Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV kan record van Ajax evenaren; De Jong treft op één na favoriete opponent

Laatste update:

PSV won de eerste vier wedstrijden in de Eredivisie en gaat met twaalf punten aan kop. ADO Den Haag heeft zes punten minder en bezet de zesde plaats. Drie dagen voor de ontmoeting met Barcelona in het Camp Nou hoopt PSV af te rekenen met het team van Alfons Groenendijk. Opta blikt vooruit op het duel in het Cars Jeans Stadion, zaterdag vanaf 18.30 uur.

O ADO Den Haag wist geen van de laatste vijftien thuisduels met PSV in de competitie te winnen, al wist ADO in de laatste drie wedstrijden in deze reeks telkens een punt te veroveren na achterstand.

O Van de laatste dertig onderlinge ontmoetingen won PSV er 25, terwijl het in slechts één van die dertig wedstrijden niet wist te scoren. ADO won in deze reeks alleen in februari 2011 (0-1 in Eindhoven).

O ADO Den Haag was al tien keer trefzeker en heeft daarmee voor het eerst sinds 1966/67 (toen 13) minstens tien doelpunten gemaakt in de eerste vier duels van een Eredivisieseizoen.

O ADO Den Haag is de enige club die het afgelopen Eredivisieseizoen thuis ongeslagen bleef tegen Ajax, Feyenoord en PSV.

O Met 999 tegendoelpunten in thuiswedstrijden in de Eredivisie kan ADO Den Haag de vijfde club worden die in thuisduels 1000 tegentreffers op het hoogste niveau in Nederland incasseert.

O De laatste zes competitiegoals van ADO kwamen van Abdenasser El Khayati, die de eerste speler kan worden die zeven opeenvolgende Eredivisietreffers van zijn team maakt sinds Gerald Sibon in 2010 voor sc Heerenveen.

O PSV kan voor het eerst sinds 2002/03 de eerste vijf duels van een Eredivisieseizoen winnen en tevens de eerste regerend landskampioen sinds dat seizoen worden die met vijf zeges begint (toen Ajax).

O Van de vijftien clubs die sinds de zomer van 2017 Eredivisie spelen hield geen team over die periode minder vaak de nul in uitduels dan PSV (2, gelijk met FC Utrecht en Heracles).

O PSV scoorde in de eerste vier speelronden het vaakst van buiten het strafschopgebied (5 keer), op de voet gevolgd door ADO Den Haag en Heracles Almelo (4 keer).

O Luuk de Jong maakte zijn negen Eredivisiegoals tegen ADO in zijn laatste negen duels met de Haagse club. De spits was in de Eredivisie alleen tegen PEC Zwolle vaker trefzeker (11 keer).

ADO Den Haag - PSV eindigt in een ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb hier een wat onzeker gevoel bij, wat dat betreft is ook deze wedstrijd een echte test voor Van Bommel. Natuurlijk horen we deze wedstrijd te winnen, maar kan hij de koppies ook geconcentreerd houden als je binnen 7 dagen daarna tegen Barcelona en Ajax gaat spelen? We zullen zien. Eendracht maakt macht!

13 september 2018 om 19:28

Buiten dat is Ado natuurlijk gewoon een lastige tegenstander, helemaal de laatste tijd voor PSV. Verwacht een moeizame overwinning, 1-2.

13 september 2018 om 20:21

Ik heb er ook een pessimistisch gevoel over, maar dit heb ik eigenlijk te vaak. (Ook tegen WII). Nu denk ik dat Mark van Bommel de "basis 11" laat staan en in de 2e helft Erick Gutierez brengt voor Rosario. Wat overigens helaas voor zijn ontwikkeling betekend dat hij op de tweede plek gaat komen. Hopelijk een snelle 0-2 of 0-3 om de tweede helft rustig aan te kunnen doen met oog op komende week

14 september 2018 om 08:35

Van mij mag PSV deze wedstrijd gewoon verliezen hoor, maar ik heb dan ook een andere favoriet.
Ze zijn wel aan hun stand verplicht om te wunnen van ado...

Ado 1 keer gewonnen in 30 onderlinge duels. Duidelijk geen angstgegner voor Psv dus. Bizar slecht record eigenlijk, dus verwacht zaterdag ook geen verrassing

13 september 2018 om 19:35

"duidelijk geen angstgegner voor Psv dus."

Echt wel. De laatste drie edities van ADO - PSV eindigden allemaal in een gelijkspel. En de twee daarvoor werden door PSV maar heel nipt gewonnen (allebei met 2-3).

13 september 2018 om 19:54

Dat noem je geen angstgegner. Een angstgegner is zoals Nac voor Psv was (voor de degradatie). Of Ado, Vitesse en Utrecht voor Ajax. Die clubs wonnen gewoon met regelmaat.

13 september 2018 om 20:01

Inderdaad. NAC, RKC en Roda waren wel angstgegners voor ons maar ADO is voor vrijwel iedere club een pittige pot.

13 september 2018 om 20:11

Ik heb juist het idee dat ADO een makkelijke tegenstander voor PSV is meestal. Heb het gevoel dat ze bijvoorbeeld bij Ajax veel harder strijden, net als Utrecht.

13 september 2018 om 20:19

@Kyle66: Thuis is ADO meestal een makkelijke tegenstander voor PSV, maar uit niet.

13 september 2018 om 20:29

Het blijft bijzonder....waarom wint PSV makkelijk van Vitesse en Utrecht en niet van Heerenveen en NAC/Roda en bij Ajax omgekeerd precies het zelfde. Elk jaar totaal andere selecties, zou het dan met de achterban en de media te maken hebben???? (Ps een uitzondering als dit jaar Vitesse-Ajax nagelaten)

13 september 2018 om 22:06

Kan ook te maken hebben met speelstijlen en spelopvattingen.

14 september 2018 om 08:36

Geen angstgegner,maar hoe langer ado niet wint. Hoe groter de kans wordt dat ze weer eens een reultaat halen in eindhoven

14 september 2018 om 12:55

@cabinessence,
Komt ook omdat PSV vorig seizoen al kampioen was toen het nog tegen Ado moest voetballen, en het jaar ervoor was het de laatste seconde met Hansen. Het jaar daarvoor wonnen ze ook toen ze al kampioen waren. Dus het zegt ook niet zo heel veel. Ze gaan het sowieso lastig krijgen.

15 september 2018 om 19:30

Heerenveen, dat is pas een angstgegner. Bij die uitwedstrijd kun je het puntenverlies inmiddels alvast noteren.

Begin van een top week. Winnen in Den Haag, stunten tegen Barca en winnen van Ajax. We zijn er weer bij en dat is prima. Jammer dat er zo weinig kaarten zijn verkocht voor Barca uit. Komen toch niet zo vaak in Camp Nou..

13 september 2018 om 19:35

Is maar net wat je stunten noemt... Ik zou alles behalve een afslachting een stuntje noemen haha.

13 september 2018 om 19:42

Jij de positieve, oké dan doe ik de pessimist. El Khayati krijgt het op zijn heupen en maakt er drie. Messi slacht ons af en maakt er drie en ja op Frenkie de Jong staat geen maat, wereldtalent, maakt er gewoon vijf. Wat een k*tweek wordt dat.

13 september 2018 om 19:52

Hahahaha, wat een heerlijk iets is dat toch hé, het spelletje wat we voetbal noemen! Ik verwacht iets in het midden van jullie beide. Wínst in den haag, flink verlies in Barcelona en een puntendeling tegen Ajax.

13 september 2018 om 23:57

Haha gelukkig heeft El Khayati er al 4 gemaakt. We zullen zien. PSV moet gewoon winnen bij Ado. Barca moet de zaak onderschatten en Ajax wordt idd ook moeilijk. Het is juist mooi dat de beste selectie in 20 jaar bij Ajax dit seizoen alsnog goede concurrentie heeft van PSV. De Jong is idd een geweldige speler, maar wij hebben met Chucky en Bergwijn ook echt toppers in huis. Komt een leuke week aan. Ik heb er in ieder geval zin in

13 september 2018 om 20:46

Kaartverkoop is nog bezig hè

14 september 2018 om 00:01

Ja, maar schiet niet op. Maar 1100 kaarten van de 4600. Echt zonde. Hadden gewoon een vol uitvak moeten hebben. Eendracht maakt macht.

14 september 2018 om 10:27

Dat uitvak van Barcelona is echt bullshit zit je helemaal bovenin,zit je naar Lego poppetjes te kijken

1-1 in de 92ste minuut scoort psv de 2-3

Als PSV zijn ding doet mag het geen probleem zijn. Ik ben benieuwd hoe vooral de wedstrijd van Barcelona mee gaat spelen.

Tickets voor Barcelona - PSV in Camp Nou zijn nog volop te koop tegen relatief lage prijzen.
Zelfs tickets voor wedstrijden van Barca tegen Leganes, Girona en Getafe, toch geen hoogvliegers in Spanje, zijn duurder. Dus wie er heen wil, grijp je kans !

13 september 2018 om 19:52

Voor veel mensen te kort dag om met werk iets te regelen vermoed ik. Inter en Spurs zullen populairder zijn wat dat betreft.

14 september 2018 om 00:16

Ja, vliegtickets zijn ook duur momenteel. Spurs wil ik ook bij zijn. Inter gaat helaas niet lukken, baal ik echt van. Dat lijkt me nog de leukste! Dinsdag haal ik iig mn 2 loyaliteitspunten op in Barcelona Veel meer zal er waarschijnlijk niet in zitten he!?

14 september 2018 om 00:53

Haha wie weet dat we als 'morele winnaar' van het veld stappen met een 3-1 nederlaag... Telt ook voor iets toch tegenwoordig?!

14 september 2018 om 01:30

Ik duim voor PSV maar ben bang dat zowel Barcelona als Bayern een paar maatjes te groot zullen zijn voor PSV en Ajax.

14 september 2018 om 08:02

Wij weten ook wel dat Bayern een maatje te groot is maar gelukkig spelen we daar nog niet tegen. Gelukkig spelen we thuis tegen Athene.

Den Haag gaat alles geven voor n punt,psv spaart zn beentjes

15 september 2018 om 22:01

Achteraf is t makkelijk natuurlijk, maar wat is ADO tegengevallen zeg. Hebben niks gegeven en psv heeft de beentjes kunnen sparen...

Ben benieuwd of ADO er weer een gelijk spel uit kan halen. Zou mooi zijn dan gaan we als koploper naar Eindhoven en dan is een eventuele nederlaag minder erg dan als je als 2de naar Eindhoven gaat met 2 punten achter.

14 september 2018 om 08:14

"ben benieuwd of ADO er weer een gelijk spel uit kan halen. Zou mooi zijn dan gaan we als koploper naar Eindhoven"

Ajax moet dan zaterdag zelf ook nog wel even winnen, he...

14 september 2018 om 13:16

Moet geen probleem zijn. Winnen van Groningen.

14 september 2018 om 08:55

Komt Groningen niet opdagen dit weekend?

14 september 2018 om 11:39

@ajaxrkc33

Correct me if im wrong. Hebben Ajax en PSV dan niet evenveel punten?

14 september 2018 om 13:16

Denk dat ons doelsaldo dan beter is

14 september 2018 om 15:06

"denk dat ons doelsaldo dan beter is"

Niet noodzakelijk. Het doelsaldo van PSV is nu 14-3, dat van Ajax is 11-1. Als PSV gelijkspeelt en Ajax wint met maar 1 goal verschil, dan is PSV in de meeste scenario's dus nog steeds koploper.

Maar goed, in deze fase zegt koploper zijn op doelsaldo natuurlijk nog heel weinig.

14 september 2018 om 16:00

Het zegt niks op doelsaldo koploper zijn. Maar het is wel lekker als je club koploper word.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren