Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV-bankzitter schiet met scherp, aanvoerder Vitesse scoort ook

Laatste update:

Tim Matavz mag dan bij PSV op de bank zitten, bij Slovenië is hij de onbetwiste aanvalsleider. Vrijdagavond liet de 23-jarige spits dat weer zien, want in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus zorgde hij met een dubbelslag voor drie punten voor zijn vaderland: 2-1. Een andere Eredivisionist was ook trefzeker: voor Georgië kwam Vitesse-aanvoerder Guram Kashia tot scoren, maar hij kon puntenverlies in Finland (1-1) niet voorkomen.

/

Slovenië had het lang lastig met Cyprus, maar een paar minuten voor rust brak Matavz de ban in het Ljudski Stadion in Maribor. Op aangeven van aanvalspartner Zlatko Dedic zorgde de aanvaller van PSV voor de openingstreffer. Na ruim een uur spelen verdubbelde hij de score, door op aangeven van Bostjan César de 2-0 onder keeper Anastasios Kissas te schieten. In de slotminuut kreeg César nog wel zijn tweede gele kaart, maar de drie punten bleven in de tas voor Slovenië.

Zodoende boekte de ploeg van Slavisa Stojanovic zijn eerste kwalificatiezege in Groep E. In dezelfde poule deed IJsland goede zaken door Albanië met 1-2 te verslaan. De topschutter van sc Heerenveen, Alfred Finnbogason, speelde het hele duel mee, maar scoorde niet. AZ-aanvaller Johann Berg Gudmundsson kwam niet in actie in Tirana. Dat gold niet voor Markus Henriksen; de middenvelder van AZ speelde de hele wedstrijd mee tegen Zwitserland (1-1) en hij heeft nu met zijn Noorwegen vier punten verzameld met zijn land in groep E.

Vrijdagavond troffen ook Christian Eriksen en Stanislav Manolev elkaar in de ontmoeting in Groep B tussen Bulgarije en Denemarken. In Sofia bleven beide partijen steken op een 1-1 gelijkspel. Ajax-middenvelder Eriksen werd in de 92 minuut gewisseld en de vleugelverdediger van PSV speelde de hele wedstrijd op zijn vertrouwelijke rechtsbackpositie. In Groep I, de poule van regerend wereldkampioen Spanje, bleven Finland en Georgië ook op een 1-1 remise steken. Vitesse-aanvoerder Guram Kashia zorgde met een kopbal uit een hoekschop nog voor de openingstreffer in Helsinki. Hij versloeg daarbij VVV-Venlo-doelman Niki Mäenpää.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja bij Psv laat hij het gewoon niet zien. Ik hoop dat hij een laatste kans krijgt nu Toivonen geblesseerd is. En dan misschien in deze formatie? Zie liever matavz dan Wijnaldum

Waterman
Hutchinson
Marcelo
Bouma
Willems
van Bommel
Strootman
Narsingh
Mertens
Lens
Matavz
13 oktober 2012 om 10:03

'ik zie liever Matavz dan Wijnaldum'

Een diepe spits/ afmaker vergelijken met een aanvallende middenvelder? Lijkt me onmogelijk. Dat is hetzelfde als je zegt 'ik zie liever Messi dan Pique', maar je hebt ze toch echt allebei nodig. Het probleem van jouw opstelling is dat je achter Matavz alleen maar buitenspelers hebt neergezet. Mertens is niet iemand die door het midden het overzicht behoudt (narsingh en Lens ook niet hoor). Die zoekt de zijlijn op en gaat daar aan de wandel. Als je Mertens geen zijlijn geeft, heeft hij geen idee waar hij heen moet. Sowieso dat je dan het probleem krijgt dat hij Narsingh of Lens in de weg gaat lopen (of andersom).

Met Lens en Narsingh op de flanken komt er ten minste een keer aanvoer voor Matavz (mertens gaat meer voor eigen succes). Dan kan je daarachter wel gebruik maken van Wijnaldum.

Hopelijk wordt ie wk kwali topscoorder en kan Psv hem nog goed verpatsen volgende zomer. Want hij is gewoon spits nr 3 achter Lens en Locadia. Ook als Lens weggaat zou ik hem wegdoen. Is geen psv spits.

Leuk dat Kashia scoort, een belangrijke goal. Al gaat die Georgie niet naar het WK brengen.

Matavz rendeert gewoon niet bij Psv. Dat zal best liggen aan instelling maar ook aan de opstelling bij Psv. Het wordt niet om hem heen gebouwd. en dat hoeft ook niet. Hij moet zelf meer bewegen voorin. Toch kan hij best spelen. Misschien juist op de plaats van Lens als schaduwspits. Dan is hij doorgeefluik en tegelijk een potentiele afmaker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren