Dordrecht en ADO Den Haag koos hij medio 2020 voor een avontuur bij Leeds United. Afgelopen jaar beleefde Summerville zijn doorbraak: in oktober maakte hij tegen Fulham zijn eerste doelpunt en een week later was hij matchwinner in de uitwedstrijd tegen Liverpool (1-2). Daarna volgden nog twee doelpunten in de Premier League. Qua competitieduels kwam de teller uit op 28.

De inbreng van Summerville was niet voldoende om Leeds te behoeden voor degradatie. Jesse Marsch en Javi Gracia werden ontslagen, waarna de gelouterde Sam Allardyce werd aangesteld voor de laatste vijf duels. De doorgewinterde manager slaagde er echter niet in om Leeds boven de degradatiestreep te tillen, waardoor de club na drie seizoenen op het hoogste niveau afdaalt naar de Championship.


Poll

Vind jij Crysencio Summerville goed genoeg voor PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door rudeboy65)

Dat zou ik zonde vinden. Die zou ik graag terug zien bij mijn club.

6 juni 2023 om 21:10

Is het eigenlijk nou een links- of rechtsbuiten? Volgens Transfermarkt vooral op rechts. Met Bakayoko op rechts zou dit een vreemde aankoop zijn voor PSV. Op links kunnen we wel een goede speler gebruiken.

6 juni 2023 om 21:16

Volgens mij kan hij ook als 10 spelen, maar daar heb je ook eventueel Simons natuurlijk. Die speelt ook vaak vanaf links en met Summerville en Simons heb je dan wel twee heerlijk technische spelers. Heb hem weleens zien spelen in de jeugd bij Feyenoord en jeugdelftallen van NL, daar was hij vaak ook heel goed. Ook destijds op huurbasis bij ADO Den Haag in de Eredivisie was hij goed en was hij de enigste die zowat goed speelde en heel talentvol was. Bij Leeds United ook gewoon goede periodes en beslissende momenten gehad, vooral dit seizoen voor het WK. Was hij echt goed tegen o.a. Tottenham en Liverpool en scoorde hij volgens mij beide keren.

6 juni 2023 om 21:19

Thanks voor je toevoeging! Is voor behalve zn naam een vrij onbekende speler. Wat mij wel beangstigt is dat hier eventueel de portemonnee flink voor getrokken moet worden, wat weer ten koste gaat van het budget voor de verdediging 😅

6 juni 2023 om 22:32

Een linksbuiten is ook wel nodig, Fossen. Maar verder vooral verdediging versterken inderdaad. Ken deze jongen ook te wei it, behalve dat hij het niet onaardig deed bij Leeds. Fijn dat het een Nederlander is.

6 juni 2023 om 22:34

Alsof PSV all-in gaat op Baka. Die krijgt gewoon een concurrent. El Ghazi zie ik vertrekken, heeft in het verleden al commotie met Bosz gehad.

6 juni 2023 om 22:54

Bakayoko mag van mij prima een stevige concurrent krijgen, maar het lijkt me niet dat je voor een positie waar je al een basisspeler hebt, je je halve budget gaat steken in een concurrent. Op links hebben we nu buiten Xavi niemand dus als ze hem als linksbuiten zien zou ik het al beter begrijpen.

9 juni 2023 om 18:47

Staat Xavi niet op links? Of bedoel je als back up?

9 juni 2023 om 20:39

Als je Summerville als rechtsbuiten haalt dan kan je Baka wel afschrijven. Tenzij Summerville een jaar later weer wordt verkocht, dan is het nog logische transfer.

9 juni 2023 om 20:44

Xavi kan dan weer terug naar 10. Heb je bovendien wat meer opties. Maar een linksbuiten moet er sowieso bij.

6 juni 2023 om 21:19

Ik lees in de reacties op 1908 dat Feyenoord geschrokken zou zijn van dit nieuws vanmiddag. Klinkt alsof het ook een optie voor Feyenoord is

6 juni 2023 om 21:26

Ik zie op 1908 alleen dat PSV interesse heeft. De transfersom zou 12 mln bedragen.
Dat is een flink bedrag.

6 juni 2023 om 21:36

Er staat bij dat, dat zijn geschatte waarde is. Dat is niks meer dan zijn waarde op transfermarkt, voor 12 miljoen zou ik als PSV zijnde deze gok niet wagen.

6 juni 2023 om 21:51

Eens, en Feyenoord ook niet.

7 juni 2023 om 07:06

Staat in de reacties op het bericht, niet in het bericht zelf

7 juni 2023 om 08:39

Soms loont het wel een om in de reacties te kijke. Daar geeft Rutger (@ftm) soms interessante antwoorden op vragen van medefeyenoorders. Hier gaf hij bijvoorbeeld aan dat ze bij feyenoord wel geschokt reageerden omdat PSV met een oud speler aan de haal gaat.

6 juni 2023 om 21:22

Zou ergens ook wel komisch zijn. Aantal jaar terug als jong talent de stap naar het buitenland maken, om paar jaar later terug te komen bij een Nederlandse club die een stap omlaag blijkt geworden dan de club waar je vertrok.

6 juni 2023 om 21:30

Een stap omlaag omdat Feyenoord een keer kampioen is geworden. Je gelooft dat toch zelf niet dat ze in Eindhoven opeens zijn achterhaalt. We hebben de laatste jaren over een top 2 gesproken door de mindere periode van Feyenoord, maar laten we toch niet dezelfde fout maken door de rollen om te draaien en te doen alsof Psv in rangorde is gezakt. Waar staat Ajax dan volgens jou als je een ranglijst gaat hanteren? Prima aankoop voor Psv dit trouwens

6 juni 2023 om 21:31

Beetje zoals Bergwijn dus? 😉

6 juni 2023 om 21:36

Of Brobbey?

6 juni 2023 om 22:12

Inke met jouw redenatie is een stap van Chelsea naar Brentford ook een stap omhoog ?!?

6 juni 2023 om 22:47

Het ligt eraan hoe je het bekijkt. Sportief is Feyenoord nu iets verder, maar of ze PSV voorbij zijn weet ik niet. Wel merk je aan alles dat Feyenoord een veel grotere club is dan PSV. De beleving, de verwachtingen etc. PSV is al 5 jaar geen kampioen meer geweest en je hoort daar niemand over. Feyenoord werd altijd belachelijk gemaakt als ze zolang niet kampioen werden en bij Ajax hoor je dat al na een jaar zonder kampioenschap.

Wat dat betreft en dit zeg ik als Ajax supporter, is Feyenoord een grotere club dan PSV en zie ik het wel als een stapje terug.

7 juni 2023 om 06:56

Lekker belangrijk ook wie of wat groter is. Extreem kinderachtig om er überhaupt zo over na te denken.

PSV bezoemt ajacieden al jaren veel angst in. Misschien komt je gevoel daar vandaan 😉

9 juni 2023 om 16:53

Nee Feyenoord is psv nog niet voorbij en andersom ook niet alleen kwa begroting is Feyenoord psv nu voorbij. En als psv zich niet goed versterk zal dit Feyenoord wel weer boven psv eindigen

9 juni 2023 om 18:11

'psv is al 5 jaar geen kampioen meer geweest en je hoort daar niemand over.'

Misschien beter luisteren dan?

6 juni 2023 om 21:25

Erg jammer dat hij destijds, met heibel is vertrokken na dat akkefietje met Knoester.
Volgens mij eiste hij ook min of meer een basisplaats na zijn verhuurperiode bij ADO.
Jammer dat hij naar Leeds ging, want voetballen kan deze jongen echt wel.

6 juni 2023 om 21:36

Akkefietje is wel een understatement hoort; hij stuurde zijn familie af op Knoester wegens een klein conflict. Wat mij betreft blijft hij ver weg van de club.

6 juni 2023 om 21:42

Klopt, geweld is nooit gerechtvaardigd.
Maar dit was wel een ideale opvolger voor Berghuis geweest, dat het een talentvolle jongen uit je eigen jeugd is, maakt het voor mij nog zuurder.

6 juni 2023 om 21:43

@NJ: als jouw club Feyenoord heet ben ik het met je eens!

6 juni 2023 om 21:49

Correct ...

6 juni 2023 om 22:35

Weer die Boualin als journalist. Heeft hij het al eens bij het juiste eind gehad? Geloof er eigenlijk weinig van. Zelfde geneuzel dat Benitez weg wilde, dat bleek onzin.

Deze jongen heeft echt veel talent! Liet op 17 jarige leeftijd al wat zien bij een dramatisch ADO en had dit seizoen regelmatig een basisplaats! Deze jongen kan de minder fysieke eredivisie helemaal kapot spelen!

7 juni 2023 om 02:00

Zeker waar die jongen was echt goed bij ons terwijl we echt een bagger team hadden. Deze jongen kan ook makkelijk 3 man passeren zou een goede aankoop voor PSV zijn.

9 juni 2023 om 17:05

Daarom is het zo jammer dat Az hem vorig seizoen niet heeft weten aan te trekken met de wetenschap van al die blessures afgelopen jaar.
Denk ook zeker dat hij gaat vlammen in de eredivisie, zeker gezien zijn snelheid.

Lijkt me een goede aankoop voor PSV. Heeft de wedstrijden die ik heb gezien van Leeds erg goed gespeeld.

6 juni 2023 om 23:42

Ben alleen bang dat hij qua salaris al buiten bereik ligt. Hij zal vast genoeg belangstelling hebben binnen de Premier League.

Beter dan El Ghazi dus vooruitgang.

Is ongelukkig vertrokken bij Feyenoord, maar zou het toch maar proberen als Feyenoord zijnde.
We hebben veel meer aanzien nu, dus zal voor hem ook wel aantrekkelijk zijn.
Bovendien zijn de vleugels de prioriteit, en ik heb nog geen namen gehoord waar we in verband mee worden gebracht.

6 juni 2023 om 21:08

Rotterdamse jongen van Zuid dus denk wel dat Feyenoord een streepje voor heeft. Proberen waard.

6 juni 2023 om 21:58

Pas is er een japanse naam naar buiten gekomen

9 juni 2023 om 16:59

Ook Diablo word nog steeds genoemd bij Feyenoord

Waarom niet naar Feyenoord, die zouden op de flanken denk ik toch nog versterking nodig hebben.

Simons op 10 Summerville en Lang op de vleugels, Fabio nog een seizoen huren en we hebben een top aanval

6 juni 2023 om 21:11

als supporter zit je toch niet op Lang te wachten joh, met zn gedrag.. natuurlijk is ie goed, maar je schaamt je toch kapot voor die gozer

6 juni 2023 om 21:15

Ik kijk eerst naar de kwaliteiten, gedrag boeit mij niet als die PSV beter maakt.

6 juni 2023 om 21:18

Waarom die haat naar Lang? Omdat ie een accent heeft? Als jij in Rotterdam west was opgegroeid zou je waarschijnlijk ook zo spreken.

6 juni 2023 om 21:20

Niet (alleen) zn accent. Vind het gewoon een vreselijk provocatief ventje met een vervelende houding. Die hoef ik niet bij PSV te zien. Tenzij hij wel komt en er 3 maakt. Dan ben ik z'n grootste fan. Zo is het ook wel weer. 😉

6 juni 2023 om 21:22

Lang heeft misschien wel hier en daar zijn fratsen, maar hij leeft wel voor de sport hoor. Daarnaast is het een jongen met flair en frivoliteit, net datgene wat PSV mist in mijn ogen. Al moet ik zeggen dat Simons dat ook heeft en Bakayoko ook wel, alleen laatste genoemde werd wel eens op de bank geposteerd voor vergane glorie El Ghazi. Laat Lang maar komen.

6 juni 2023 om 21:22

Jason.

Hij zegt letterlijk "met zn gedrag".

Hoe kom je er dan bij dat het om zijn accent gaat?

6 juni 2023 om 21:25

Maar waarom zou Lang naar psv gaan?

6 juni 2023 om 21:31

Waarom zou Lang niet naar PSV gaan ?

6 juni 2023 om 21:36

Omdat ie waarschijnlijk veel betere opties heeft.

6 juni 2023 om 21:54

Omdat hij qua gedrag al Lang niet meer voldoet.

6 juni 2023 om 22:49

Precies, en hij is het niveau eredivisie al Lang ontstegen. Hij maakt België nu al 2 jaar Lang heet.

6 juni 2023 om 21:20

Alleen de werkelijkheid is dat Lang en Fabio onhaalbaar lijken en je maar moet afwachten wat Simons met zijn clausule gaat doen

6 juni 2023 om 21:26

Is dat inkemontana zijn werkelijkheid?

6 juni 2023 om 21:32

Het is ook realisme. Z'n marktwaarde op Transfermarkt is 15 miljoen euro en ik denk niet dat je hem voor minder hebt. Kijkend naar z'n cijfers vraag ik me af of je daar 15 miljoen euro voor moet uittrekken.

6 juni 2023 om 22:37

Lang en Fabio allebei is niet reeel nee. Fabio gaat niet komen, te hoog salaris. Maar Lang zou prima kunnen, als voetballer top, als persoon twijfels.

6 juni 2023 om 21:52

Top aanval is ook wel weer overdreven. Summerville scoorde toevallig 1x 3 potjes achter elkaar bij Leeds maar werd daarna al snel teruggezet naar de bank. Tot nu toe zeer weinig rendement.

7 juni 2023 om 06:12

@lampen , verdedigers hebben wij nodig…
En ik zal graag Jason van Duiven zien aanschuiven.

Dit was die gast die in de kleedkamer door een gast van 2 koppen groter getreiterd werd en toen zijn broer verhaal kwam halen mocht hij vertrekken!
Ik weet alleen niet goed waar die andere gast nu uithangt was toen wel de aanvoerder van dat elftal. Vermoed dat die ook een waanzinnige carrière doormaakt.

6 juni 2023 om 21:20

Dat was Mats Knoester, nu een gerespecteerde verdediger bij Ferencvárosi TC.

7 juni 2023 om 11:32

Precies wat ik zeg...waanzinnige carriere!

6 juni 2023 om 21:48

Nergens blijkt dat Knoester hem treiterde en de broer van Summerville heeft gewoon fysiek geweld gebruikt. Het is niet voor niets dat Feyenoord hem de zwaarste straf ooit in de jeugdopleiding heeft gegeven en dat hij moest vertrekken.

7 juni 2023 om 05:57

Wat een onzin fiorenoord. Klopt echt helemaal niks van je verhaal.

9 juni 2023 om 16:51

Is gewoon op internet te vinden

Nog altijd erg jong en ik zie het er wel in. Geen idee wat hij zou moeten kosten?? Maar lijkt me een goede versterking

Denk zelf dat hij naar een club in Engeland gaat voor het Engelse salaris, maar wie weet. Summerville vond ik echt leuk spelen bij Leeds dit seizoen. Misschien zeg ik het ook omdat ik het niet hoop haha, zou het een geniale zet vinden van PSV.

Ajax loopt te slapen! Dit zou een goeie speler zijn voor op rechts en hij is nog jong

6 juni 2023 om 22:54

Ajax loopt helemaal niet te slapen. Deze jongen zat op de bank bij Leeds. Een club die net gedegradeerd is uit de premier league. Volgens transfermarkt is zijn transferwaarde 15 miljoen. Voor veel minder zal je hem waarschijnlijk niet krijgen.

Ajax heeft nu spelers nodig die er direct staan. Ze kunnen niet 15 miljoen uitgeven aan dit soort gokjes. Dat kan je doen als je de inkomsten van de Champions league hebt en een stabiele basis hebt staan. Niet nadat je een dramatisch seizoen hebt gedraaid, waarin 100 miljoen aan marktwaarde van spelers is verdampt.

9 juni 2023 om 20:40

Hou op man. Na zo een pover seizoen denk jij dat dit een directe versterking is ? Ajax heeft behoefte aan serieuze kwaliteit impuls. Niet weer een leuk talent die hebben ze al op rechts

Gaat toch echt niet nu al terug naar Nederland!

9 juni 2023 om 16:49

stap naar achteren (qua competitie) om vervolgens weer 2 stappen vooruit te maken.
lijkt me gewoon een slimme keuze.
ook omdat psv geen onaardig team is, en CL gaan spelen.

leeds is gedegradeerd he, championship wordt je ook niet blij van

Vraag me af wat Leeds voor hem gaat vragen, een miljoen of 15-20? Ik ben benieuwd of PSV dat wil en kan betalen.

6 juni 2023 om 21:41

Zou wel heel veel geld zijn voor een speler zonder hele overtuigende prestaties die niet eens zeker is van een basisplaats. Denk eerlijk gezegd dat 10 miljoen al aan de hoge kant is.

Zou mooi zijn als we hem binnen halen. Hopelijk ook nog danjuma al zal die wel prijzig zijn. Dan hebben we met bakayoko en xavi(mits die blijft) genoeg opties op de flanken en op 10.

6 juni 2023 om 22:28

Dan is de portemonnee daarna wel leeg lijkt me en zijn er geen verdedigers gekomen. Snap dat aanvallers leuker zijn om over te speculeren maar lijkt mij toch erg prettig als PSV voor het eerst in jaren eens begint om het achterin op orde te krijgen. Voorin scoor je met Luuk, Vertessen en wat jeugdspelers en misschien 1 of 2 aankopen van onder de 8 miljoen ook wel goals.

Zou een goede versterking zijn. Ben alleen benieuwd wat hij dan precies moet kosten. Zowel qua transfer als qua salaris. Geen goedkope jongen. Wel nog een jonge jongen die het al heeft laten zien in de Bpl.

Kan ook op beide kanten uit de voeten en zelfs op 10. Ideaal. Nederlands, jong, multi inzetbaar en op hoger niveau al wat laten zien...

Summerville, Pepi.... Klinkt weer alsof er niet serieus in de verdediging geïnvesteerd gaat worden. Brands, De Jong en wellicht nu Stewart. Snappen zij het gewoon allemaal niet of zo?

9 juni 2023 om 17:35

Wat bij Rik benoemd werd is dat Bosz zeker 4 aankopen wil gericht op de verdediging, dus als goed is wordt dit een keertje niet vergeten!

9 juni 2023 om 17:45

Als je zo doorgaat hou je nog weinig budget over voor je verdediging. Dan heb je wel een sterke voorhoede.

9 juni 2023 om 19:12

En denk je dat Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy niet zagen dat de verdediging verbeterd moest worden? Wat kreeg Ruud? Een gehuurde jeugdspeler van Everton. Eerst zien dan geloven dat ze de verdediging serieus nemen.

En nog een jonge aanvaller erbij! Hatsikidee, over 2/3 jaar kunnen we eindelijk weer dromen over het kampioenschap.

Lijkt me een goede zet hoor zo een zomerse aankoop.

Ik vind het wel nergens op slaan dat Ruud Van Nistelrooy werd ontslagen. De beste man eindigde tweede en hij wordt eruit gebonjourd. Wat mij betreft was Ruud de man die PSV kon leiden naar ongekende successen maar nee hoor. Ze sturen hem de laan uit

9 juni 2023 om 17:17

Aan je reactie te zien mis je wat informatie. Maar de artikelen staan vast nog wel ergens online!

9 juni 2023 om 17:21

Ooh ik las ooit dat hij was ontslagen. Ok ik heb het dus niet helemaal goed meegekregen . Bedankt.

9 juni 2023 om 17:19

Ruud is toch echt zelf opgestapt..

Dit wordt een schot in de roos, zeer dreigende speler die met zijn snelheid en dribbels veel gevaarlijke wapens heeft!

Waarom probeert Feyenoord hem niet te halen? Met hem en die Braziliaan op de vleugels en Gimenez in de punt heeft Feyenoord ook echt wel een lekkere aanval.

Ik vind Elgahzi echt een hele aardige kerel, echt heel sympathiek, maar gewoon niet goed genoeg voor De Onzen. Anders had ik wel geweten hoe je zijn naam schrijft.

Ik ben blij met de positieve berichten over Bosz en aardige aankopen, maar zoals altijd is het weer doodstil als het gaat om killers in de verdediging. Die hebben we ook nodig!
Classic PSV. Mooie middenvelders een aanvallers kopen en dan in september: oh shit! De verdediging! Is er nog een leuke clubloze speler?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leeds United

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
I. MeslierKeeper70
E. AmpaduVerdediger70
L. AylingVerdediger71
P. StruijkVerdediger70
A. GrayMiddenvelder70
S. ByramVerdediger60
J. RodonVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Leeds United.

Nederland
0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren