Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV in vergevorderde onderhandelingen over opvolger Cody Gakpo

Laatste update:

PSV bevindt zich in vergevorderde onderhandelingen over Ola Brynhildsen, meldt Fabrizio Romano. De aanvaller van Molde FK geldt als een van de kandidaten ter opvolging van Cody Gakpo, die naar Liverpool vertrekt. De naam van Brynhildsen is de derde die in dat kader rondzingt in Eindhoven, nadat die van Jesper Karlsson (AZ) en Viktor Tsygankov (Dynamo Kiev) eerder al de revue passeerden.

Romano schrijft dat PSV hoopt zo snel mogelijk tot een akkoord te komen met zowel Molde als Brynhildsen zelf. De tweevoudig Noors international, die op alle drie de aanvalsposities uit de voeten kan, geldt volgens de transfermarktexpert als 'een van de targets', met welke woorden een eventuele komst van Karlsson of Tsygankov dus ook nog niet uitgesloten lijkt. AZ wil echter liefst twintig miljoen euro zien voor zijn sterspeler, terwijl Tsygankovs contract afloopt en de Oekraïner dus na dit seizoen transfervrij ingelijfd kan worden.

De erfenis van Gakpo is groot, voor wie zijn opvolger dan ook mag worden. De Eintovenaar kwam voor de WK-break tot negen goals en twaalf assists in veertien competitieduels, waarmee hij gold als meest waardevolle speler in de Eredivisie. Brynhildsen was in Noorwegen al even op schot. In afgelopen Eliteserien-seizoen, dat loopt van begin april tot medio november, scoorde hij elfmaal in negentien optredens. Eenmaal was hij aangever.

Brynhildsen zette zijn eerste stapjes in het profvoetbal bij Stabæk IF, alvorens in de zomer van 2020 de overstap te maken naar Molde. Daar staat de teller tot op heden op 31 goals en 22 assists in 111 wedstrijden. Afgelopen november werd Brynhildsen beloond voor zijn goede prestaties met zijn debuut in het Noorse elftal. Zijn contract bij Molde loopt nog twee jaar door, waardoor PSV vermoedelijk een flinke transfersom op tafel moet leggen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog werkelijk waar nooit van gehoord

27 december 2022 om 10:38



Het mag niets kosten... PSV heeft een enorm financieel tekort pas wanneer er nog iemand verkocht wordt voor een redelijk hoog bedrag (sangare) dan pas kan PSV weer geld van 10 Mio of iets dergelijks uitgeven. Onder Schmidt leefde men op te grote voet waar je nu nog en de komende jaren last van zal hebben.

27 december 2022 om 10:40

Zojuist opgezocht; 11 goals en 3 assists in de Noorse competitie in 18 wedstrijden waarin hij voornamelijk als spits speelde. Jongen is al 23 jaar, wat moet je hiermee?Natuurlijk alleen statistieken, maar Cody haalde z'n bizarre cijfers dat er wel wat extra rendement bij mag.

27 december 2022 om 10:46

Ach, Aursness speelde tot zijn 26ste bij Molde en is een van de betere controleurs voor Feyenoord geweest in de afgelopen 20 jaar. Al moet ik zeggen dat ik niet denk dat hij kan opvullen wat Gakpo achter laat. Al zullen er weinigen zijn die dat wel kunnen.

27 december 2022 om 10:49

An sich natuurlijk niet erg om dit soort spelers te scouten. Maar als opvolger van je MVP welke bizarre cijfers haalde en voor 50 miljoen naar Liverpool gaat?

27 december 2022 om 10:50

Beste mensen, wel even inlezen hè. De beste man is een spits. Afgelopen zomer hadden we ook al vergaande interesse in een spits voor achter Luuk de Jong, of zijn we weer vergeten dat afgelopen half jaar spelers zoals Guus Til en Xavi bij ons in de spits hebben gestaan toen Luuk geblesseerd was? Dit is duidelijk de back up met potentie voor Luuk die mogelijk het stokje kan overnemen volgend jaar. Met 11 goals in 18 duels laat ik me graag verassen.

27 december 2022 om 10:53

Altijd leuk om te lezen dat er zoveel financieel directeuren van PSV op Voetbalzone zitten en ons gratis inside info verstrekken

27 december 2022 om 10:53

Wie had je zelf in gedachten als haalbare opvolger?

27 december 2022 om 10:55

Kun je dit onderbouwen?

27 december 2022 om 10:56

@RomBom, als dit inderdaad een backup voor Luuk is en die vervanger voor Cody komt neem ik mijn woorden terug en ben ik tevreden.

27 december 2022 om 10:59

Ik dacht dat deze gozer van oorsprong een linksbuiten was. Stond ook op een lange lijst voor opvolgers van Sini. In principe wel ideaal doordat hij op alle plekken voorin uit de voeten kan. Maar of dit de ideale opvolger is?

27 december 2022 om 11:01

@Gakpo lijkt mij vrij duidelijk eigenlijk. Dit is een talent wat multifunctioneel inzetbaar is in de aanval maar het afgelopen seizoen vrijwel alleen in de spits heeft gestaan. De vervanger van Gakpo moet een zwaargewicht zijn en met bijvoorbeeld tsygankov en deze kerel heb je de aanval de tweede seizoenshelft goed gevuld. Tsygankov/el Ghazi voor linksbuiten, Luuk en deze noor voor de spits, Madueke en Xavi voor rechtsbuiten. Hierachter heb je nog jeugd zoals Saibari en Bakayoko en zijn veel van deze aanvallers multi-inzetbaar zodat je veel smaakjes kan maken.

27 december 2022 om 11:02

@RomBomCu

De beste man is geen spits. Speelde daar slechts vanwege het gebrek aan een goede echte spits. Molde heeft afgelopen seizoen in een twee-spitsen systeem gespeeld waar Ola in een meer vrijere rol speelde. Vorig jaar speelde hij het hele seizoen linksbuiten met 5 goals en 12 assists. Dat is zijn echte positie
L.

27 december 2022 om 11:03

Het artikel is aangepast. Toen het net online stond ging het over de opvolger van Gakpo. Daarvoor is deze jongen te licht. Ben het met je eens dat er sowieso wel wat bij mocht voorin. Maar was even bang dat El Ghazi al de opvolger was voor Gakpo en dit voor erbij was.

27 december 2022 om 11:13

"het mag niets kosten... PSV heeft een enorm financieel tekort pas wanneer er nog iemand verkocht wordt voor een redelijk hoog bedrag (sangare) dan pas kan PSV weer geld van 10 Mio of iets dergelijks uitgeven".

Benieuwd waar je die informatie vandaan hebt. Het afgelopen seizoen heeft PSV "gewoon" zwarte cijfers geschreven, ook al was de winst met 1,2 miljoen aan de bescheiden kant. De club heeft dit seizoen slechts 8,5 miljoen uitgegeven op de transfermarkt en voor circa 13 miljoen aan spelers verkocht. Of PSV inderdaad een enorm financieel tekort heeft, is volgens mij niet meer dan pure speculatie, dat kan jij net zo min weten als ik omdat de club daar zelden tot nooit uitspraken over doet. Dat zal wellicht in september 2023 blijken als de jaarcijfers over dit seizoen worden gepubliceerd. Vooralsnog ligt het veel meer voor de hand dat de club net als Ajax, Feyenoord en AZ opbrengsten uit uitgaande transfers nodig heeft om de begroting rond te krijgen. En dat de bescheiden transferwinst onvoldoende was om het gat te dichten. Hoe groot dat gat is, is niet bekend omdat de club dergelijke informatie nu eenmaal liever voor zichzelf houdt en dat slechts mondjesmaat naar buiten brengt. PSV heeft een begroting die slechts half zo groot is als die van Ajax. Daarom kan de club het zich logischerwijze niet veroorloven om aan de lopende band torenhoge salarissen uit de delen. De transfersom zal wellicht niet het grootste obstakel vormen voor het aantrekken van een speler met zoveel kwaliteiten dat het team er wat kwaliteit betreft niet teveel op achteruit gaat. Het salaris is een heel ander verhaal, dat zal ook de komende jaren uitbetaald moeten worden en moet dus wel binnen de meerjarenbegroting passen.

27 december 2022 om 11:24

Ah bedankt voor de extra informatie. Lijkt me dus inderdaad een prima multifunctionele back up voor zowel de spits als vleugel posities. Voor enkele miljoenen geen buil aan te vangen maar aangezien de andere club watchers het hebben over een vervanger van Gakpo in de categorie Karlsson/Tsygankov aka dure jongens. Lijkt het me sterk dat de vervanger voor Gakpo een goedkope noor van enkele miljoenen gaat zijn.

27 december 2022 om 11:31

Als je mensen de les wilt lezen, moet je wel weten waar je het over hebt.

Brynhildsen is van orgine linksbuiten, maar speelt de laatste jaren vaker in de spits en ook rechtsbuiten. Is langzamerhand multifunctioneel geworden.

Echt geen idee waarom je moet zeggen "mensen, wel even inlezen", alsof jij bepaald wat mensen hier op deze site doen of schrijven.

27 december 2022 om 11:36

Volgens mij moet je niet proberen om iemand aan te trekken die direct Gakpo kan vervangen. Dat wordt per definitie een teleurstelling, want er is niemand betaalbaar die direct zo effectief zal zijn.
Ze kunnen beter iemand halen voor de positie van Gakpo en dan nog een andere positie versterken. Dan wordt de linksbuiten positie misschien iets minder, maar kunnen ze als team wel beter voor de dag komen. Ze hebben immers nog genoeg posities die verbeterd kunnen worden.

27 december 2022 om 12:34

Er wordt hier dus nog steeds kinderachtig gereageerd. Worden jullie daar niet moe van?

27 december 2022 om 12:40



Gapko hoe weet jij dat hij te licht is of heeft hij al in de eredivisie gespeeld? misschien schiet hij er wel veel meer in dan Gakpo..who knows..en als hij niks was dan zouden ze hem niet willen halen lijkt me..

27 december 2022 om 12:56

Dus je vind de cijfers niet goed genoeg?

27 december 2022 om 13:09

Psv krijgt natuurlijk geen 50 miljoen direct overgemaakt. Dat komt in stappen van 3 of 4 keer. Als je dan ook nog eerst wat rode cijfers moet wegpoetsen hou je voor deze transfer periode 10 miljoen over wat je direct vanuit winst Gakpo kan investeren.

27 december 2022 om 13:21

We hebben Nederlandse woorden hiervoor: op zich
Ik denk dat hij niet als opvolger in beeld is, maar voor erbij.
Wellicht dat AZ of zo dan denkt: ze hebben al een speler als opvolger dus we kunnen beter geen al te hoge eisen stellen

27 december 2022 om 13:26

Ik begrijp niet dat in Nederland iedereen die ouder is dan 21, dus ook aankopen los van eigen jeugd, bestempeld wordt als ‘te oud’. Als deze jongen goed is en hij presteert top dan is de kans groot dat je hem met winst verkoopt.

27 december 2022 om 13:48

@davilla_7 - Het is toch algemeen bekend dat PSV niet helemaal lekker zit betreft het financiele aspect? Alleen al het uitgavepatroon van het laatste anderhalve jaar toont dat aan. Enkel Veerman heeft een aardig bedrag gekost.

Die corona-problemen waren niet ineens als sneeuw voor de zon verdwenen, ook al schreef men er niet meer over. Het is niet zo dat het water ze tot aan de lippen staat, maar PSV moet absoluut oppassen met wat het doet.

27 december 2022 om 14:22

PSV had een aantal eisen en 1 van die eisen was, dat het bedrag in 1x moest worden overgemaakt en niet in termijnen. Op deze manier kunnen ze een gedeelte weer investeren in nieuwe spelers.

27 december 2022 om 17:06

Hoop eerder dat psv voor Bergwijn gaat, die 30 miljoen kunnen ze wel ophoesten. De overige 20 miljoen kan psv in fatsoenlijke verdedigers stoppen. Gakpo 1 op 1 vervangen zal nooit lukken, niet voor niets haalt Liverpool hem op voor 50 miljoen.

27 december 2022 om 10:41

Verwacht je dan dat PSV bekende topspelers gaat kopen? Of spelers in de subtop van Europa? Denk het niet.

27 december 2022 om 10:43

Wat een onzin Branquinho

27 december 2022 om 11:05

Is gewoon een feit wat Branquinho zegt. Topspelers komen niet naar de Nederlandse competitie. En als ze wel komen, komen ze voor Ajax, want die spelen Champions League elk seizoen.

27 december 2022 om 11:19

Haha wat een zwakke kortzichtige reactie dit zeg. Godzijdank zijn er ook voetballers die naar hun gevoel kijken. Ik weet ook wel dat we Messi niet kunnen halen. Maar een topspeler is Bassie moet voor ons toch ook mogelijk zijn!

27 december 2022 om 11:22

Actuele topspelers niet, maar potentiële wel. En niet alleen naar Ajax. Dus dat is echt gelul OverAmstel.

27 december 2022 om 11:47

Juist je legt gewoon 31.5mil neer en haalt Bergwijn.
Succes gegarandeerd.

27 december 2022 om 11:50

Haha, natuurlijk komen ze niet naar Ajax. De kans dat je bij Ajax CL speelt is net zo groot als dat je dat bij PSV speelt

27 december 2022 om 12:43

Alleen wint Ajax nooit de CL wat ze wel al zoveel jaar roepen..uiteindelijk komen ze in dezelfde league als Psv te spelen en ook daar vliegen ze er zo weer uit..dus Ajax of Psv maakt amper verschil..

27 december 2022 om 13:29

Onzin Gapko?

Welke spelers die hebben gespeeld in de Europese subtop spelen er nu bij PSV dan?

27 december 2022 om 13:36

Simons, de Jong, Benitéz (?)...

27 december 2022 om 13:39

Er is nog nooit iemand geweest die zei dat Ajax even de cl gaat winnen. Nu snap ik waarom mensen Ajacidden arrogant noemen. Door zulk soort verzonnen verhalen krijg je dat ja.

27 december 2022 om 13:50

@overamstel - Ook naar Ajax verkassen ze natuurlijk niet. Ajax is ook gewoon een springplank naar een top competitie. Zowel Ajax als PSV moet ze scouten ver voordat ze top zijn of hopen dat er 1 in de opleiding rondloopt. Maak het dus niet mooier dan het is.

27 december 2022 om 14:25

Ik hoef maar 1 naam te noemen en dat is Gotze. Ging niet naar Ajax, maar wel naar de Nederlandse competitie.

27 december 2022 om 10:41

Wellicht familie van Toivonen, aangezien ze dezelfde naam hebben

27 december 2022 om 10:43

Ja want iedereen met dezelfde voornaam is familie van elkaar..

OT: Zo'n onbekende naam verwacht je natuurlijk niet als je beste speler weg gaat, maar hopelijk gaat hij ons verrassen!

27 december 2022 om 10:47

Heb snel even filmpjes van hem gekeken, opzich wel doelgericht maar twijfel of dit nu echt iets waar PSV meteen iets aan heeft. Die Tsygankov wil volgens mij ook, dus waarom dan niet iets meer geld uitgeven voor wat meer kwaliteit.

27 december 2022 om 11:02

Was samen met Solbakken één van de opties die ook bij Feyenoord voorbij is gekomen. Spelers uit de Noorse competitie blijven natuurlijk een gokje. Het kan een Aursnes worden, maar ook een Björkan. Tekent wel de positie van PSV, ik denk niet dat er heel veel van het geld voor Gakpo gelijk herinvesteerd mag worden. Of dat ze misschien meer tijd willen nemen voor een grote transfer in de zomer. Ik denk in ieder geval niet dat PSV in staat is bedragen in de orde van 20 mln te betalen.

27 december 2022 om 11:08

Vind dat van Bjørkan niet echt eerlijk moet ik zeggen. Heeft een slechte pot gespeeld en meteen afgeschreven. Die was vooral in zijn Bodø tijd echt heel goed zowel Europees als bij Noorwegen en kan 100% het niveau aan.

27 december 2022 om 12:06

Het is wel tekenend dat hij geen enkele kans meer krijgt en ook bij Hertha kwam hij totaal niet uit de verf. Slot beoordeelt hem echt niet alleen op die ene wedstrijd. Blijkbaar zijn Lopez en Hartman beter op de training. Kortom, dat is gewoon een misser hoor.

Iemand die meer weet van hem?

27 december 2022 om 10:41

Het is een Noor

27 december 2022 om 10:44

Een van de betere vleugelspelers van de Eliteserien. Heeft met een uitstekend seizoen een oproep verdiend en daarmee zijn debuut gemaakt voor Noorwegen. Zou een prachtige stap zijn maar moet het vertrek van een speler als Gakpo op te vullen waarvan ik niet zo zeker ben of hij dat kan. Want dat is natuurlijk een bizar aantal goals/assists.

27 december 2022 om 10:51

Bedankt voor de info. Hoe schat jij z'n potentie in als waardige opvolger van Cody? En op veel sites staat hij ook als spits gemeld, hoe zie jij dat?

27 december 2022 om 10:59

Heeft heel veel potentie vind ik persoonlijk. Vooral bij een club als PSV. Alleen is Gakpo zo ontzettend goed, vooral gezien de statistieken, dus lastig in te schatten in hoeverre hij dat bij kan benen. Maar voetballen kan hij zeker. Vorig seizoen 5 goals en 12 assists, waarin hij voornamelijk als linksbuiten fungeerde. Dit jaar speelde Molde, mede vanwege het vertrek van hun topscorer met twee "spitsen" terwijl zowel Ola als Wolff Eikrem niet echt spitsen zijn. Eikrem speelde dieper en Ola had een relatief vrije rol daar omheen.

27 december 2022 om 11:23

Die statistieken halen bijvoorbeeld spelers als Bergwijn en Karlsson ook niet dus verwacht helaas dat PSV niet in staat zal zijn om zo'n speler terug te halen. Maar als hij bij meer dan 20 goals betrokken kan zijn in een seizoen dan doet hij het al zeer aardig.

Ik hoop dat je gelijk hebt. Als hij een paar jaar jonger was geweest zou ik deze overstap van PSV perspectief beter begrijpen. Maar goed 23 is nou ook weer niet zo oud. Als hij een miljoen of 5 moet kostten kan je alsnog een mooie winst maken.

27 december 2022 om 14:00

@memphisdepay - Ik weet niet of Bergwijn en Karlsson nou zulke goede voorbeelden zijn. Van Bergwijn had men kunnen verwachten dat hij de boel niet aan flarden zou gaan schieten. Hij was bij PSV al wisselvallig en heeft zich nauwelijks ontwikkeld (op de bank) in Engeland. Het is gewoon pure onkunde om daar 32,5 miljoen euro voor te betalen.

Karlsson heeft AZ zo'n 2,6 miljoen gekost. Als je dan ziet wat hij levert, was hij simpelweg een koopje. Dat is ook vooral het hele euvel: Wat ga je voor zo'n jongen betalen? Als deze Brynhildsen bijvoorbeeld 3 tot 4 miljoen euro kost, kan het eigenlijk vooral meevallen en eventuele schade is relatief miniem. Gaat het al richting de 8 miljoen, wordt het risico alleen maar groter.

Ik denk dat je niet heel veel verkeerd kunt doen als je in de Scandinavische competities zoekt naar jonge aanvallers met een goed rendement. Doorgaans kosten ze niet de hele wereld en ze aarden vaak prima in Nederland. Met Luuk de Jong heb je sowieso wel doelpunten in huis en heel veel geld is er momenteel niet in Eindhoven.

27 december 2022 om 10:57

@tommulder

Ola werd eerder in verband gebracht met Feyenoord.
Dit is wat ik erover kon vinden:

Brynhildsen is op 27 april 1999 geboren in het Noorse plaatsje Bærum en komt uit de jeugd van Stabæk Fotball, de betaald voetbalclub van zijn geboortestad. Hier voetbalde de aanvaller tot zijn 21e, maar vertrok toen transfervrij naar Molde FK. Een 22-jarige rechtspoot die voornamelijk als linksbuiten speelt, maar ook als linker/rechtermiddenvelder uit de voeten kan. Brynhildsen is een aanvaller met veel flair, die graag zijn mannetje uitspeelt. De Noor is soms nog wat onrustig voor de goal. Zo schiet hij vaak met kracht en niet met precisie.

Redelijke ervaring:
In totaal speelde Brynhildsen al meer dan 115 duels in de Noorse competitie, waarin hij 22 keer het net vond en achttien keer de aangever was van een doelpunt. Eerder in dit seizoen, tijdens de kwalificatieduels voor de Conference League, liet hij zijn grote klasse zien. In de vier wedstrijden scoorde Brynhildsen drie keer en gaf hij twee assists. Toch plaatste Molde zich niet voor de UCL, nadat er met penalty’s werd verloren van het Turkse Trabzonspor. In het seizoen 2020/21 was Brynhildsen in 30 competitiewedstrijden goed voor vijf doelpunten en twaalf assists.

WK-O20:
Samen met onder anderen Erling Haaland, Hakon Evjen (AZ) en Jens Petter Hauge speelde Brynhildsen op het WK Onder 20. Het WK verliep alleen niet zoals ze hadden gewild. De Noren lagen er in de groepsfase al uit, nadat er met 3-1 en 0-2 werd verloren van Uruguay en Nieuw Zeeland. In de laatste wedstrijd van de groep kwam de Feyenoord-target niet in actie. Noorwegen won die wedstrijd met 12-0 van Honduras.

Contract:
Het contract van Brynhildsen loopt nog tot december 2024.
Marktwaarde op dit moment: 3 miljoen euro.

27 december 2022 om 11:04

Stond vorig jaar ook bij Feyenoord op de lijst maar die hebben nooit doorgezet.

27 december 2022 om 11:51

Stond deze zomer in de belangstelling van Feyenoord. Schijnt talentvol te zijn, maar nog lang geen Gakpo uiteraard. Ik zou eerder zeggen dat je hem haalt en dan nog een echte vervanger.

27 december 2022 om 12:28

Ja toevallig heb ik bij hem op blokfluit gezeten. Hobby's zijn puzzelen, op zijn tijd een lekkere alcoholische versnapering nuttigen, computerspelletjes spelen en natuurlijk voetbal.

27 december 2022 om 12:42

Heb je op zijn blokfluit gezeten? Om dat nou hier te melden...

27 december 2022 om 14:28

Ooit gehoord van een grapje of sarcasme? Hij vraagt of iemand hem beter kent.

27 december 2022 om 15:53

Het punt is niet dat ik je grapje niet herken.. ik maak juist een grapje over jouw grapje. Lees het nog eens rustig na.

Kan iemand meer vertellen ,
Nog nooit gehoord van hem..?

Alles met de naam Ola dat aan PSV gekoppeld word doet mijn nekharen overeind staan...

27 december 2022 om 11:10

Haha Toivonen. Een van de grootste ratten die ik ooit in de Eredivisie heb gezien

27 december 2022 om 11:38

En ook daar buiten

27 december 2022 om 20:48

Maar wat een heerlijke speler om in je team te hebben, zeker toen die naar '10' ging en ook buiten zijn gedrag wat toevoegde aan ons PSV.

Tja/// willen ze geen kampoen worden?

27 december 2022 om 14:01

Er moet natuurlijk wel geld zijn om te spenderen. Daar moet PSV momenteel even mee oppassen. De kans is bovendien groot dat die 50 miljoen euro niet in 1x wordt overgemaakt. Beter een paar miljoen voor dit soort spelers dan een blunder van jewelste als Bergwijn die voor 32,5 miljoen euro wordt aangetrokken, ook al heeft Ajax het geld. Zo'n fout wil Ajax ook niet nog eens maken, lijkt me.

Had dan Bruma teruggeroepen. Past perfect bij PSV en op de positie van Gakpo.

Nu moet ik toch echt gaan googelen. Nooit gehoord van deze speler. Maar als we er geen 20 miljoen voor hoeven te betalen aan AZ zou ik dat al winst vinden.

27 december 2022 om 10:44

Het is de vraag wat het belangrijkste voor je is. Ja, je krijgt geen zekerheid bij een speler van 20 miljoen (dat zie je dit jaar ook bij Ajax), maar als ik naar de statistieken kijkt dan heb ik wel het gevoel dat de speler van AZ je we eerder sterker maakt dan dat deze speler dat doet..
Daarbij heb je met El Ghazi natuurlijk al wel een speler die volgens mij ook goed uit de voeten kan op de positie van Gakpo. Iets andere speler, maar wel een speler met een goed schot / pass in zijn rechter. Daarbij komt El Ghazi met zijn lengte (fysiek) ook het meest in de buurt van Gakpo.

27 december 2022 om 10:51

Juist omdat ook el ghazi er is, en misschien ook nog Saibari, zou ik niet de 20 miljoen overmaken voor een eredivisie speler die, weliswaar in mijn ogen, nooit meer voor meer verkocht gaat worden, ik weet idd niks van deze speler, hoop dan dat die goed is gescout, maar als je die voor veel minder kunt oppikken en laten groeien naar een niveau van pak m beet Karlsson, dan ben je er al.

27 december 2022 om 11:07

Ik ben wel van mening dat niet voor elke speler hoeft te gelden dat ze ook met winst verkocht moeten worden. Als een speler (zoals Tadic ook gedaan heeft) er mede voor zorgt dat je kampioen wordt en je daardoor CL speelt (en heel veel miljoenen ophaalt) dan is dat ook goed.

27 december 2022 om 11:21

Natuurlijk Janssen! Helemaal waar. Maar Karlsson is in mijn ogen geen Tadic, waar je in principe van weet dat hij een hoog niveau gaat aantikken, ook in (Europese) top duels. Karlsson koop je op potentie om door te verkopen, maar wat moet dat bedrag dan wel zijn als je m nu al voor 20 miljoen haalt? Ik heb Ajax zulke aankopen zien doen afgelopen jaren, maar die staan er financieel wel wat anders voor dan psv.

27 december 2022 om 15:19

Maar je hebt ook het financiele plaatje. Het zou niet de eerste keer zijn dat een speler vanuit de subtop het niet redt bij PSV. Sterker nog; in de afgelopen jaren is gebleken dat het gros te weinig indruk weet te maken, terwijl ook een speler als Veerman weliswaar wel kan voetballen, maar zeker geen speler is die PSV kan dragen qua niveau.

Bij AZ draait het min of meer om Karlsson, bij PSV lopen ook Luuk de Jong en El Ghazi nog voorin. Het is dus niet zo dat Karlsson dan nog iedere bal op kan eisen. Dan zie je toch vaak dat het rendement wat minder wordt en de speler minder belangrijk is. 20 miljoen is gewoon veel te veel geld. Voor dat geld moet je spelers halen waarvan je zeker weet dat ze belangrijk gaan zijn voor PSV. Anders kun je net zo goed 4 miljoen euro voor dit soort jongens betalen in de hoop dat ze doorgroeien naar het niveau van een Karlsson.

28 december 2022 om 08:27

@sirius, ik denk dat je tegenwoordig met 20 miljoen niet snel meer spelers haalt waarvan je echt zeker weet dat ze je beter maken. Dat zie je wel met de aankopen bij Ajax.
Ten aanzien van Karlsson kun je misschien wel concluderen dat bij AZ veel over hem loopt. Je kunt dat ook positief oppakken. Hij neemt de verantwoordelijkheid en levert dan ook nog ! Dat je bij PSV meer spelers hebt die belangrijk zijn kan juist ook positief werken. Hierdoor krijgt hij misschien meer vrijheid.
Maar gezien de mogelijkheden van PSV kun je je wel afvragen of ze het moeten doen.

Had graag schjelderup van nordsjaelland of octavian popescu van fscb gezien

27 december 2022 om 10:49

Schjelderup gaat al naar Benfica

27 december 2022 om 10:52

Staat dat al vast? Had er wel veel geruchten over zien langskomen jaEdit: ik zie een portugese journalist melden dat dat vergevorderd is voor 10 mil + 5 mil aan bonussen. Als psv zijn vind ik dat je dat gewoon moet ophoesten, want die ga je gewoon voor minstens het dubbele verkopen. Helaas zijn al onze grote transfers mislukt over de laatste jaren, waardoor we nu weinig ruimte hebben in de financiën

Daar heb ik nog nooit van gehoord. Ben benieuwd!

Psv psv psv waar tha F ben je mee bezig.

27 december 2022 om 15:22

Als er geen geld is, moet je creatief zijn. Het is waarschijnlijk ook niet zo dat die 50 miljoen in 1x op de rekening komt en PSV heeft tekorten die het moet dekken.

Het zou ook wel leuk zijn als PSV een poging zou wagen om Mudryk te halen bij Shakhtar. Zal wel veel te duur zijn maar hij zou de hele competitie aan flarden schieten en je kunt hem na een half jaar voor het dubbele verkopen. Geweldige speler.

27 december 2022 om 10:41

Die gaat echt niet komen. Gozer wil naar arsenal volgens mij en lees al dat hij rond de 60 miljoen gaat kosten.

27 december 2022 om 10:41

Daar heeft arsenal al 60 voor geboden dus droom nog even verder.

27 december 2022 om 10:42

Daar vragen ze momenteel al 100 miljoen voor. Maar eens dat het leuk zou zijn hoor

27 december 2022 om 10:43

Mbappé schijnt ook een leuk talentje te zijn uit Frankrijk.

27 december 2022 om 10:45

Heeft wel een aardig WK gespeeld. Ik denk dat ze hem beter voor het WK hadden kunnen halen. Hij zal nu iets duurder zijn.

27 december 2022 om 10:51

Te groot risico dat die flopt inderdaad. Toch maar voor Karlsson gaan.

27 december 2022 om 11:09

De kans op floppen is niet heel groot (hoewel de de franse competitie niet kunt vergelijken met de ED) maar hij is door het WK wel heel duur geworden.

27 december 2022 om 11:37

Karlsson is qua prijs/kwaliteitsverhouding de slechtste keuze die je kan maken.

Haal dan gewoon die tsygankov. Goede speler is dat. Al dacht ik dat hij eigenlijk een rechtsbuiten is. En anders gewoon karlsson halen. Heeft ook echt een psv hoofd die gozer.

27 december 2022 om 10:47

Hier komt ook zelden wat zinnigs uit zeg , sjongejonge.

Karlsson is vrij duur voor Psv. Denk dat dar hem niet gaat worden. Dan ga ik mij oprecht ook afvragen of Psv nog een scouting heeft..

27 december 2022 om 10:54

Die kost wel 20 miljoen, wat gewoon erg veel geld is. Zie hem dan nog maar is met winst te verkopen in de toekomst.

Tsygankov lijkt mij inderdaad een goede speler maar hij zal wel meer opties hebben dan PSV nu zijn contract afloopt in de zomer.

27 december 2022 om 10:55

Laat Jesper nog maar even mooi in Alkmaar.
Heeft voor de gedwongen WK stop al wat mooie dingen laten zien en nu de tweede seizoenshelft voor de deur staat is hij geheel fit.
Samen met Odgaard, Pavlidis en Mihailovic gaat dat nog een leuk kwartet worden de aankomende maanden.

27 december 2022 om 15:28

Karlsson moet zo'n 20 miljoen euro gaan kosten en je hebt niet de zekerheid dat hij bij PSV net zo belangrijk gaat zijn. Het is toch heel wat makkelijker bij AZ waar je grootste aanvallende concurrent Pavlidis is voor de ballen die je aangespeeld krijgt. Bij PSV heeft hij Luuk de Jong en El Ghazi. Karlsson is goed hoor, maar 20 miljoen moet je niet willen. Bovendien heeft PSV dat geld ook niet zomaar even liggen.

Ook de naam Tsygankov vind ik vreemd. Die wordt al geschat op een waarde van 20+ miljoen euro en heeft uitstekende cijfers. Die haal je echt niet goedkoop op. Het is geen computer spel natuurlijk. PSV moet gewoon hopen op een verrassing op dit moment. Een goedkope Scandinavier of iets dergelijks die zich snel aanpast aan het niveau van de top van Nederland of een ander goedkoop jong talent met aardig wat potentie.

Heb net even gecheckt, zo te zien staat hij niet altijd basis maar heeft wel veel goals gemaakt alleen geen assists. 23 jaar

Mooie statistieken heeft die!

Net voor de zomer is Feyenoord ook met hem "bezig" geweest

Voor Gakpo is het een logische zet. Hij heeft nog een beetje de WK-hype mee (en natuurlijke zijn geweldige cijfers in de eerste seizoenshelft) en Diaz en Jota liggen er nog even uit. Die krijgt dus op de korte termijn een kans.

Voor PSV vind ik het redelijk onbegrijpelijk. De titel wordt nu wel heel moeilijk en een waanzinnig bedrag is het ook echt niet (Wolves betaalt even veel voor een Cunha).

27 december 2022 om 10:56

Men vergeet echter wel snel dat PSV ook gewoon moet verkopen om zwarte cijfers te draaien. 50 miljoen is veel geld, een bedrag dat PSV gewoon niet kan weigeren gezien de financiële situatie.

27 december 2022 om 11:18

Je kan toch beter 40 miljoen accepteren en hem dan pas in de zomer laten gaan? Een titel en rechtstreekse CL-kwalificatie levert echt zo veel meer op.

27 december 2022 om 11:34

Moet je dat allemaal wel halen he. En daar zou ik mijn geld niet op inzetten.

27 december 2022 om 11:52

Een beetje zelfvertrouwen mag toch. Zeker als het geen overdreven zelfvertrouwen is.

27 december 2022 om 12:52

Zelfvertrouwen is goed, maar als je al zo veel jaar geen kampioen bent geworden vind ik het een grote gok.

27 december 2022 om 14:11

Getuigt het van overdreven zelfvertrouwen dat PSV met Gakpo een grote kans maakt op de titel?

Of alleszins een 100 keer grotere dan zonder Gakpo.

27 december 2022 om 15:37

@G-schock - Dat valt ook nog wel mee. Ajax werd drie keer kampioen in de afgelopen 4 jaar en daarvoor was het PSV dat drie keer kampioen werd in die vorige 4 jaar.

Tenzij Gakpo geblesseerd zou raken, zou het rendement van Gakpo alleen maar omhoog schieten. De kans dat z'n waarde dus zou dalen, is behoorlijk klein. Dit toont vooral aan dat PSV per se moest verkopen. Anders kom je ook niet uit bij een opvolger die ongetwijfeld relatief weinig kost en waarvan je niet eens weet of hij het niveau uberhaupt heeft.

27 december 2022 om 15:34

Het probleem met PSV is het gebrek aan CL-voetbal en de financiele situatie. Clubs doen research en weten dat PSV dit soort bedragen niet zomaar kan weigeren als clubs als Liverpool op de stoep staan. Bovendien heeft het pech dat United in de verkoop staat en volgens geruchten gaat het dus momenteel niet veel spenderen op de transfermarkt. United was ongetwijfeld boven die 50 miljoen euro gaan zitten.

Maar goed, PSV vind ik altijd wat terughoudend op de transfermarkt, zeker met uitgaande transfers. Het is duidelijk dat PSV na de transfer van Gakpo ook niet zomaar geld heeft liggen. Anders kom je niet uit bij deze jongen die relatief goedkoop zal zijn, maar waarvan je ook niet weet of hij uberhaupt beter is dan pakweg een Vertessen. Schijnbaar moest PSV echt overgaan op verkoop, want anders is dit allemaal niet heel logisch.

Hebben ze niet al een vervanger genaamd El Ghazi?

27 december 2022 om 10:47

Dat zou zeker kunnen. Maar wie heb je daarachter ? Het is dan ook de vraag of je voor een basisspeler of voor een talent moet gaan ?

27 december 2022 om 10:59

Die is leuk voor de breedte

27 december 2022 om 15:41

De kans dat El Ghazi beter is dan deze jongen, is toch wel behoorlijk groot. El Ghazi krijgt ongetwijfeld meer ballen nu Gakpo vertrokken is. Die is echt niet voor de breedte als je kijkt wat erachter rondloopt. Bakayoko is nog veel te onstuimig, Savio is nog erg jong en bovendien huurling, Madueke is net weer wedstrijdfit en is sowieso wisselvallig (wel ongetwijfeld basisspeler), terwijl Saibari en Vertessen gewoon minder zijn.

Heb hem net opgezocht en er staat dat hij gewoon een centrumspits is. Daar heb je toch niet zoveel aan als opvolger van Gakpo, die een linksbuiten is. Luuk de Jong is daarnaast eerste keus en ook aanvoerder. Als wissel kan het natuurlijk wel want ze moesten het doen met Til en Simons. Alleen ik mag hopen dat PSV ook gewoon gaat voor een fatsoenlijke vleugelspeler.

27 december 2022 om 10:56

Alle Youtube filmpjes (3 stuks, veelal zelfde acties) die ik net heb gecheckt, daar staat hij linkeraanvaller.

27 december 2022 om 10:58

Dan heb je wel een 2e man achter Luuk de Jong en als je bijvoorbeeld naar zijn hoogtepunten op youtube kijkt dan zie je ook dat hij vrij rap is en als linksbuiten acties maakt. Je moet ook niet vergeten dat PSV ook nog Simons heeft die de eerste seizoenshelft vaak als buitenspeler stond, Saibari, Bakayoko, el Ghazi en Madueke.

Bijvoorbeeld el Ghazi durf ik echt nog niet af te schrijven, sterker nog ik denk zelfs dat hij kan gaan verassen. Ook van Madueke als hij fit blijft weten we dat het een zeer groot talent is, hij zal nu op moeten gaan staan.

Als ik zijn statistieken bekijk, is het geen slechte voetballer. Alhoewel de Noorse competitie natuurlijk niet enorm sterk is. Staat dat het een centrumspits is. Wellicht gewoon als 2e spits achter Luuk?

Zou als PSV zijnde gewoon Karlsson ophalen bij AZ heeft zich ook al bewezen in de eredivisie

27 december 2022 om 11:23

Voor 10 miljoen wel ja. 20 is veel te veel voor psv

El Ghazi schuift op in de pikorde.
Veerman hangend vanaf links heeft onder Schmidt ook goed gewerkt.
Spelers als Bakayoko en Vertessen zullen ook hun kansen ruiken.
En een nieuwe, gretige aanvaller erbij.

Bovenstaande zal de redenering van de clubleiding zijn.
Of het goed uitpakt, zal moeten blijken.

27 december 2022 om 15:43

De redenering van de clubleiding is ongetwijfeld dat het geld nodig had en dat er weinig geld is om te besteden. Anders verkoop je je sterkhouder niet midden in het seizoen, terwijl je een goedkoop alternatief op de korrel hebt waarvan je niet weet of hij aan kan haken.

Dikke achteruitgang natuurlijk dit maar het water staat aan de lippen in Eindhoven. Al zo lang geen kampioen geworden tja dan verdamp het geld snel.

27 december 2022 om 11:32

Of ze hebben gewoon vertrouwen in de spelers die ze al hebben. Een dikke achteruitgang zal het sowieso worden, want zie maar is iemand die net zo goed als Gakpo is om te halen.

Dat het water aan de lippen staat lijkt mij nu ook hartstikke overdreven, want op Gakpo maakt PSV nu gewoon een dikke winst. Aan de ene kant zou de financiële positie van PSV veel beter zijn als ze CL gehaald hadden een aantal seizoenen, dat ben ik zeker met je eens maar door corona zijn de rode cijfers ontstaan, valt niet te ontkennen.

27 december 2022 om 11:52

Als het water niet aan de lippen stond hadden ze Gakpo niet verkocht voordat de transferwindow überhaupt open is met kans op het mislopen van de titel. Hier hoef je niet voor gestudeerd te hebben om dit te bedenken. Die winst had je in de zomer ook kunnen hebben.

27 december 2022 om 12:08

Ook met Gakpo moet je de titel nog maar is zien te pakken, daarnaast zou het wel is zo kunnen zijn dat je ook met een 2e plek gewoon direct cl hebt. Dan wordt het belang van een titel toch minder groot, vanuit financieel oogpunt. Maar goed met Gakpo is de kans wel aanzienlijk groter.

Natuurlijk waren er problemen maar die zijn dus wel makkelijk op te lossen met deze transfer. Ik bedoel meer dat PSV nu niet meer in de problemen zou horen te zitten.

Door de boekjaren moet het voor 1 juli gebeuren, maar als PSV op 2 juli Gakpo en Sangare zou hebben verkocht was er natuurlijk helemaal niets aan de hand. Maar het is en blijft een risico, want een blessure kan altijd gebeuren. Als dat zou gebeuren stond het water waarschijnlijk wel aan de lippen.

Daarnaast weet je niet wat de plannen zijn, is dit de enige speler die PSV wil halen bijvoorbeeld. Ik kan me voorstellen dat ze misschien ook nog een rechtsback erbij halen bijvoorbeeld. Ook vind ik el Ghazi tot nu toe niet teleurstellen, dus om een hele dure speler te halen hoeft niet perse. Het is echt niet zo dat een relatief onbekende naam als Brynhildsen niet kan verassen.

27 december 2022 om 14:04

John de Jong is door de RVc puur afgerekend dat ze Gakpo (of Sangaré) niet hebben verkocht in de zomer, omdat de rvc perse zwarte cijfers wilde schrijven. Dat kunnen ze nu, maar CL en zelfs voorrondes CL kunnen ze nu vergeten. Je gooit meer dan 25 doelpunten nu, alleen al in de competitie. Psv mag blij zijn als ze derde worden nu.

27 december 2022 om 14:56

Met een 3e plek hebben ze zelfs al voorronde cl met deze coefficienten stand. Wat een onzin verkondig je daarnaast vind jij het materiaal van de concurrentie zo veel beter dan? Natuurlijk is Gakpo een topper maar ik vind Madueke, Simons en El Ghazi ook gewoon goed hoor en wie weet wat er nog bij komt na deze transfer, ook op andere posities.

Feyenoord verliest een van haar betere verdedigers en Ajax heeft ook niet echt een hele beste vorm, daarnaast spelen die 2 ook nog tegen elkaar na de winterstop.

27 december 2022 om 15:47

Maar geloof je dat zelf? Die hadden gewoon het geld wel nodig, zoveel is duidelijk. Het is algemeen bekend dat PSV niet helemaal lekker zit op het financiele vlak. Het geeft weinig uit de laatste twee transferzomers, zeker voor een Nederlandse topclub.

Ook het gegeven dat ze na het verkopen van Gakpo voor een vraagteken gaan die ongetwijfeld niet veel gaat kosten (in relatieve zin), zegt wel genoeg. Ik denk namelijk dat een Vertessen dergelijke cijfers ook wel weerlegt in de Noorse competitie. Het zal echt niet heel ernstig zijn, maar lekker gaat het ook zeker niet.

Mag toch hopen dat PSV met iets hoger kaliber vervanger aan komt zetten dan een 23-jarige speler uit de Noorse competitie? Ik wil hem niet afschrijven, maar als je je kampioensambities wil behouden, moet je wel echt met een waardige vervanger komen. Zie dat hij ook als spits kan spelen, misschien dat ie komt als back up van Luuk de Jong, want daar is de keuze nu ook niet al te reuze. Vertessen komt denk ik tekort, en Fofana is nog te jong / onervaren en komt net terug van een zware blessure. Dan zou je voor 3 miljoen best wel deze multifunctionele jongen kunnen halen.

27 december 2022 om 11:37

Laten we het eens van de andere kant bekijken. Ik en velen met mij hopen al jaren op verassende onbekende namen. Dit zijn het soort namen waar we al jaren om roepen, nu is het zo ver laten we er dan ook blij mee zijn. Ik vind dit in iedergeval leuker om te lezen dan weer een speler uit de Eredivisie. Al vind ik Karlsson ook een geweldige speler.

Ik vrees dat PSV met het geld van Liverpool eerst de financiële huishouding op orde gaat brengen en daarna gaat kijken wat er nodig is. En ik ben bang dat ze denken dat ze een goede voorhoede hebben met De Jong in de spits en met Madueke en Simons op de flanken. En dan El Ghazi, Vertessen en deze Noor als back-up. Wellicht dat ze achterin op de back-positie een versterking gaan halen als Mauro er weer lang uit is. En gokken dat ze hiermee de titel halen of 2e worden voor de CL plek…

Begrijp me niet verkeerd, ik hoop dit niet, maar ergens ben ik bang dat dit het scenario gaat worden. Psv kennende gaan ze nu voor financiële zekerheid…

27 december 2022 om 12:55

Hoe frustrerend, het ook is op de lange termijn is dat natuurlijk wel het beste voor de club. Ik wil PSV over 20 jaar nog steeds kunnen supporten. Vanuit mijn supporters hart hoop ik natuurlijk ook op de ene transferklapper na de ander. Maar reëel is het niet.

Klinkt misschien gek, maar is Depay halen geen optie?

Ola Brynhildsen:



Stabeak 2017: 5 Wedstrijden 2 in de basis, 2x Goal 0x Assist.



Stabeak 2018: 23 Wedstrijden 13 in de basis, 4x Goal 1x Assist.



Stabeak 2019: 29 Wedstrijden 27 in de basis, 6x Goal 0x Assist.



Stabeak/Molde 2020: 30 Wedstrijden 18 in de basis, 5x Goal 3x Assist.



Molde 2021: 30 Wedstrijden 29 in de basis, 5x Goal 9x Assist.



Molde 2022: 19 Wedstrijden 12 basis, 11x Goal 0x Assist.



Geen assist koning net zoals Gakpo is, wat je ook af kan vragen is of hij de hoeveelheid wedstrijden die van hem gevraagd gaan worden ook zou kunnen gaan spelen.

Dit seizoen goed op dreef als Spits maar dat is hij natuurlijk niet, hij zal als linksbuiten worden gehaald.

Door zijn snelheid is dit ook de beste positie, hoewel ze natuurlijk ook een speler als Fabio Carvalho van Liverpool als leen speler terug hadden kunnen vragen.

Schrijven jullie "eintovenaar" bewust zo of is dat een foutje? Als in tovenaar...

Ontopic: waarom zouden ze az niet gewoon betalen?

27 december 2022 om 12:56

Dat is de bijnaam van Gapko in eindhoven. Mooi woordgrapje toch?

20 miljoen is veel te veel geld voor een speler van AZ waarvan je niet weet of hij meer geld waard wordt. Dan kun je beter een goedkopere optie kiezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren