Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV berooft FC Twente van toptalent: ‘Het waren vijf geweldige jaren’

Laatste update:

Andrew Mendonca maakt de overstap van FC Twente naar PSV, zo heeft hij via Facebook laten weten. “Ik heb mijn laatste wedstrijd voor Twente gespeeld. Ik bedank de club voor vijf geweldige jaren. Op naar een nieuw avontuur bij PSV Eindhoven!”, schrijft de vijftienjarige middenvelder.

/

PSV meldde zich in november in Enschede. “Wij hebben bij FC Twente aangegeven dat we hem gaan vragen om bij ons te komen voetballen. We willen in de leeftijdscategorie dertien tot zestien jaar de grootste Nederlandse talenten aan ons binden. Daar scharen wij deze jongen ook onder”, zei hoofd jeugdopleiding Art Langeler toen tegen Voetbal International.

Mendonca was de aanvoerder van de B1 van Twente en is tevens international van Oranje Onder-16. Hij speelde eerder voor VV Lochem.

Een verstandige keuze van Andrew Mendonca?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vanaf welke leeftijd mag je in Nederland talenten van buiten de regio aantrekken?

17 mei 2016 om 13:07

16 volgens mij. Maar hier zitten ook weer uitzonderingen aan, in sommige gevallen kan het eerder maar dan is het omdat de ouders verhuizen en de speler dan wel binnen de regio woont.

17 mei 2016 om 13:12

Je mag van alle leeftijden talenten ''aantrekken'', echter mag er vanaf 16 pas een contract worden gegeven.

17 mei 2016 om 13:10

Vanaf elke leeftijd zover ik weet laatst is er ook een 8 jarige jongen uit de regio Twente naar PSV gekomen via een Talenten dag wel omdat de vader mee ging verhuizen alleen de moeder bleef daar.

17 mei 2016 om 13:29

Allemaal zon wassen neus. Alsof een spelertje van 8 beter wordt als je hem van huis en haard wegtrekt. Hetzelfde geldt voor een speler van 16. Denk je dat hij echt veel beter wordt als je hem van huis en haard wegtrekt en hem bij PSV stalt. Die jongen heeft nagenoeg geen ouderlijke supervisie meer (en de club let er doorgaans ook maar minimaal op) en je ziet dat het dan juist fout gaan met zon talent.

Laat spelers lekker in de eigen omgeving. Start desnoods een satelietclub op, maar van al dat geschuif in talenten denk ik dat niemand echt beter wordt. De kans dat die jongen daadwerkelijk prof wordt, is net zo groot als dat hij bij zijn huidige club was gebleven. Enige verschil is misschien dat hij nu zijn huidige omgeving, vrienden en school verwaarloosd (of hij moet sterk in zijn schoenen staan, maar dat doen er weinig met die leeftijd)

17 mei 2016 om 13:40

Hem weg trekt? Hoe kun je hier nu PSV de schuld van geven. Die jongen komt toch zelf met zijn familie naar de talentendag. Dat doen ze toch in de hoop dat hij opvalt bij PSV. Dus dan vinden zijn het toch blijkbaar prima om naar Eindhoven te verhuizen daar kun je PSV toch niet de schuld van geven.

17 mei 2016 om 13:40

@westend

Zijn vader verhuist gewoon mee naar Eindhoven en er woonde al familie van hem in Eindhoven. Zoveel zal het niet uitmaken voor een spelertje van acht maar d ekansen om tot profvoetbal te komen zijn veel groter in Eindhoven dan in Enschede waar zwaar bezuinigd is op de jeugdopleiding.

17 mei 2016 om 13:41

Ja maar zo'n jongen komt zelf naar een talentendag. Dan is het dus uiteindelijk aan de ouders of ze hem ook daadwerkelijk daar laten spelen. Ik ben het geheel met je eens dat je beter in je eigen regio kan blijven wonen met alles wat vertrouwd voor je is. Maar dat is dus 100% aan de ouders te wijten.

17 mei 2016 om 13:44

Je moet het allemaal natuurlijk niet letterlijk op het woord lezen, maar de insteek. Kan mij het schelen wie de schuldige is (als er al sprake is van een schuld). Maar zon jonge kerel heeft in principe nog niet het 'verstand' om volwassen keuzes te maken. Als 'de familie' naar zon dag komt om hem bij PSV te krijgen (wat toch een behoorlijke afstand is), dan is het de schuld van de familie.

Dat op en neer reizen (of verhuizen) gaat hoe dan ook ten koste van school en 'huis-en-haard'. Nu ben ik niet tegen verhuizen naar een andere regio ofzo, maar wel met de verkeerde instelling. De kans dat hij doorbreekt (dan heeft zon verhuizing nog nut gehad) is er niet groter op geworden.

17 mei 2016 om 13:46

Speedy, momenteel stroomt de jeugd vroeg in bij Twente. De focus ligt daar nu ook op, want is het geld is op.

17 mei 2016 om 13:49

En de club let er ook niet meer op? Je hebt duidelijk geen idee wat clubs doen voor jonge spelers.
Gastouders zijn een prima alternatief en ik kan het weten

17 mei 2016 om 14:25

@oenieboy

De instroom is momenteel wel jong maar er is behoorlijk op de opleiding zelf bezuinigd. Dan is het logisch dat de spelers die te jong zijn voor hun kansen in het eerste, vertrekken naar de jeugdopleidingen waar dik geinvesteerd wordt.

17 mei 2016 om 13:55

Vanaf ze kunnen lopen want je bent vrij om een club te kiezen waar je wilt voetballen. Vanaf je 16de mag je contract tekenen tot je 18de en daarna mag je contacten voor onbepaalde tijd tekenen.

Tja dit heeft natuurlijk alles te maken met de financiele en sportieve achteruitgang van Fc Twente. Anderzijds zullen de jongens van jong Fc Twente en de A1 hun kans ruiken op een debuut in de eredevisie de komende jaren. Die zitten misschien minder snel te wachten op een vertrek uit Enschede.

17 mei 2016 om 13:43

Ook in de topjaren verlieten de toptalenten Twente. Denk hierbij aan Ould-Chikh, Berghuis en Chris David. Allen meer top dan genoemde speler in dit artikel. Het klinkt leuk dat dit "natuurlijk" alles te maken heeft met de achteruitgang van Twente, maar het is niet zo.

17 mei 2016 om 13:59

Berghuis moest gewoon weg,
ould-chikh had alles te maken met het verval.had ook nog eens een 1- jarige contract.

17 mei 2016 om 14:16

Ould-Chick konden (mochten) ze niet meer betalen!
Berghuis moest weg omdat hij dat ook zelf wilde omdat Ola John hem voorbij gestreefd was! (een vergeten talent!).

Raul Duke bedoelde alleen dat dit niets met het verval te maken had!
Want in de top jaren vertrokken er zoveel (om diverse redenen) talenten.

Al dat geschuif van talenten. Ajax, Feyenoord, Twente, PSV of AZ. Ik zie ze van alle leeftijden wisselen van club. Alsof dat in de basis veel uitmaakt. Het geeft die jonge gasten alleen maar meer reistijd en minder tijd voor school/ 'normale' vrienden. Nu is zo'n ventje gewoon weer een van de zoveel talenten in de talentpool. Ik zou eerst proberen om door te breken bij Twente. Aangezien het daar financieel een drama is, is de kans om door te breken een stuk groter dan bij Psv. Verder komen de echte grote talenten toch wel door. Dat kan echt wel wachten tot je 18de.

17 mei 2016 om 13:34

Bij PSV speelt hij in de B1 en A1 echter wel mee om de prijzen, dat voegt toch wat toe aan je ontwikkeling(ook betere spelers om je heel waardoor je je beter kunt ontwikkelen). Daarnaast kan hij via PSV ook in de JL terecht(jong Psv), waar Jong Twente op een veel lager niveau speelt.
Uiteinteindelijk is dit wat hij tot zijn 19e moet doorlopen en hij kan om te beginnen niet langer tekenen dan tot zijn 19e. Dan kan hij dan nog altijd naar Twente gaan als hij het gevoel heeft dat dat beter voor hem is.

17 mei 2016 om 13:40

Ik denk eerlijk gezegd dat het niveau van de A (in de topklasse) niet zo belachelijk veel uitmaakt hoor. Het gaat er meer om dat je regelmatig speelt en het naar je zin hebt (op die leeftijd). De competities in die leeftijdscategorie verschilt niet zoveel tussen de A1, A2 en soms zelfs de A3. Misschien wel iets, maar over het algemeen valt dat echt reuze mee.

Die Jupiler league is ook leuk en aardig. Maar ik zie toch dat het voornamelijk revaliderende spelers of wat oudere spelers zijn die daar een kans krijgen. Niet zozeer de A of B jeugd.

17 mei 2016 om 13:42

Jong Twente veel lager? Scheelt maar 1 niveau. En dat de belofte in de Jupiler kan spelen is pas in de kinderschoenen dus de toekomst moet nog maar uitwijzen of dit écht beter is voor een "talent"

17 mei 2016 om 14:30

Nou zit er best wel een groot verschil in. Ik heb zelf in de hoogste a-divisies gespeeld en daarna leiding gegeven aan. Wij kwamen tegen A2 van Ajax en die waren gewoon veel beter dan wij. Maar hebben ook een keer geoefend tegen de A1 van ze. Dat sloeg nergens op. Dan zie je wel degelijk een zeer groot verschil in kwaliteit binnen dezelfde categorie. Grootste verschil zit er natuurlijk in, dat de grootste talenten, dus ook de (op die leeftijd) buitengewone talenten, in de A1 spelen. De talenten die er 'misschien wel, misschien niet komen', die zitten vaker in het tweede A-team.

Dit is de reden dat het ned. voetbal zowel op clubniveau als oranje totaal is ingestort. Honderden talenten verdwijnen door dit beleid !

http://www.ad.nl/ad/nl/1434/Sparta-Rotterdam/artic...
Advies aan de rest van de Bvo's , stop met veel geld steken in een jeugdopleiding.

PSV en Ajax bedankt !

17 mei 2016 om 14:00

Het is altijd zonde als de grootste talenten van je club vertrekken. Helaas gebeurt dit in iedere competitie, op ieder niveau en in ieder land. Echter zou het mooi zijn als een club zoals Twente in dit geval buiten een opleidingsvergoeding, ook een hoger percentage van een eventuele transfer in de toekomst krijgt. Vijf procent erbij bijvoorbeeld ipv de één of twee procent wat het nu is.

17 mei 2016 om 14:11

Nee dat is niet waar. Het is eigenlijk voornamelijk de Engelse top en ajax en psv die de gevreesde hagelschottactiek gebruiken.
Heel veel talent aantrekken en opkopen en er dan vanuit gaan dat er wel een aantal doorbreken. Een waar kerkhof voor talent dus en de doodsteek voor het ned. voetbal.

17 mei 2016 om 14:43

Engelse clubs met een niet zo fraaie strategie begrijp ik enigszins, ook al is daar meer dan genoeg over te zeggen; in veel gevallen kopen zij de toptalenten van Nederlandse topclubs. Maar PSV en Ajax? Die snap ik niet helemaal. Ja, die halen de betere talenten van kleinere Bvo's, net als dat kleinere Bvo's talenten halen van grote amateurclubs en grote amateurclubs hun talenten wegpikken bij kleinere amateurclubs. Talenten ontwikkelen zich of niet. Hangt af van ontzettend veel aspecten. Ik heb niet het idee dat er hele jeugdteams worden weggetrokken bij ADO om voor Ajax B2 te gaan ballen. PSV en Ajax halen vrij gericht talenten waarvan ze daadwerkelijk verwachten dat zij gaan doorbreken. Die vijf jongens per jaar voor een paar ton is toch niet zo schrikbarend?

Jammer voor kleinere Bvo's, echter doen zij precies hetzelfde bij andere clubs..

17 mei 2016 om 15:17

kleinere Bvo's die talenten halen van grote amateurclubs en grote amateurclubs hun talenten wegpikken bij kleinere amateurclubs is geen enkel probleem.
Het gaat om die grote clubs die kinderen uit hun leefomgeving weghalen. Dat is heel fout en bewezen slecht voor kinderen. En daar bovenop heb je nog de engelse top en ajax en pvs die zo massaal kinderen wegplukken.

17 mei 2016 om 16:18

Lekker met twee maten meten; als je dit een probleem vindt, dan is het ook echt een probleem en niet alleen wanneer Ajax en PSV dit doen. Als Telstar een spelertje weghaalt bij een amateurclub, gaat hij ook naar een andere omgeving. En in feit pleit je ook tegen verhuizing van ouders met kinderen want dat is slecht voor het Kind. Ik ben op 8 jarige leeftijd verhuisd naar de andere kant van het land en heb er totaal geen Trauma aan overgehouden.... dus in hoeverre het 'bewezen' slecht is vraag ik mij af.

En waar leg je de grens? Als een Familie zich nu aanmeldt op een talentendag; mag dat dan ook niet? Of als de ouders besluiten te verhuizen van pak 'm beet Enschede naar Best, moet het Kind dan bij Twente blijven voetballen? Of wil je er een leeftijdsgrens op zetten?

Als Je het mij persoonlijk vraagt dan vind ik overgangen Buiten de regio of op Meer dan een uur rijden wat dubieus (lees: neigen naar onethisch) worden voor 'echte kinderen'. Iemand op de basisschool zou wat mij betreft gewoon naar een Club in de regio moeten. Daarna vind ik het geschetste probleem eigenlijk een non-discussie waar ouders en Kind gewoon zelf een besluit over moeten nemen. Als zij denken dat het niet goed is voor het Kind dan moeten ze het niet doen. Het preventief verbieden vind ik in ieder geval nergens op slaan.

Overigens is die jongen al 16 dus een echt Kind is het ook niet Meer en vind ik dit sowieso een storm in een glas water.

17 mei 2016 om 16:43

Het gaat om het feit dat ze kinderen uit hun omgevingen halen en het gaat om de mate waarin ajax en PSV dit doen.

17 mei 2016 om 16:50

Ja dat heb ik gelezen en daar reageer jij op waarna ik reageer op hetgeen jij schrijft. Voor zover ik kan lezen meet je met twee maten en heb je ook geen echt beeld wat nu wel en niet moet kunnen. Daarnaast is deze jongen 16 en niet echt een Kind Meer...

17 mei 2016 om 17:09

Leefomgeving is de grens. Dat een talent bij een grotere club in de buurt gaat spelen is geen probleem, maar een kind weghalen uit zijn leefomgeving is niet goed.
En als je het dan ook nog eens in de mate van PSV en Ajax doet , dan is het zelfs schadelijk voor het gehele ned. voetbal.

17 mei 2016 om 17:28

Er is geen causaal verband te leggen tussen de acties van twee Clubs en het niet halen van het EK en de OS of het achterblijven van Europese successen. Dat is misschien een verband dat je graag wil leggen maar dat als enige oorzaak aanwijzen is echt ridicuul kort door de bocht. Daarnaast is meermaals door anderen aangegeven dat Ajax en PSV echt niet uniek zijn.

Daarnaast hangen de effecten van een verhuizing (want ik neem aan dat je dat met ‘leefomgeving’ bedoelt) af van de leeftijd van het kind en natuurlijk ook van het kind zelf. Een jongen van 16 die zelf wil verhuizen en meteen een plek heeft waar hij veel terecht komt en waarschijnlijk ook bekenden treft zal minder van een verhuizing hebben dan een 11 jarige die verhuist omdat zijn vader elders een baan krijgt. Ik heb niet het hele internet afgestruind maar vond zo snel geen onderzoek dat aantoont dat verhuizen slecht is voor een kind; wel dat vaker verhuizen niet goed is maar dat is een stap verder dan een eenmalige verhuizing.

Overigens is Twente echt geen haar beter want die scouten ook op nationale talenten als je de eigen site leest.

17 mei 2016 om 18:21

Natuurlijk is er een causaal verband tussen de jeugdopleidingen in NL en de staat van het NLs voetbal !
En natuurlijk is het niet effectief om massaal kinderen uit hun leefomgeving te halen of grote afstanden te laten afleggen om te kunnen trainen en spelen.
En natuurlijk is het voor het NLse voetbal beter dat de grote talenten tegen elkaar spelen ipv met elkaar. Ipv dat er in een competitie 8 teams een uitstekende speler in de spits hebben staan zijn er nu 2 teams die 8 uitstekende spitsen hebben waarvan er 2 spelen en ipv 8 goede keepers ... Etc etc....
Ik keur het bij geen enkele bvo goed. Twente haalt hun jeugdspelers uit de regio ( NL , Duitsland ) en die enkele keer dat ze een speler verder weg halen keur ik niet goed. Maar PSV en Ajax hebben al onze NLse talenten in een grote trechter gedaan , zodat we nauwelijks wat over hielden en houden.

17 mei 2016 om 18:42

J.staatsen: Ik wil het wetenschappelijke onderzoek dan wel eens doorlezen.
Daarnaast hebben we het over een jongen van 16, niet van vier. 16 is naar mijn mening echt geen risico groep meer wat betreft verhuizingen binnen Nederland. Hij kan zelfs al z'n Havo afgerond hebben en naar een HBO in de omgeving van Eindhoven gaan. Twee uurtjes in de trein en hij is alweer bij z'n oude vrienden, waar hij natuurlijk in Eindhoven ook meer dan genoeg nieuwe vrienden gaat maken. Daarnaast heeft hij door alle nieuwe media meer dan genoeg contactmomenten met z'n oude vrienden. Ik ken genoeg 16-17 jarigen die vanaf de middelbare school naar een compleet nieuwe leefomgeving zijn vertrokken. Ik ben zelf als 17-jarige naar Spanje vertrokken; geen enkel probleem ondervonden.

Twaalf jarigen zijn al risicovoller, al gaan ze dan van de basisschool naar het middelbaar, wat in principe een goed moment zou zijn om over te stappen. Kids van acht á negen jaar vind ik ook vrij onethisch. Een kind heeft juist dan een bepaalde basis nodig. Daarnaast kan je bij een achtjarige totaal niet zeggen of het wat wordt. Waardoor je zo'n kind onnodig uit z'n omgeving wegtrekt (zoals jij ook zeg). Vanaf 15-16 vind ik het echter geen enkel probleem.

17 mei 2016 om 18:59

Dat is een aanname die jij maakt en geen causaal verband. Daarnaast spelen er nog veel meer factoren een rol. Je kan niet een ervaren verandering koppelen aan een gebeurtenis en vervolgens zeggen dat dat de oorzaak is. Het is ook beter voor spelers om op een hoger niveau te trainen, betere faciliteiten te hebben en meer internationaal te spelen. Ja, de concurrentie zal ook in de jeugd bij bijvoorbeeld Ajax en PSV hoger liggen dan bij pak 'm beet Twente omdat er meer goede spelers rondlopen. Dat is natuurlijk ook goed voor de ontwikkeling van de spelers want ze kunnen er niet de kantjes vanaf lopen. Daarnaast is dit natuurlijk niet iets van de laatste jaren en de topclubs hebben al jaren meer aantrekkingskracht dat kleinere clubs. Dus het huidige verval koppelen aan iets wat (zeker bij Psv) de laatste jaren gebeurt, is zoeken van een oorzaak maar niet het benoemen van een causaal verband. We hebben gewoon een verloren generatie van spelers die nu 26-30 zijn en dat heeft niets te maken met het feit dat Psv, Ajax en andere clubs de laatste jaren op jongere leeftijden spelers aantrekken.

Overigens doet PSV juist veel minder aan trechter selectie en geven ze aan dat ze geen talentendagen hebben waar allerlei jeugdspelers zich kunnen melden. PSV adviseert juist gewoon bij een lokale club te gaan spelen en dan te kijken hoe het kind zich ontiwkkelt. Als dat heel goed is, dan valt het kind vanzelf op bij scouts. Daarnaast werkt PSV nauw samen met amateurclubs in de regio om dit beleid vorm te geven.

Daarnaast is het vooral perceptie want als je kijkt naar de grootte van van jeugdselecties bij PSV dan zie je dat daar absoluut geen 8 spitsen in rondlopen. In de O17 zitten bijvoorbeeld 16 man, in de O16 ook 16 man en in de O15 17 spelers dus dat is niet meer of minder dan bij de gemiddelde amateurclub

17 mei 2016 om 19:13

Nee 8 bij Ajax en PSV . Dus beide 4 spelers die in de spits kunnen spelen. Dacht t wel

17 mei 2016 om 20:42

En hoeveel daarvan zijn centrumspits en van welke betaald voetbalclubs komen die?

En de rest van het verhaal en de opmerking van Webster_ laat je maar voor wat het is...?

17 mei 2016 om 21:27

Prima dat je het beleid van je club wil verdedigen. En als je had gezegd dat het goed voor PSV was, dan viel daar nog iets voor te zeggen. Maar om te beweren dat het goed is voor het ned. Voetbal is onzinnig.
En de resultaten spreken voor zich. We zien de gevolgen.

18 mei 2016 om 08:33

Ik verdedig geen beleid van een Club; ik vind dat jij onzinnige verbanden legt en verder elke discussie daarover uit de weggaat. Je verkondigt iets als een 'onbetwiste waarheid' Maar negeert elk Argument dat daar tegenin gaat. De Resultaten van het Nederlandse voetbal zijn slecht Maar dat enkel en zonder echte onderbouwing toe te wijzen aan Ajax en PSV die jonge Nederlandse spelers aantrekken? Alsof de successen uit het verleden te danken zijn aan spelers die bij Twente an andere niet-topclubs in het eerste stonden....

17 mei 2016 om 14:34

@J. Staatsen

Kom op zeg, in de gouden Twente jaren deed Twente precies hetzelfde, net zoals de Europese clubs hetzelfde doen bij Ajax en Feyenoord.

Waar kerkhof is onzin, de spelers die het net niet redden gaan gewoon alsnog met een goede opleiding naar de andere Nederlandse clubs.

17 mei 2016 om 15:09

@ speedy
Onzin dat anderen dit ook zo massaal doen en onzin dat deze spelers alsnog het betaald evoetbal inrollen.
Volgens onderzoek van oa Beenhakker kost dit beleid van ajax en psv het Nederlands voetbal honderden talenten.
http://www.ad.nl/ad/nl/1434/Sparta-Rotterdam/artic...

17 mei 2016 om 15:25

Beenhakker zit in de RvC van Sparta en Sparta klaagt over Psv. Zijn onderzoek kan ik dan ook niet serieus nemen. Het rijtje overgenomen spelers van Sparta die het gered hebben Memphis, Wijnaldum, Willems en El Ghazi.

Sowieso nemen Ajax en PSV helemaal geen honderden jeugdspelers onder de 16 over, alleen de krenten uit de pap worden overgenomen. En die komen allemaal goed terecht.

Overigens werkt je link niet.

17 mei 2016 om 15:57

,willems vertrok pas op z'n zeventiende naar PSV en is in de omgeving van Rotterdam blijven wonen. Hetzelfde geldt voor Wijnaldum die naar stadgenoot Feyenoord vertrok. Er zijn helaas veel meer voorbeelden van spelers die het niet hebben gered."

Ajax en PSV hebben de laatste jaren honderden talenten overgenomen, waarvan bijna niemand het gered heeft. De zo gevreesde hagelschot tactiek.
Dit is dan logischerwijs de verklaring van het grote verval van het ned. Voetbal. En antwoord op waar al ons talent is gebleven.

17 mei 2016 om 16:05

Ik vind het maar een raar verhaal, Ajax heeft maar 14 jeugdelftallen. In de lagere elftallen spelen alleen maar regionale jongens. Ik heb nog nooit van de jou genoemde honderden talenten gehoord.

17 mei 2016 om 16:16

,,dat is enorm zonde. Niet alleen voor Sparta maar voor het gehele Nederlandse voetbal. Zo heeft Leo Beenhakker voor ons een lijst van honderd jeugdspelers samengesteld die op vroege leeftijd vertrokken zijn en het uiteindelijk niet hebben gered bij andere Bvo's. Dat kan volgens mij nooit de bedoeling zijn van een voetballand dat juist bekend staat om z'n talentenontwikkeling."
ad.nl

17 mei 2016 om 16:23

Alsof er een garantie is dat die 100 jongeren het wel hadden gered als ze niet waren weggegaan? Of vice versa, wie zegt wat er was gebeurd met die vele jongens die niet zijn overgestapt? Bij Sparta breekt ook niet elk Talent door....

Ik snap dat Sparta Talenten graag aan boord houdt Maar je hebt geen enkele garantie dat een Talent daadwerkelijk doorbreekt en dan het niet doorbreken aan een facet te hangen vind ik erg kort door de bocht.

17 mei 2016 om 16:35

Ik kan nergens de lijst vinden om te controleren maar ik kan het wel logisch ontkrachten. Ten eerste wordt er gesproken van honderd jeugdspelers, niet van honderden. Daarnaast geldt dat er maar 34 betaald voetbal clubs zijn in Nederland waarvan de er bij minimaal 14 nauwelijks betaald wordt.

Ongeveer 20 clubs betalen genoeg dat spelers kunnen spreken van betaald voetbal. Daar spelen totaal maar iets van 400 voetballers. Meer goed betaald voetballers zijn er gewoon weg niet in Nederland.

Er is helemaal geen ruimte om nog van honderden andere jeugdspelers volwaardige profspelers te maken die goed van voetbal zouden kunnen leven.

17 mei 2016 om 16:47

100 alleen al bij Sparta. Dus honderden in totaal.
En dat dit beleid schadelijk is, is naast logisch, ook aan de staat van het Nederlands voetbal te zien.

17 mei 2016 om 16:56

Dus de (enige) oorzaak van de belabberde Staat van het Nederlandse voetbal is dat PSV en Ajax jonge Talenten aan zich binden?

17 mei 2016 om 17:03

Op de opleiding bij de betere clubs hebben ze het niet gered. De beste jongens zijn doorgebroken, de mindere zijn uitgevallen.

Waar hadden deze honderden jongens dan moeten spelen die het niet gered hebben? Alle clubs zitten toch gewoon vol met spelers? sparta heeft een begroting van 5,6 miljoen voor alles, hoe hadden die dan het salaris van honderd extra spelers moeten betalen?

17 mei 2016 om 17:21

De Jongens worden uit hun omgeving weggetrokken door deze clubs, dit kan ten koste gaan van hun ontwikkeling. Hierdoor verliezen we dus heel wat talent.dit is het grootste probleem.

Dan heb je nog de Nederlandse talenten die zich niet kunnen ontwikkelen door de buitenlandse talenten. Ook een probleem in het ned. voetbal.
Verder heeft iedereen een andere ontwikkelingscurve en zeker de laatbloeiers , maar zelfs de jongeren van de leeftijd groepen vallen bij deze grote opleidingen ,met veel concurrentie sneller weg. Nog meer talent verdwenen.

Er verdwijnt gewoon talent. En na jaren komt dat steeds meer tot uiting.deze zomer geen EK en geen OS.

17 mei 2016 om 17:34

Maar je hebt maar 400 echte profvoetballers, daarvan kan toch nooit een derde bestaan uit spelers opgeleid bij Sparta (de verdwenen honderd talenten plus de spelers van Sparta en al die spelers die elders spelen maar opgeleid zijn bij sparta) ?

De spelers die verdwenen zijn waren minder dan de leeftijdsgenoten die het wel gered hebben. Hoe kan je dan ruimte creeeren voor de verdwenen talenten, waar moeten die dan spelen in de tijd dat ze nog niet goed genoeg waren om later alsnog tot bloei te komen?

Het is een leuk verhaal van Beenhakker maar raakt kant nog wal. Het klopt gewoon niet.

17 mei 2016 om 18:23

Nee niet alle honderd, sherlock. Maar meer talenten dan nu het geval is en beter dan nu het geval is.
Dat zie je toch ook aan de resultaten ? Het bewijs ligt voor onze neus. Geen EK voor ons, geen OS voor ons etc

17 mei 2016 om 18:48

J.staatsen: Ik denk dat wij minder talenten opleiden omdat onze mindset niet meer klopt. Interessegebieden van spelers veranderen. Wij hebben geen pleintjes mentaliteit meer, iets wat wij in de tijd van Sneijder, Robben en vnistelrooij nog wel hadden. De jeugd speelt een uur na school buiten voetbal om vervolgens online Fifa Ultimate Team te doen voor de rest van de avond. En ze trainen n paar keer per week. Onze jeugd is al veel meer bezig met instagram, meisjes, kleding of online games. Iets wat in veel landen niet kan, omdat ze daar simpelweg de middelen of geld niet voor hebben. Voetbal is bij ons geen uitweg meer, maar een middel..

17 mei 2016 om 18:52

Sorry maar waarom speelt Ijsland dan wel een EK terwijl die veel en veel minder jeugdvoetballers hebben? Hoe kan het dat landen in het verleden met miljoenen jeugdvoetballers meer toch minder presteerde dan Oranje?

Wat jij en Beenhakker eigenlijk stellen is dat je je dus in sommige gevallen de betere jeugdspelers moet passeren om laatbloeiers een kans te geven. Want als je niemand passeert, is er gewoon geen ruimte voor de laatbloeiers. Ik betwijfel of je dan een betere populatie van 400 profspelers krijgt, klinkt mij erg raar in de oren.

Elke keer dat een jeugdspeler wordt weggestuurd of weggekocht, krijgt een andere jeugdspeler een kans. Heb het gevoel dat jij dat over het hoofd ziet.

17 mei 2016 om 14:36

Hoezo PSV en Ajax bedankt. Omdat dit de clubs zijn waar je het over leest.
Elke club haalt jonge spelertjes binnen. Van Ajax, Feyenoord en PSV gaan ze naar Real, United, City, Arsenal. Van Twente gaan ze naar Psv, van Sparta naar Ajax.
Maar deze halen die spelers ook weer ergens op. Zo kan je de schuld eeuwig door blijven schuiven. Het is vervelend, maar het gebeurd overal. Dus als je de schuld ergens neer wil leggen, dan moet je bij de top van de piramide beginnen. Ajax en PSV die staan toch echt een heleboel treden daar vandaan.

17 mei 2016 om 14:55

vind ik ook, ik vind persoonlijk dat clubs zijn talenten alleen uit hun eigen stad en een cirkel van 25 kilometer daarbuiten zouden zouden moeten mogen halen

17 mei 2016 om 15:35

Maar mag je dan ook een jeugdopleiding ver buiten je stad opzetten om zo daar ook alle talent naar je toe te trekken?

17 mei 2016 om 16:24

En dan ben je een jongentje van 12 dat fantastisch kan voetballen Maar je woont in Den Helder; mag je dan niet naar een BVO en kun je een profcarrière dan vergeten?

Begrijp mij niet verkeerd; ik vind dat jonge spelers het liefst in hun eigen omgeving op moeten groeien en dus ook bij een profclub in de buurt zouden moeten voetballen maar we leven ook in een vrij land. Je kan dus een jongentje in Den Helder niet verplichten om bij de dichtstbijzijnde club (az?) te gaan voetballen. En daarmee kom je op het grijze gebied want wanneer een club actief een jonge speler gaat benaderen en weg probeert te lokken bij zijn bestaande club, dan vind ik dat een slechte zaak. Neem de voorbeelden van een jonge speler wiens vader ‘toevallig’ een baan krijgt bij de hoofdsponsor en dus moet gaan verhuizen naar een plaats in de buurt van de club. Dat kan toeval zijn maar kan natuurlijk net zo goed een soort vergoeding zijn. En waar leg je de grens? Van de een amateurclub naar een profclub vinden we kennelijk geen probleem hoewel dat ook een nieuwe omgeving is

Als Je het mij persoonlijk vraagt dan vind ik overgangen Buiten de regio of op Meer dan een uur rijden wat dubieus (lees: neigen naar onethisch) worden voor 'echte kinderen'. Iemand op de basisschool zou wat mij betreft gewoon naar een Club in de regio moeten. Daarna vind ik het geschetste probleem eigenlijk een non-discussie waar ouders en Kind gewoon zelf een besluit over moeten nemen. Als zij denken dat het niet goed is voor het Kind dan moeten ze het niet doen. Het preventief verbieden vind ik in ieder geval nergens op slaan.

Wat een kansloze actie van PSV zeg,ontzettend goedkoop zelfs! En dan straks gaan claimen dat ze zo'n geweldige jeugdopleiding hebben zeker? Deze jongen was sowieso doorgebroken in het eerste van Twente, vanaf daar had hij nog geweldige stappen kunnen maken en had Twente hier ook nog iets aan over gehouden. Nu kaapt PSV hem weg nog voor Twente hem een profcontract kan aanbieden en is de kans groot dat hij nooit door gaat breken.

17 mei 2016 om 17:04

Maar als hij zo goed is dan is het toch ook logisch dat PSV interesse in hem heeft? De voetbalwereld zit tegenwoordig zo in elkaar dat de clubs spelers op jongere leeftijd aan zich binden. Bij PSV worden de talenten weggekaapt door (met name) de Engelse clubs en dus gaat PSV ook om zich heen kijken naar jeugdspelers bij andere clubs. En als je het scoutingsbeleid van Twente leest, dan richten zij zich ook deels op spelers van nationale jeugdteams. Verschil is alleen dat een speler van Ajax of PSV niet snel geneigd zal zijn over te stappen naar Twente terwijl het andersom logischer is. Als Twente niet alle problemen had gekend en het sportief en financieel goed was blijven gaan had deze jongen misschien de stap ook niet gemaakt.

17 mei 2016 om 19:02

@ruiz_fct

Dat gebeurt echt al jaren, PSV haalt al jaren haar spelers van Sparta. Nu Twente in aanzien gedaald is en zwaar heeft bezuinigd op de jeugdopleiding, willen veel jeugdspelers daar ook liever naar een betere jeugdopleiding.

Overigens breken bijna alle voetballers die in de jeugd een contract krijgen bij de grote clubs wel door. Kijk maar naar El Azzouzi, redt het niet bij Ajax want daar zitten grotere talenten maar wordt dan gehuurd door Twente en zal op die manier alsnog in het profvoetbal terecht kunnen komen.

17 mei 2016 om 19:23

Moeten nu niet doen alsof alleen PSV hier schuld aan heeft. De jeugdspelers hebben ook gewoon een eigen wil en worden niet gedwongen.

Allereerst vind ik het van weinig fatsoen getuigen om jeugdspelers bij andere profclubs weg te halen, maar dat is alleen mijn persoonlijke mening en daar is natuurlijk wat van te zeggen. Alleen is het natuurlijk wel zo dat onze topclubs dit al jaren doen, dus elke club is een keer aan de beurt.

Het is absoluut niet chique, maar clubs en een groep supporters zijn schijnbaar te dom om te zien dat het voetbal al slecht genoeg is zonder een gebrek aan respect voor andere clubs. Al dit soort dingen is toch ook gewoon kenmerkend voor het Nederlands voetbal. Ik kan het maar samenvatten in 1 toepasselijk woord: "zelfvernietiging".

We hebben de Knvb dat fout na fout maakt, clubs die elkaar het licht niet in de ogen gunnen, talenten die zich misdragen/gedragen als kinderen van 12 jaar, een totaal gebrek aan clubliefde, de slechtste generatie voetballers ooit en bovendien overschatten wij onze manier van opleiden enorm. Niets wijst erop dat het binnen 10 jaar beter gaat en als iemand het tegendeel kan beargumenteren, lees ik dat met alle plezier!

In dit geval gebeurt het een keer bij mijn club, maar elke club ondervindt het. Kijk bijvoorbeeld eens naar Sparta. In mijn ogen toch 1 van de meest effectieve jeugdopleidingen van Nederland. Schijnbaar snappen we niet dat we het met elkaar moeten doen, willen we het Nederlands voetbal nog een beetje hoop geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren