Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘PSV kon mij niet terughalen, dan is Room voor hen een superoplossing’

Laatste update:

Hidde Jurjus wordt dit seizoen door PSV uitgeleend aan Roda JC Kerkrade, maar woensdag hebben de Eindhovenaren een nieuwe keeper verwelkomd in de persoon van Eloy Room. De 28-jarige sluitpost komt over van Vitesse en geldt (voorlopig) als tweede man achter Jeroen Zoet, terwijl Jurjus hier ook voor in aanmerking kon komen.

De 23-jarige doelman heeft echter alle begrip voor de keuze van PSV. "Gisteren belde Marcel Brands (technisch directeur, red.) mij al, heel netjes van hem, met een goed verhaal. Luuk Koopmans is geblesseerd geraakt en ze konden mij niet terughalen. Ja, dan zit je met een probleem. Dan is Eloy Room voor hen een superoplossing."

Brands heeft aangegeven dat Room voor twee jaar heeft getekend, maar dat dat zeker niet de deur sluit voor Jurjus. "Brands gaf aan dat als ik me hier goed ontwikkel, dat die deur gewoon open blijft staan. Dus dat heeft voor mij niet veel veranderd. Tja, je moet toch keepers hebben, zo werkt het eenmaal", aldus de doelman in gesprek met FOX Sports.

Jurjus heeft nooit gedacht dat hij nu al eerste doelman kon worden bij PSV, ondanks dat Zoet in de belangstelling staat van buitenlandse clubs. Langer blijven bij PSV zag hij dan ook niet zitten: "Ik was er nog niet klaar voor, ik wil mijzelf eerst hier een jaar laten zien. Ik heb vorig jaar wedstrijden bij Jong PSV gespeeld en dat is niet te vergelijken. PSV wil me hier gewoon een jaar zien, Roda ook en ik mezelf ook."

Denk jij dat Hidde Jurjus in de toekomst eerste doelman wordt bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier gaat gewoon hetzelfde gebeuren als met Warner Hahn. Kijken of hij uitblinkt bij Roda en hem erna verkopen aan een club uit het linkerrijtje. Blijkbaar hebben ze bij PSV niet veel vertrouwen in hem want je gaat geen keeper uitlenen als je weet dat Pasveer en Zoet weg willen.

17 augustus 2017 om 16:18

Ze hebben hem uitgeleend, om hem eerst ervaring te laten opdoen op eredivisie niveau. Daar spreekt juist veel vertrouwen uit. Anders hadden ze hem wel direct verkocht. Dit is gewoon een erg talentvolle keeper, die over 2 jaar bij psv onder de lat staat verwacht ik.

17 augustus 2017 om 16:37

Nou het spreekt nou niet echt in zijn voordeel dat Room is gekocht als 2e keeper als het een speler als bijvoorbeeld Boer bij Ajax was dan zou het niet veel uit hebben gemaakt maar Room is gewoon een goede keeper. Daarnaast mocht zoet vertrekken dan wil ik ook nog wel is zien wat PSV gaat doen lijkt mij niet dat ze het seizoen ingaan met Room, van Osch, Koopmans en van de Meulenhof. Al met al zie ik een slecht toekomstperspectief voor deze jongen en als PSV echt 100% overtuigd was dan zat hij er nu nog en had hij zoet zelfs eventueel kunnen opvolgen.

17 augustus 2017 om 20:04

Om Zoet op te volgen moet Zoet eerst verkocht worden. Waarom zou je de potentiele opvolger in de JL laten spelen? Zoet heeft ook buiten de deur gekeept om ervaring op te doen.

17 augustus 2017 om 16:50

Ja je hebt helemaal gelijk want Jeroen Zoet werd ook 2 seizoenen lang uitgeleend aan RKC en vervolgens verkocht.

17 augustus 2017 om 17:19

Ze hebben hem juist uitgeleend, omdat Koopmans een prima 2e keeper zou kunnen zijn. En dus zou zoet zeker nog een jaar blijven, want wat zeggen de geruchten.......? Dat zijn geen feiten.

Volgend jaar mogen Jurjus en Room gaan uitvechten wie er onder de lat komt te staan. Als Zoet nu weg kan voor een mooi bedrag dan moet er nog een keeper bij.

17 augustus 2017 om 16:57

Als jurjus maar geen kramp krijgt

Die jongen is echt niets minder dan de middelmatige Zoet. Verkoop Zoet voor wen paar miljoen en Jurjus als eerste keeper.

Maargoed, psv en jonge spelers.. middelmaat nog houden, talent verhuren en nu een nieuwe keeper moeten kopen.

Dát psv nu room heeft moeten kopen is logisch. Niets op aan te merken over de handeling en een uitstekende keeper. Maar Jurjus heeft zich al bewezen in de eredivisie. Waarom dan nog een keer zich moeten bewijzen?

17 augustus 2017 om 16:24

Omdat Jurjus vorig jaar bewezen heeft (en zelf erkent) dat hij nog niet klaar is voor een eerste plek bij Psv. Wat neem je dan als maatstaf, het middelmatige jaar in de jupiler league of het goede jaar in de eredivisie? Ik snap wel dat je er dan voor kiest om hem te verhuren omdat hij dan ook speelminuten krijgt op een hoger niveau in plaats van elke week op de bank te zitten en zo nu en dan in Jong PSV te spelen. Vergeet niet dat toen Jurjus vertrok Koopmans nog fit was en Zoet nu nog steeds gewoon in de rondte loopt en Jurjus dus ook niet heel veel te bieden valt. En om nog even makkelijk te scoren...: De eerste wedstrijd van Jurjus bij Roda lijkt die keuze overigens ook te rechtvaardigen....

17 augustus 2017 om 16:35

@dammie, je hebt een paar goede argumenten. Ik geef je gelijk.

17 augustus 2017 om 16:53

@iseldiroed:

"die jongen is echt niets minder dan de middelmatige Zoet."
Jurjus mag Zoet z'n veters nog niet eens strikken. Ik vind Zoet echt een prima keeper, de beste van de eredivisie zelfs. Jurjus heeft zelf al toegegeven dat hij een matig seizoen heeft gespeeld bij Jong PSV en dat hij nog niet klaar is voor PSV 1. En als hij het zelf al zegt...

"verkoop Zoet voor wen paar miljoen"
Gaat niet gebeuren. PSV heeft al aagegeven minimaal 10 miljoen voor hem te willen hebben. Voor minder moeten ze hem ook echt niet weg doen.

"maargoed, psv en jonge spelers.."
Precies de helft van de 14 spelers die afgelopen zaterdag tegen AZ speelden waren jonger dan 23... Wat wil je nou, dat ze komend weekend de A1 opstellen?

"talent verhuren"
Dat noemen ze investeren in de toekomst. Een speler ervaring op laten doen zodat je 'm later kunt gebruiken.

"maar Jurjus heeft zich al bewezen in de eredivisie."
Hij heeft het 1 jaar aardig gedaan in de eredivisie voor De Graafschap. Dat is iets totaal anders als bewijzen dat je goed genoeg bent voor PSV 1.

17 augustus 2017 om 18:34

Ik sluit me volledig aan bij cabinessence. Als je ook kijkt naar de openingswedstrijd van het seizoen, keepte Zoet gewoon weer zeer goed met een aantal cruciale reddingen, terwijl Jurjus nog erg onzeker in zijn doel stond. Goede zet dus van PSV om Jurjus ervaring op te laten doen op het hoogste niveau, en ondertussen proberen Zoet op goal te houden.

En daar mag PSV blij om zijn, terugkijkend op het optreden van Jurjus afgelopen zondag met Roda JC uit tegen PEC Zwolle. Dat leek het meest op blunderen van een aspirant keeper. En ook nog een kramp. Hoe verzin je het....

17 augustus 2017 om 18:19

Dus omdat een keeper 1 slechte wedstrijd speelt is hij gelijk niet goed genoeg? Heeft anders bij De Graafschap en bij Jong PSV aardig goed gekeept.

17 augustus 2017 om 18:33

Ja hoor, allemaal toppers in Nederland. Jurjus kan een bal tegenhouden, maar is nog lang geen topkeeper. En het is maar de vraag of hij dat ooit wordt. Eerst maar eens op niveau een tijdlang presteren, dan maar eens kijken of hij in Nederland voor een topclub in aanmerking komt. Om maar te zwijgen over het buitenland, daar worden betere kwaliteiten gevraagd.

Afgelopen weekend waren 1, misschien 2 goals van Zwolle behoorlijk houdbaar. Hij zal nog even moeten oefenen! Hij heeft genoeg te doen in ieder geval.

17 augustus 2017 om 17:30

Was constant aan het grabbelen inderdaad, ik denk ook dat hij geen bal klemvast had

17 augustus 2017 om 18:20

Toch raar was bij ons een echte puntenpakker en erg betrouwbaar.

17 augustus 2017 om 19:41

@graafschapfan9:

Het zal toch anders keepen zijn, denk ik. Met alle respect, maar als je in de eredivisie keept voor De Graafschap, dan is er relatief weinig druk, omdat niemand er heel vreemd van opkijkt als je er zo nu en dan eens vier of vijf doorlaat. Bij Roda staat hij nu ineens vol in de schijnwerpers, omdat iedereen wil zien of hij goed genoeg is om volgend jaar eventueel eerste keeper van PSV te worden. Ik kan me voorstellen dat zoiets toch tussen de oren gaat zitten.

17 augustus 2017 om 21:02

Had anders bij de Graafschap ook wel cruciale fouten. In Kerkrade weten ze er alles van.

Qua stijl doet Jurjus me qua stijl erg sterk denken aan Jelle Ten Rouwelaar en Brian v.d. Bussche.
Veel lef en kunnen in vorm goeie ballen en daarmee punten pakken, maar die ook door hun dolle en drieste gedrag ook aardig kunnen schutteren.
Vorig seizoen bij Jong PSV keepte hij ook niet zo goed, iets wat hij zelf overigens heeft bevestigd.
Tijd zal het leren of Hidde boven het nivo van Jelle en Brian kan uitgroeien en wat dat betreft zit hij voorlopig prima bij Roda

Voor nu is Room een prima 2e keus die evntueel ook niet zo mistaan als 1e als Zoet alsnog vertrekt of wanneer Zoet laat zien een toch net niet keeper te zijn, seizoen v.d. waarheid zeg maar.
Met Van Osch als vaste keeper bij Jong PSV als 3e keus, die ik vorig seizoen het beste vond keepen bij Jong Psv, kortom beter dan Jurjus, Koopmans en tevens Pasveer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren