Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV greep naast Zeefuik: ‘Daar stak mijn moeder een stokje voor’

Laatste update:

Deyovaisio Zeefuik werd opgeleid bij Ajax en is vandaag de dag rechtsback van FC Groningen. De 22-jarige verdediger kwam in 2006 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers terecht, maar pas nadat hij naar PSV kon komen. Op jonge leeftijd had hij zich namelijk in de kijker gespeeld bij de Eindhovenaren. De moeder van Zeefuik voorkwam uiteindelijk dat hij ging spelen op De Herdgang.

"Altijd met voetbal bezig, dat was mijn uitlaatklep", vertelt de Nederlands jeugdinternational op de website van Supportervereniging FC Groningen. “Het had trouwens niks gescheeld of ik had voor PSV gespeeld. Die hadden me al op vroege leeftijd gescout en ik heb daar even stage gelopen. Ik mocht er beginnen, maar daar stak mijn moeder een stokje voor. Ik was te jong vond ze, want ik moest ook in Brabant wonen”, aldus Zeefuik, wiens broer Género in 2005 in de opleiding van PSV terechtkwam.

Voor Zeefuik duurde het niet lang voordat hij alsnog bij een Nederlandse topclub terechtkwam. "Wat later kwam Ajax en zo zie je maar hoe raar het kan lopen in het leven. Ik denk dat niemand mij nu als potentiële PSV-speler had gezien, haha!”, aldus de back, die in 2018 op huurbasis de overstap maakte van Ajax naar FC Groningen. Een halfjaar later namen de Groningers hem definitief over en tekende Zeefuik een contract tot medio 2021. "Bij Ajax was ik nog een jongetje, bij FC Groningen ben ik een man geworden."

Zeefuik zegt bij Ajax veel te hebben gehad aan jeugdtrainer Gery Vink, momenteel assistent-trainer bij Willem II. “Die heeft me in het begin helemaal afgemaakt. Ik speelde geen bal goed in, hij deed het voorkomen alsof ik er echt helemaal niets van kon. Maar aan het einde van het seizoen was ik zijn belangrijkste verdediger. Hij heeft me echt gevormd. Je moet er tegen kunnen, maar voor mij werkte het perfect. Ik wilde hem laten zien dat hij ernaast zat.”

In het hoogste jeugdelftal van Ajax had Zeefuik het moeilijk. Naar eigen zeggen heeft zijn mentaliteit hem door de zware periode heen geholpen. “Ik kwam terecht in de A1 van Ajax en was de enige speler zonder contract. Maar van mijn lichting was ik wel de eerste die zijn debuut heeft gemaakt in het eerste elftal. Ik heb geduld gehad, er hard voor gewerkt en daarna mijn beloning gekregen”, zo besluit Zeefuik.

Deyovaisio Zeefuik is goed genoeg voor de stap naar de top van de Eredivisie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax moet deze jongen gelijk terug halen. Hij is zoveel beter dan Mazraoui en Dest. Bij FC Groningen veruit de beste speler. Verdedigend is hij ijzersterk, terwijl hij ook nog een aardige voorzet in huis heeft.

2 april 2020 om 16:46

Ik vind hem niet beter dan de twee die jij noemt. Het is gewoon het grote verschil tussen spelen voor Groningen en spelen voor Ajax. Ik heb Dest heel weinig fout zien doen, maar men heeft hem niet al te hoog zitten.

2 april 2020 om 16:47

Verdedigend wel beter, Ajax is vooral veel voetbal en iets minder verdedigen.

2 april 2020 om 16:51

Hij is echt in niks beter dan Dest en Mazraoui behalve fysiek. Deze jongen komt zoveel spelintellegentie te kort. In Jong Ajax en zelfs nog bij Ajax 1 heeft hij zoveel domme fouten gemaakt. Ik kan me nog een wedstrijd uit bij az herinerren waar hij uit het niks bij een 0-0 stand een totaal onnodige handsbal in de 16 maakte bij een corner. Maar ook Jong Ajax waar hij bij een 0-3 opeens een oliedomme rode kaart pakte (uit bij vvv volgens mij). Dit is een typische speler die bij een middenmoter uit de verf komt, maar bij een topclub opeens als kip zonder kop staat te verdedigen.

2 april 2020 om 16:55

Ik vond hem tot voor kort een lachertje, maar hij heeft mij dit seizoen positief verrast.die jongen heeft een enorme groei doorgemaakt, daarom moet je zijn fouten bij Ajax ("toen hij soms mee mocht doen" ) wel in een ander licht zien.

2 april 2020 om 17:02

Inderdaad. Kan me nog goed de e dramatische invalbeurt bij Rosenborg herinneren. Zo wild en ongecontroleerd. Vind Mazraoui en Dest speltechnisch van een stuk hoger niveau.

2 april 2020 om 17:29

NJfromVOL Ja ik vond hem tegen ons afgelopen wedstrijd zeker positief opvallen, maar waar hij bij groningen veel met fysiek kan compenseren kan dat bij Ajax minder makkelijk. Hij zou best een 2de kans mogen krijgen bij een topclub, maar ik heb echt een Mitchell Dijks gevoel bij hem. Bij een middenmoter is het fysiek aardig wat, maar zodra alles voetballend 2 niveaus omhoog gaat dan valt het opeens zwaar tegen.

2 april 2020 om 17:50

Hij is nu paar jaar verder .
Meer ervaring .
Maar ik heb liever dat hij transfer naar het buitenland maakt dan naar Ajax.

2 april 2020 om 17:55

" Hij is echt in niks beter dan Dest en Mazraoui behalve fysiek. Deze jongen komt zoveel spelintellegentie te kort. In Jong Ajax en zelfs nog bij Ajax 1 heeft hij zoveel domme fouten gemaakt. ". Dat is niet zo een sterk argument. Die jongen is van maart 98 en dus net 22 geworden. Terwijl hij al 2 jaar bij Groningen zit. Iedere speler van de leeftijd die hij had toen hij nog bij Ajax zat, is nog wisselvallig. Belangrijk is dat hij progressie heeft gemaakt en de fouten die hij toen maakte er grotendeels uit zijn. Hij is nu 22 en dus moet je hem ook beoordelen zoals hij nu is en niet op basis van zijn optredens van 2 of 3 jaar geleden. Mazraoui is nu basisspeler bij Ajax, terwijl men hem drie jaar geleden nog niet eens goed genoeg vond om heem een contract aan te bieden.

2 april 2020 om 18:12

Hij was niet wisselvallig, maar ronduit slecht. Heeft letterlijk geen goede wedstrijd gespeeld. Daarnaast kan je zeker wel rekening houden met hoe het deed in Ajax 1. Welke terugkeer van een jeugdspeler zoals Dijks is nou echt goed geweest? Daarnaast Mazraoui heeft al 3,5 jaar een contract bij Ajax.

2 april 2020 om 20:49

Mazraoui 'basisspeler'? Dan zit hij opvallend vaak op de bank, voor een basisspeler. 13 wedstrijden gespeeld. Dest speelde er 17. Dus ik begrijp van jou dat basisspelers minder vaak spelen dan de bankzitters???

2 april 2020 om 17:41

Ik ben wel fan van de speler maar hoef hem echt niet terug bij Ajax. Zijn skillset past beter bij ander soort voetbal, daar is niets mis mee en maakt hem geen mindere speler. Maar heb beetje zelfde als met Dijks bij hem, gaat gewoon een publiekslieveling worden bij een middenmoter in een topcompetitie. Goede tackle, enorm snel, veel duelkracht, extra paar longen en onverzettelijkheid. Maar speelt zich niet zo makkelijk onder druk uit als die 2 die jij noemt, voegt in opbouw niet genoeg toe en is in kleine ruimte als lopende man ook niet dusdanig goed dat ik hem bij Ajax zie passen. Een ploeg met veel counterpressing zou top zijn, heel direct spelen, druk zetten en meters maken. Zou daar perfect passen, misschien dat PSV zo'n ploeg kan worden met de nieuwe trainer. Maar Ajax met Ten Hag of een soortgelijke trainer zie ik hem eigenlijk alleen maar tegenvallen.

2 april 2020 om 18:02

Dan denk je toch ook al snel aan Feyenoord, maar die gaan hem denk ik niet halen. Matige ervaringen met te dure spelers uit de middenmoot van de Eredivisie.

2 april 2020 om 18:17

Zou een hele mooie club voor hem zijn, zou daar bij publiek ook goed liggen denk ik.

Mooie vervanger van Dumfries wat mij betreft. Misschien mag ie van zijn moeder nu wel in Brabant wonen haha.

2 april 2020 om 16:43

Brabant... nou dan heb je het nieuws de afgelopen tijd niet gevolgd...

Het kan ook zijn dat hij in de toekomst nog bij PSV komt te voetballen. Het is wel echt een type speler dat past in het voetbal wat Schmidt probeert te spelen. Als Dumfries weg zou gaan, lijkt me het een ideale opvolger. Fysiek sterk, goede trap en verdedigend uitstekend. Vind hem op dit moment verder dan dat Dumfries was toen hij naar PSV kwam.

Ik denk dat hij wel naar PSV gaat komend seizoen mits Dumfries vertrekt. Zie hem ook wel slagen bij PSV in het voetbal wat Schmidt nastreeft.

Zul je hem toch echt deze zomer moeten ophalen voor een mooie prijs, want er is buitenlandse interesse voor hem en hij gaat na dit seizoen weg

Bij Ajax had hij destijds absoluut het niveau niet, want in een aantal optredens bij zowel Ajax 1 als bij Jong Ajax had hij toch wel een paar cruciale fouten. Echter, ik moet eerlijk bekennen dat ik vind dat hij zich bij Groningen toch wel aardig herpakt heeft en dat hij het momenteel echt ontzettend goed doet! Voor elke buitenspeler is dit toch een erg vervelende back om tegen te voetballen, aangezien je hem nadat je hem denkt te hebben voorbij gespeeld altijd nog een keer tegenkomt. Echt een gifkikker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren