Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV kan naast Veerman ook tweede debuterende international afleveren

Laatste update:

Johan Bakayoko heeft zijn eerste uitnodiging gehad voor het nationale elftal van België. De negentienjarige aanvaller van PSV is door bondscoach Domenico Tedesco opgeroepen omdat Jérémy Doku (Stade Rennes) met een hamstringblessure afhaakt bij de Rode Duivels. Wanneer Bakayoko debuteert tegen Zweden (vrijdag) of Duitsland (volgende week dinsdag) kiest hij definitief voor België en laat hij een interlandcarrière bij Ivoorkust links liggen.

Bakayoko promoveert na de aanvankelijke oproep van Jong België naar de hoofdmacht van zijn geboorteland. PSV zag maandag Joey Veerman opgeroepen worden door het Nederland-elftal, nadat bekend werd dat Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong de komende weken rust moet houden. Veerman staat daardoor ook voor een interlanddebuut. Vrijdag staat het EK-kwalificatieduel met Frankrijk op het programma, waarna op maandagavond in De Kuip een thuisduel met Gibraltar wacht.

Bakayoko keert in de week richting de herstart van de Eredivisie vermoedelijk pas later terug bij PSV dan Veerman. De linksbenige vleugelspeler speelt het tweede duel van de interlandperiode namelijk een dag later. België speelt deze interlandbreak maar liefst twee uitduels in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap. Eerst dus tegen Zweden in Solna, om vervolgens in Keulen een topaffiche tegen Duitsland af te werken.

Voor Bakayoko zou een debuut een dezer duels een kroon zijn op een prachtig seizoen van doorbraak bij PSV. Sinds het vertrek van Noni Madueke naar Chelsea in januari is de Belg een belangrijke kracht voor de Eindhovenaren. De teller staat dit seizoen al op negen doelpunten en vier assists in alle competities. Daar had Bakayoko 1.927 officiële speelminuten voor nodig, verdeeld over dertig optredens. Bakayoko, die volgens Transfermarkt negen miljoen euro waard is, ligt in het Philips Stadion nog vast tot medio 2026.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap niet dat van Aanholt niet is opgeroepen
Vind hem stuk beter dan Ake

21 maart 2023 om 11:23

Van Aanholt doet het letterlijk 10 wedstrijden goed in de Eredivisie. Ake houdt zich al een heel jaar knap staande in de Premier League en Champions League, in de altijd wisselende opstellingen van Pep. Maar goh laten we voor van Aanholt gaan ja.

21 maart 2023 om 11:29

10 wedstrijden lijkt voldoende als je naar bijv Wieffer kijkt. Aké hoort trouwens gewoon te spelen, was misschien wel de beste speler op het WK.

21 maart 2023 om 11:34

Maar in van Aanholt zit geen toekomst, die wordt 33 deze zomer. Daarnaast was van Aanholt zijn basisplaats kwijt geraakt in Turkije in de 1e seizoenshelft dit jaar, heeft dus ook niet zoveel gespeeld.

21 maart 2023 om 11:39

@Eindhovenaar10, Xavi zat op wedstrijd 24 toen hij zijn debuut bij oranje maakte, Wieffer op wedstrijd 27.En Van Aanholt is niet beter dan Ake

21 maart 2023 om 11:42

Wieffer is een slecht voorbeeld. Dat vind ik ook nog echt te vroeg. Van Aanholt heeft het in het verleden laten zien. Nemt niet weg dat wat Carlito zegt op zijn zachtst gezegd "bijzonder" is. Aké is momenteel onze beste verdediger denk ik zelfs. Doet het geweldig met Manchester City. Die moet altijd spelen. En nu hij vaak als linksback speelt, lijkt mij dat voor Oranje een 1-2tje.

21 maart 2023 om 11:45

Ligt wel aan de periode van oproep. Is het voor een vriendschappelijke campagne kan je best wat jonkies oproepen en anderen thuislaten. Voor een EK kwalificatie vind ik gewoon dat de beste spelers moeten worden opgeroepen. Los van eventueel toekomst.

Als van Aanholt zo'n goede speler zou zijn dat hij op zijn 33 jarige leeftijd ons kan verzekeren van een EK zeg ik dat je die altijd moet oproepen. Alleen dan moet je je dus afvragen of iemand goed genoeg is en dat is van Aanholt niet per se.

Hij is ook niet slecht hoor, maar niet beter dan een Wijndal bijvoorbeeld. Dus dan snap ik wel dat je naar leeftijd kijkt.

21 maart 2023 om 12:08

Los van het feit dat ik ook vind dat Aké altijd moet spelen ik plaats van van Aanholt, snap ik niet dat omdat hij 33 is hij niet meer zou moeten spelen. Als hij met z’n 33 jaar beter is als heel de concurrentie hoort hij er gewoon in te staan.

21 maart 2023 om 12:14

Ik zei niet dat hij niet hoort te spelen, na de gemaakte vergelijking met Wieffer zei ik alleen dat er in van Aanholt minder toekomst zit.

21 maart 2023 om 12:50



@fr010 Je gaat toch niet serieus Wieffer en Xavi vergelijken? Toen Wieffer 19 was had hij twee wedstrijden in Twente 1 gespeeld (in de Eerste divisie en een bekerwedstrijd). Pas op zijn 23ste zijn eerste Eredivisie wedstrijd gespeeld.

Xavi mocht als 18 jarige een paar keer meedoen met PSG 1 en als 19-jarige al by far de beste speler van PSV. Xavi is een toptalent die wedstrijden voor Oranje kan beslissen. Wieffer is waterdrager die nu mee mag doen omdat Koopmeiners geblesseerd is.

21 maart 2023 om 13:16

Als je het zo beschrijft ben ik het met je eens SilverFront. Maar je zei geen toekomst in plaats van minder vandaar mijn antwoord.

21 maart 2023 om 11:24

Beter dan Ake? Die staat elke bijna week basis bij man city en heeft cancelo naar bayern gejaagd

21 maart 2023 om 11:30

Dat lijkt me toch eerder Lewis te zijn als je er toch een naam op wilt plakken.

21 maart 2023 om 11:38

Lierse/ Dat is niet helemaal waar natuurlijk. Cancelo speelde bij City voornamelijk zijn wedstrijden op LB, waar Rico Lewis zijn wedstrijden enkel aan de rechterkant speelt.
Lewis heeft ook maar 4 wedstrijden als back in de basis gestaan.

Laten we het anders benoemen. Als Ake er niet zou zijn, zou Cancelo basis staan.

Als Lewis er niet zou zijn, zou Ake basis staan.

Oftewel, Cancelo is niet vertrokken omdat Lewis doorgebroken is.

21 maart 2023 om 11:42

Lewis? Cancelo speelde voornamelijk als linksback. Het is inderdaad Aké die hem uit de basis heeft verdrongen...

21 maart 2023 om 11:44

Sowieso klopt het niet wat Lierse zegt. Het is begonnen toen Aké op de linksbackplek werd geposteerd. Daar kwam het "gedonder" met Cancelo als eerste mee. Lewis doet het nu prima, maar zoals je terecht zegt is dat wel aan de rechterkant. Daar stond Cancelo nog maar sporadisch

21 maart 2023 om 11:45

Kijk eens een potje. Lewis is gewoon Cancelo op rechts. En je gaat niet met twee type Cancelo’s spelen, dat doet zelfs Pep niet. Uiteraard is het belangrijk dat Aké dan een goede optie op links is, maar de primaire reden is dat Pep gewoon een alternatief had voor Cancelo met Lewis en ook nog eens eentje die minder moeilijk doet als hij op de bank zit.

21 maart 2023 om 11:48

Nee, dus als hij niet met 2 dezelfde type spelers gaat spelen zou die altijd Cancelo boven Lewis verkiezen.
Cancelo is 1 van de beste aanvallende backs ter wereld. Lewis heeft vooralsnog 4 wedstrijden in de basis gespeeld op de RB positie.
Dus ook hier gaat je stelling niet op.

21 maart 2023 om 11:53

Jawel want Cancelo is een moeilijke kerel, dat hoor je van overal. Portugal, Bayern nu en ook bij city toen hij op de bank zat.

Wat is trouwens de periode dat Lewis zoveel basisplaatsen veroverde? Eind december en januari, net de periode waarin de transfermarkt opent en Cancelo naar Bayern geduwd werd (de transfer vond plaats op 31 januari).

21 maart 2023 om 11:55

Dit is nog eens iets krom lullen wat recht is! Lewis was natuurlijk niet Cancelo voorbij. Dan had Lewis gewoon meer geduld moeten hebben. Cancelo zet je geen wissel omdat hij niet goed genoeg is. Ik heb begrepen dat hij is geclasht met Pep nadat Aké de voorkeur kreeg op links.

21 maart 2023 om 11:58

Eigenlijk zit het hem vooral in het systeem, en ook vanwege Lewis zoals Lierse terecht aangeeft. Pep is meer gaan experimenteren met een driemans verdediging, en hier staat Ake bijna altijd het meest links. Op het middenveld verkiest hij vervolgens Lewis boven Cancelo in de maanden december/januari. Lewis was wel degelijk een meespelende factor voor Cancelo.

21 maart 2023 om 12:10

Ake kreeg de voorkeur niet op links. Cancelo heeft elke wedstrijd in de basis gestaan op de linksback (met uitzondering van de topper tegen Liverpool) tot 28 december 2022. Weet je wie zijn eerste basisplaats kreeg op 28 december 2022? Rico lewis.

In de 5 wedstrijden na die pot tegen leeds heeft Cancelo nog 3 keer op de bank gezeten (tegen Everton, Tottenham en wolves) en tegen Chelsea werd hij er in de rust afgehaald. Nu mag je eens raden wie er in de basis stond tegen Everton, Tottenham en wolves en wie dat er in de rust inviel tegen Chelsea.

Als Lewis er niet was geweest dan had Cancelo nog bij City gezeten, daar ben ik vrij zeker van.

21 maart 2023 om 12:16

Haha je krijgt wel een +1 voor je moeite en starre houding.

Als alleen Sergio Gomez, Walker, Lewis en Cancelo er zouden zijn, had Cancelo er nog gezeten. Cancelo zou nooit bank staan ten koste van Sergio Gomez.

Als alleen Sergio Gomez, Walker, Ake en Cancelo er zouden zijn, had Cancelo er niet gezeten.. Cancelo verkaste namelijk naar de bank door Ake.

21 maart 2023 om 12:27

Mooi dit. Ik kom gewoon met een uitgebreide onderbouwing die letterlijk het tegenovergestelde bewijst. Pas vanaf het moment dat Lewis basis speelt, is Cancelo structureel op de bank gaan zitten.

Pep wilt een type Cancelo in zijn selectie hebben. Vanaf het moment dat hij dat had in de vorm van Lewis heeft hij Cancelo laten vallen. Anders had hij dat niet gedaan naar mijn mening. Dat is een aanname maar wel eentje die onderbouwt is op 2 punten: 1. Gewoon potjes van City kijken en zien welke rol Lewis op de rechtsback vertolkte 2. Cijfermatige onderbouwing (zowel qua periode als qua individuele wedstrijden).

En natuurlijk moet er een capabel alternatief zijn in de selectie voor de linkerflank. En dat is inderdaad Aké. Maar de reden dat Aké als optie gezien wordt voor die linksback is alleen maar omdat Lewis hem aanvult op rechts. En geloof het of niet maar ook dat kan ik cijfermatig onderbouwen. Wanneer is de eerste pot dat Aké in de basis stond op de linksachter? Tegen Leeds op 28 December 2022. Welke potten daarna stond hij nog op de linksachter? Tegen Everton, Wolves en Tottenham.

Onderhand is het patroon toch wel duidelijk? En is het toch volledig duidelijk dat de implementatie van Lewis op 28 december 2022 het centrale punt is van alles. Hij maakt zijn debuut, Aké wordt plots een basisoptie voor de linksback (daarvoor stond hij alles centraal in de basis) en Cancelo valt naast de basis.

21 maart 2023 om 12:31

Lewis kreeg ook in de maanden ervoor zijn kansjes. Ook in de basis. Het zijn inderdaad dezelfde type spelers. Veel aanvallender. Kunnen het spel maken. Alleen in januari tegen de Spurs viel bijvoorbeeld Lewis uit. De linksback was Aké. Dan kom je toch met type Lewis het veld in? Dus Cancelo? Nee, het was Kyle Walker die mocht invallen.

Tegen Chelsea even hiervoor waren de backs Sergio Gomez en Kyle Walker. Sergio Gomez werd gewisseld. De linksback. Voor Cancelo. Pep zag hem dus voornamelijk als linksback en ziet in de andere linksbacks als betere opties.

Op rechts zijn het nog steeds Lewis en Walker. Sinds het vertrek van Cancelo staat Lewis ook nauwelijks nog basis. Kyle Walker staat voornamelijk rechts. Lewis heeft alleen mogen starten in de FA-cup tegen Bristol City en (eveneens FA-cup) tegen Burnley. That's it. En dan kwam hij tegen Burnley trouwens van links voornamelijk.

Kortom: Nee, Lewis is niet de voornaamste reden dat Cancelo is vertrokken, Zéker niet.

21 maart 2023 om 12:50

Het is inderdaad zuiver toeval dat Cancelo voor het eerst op de bank zit en dat Aké voor het eerst in de basis stond op de linksachter in een wedstrijd waarin Lewis zijn basisdebuut op de rechtsachter maakt. Opvallend dat je dat ook allemaal negeert trouwens.

Daarnaast is het duidelijk dat Pep Cancelo echt als een linksachter ziet tegenwoordig (je geeft het zelf aan). Dus zo vreemd is het toch niet dat hij een rechtsback vervangt door een rechtsback? Als hij Cancelo zou moeten brengen moet hij twee wissels doorvoeren want dan moet Aké ook weg van de linksback. Dus dat Tottenham-argument vind ik niet echt overtuigend.

21 maart 2023 om 12:57

We worden het niet eens. Jij beticht anderen van feiten negeren, maar dat is wel een gevalletje pot, ketel en zwart. Ik ga er dus verder wederom niet op in bij jou. Fijne dag verder uiteraard!

21 maart 2023 om 13:12

De struisvogeltactiek.

21 maart 2023 om 11:24

Dit meen je toch niet serieus.

21 maart 2023 om 11:26

Van Aanholt ipv Blind en ik was volledig met je mee.

21 maart 2023 om 13:58

Van Aanholt die een paar wedstrijden speelt bij een kwakkelend PSV beter dan een van de sterkhouders van de nummer twee van de sterkste competitie ter wereld? Hahahahahahahahah

22 maart 2023 om 10:25

Hahahaha, Ake 1 van de beste spelers bij City dit jaar en bijna altijd als linksback. Van Aanholt geflopt bij Galatasaray en net 5 wedstrijden redelijk bij Psv.
Dumfries - de Ligt - van Dijk - Ake , prima achterhoede !

De wedstrijd tegen Duitsland is geen kwalificatiewedstrijd want Duitsland is al geplaatst als organisatie

Leuk voor die jongen. Kan misschien wel al invallen komende pot, al is het vrij schandalig dat Tresor (die een veel beter seizoen speelt) geen kans krijgt.

Ik ben benieuwd naar aankomende potjes. Ik zou graag een opstelling als de deze zien. Courtois-Meunier-Faes-Theate-Castagne-Lavia-Onana-De Bruyne-Trossard-Lukaku-Carrasco. Niet meer zo goed als de afgelopen jaren, maar toch allerminst een misselijk elftal.

21 maart 2023 om 11:36

Heeft België echt niets anders als Meunier?

21 maart 2023 om 11:46

Castagne, maar dan weer niks anders voor op de linksback. De Cuyper kan daar misschien wel voor de toekomst.

21 maart 2023 om 11:51

Had eigenlijk wel wat meer van die Siquet verwacht.

21 maart 2023 om 12:16

Ik ook. Maar die jongen heeft een geweldige voorzet, dus wie weet komt hij er nog door. Bij Cercle doet die het nu ook wel redelijk.

21 maart 2023 om 11:36

Had die TD van Genk niet iets over de Belgische bond geroepen? Zou dat er niet mee te maken hebben? Gezien de cijfers van Tresor bizar dat hij er niet bij zit haha. Hoop nog steeds dat PSV voor hem gaat als opvolger Gakpo maar die is onhaalbaar ben ik bang.

21 maart 2023 om 11:37

Carrasco lol dat je die nog opstelt, blaffen niet bijten. Ik zou Bakayoko er misschien zelfs al in zetten in plaats van hem.

21 maart 2023 om 11:46

Carrasco niks vinden en vervolgens aankomen met Bakayoko lol

21 maart 2023 om 11:51

Carrasco was goed voordat hij naar China vertrok een periode, sindsdien is hij zichzelf niet meer. We leven in 2023 niet 2016. Afgelopen WK zag het er ook allemaal leuk uit, maar 0 rendement.

21 maart 2023 om 12:05

KDB was afgelopen WK ook niks, ook maar passeren?

21 maart 2023 om 12:16

KDB is een wereldspeler dat is Carrasco nooit geweest. Carrasco is het gewoon net niet. Dat jij een Elvis Manu ziet in Bakayoko is jouw probleem ik zie wat anders 😉 De tijd zal het leren.

21 maart 2023 om 12:17

Kijk je soms naar Atletico in La Liga (en dan niet tegen Barca of real)?

21 maart 2023 om 12:49

Soms maar vind hem niet bijzonders, bij België presteert hij al helemaal niet goed. Beetje behoudend gedachtengoed.

21 maart 2023 om 11:43

Eerlijk gezegd als ik zo je opstelling bekijk: België gaat heel wat jasjes uittrekken..

21 maart 2023 om 11:47

Valt nog goed mee. Defensie is matig maar buiten meunier niet catastrofaal. En ik zie nog 2 absolute wereldtoppers in dat elftal staan. En kijk naar Kroatië, dat kan genoeg zijn (die hebben er zelfs maar 1).

21 maart 2023 om 12:16

Lierse1997. Moet je wereldtopper er niet bijlopen alsof die er geen zin in heeft. De Bruyne was toch gewoon heel matig op het WK?

21 maart 2023 om 13:09



Kroatie heeft altijd een teamspirit waar je U tegen zegt. Dat is een aspect wat ik bij Belgiã« juist altijd vind ontbreken. Het heeft met meer zaken te maken dan enkel kijken naar individuele namen. Ik denk dat Belgiã« de komende jaren gaat ploeteren. Maar we gaan het meemaken.

21 maart 2023 om 14:58

Het gaat geen team meer zijn zoals de gouden generatie, maar op de verdediging na valt dat wel goed mee vind ik ook. Zeker het middenveld gaat er zelfs op vooruit gaan de komende jaren. In de verdediging is het hopen dat Debast snel stappen kan zetten, wat hij de afgelopen maanden ook al gedaan heeft, zodat we niet te lang op Faes moeten rekenen. Tegen het EK komt dat wel goed denk ik.

Alleen op de backs is er een groot gebrek aan (opkomende) kwaliteit. Voor de rest zou Belgie wel gewoon een top-15 land in de wereld moeten kunnen blijven met dit team, wat naar onze normen wel gewoon goed is.

21 maart 2023 om 11:45

Wat een bizar slecht team.. Pfff. Worden zware voor jullie, helemaal als KDB straks stopt. Poh.

21 maart 2023 om 11:47

Verdediging en middenveld op KDB na vrij dramatisch. Aanval is wel goed maar daar zijn de meeste ook al eind 20 begin 30.

21 maart 2023 om 11:54

Lavia is allerminst dramatisch, dat is echt een enorm talent. En Onana is ook gewoon een goede speler.

21 maart 2023 om 12:04

Onana is een redelijke speler en Lavia een aardig talent, maar is nog niet eens vaste basis bij Southampton, nummer laatst in de PL.

21 maart 2023 om 12:12

Dat is Lavia wel (dit seizoen 2 wedstrijden niet in de basis gestaan bij Southampton als hij fit was). Hij is gewoon een tijd lang geblesseerd geweest, waardoor hij ook het WK gemist heeft.

21 maart 2023 om 15:17

Volgens mij volg je Southampton dit seizoen toch niet goed dan. Lavia is samen met JWP gewoon hun belangrijkste speler. De kans is heel groot dat hij komende zomer alweer een transfer zal maken naar een grotere club, of ze nu degraderen of niet.

21 maart 2023 om 15:15

Van Tresor snap ik ook niet, vooral omdat het voor iedereen duidelijk is dat hij een belangrijke rol kan gaan spelen voor het EK als hij deze vorm kan vasthouden. Met Tresor en De Bruyne als aangevers voor Lukaku en Onana heb je potentieel een aanval waar sommige teams maar zeer moeilijk op gaan kunnen verdedigen.

Van Heynen snap ik het wel beter, het centrale middenveld is gewoon zeer breed bezet de komende jaren.

21 maart 2023 om 18:31

Ik Zou graag eens in een 3-5-2 spelen met
Faes-vertonghen-theate
Onana-lavia
Castange-de bruyne-carrasco
Openda-lukaku
Ik denk dat lukaku en openda wel een dodelijk duo kunnen vormen

21 maart 2023 om 19:37

Met zo weinig goede centrale verdedigers lijkt het me het best er eens van af te stappen. De reden dat we met drie achterin zijn gaan spelen was dat we op dat moment de beschikking hadden over Kompany, Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen en Lombaerts. Die tijden liggen echter ver achter ons.

22 maart 2023 om 21:45

Maar daar volg ik je dan wel in.

Hahaha, dit moet de toekomst van Belgie voorstellen? Wat een ontzettende matige speler is dit. Veel te wild en blind. Snap die hele hype echt totaal niet.

21 maart 2023 om 11:35

Welke hype? Er is totaal geen hype rond deze jongen. Wordt gewoon geselecteerd vanwege een gebrek aan alternatieven, net zoals dat bij het Nederlands Elftal ook gebeurt bij zoveel spelers

21 maart 2023 om 11:38

Het woord 'hype' wordt ook wel heel snel gebruikt als het gaat om jonge spelers haha. Niemand hyped hem. Hij heeft gewoon prima cijfers voor een 19 jarige en kan en moet nog heel erg groeien. Gewoon een hele talentvolle speler. Wordt niks aan gehyped joh. Hoor echt bijna niemand over hem met superlatieven oid.

Mooie beloning voor een goede ontwikkeling die hij heeft ingezet afgelopen weken. Jammer en enigszins onbegrijpelijk dat hij afgelopen weekend niet in de basis mocht starten. Deze jongen heeft echt wel talent en heeft nu vooral speelminuten en vertrouwen nodig. Echt niet minder dan El Ghazi en kan met een individuele actie nog iets voor elkaar krijgen.

21 maart 2023 om 12:27

Leuk voor hem… ook tijd om nu beetje door te selecteren. Soms stijgen ze dan boven hun zelf uit.

Zit Danjuma er eigenlijk bij, lees het nergens terug. Lijkt me weer beter als Brobby eigenlijk

21 maart 2023 om 13:26

Danjuma zit er niet bij helaas, maar dat komt denk ik omdat die gewoon te weinig speelt/.

Verrassend. Speler met potentie, maar of hij echt al goed genoeg is om Belgisch international te worden? Wellicht zal het meespelen dat ze hem alvast binnen willen hengelen, dat hij dan niet meer voor Ivoorkust uit kan komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren