Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV doet zaken met competitiegenoot en zwaait Joël Piroe uit

Laatste update:

Joël Piroe wordt komend seizoen door PSV verhuurd aan Sparta Rotterdam, zo melden beide clubs donderdagochtend via de officiële kanalen. De overgang van de aanvaller komt niet als een verrassing, daar diverse media al melding hadden gemaakt van de naderende transfer. Piroe heeft mede door het vooruitzicht op speeltijd in de Eredivisie voor Sparta gekozen.

Technisch manager Henk van Stee is blij met de komst van Piroe, zo geeft hij aan op de site van Sparta. "Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Joël al bijna vijftig competitiewedstrijden gespeeld in het betaalde voetbal met Jong PSV. Daarin heeft hij laten zien dat hij scorend vermogen heeft en met zijn komst naar Het Kasteel vergroten we de concurrentie en mogelijkheden in onze aanval."

"Voor zowel Joël, PSV als Sparta is het goed dat hij ervaring opdoet in de Eredivisie bij ons", aldus Van Stee. Piroe is de derde speler die PSV deze zomer inruilt voor de promovendus. Eerder maakten Laros Duarte (definitief) en Dante Rigo (huur) al de overstap naar Sparta. Met de komst van Piroe gaat Sparta mogelijk afscheid nemen van Lars Veldwijk, die wordt gelinkt aan een transfer.

Volgens het Eindhovens Dagblad hadden meerdere clubs belangstelling voor de twintigjarige aanvaller, die afgelopen seizoen zijn aflopende contract in Eindhoven verlengde tot de zomer van 2022. Komende zondag kan Piroe in principe al zijn debuut maken voor zijn nieuwe werkgever als Sparta op bezoek gaat bij PEC Zwolle.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Talentvolle jongen. Ben benieuwd wat hij in de eredivisie kan laten zien. Zegt ook wel iets dat een malen en lammer boven hem staan staan in de pikorde en nu ook mitroglou wordt gehaald

22 augustus 2019 om 10:19

Malen en lammers hebben het al in de eredivisie bewezen en mitroglou brengt ervaring mee. Nu mag piroe het in de eredivisie laten zien.

22 augustus 2019 om 12:17

Wat hebben Malen en Lammers dan bewezen in de ED? Vorig jaar was Lammers maar zo zo bij Heerenveen en Malen invaller. Vind ze beide beter dan Piroe maar hebben nog helemaal niets bewezen imo.

22 augustus 2019 om 14:01

Lammers liep 1-op-2 en maakte 1/3e van de totale doelpunten productie voor Heerenveen in zijn 1ste eredivisieseizoen. Het jaar ervoor liep hij in zijn eerste prof seizoen 1-op-2 bij Jong Psv.

Malen zit in Oranje en scoorde vorig seizoen gemiddeld elke 68 minuten.

22 augustus 2019 om 10:20

Mitroglou wordt gehaald zodat hij dan verhuurd kan worden. Als je geen extra spits haalt kan het zijn dat je Piroe nodig zou hebben, nu niet.

Het komt PSV op kritiek te staan, maar ik vind dat ze dat goed doen met talenten die potentie hebben door te groeien naar eerste elftal. Als ze te weinig kans hebben veel speelminuten te maken een jaar verhuren binnen eredivisie zodat ze met de extra ervaring de strijd aan kunnen gaan in eerste elftal. Zo hebben ze dat bij Lammers gedaan en nu met Mauro Junior, Obispo en Piroe.

22 augustus 2019 om 10:44

Maar wat is daar mis mee zo versterk je toch juist ook de competitie

22 augustus 2019 om 11:02

Inderdaad, de laatste jaren doet psv het goed wat betreft de talenten. Er breken er nu toch structureel een paar door en de andere worden hopelijk succesvol verhuurd.

22 augustus 2019 om 11:36

Helemaal met je eens Cheesie. Dit is een mooie manier om langzaam de weerbaarheid op te voeren voor dit soort spelers. Volgens mij staat Piroe ook wel te boek als een groot talent, dus ik ben erg benieuwd hoe hij het bij Sparta gaat doen.

22 augustus 2019 om 13:28

​Ja en nee. Als halfbakken spelers - de geachte routiniers - als Afellay, Schwaab, Mitroglou je argumenten zijn om dit soort jongens tijdelijk de deur te wijzen had ik het wel aangedurfd om in hun plaats Mauro Junior, Armando Obispo, Joel Piroe of Maxi Romero de kans te geven. Eerder genoemde namen hebben niet minder gebreken dan de talenten die je laat gaan.

22 augustus 2019 om 14:14

Ik weet het niet gomes1psv. Ik ben het met je eens dat ik Romero liever gehouden had dan Mitroglu. Al gok ik dat er echt iets mentaals achter zit anders zat hij nu niet in Argentinie.

Echter, zonder Afellay, Schwaab en Mitroglu hebben we 0 internationale ervaring in het elftal. Je ziet dat dat ons wel opbreekt in de Europese duels al jaren... Met Hector Moreno, Guardado en een redelijk ervaren Luuk de Jong in het elftal hadden we een as die niet bang was voor Atletico. Nu zie je Rosario als captain op het veld staan die nog niet eens baardgroei op z'n kin heeft....

Obispo, Mauro en Piroe zijn gewoon nog geen topclub eredivisie materiaal. Schwaab is dat wel wat mij betreft en Mitroglu en Afellay brengen wel een topsportmentaliteit mee en ervaring voor jonge jongens. Kijk wat Huntelaar tegen Nicosia mee bracht bij Ajax.
ik zie PSV tegen Limasol die Mitroglu als breker nog wel inbrengen. Ik kan me nog herinneren dat hij bij Benfica twee keer in Europa in de 90ste minuut scoorde door simpelweg heel naar te voetballen.

Mauro doet het nu lekker bij Heracles en Obispo bij Vitesse. Die kunnen volgend seizoen, als ze hebben bewezen de eredivisie aan te kunnen, de plekken van Viergever en Bergwijn gaan innemen. Maar nu zouden ze gewoonweg niet aan spelen toekomen...

22 augustus 2019 om 15:40

Inderdaad exact wat ik bedoel. Je kunt genoemde jongens wel op de bank zetten onder het motto ‘ze zijn niet slechter dan Schwaab etc.’ maar dan maken ze nauwelijks speelminuten terwijl ze die juist nodig hebben. Als bijvoorbeeld Dani de Wit of Eiting dit jaar weer niet regelmatig in basis komen kun je hen beter een jaar verhuren om vlieguren te maken

Toch weer een stapje omhoog voor Joel ( als je naar de huidige ranglijst kijkt )

22 augustus 2019 om 10:45

Volgens mij heeft sparta daarom ook al een formeel bod op berghuis gedaan😉

22 augustus 2019 om 11:27

Daarom ook Sparta boven Feyenoord gekozen 😏

Ik vind Sparta een mooie club en een goede stap voor Piroe. Denk ook zeker dat hij een toevoeging is voor Sparta, is bij jong PSV wel altijd een garantie op goals geweest. Het enige waar ik (volgens mij als één van de weinigen) van baal is dat wij wederom iemand verhuren aan een kunstgrasclub, dat zouden we uit principe niet moeten doen.

Benieuwd hoe hij het daar doet. Hij wordt vaak een groot talent genoemd, maar afgelopen seizoen had hij bij Jong PSV geen hele goede statistieken: na januari nog maar 1 goal gemaakt in 14 wedstrijden.

Leuke stap voor hem.
Ben benieuwd hoe hij het gaat doen daar, zeker een speler met potentie en een neusje voor de goal.
Ik weet alleen niet of hij de stap naar PSV aan kan maar dat zullen we nu tijdens de verhuurperiode wel mee gaan maken.
PSV is goed bezig met het stallen van talent in de eredivisie en de echt grote top talent een kans te geven in PSV 1.

Dit doet psv toch beter dan Ajax.

Spelers zoals Danilio kunnen m.i. beter verhuurd worden aan een eredivisieclub dan weer jaartje Jong Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren