Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG wint zenuwslopende penaltyreeks in allerlaatste Coupe de la Ligue-finale

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft voor de negende keer in de clubgeschiedenis beslag gelegd op de Coupe de la Ligue. Na een 0-0 remise en een verlenging volgde een strafschoppenserie, waarin na elf rake penalty's een misser van Betrand Traoré fataal werd voor Olympique Lyon. Het was de laatste editie van de Coupe de la Ligue, daar competitieorganisator LFP in september besloot om het toernooi stop te zetten om wat meer ruimte op de speelkalender te creëren. De zege van PSG heeft tot gevolg dat Stade Reims de groepsfase van de Europa League in mag als nummer zes van de Ligue 1, terwijl Lyon voor het eerst in 24 jaar geen Europees voetbal gaat spelen, tenzij het de Champions League wint. Een smet voor PSG was het uitvallen van Mauro Icardi, Layvin Kurzawa en Thiago Silva, die allen medische behandeling kregen nadat ze uitvielen; het is onduidelijk of ze serieuze blessures hebben opgelopen. Mitchel Bakker deed negentig minuten mee bij PSG, terwijl Memphis Depay in dienst van Lyon zijn officiële rentree maakte sinds hij zijn voorste kruisband scheurde.

In de eerste tien minuten was Neymar de gevaarlijkste man op het veld. De Braziliaan testte doelman Anthony Lopes met een hard en laag afstandsschot in de linkerhoek, terwijl een geplaatste inzet kort daarna rakelings langs de rechterpaal scheerde. Olympique Lyon kreeg in de daaropvolgende fase meer grip op de wedstrijd. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af en het werd voor PSG moeilijker om goede kansen te creëren. Een van de weinige smaakmakers aan Parijse zijde was Marco Verratti, die vrijwel niet van de bal te zetten was en voortdurend tegenstanders passeerde, onder wie Memphis Depay.

Marco Verratti speelt met Memphis Depay ??

Geplaatst door voetbalzone op Vrijdag 31 juli 2020

Pas in de slotfase van de eerste helft kwamen er weer mogelijkheden om de score te openen. Met een schot vanbuiten het strafschopgebied dwong Idrissa Gueye doelman Lopes tot een redding, waarna Ángel Di María zijn schot aan de overzijde niet genoeg kracht meegaf. Zodoende bleef de eerste helft verstoken van doelpunten. Depay kwam niet nadrukkelijk voor in het stuk, maar zorgde wel voor het eerste grote gevaar van de tweede helft. Een door Verratti van richting veranderd afstandsschot van de Nederlander zeilde maar net langs het doel van Keylor Navas. Collega-doelman Lopes moest zich strekken na een vrije trap van Neymar van grote afstand.

Na een uur zocht Depay tevergeefs een strafschop toen Thiago Silva een onderling duel won, maar van een overtreding was zeker geen sprake en dus stond de aanvaller met lege handen. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd werd hij naar de kant gehaald en stond hij de aanvoerdersband af aan Jason Denayer. Uitgespeelde kansen waren zeldzaam, maar vier minuten voor tijd leidde en vlotte aanval van PSG tot een gevaarlijke kopbal van Neymar, die door Lopes ternauwernood onder de lat vandaan werd gehaald. Er moest daarom een verlenging aan te pas komen in het Stade de France.

Lopes, een van de beste spelers op het veld, haalde in de zesde minuut van de verlenging een schot van Ángel Di María uit zijn doel; in minuut 112 schoot Maxwel Cornet van dichtbij hoog over toen een corner bij de tweede paal bij hem terechtkwam. De verlenging bood geen uitkomst, maar leverde nog wel een rode kaart op toen Di María aan de rand van het strafschopgebied werd neergehaald door Rafael. In de penaltyreeks die volgde maakten beide teams geen fout in de eerste tien strafschoppen. Daarna faalde Traoré echter en haalde Pablo Sarabia de trekker over.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat lekker voor PSG met al die blessures. Wordt nog spannend of ze er 11 hebben in de Champions League.

1 augustus 2020 om 00:10

Dat dacht ik dus ook. Er lijkt wel een vloek over parijs te hangen als het gaat om de Champions League.

Ik heb deze wedstrijd niet kunnen zien maar het is toch best bizar dat Bakker ook gewoon in dit belangrijke officiële duel in de basis staat. Heeft iemand gezien hoe hij speelde? Zo leuk zijn als ie zoveel speeltijd blijft krijgen, had hij denk ik zelf ook niet verwacht..

En knap dat Depay het zo lang al volhoudt!

1 augustus 2020 om 00:07

Nou belangrijk. Ik vind het mooi dat hij goed bezig is, maar het zijn nog geen CL potjes.. ik hoop dat we dat anders zien in een paar weken

1 augustus 2020 om 00:11

Speelde erg sterk moet ik zeggen

1 augustus 2020 om 00:16

Je ziet ook dat die heel goed in de groep ligt, vind ik persoonlijk ook erg belangrijk.

1 augustus 2020 om 00:16

Defensief prima, maar vertraagde elke aanval en speelde elke bal risicoloos naar achter.

1 augustus 2020 om 00:12

Denk eerlijk gezegd dat bakker er puur heen ging om financieel onafhankelijk te worden, waar ik hem trouwens groot gelijk in geef, aangezien je vaak “grote talenten” ziet die het uiteindelijk nooit hebben gemaakt. Dat hij zo veel kansen krijgt had ik ook niet verwacht, zag hem niet eens de potentie hebben voor Ajax 1, laat staan dat hij af en toe basisspeler zou zijn bij PSG

1 augustus 2020 om 00:36

@kelderklass, en daarnaast heeft hij ook nog van dichtbij meegemaakt hoe blessures een carriere kunnen kapot maken. Zijn vader was ook prof en toen hij een jaar of 25 was moest hij al stoppen door een zware blessure.

1 augustus 2020 om 01:11

@siab, Bakker, aka Ivan Drago, is wat je noemt een degelijke back. Geen fratsen, geen gekke dingen. Hij is groot, snel, sterk en kan heel goed op een schone manier het balletje afsnoepen van een aanvaller. Dus niet zoals een Tete een felle sliding erin gooien, maar hij blijft rechtop lopen en met slimme tikjes pakt hij ballen af. Hij heeft lengte en wint mede daardoor ook wel zijn kop duelletjes. Ik heb hem ook vrij goed eens als een brandweer bedreiging iets buiten zijn zone zien neutraliseren (beetje naar binnen toe), dus hij let ook op. Ik vind wel dat hij vaker de voorzet eruit moet halen. Thiago Silva is het met mij eens en toen hij Bakker de huid vol schold erover deed Bakker dat 2 maal goed daarna. Zijn passing is okay, maar vaak sober en daar schuilt het lange termijn probleem in. Hij speelt namelijk bij PSG en die hebben veel fans die swung en sexy voetbal willen zien. Tegenstanders van de mat vegen met goed voetbal. Als je vandaag ook weer Verratti ziet en hoe die prachtig zich uit de drukte kan voetballen, dat is genieten. Ook op de linksback positie heeft PSG een mooie speler in Bernat die wat met een bal kan. Dat soort backs brengen de zaak ook aan het voetballen, terwijl als Bakker op eigen helft staat of zelfs op de helft van de tegenstander, dan is het meestal veilig terugpassen. Bakker heeft wel wat ballen naar voren gespeeld en creëerde ook wel eens gevaar, maar hij is naar mijn smaak wel heel sober in de passing en initieerd zo weinig. Ik denk dat PSG met Bakker een alternatief heeft. Ik denk dat PSG backs kan opstellen die het voetbal meer ten goede laten komen dan Bakker, maar als Tuchel meer defensieve zekerheid wenst met lengte en kracht, dan is Bakker gewoon een optie. Hij stond er maar wel mooi en viel niet uit de toon. Was wel leuk om te zien hoe Bakker Depay een of twee keer niet de baas kon worden. Memphis is sterk en lijkt gewoon terug te komen van die nare blessure aan zijn knie. Mooi voor het Nederlands Elftal. Ook de ontwikkeling van Bakker kan mooi zijn voor het Nederlands Elftal, maar daar zal dezelfde discussie ontstaan op termijn, want van Wijndal gaat wel iets meer uit. Ik denk wel dat Bakker defensief meer solide is dan Wijndal. Dat is een discussie voor een andere keer en Blind staat daar nog eerst.

Slechte wedstrijd maar wel een spannende en soms harde wedstrijd.
Memphis moet er nog even inkomen. Bakker 2e helft beter als de 1e. En neymar raakte de bal niet echt fantastisch met penalty's haha

Vind PSG een erg mooi shirt hebben, ben benieuwd wat ze kunnen in de CL, veel blessures dus zal wel weer een debacle worden. Ik denk trouwens ook dat Juve Lyon er uit knikkert, niet omdat Juve zo goed is maar omdat Lyon geen wedstrijden speelt of naja amper.

Reims voor het eerst in 57 jaar weer in Europa! Mooi voor hen. Zij hebben trouwens nog altijd meer Europacup 1/Champions League finales gehaald dan Lyon en Psg bij elkaar

1 augustus 2020 om 00:14

En hebben er ook evenveel gewonnen 0 dus . Ja Marseille heeft er 1 maar achter jullie winst staan er veel vraagtekens bij ook al hadden jullie een schandalig goed eftal

1 augustus 2020 om 00:17

Oke... vond wel leuke statistiek van Marseillefan93 om te lezen. Wist niet dat die uitspraak als “vijandig” gezien kon worden..

1 augustus 2020 om 00:33

Natuurlijk het is een subtiele steek naar psg en Lyon

1 augustus 2020 om 00:37

Was gewoon een leuk feitje, maar zelfs dat mag ik hier volgens mij niet zeggen😂

1 augustus 2020 om 00:40

@Marseille, kijk daar komen mensen als ik voor naar VZ, voor dat soort feitjes! Mooi!

1 augustus 2020 om 00:50

Iets dat ik zelf wel interessant vind, is dat Just Fontaine (een van de grootste legendes van Reims, en daarnaast iemand met Algerijnse roots) de topschutter aller tijden is op 1 WK. In 1958 maakte hij namelijk maar liefst 13 doelpunten in 6 wedstrijden (hij heeft dan ook 30 doelpunten in 21 interlands voor Frankrijk).

1 augustus 2020 om 02:25

Kleine correctie, hij had Marokkaanse roots. (Geboren in Marrakech) Just Fontaine was inderdaad een grootse legende in de jaren 50.

Dit komt keihard aan bij Lyon. Geen Europees voetbal volgend jaar. Dat is pijnlijk voor zo club. Ben benieuwd of dat grote gevolgen heeft. Wordt denk ik moeilijk om Memphis en bijvoorbeeld Aouar te behouden. Verder een gelijkwaardige finale. Penalty is altijd een loterij en is PSG dus wederom de gelukkige winnaar.

1 augustus 2020 om 07:52

Lyon natuurlijk nog een kleine kans via de CL.

Och Neymar neemt het spelletje echt niet meer al te serieus. Speelt totaal niet in een juiste functie bij dit Psg. Wil alle ballen en gaat dan een zinloze dribbel aan waar niks uitkomt. Hij heeft echt teveel luxe en macht daar dat hij er gewoon misbruik van maakt. En het zure is, niemand die er wat van zegt. Ook Traore vond ik erg matig, zo geen slimme speler in zijn spel. Wat betreft Atalanta, die zie ik echt kans maken tegen dit Psg, zeker nu zonder Mbappe.

1 augustus 2020 om 00:43

Iedereen maakt kans tegen iedereen maar PSG zal natuurlijk niet zo tegen Atalanta spelen. Ken je de wedstrijd tegen Dortmund nog? Enige wat PSG kan openbreken is het feit dat ze verre van fit zijn, logisch natuurlijk, ze zijn maar paar weken bezig met trainen.

Toch leuk dat echt een oude gigant als Reims terug Europees voetbal kan spelen na verscheidene periodes Ligue 2 (al ben ik niet zeker of ze dit decennium nog Europees gespeeld hebben, maar ik dacht van niet). Dat Reims van eind jaren 50 was echt wereldtop met twee opeenvolgende Europacup I finales (beiden verloren tegen Real Madrid dat toen natuurlijk 5 keer na elkaar die prijs won), verscheidene landstitels en legendes als Just Fontaine en Raymond Kopa. Is er trouwens een mogelijkheid dat de coupe de la ligue terug ingevoerd wordt na de corona-epidemie of is het eerder permanent ruimte maken in het speelschema?

1 augustus 2020 om 01:00

Volgens de tekst is de beslissing in september al genomen, dus zal wel permanent zijn.

1 augustus 2020 om 01:11

Scherp, daar zal ik overgelezen hebben 😅.

Op basis van deze wedstrijd kunnen we PSG afschrijven als CL kanshebber. Ik vond het 120 minuten slecht en onaantrekkelijk om naar te kijken.

1 augustus 2020 om 12:18

Ik zeg er dan ook nadrukkelijk bij, op basis van deze wedstrijd. Met individuele kwaliteiten kunnen ze ook van iedereen winnen.

1 augustus 2020 om 08:13

Ook niet gek met een middenveld Gueye, Marquinhos en Verrati. Kan het nog defensiever...

Slechte wedstrijd vond ik. Neymar één brok ergernis. Die vertoning ook bij het nemen van die vrije trap na die rode kaart.......en dan de 2e ring in. Bakker viel niet op, zowel negatief als positief niet dus draaide moeiteloos mee. Verdedigend sterk, aan de bal, net als bij Ajax minder.

Hoewel ze Neymar nog hebben doe ik een 1x voor Atalanta op dat totobonnetje. Hangt van die odd natuurlijk af. Maar Atalanta in zo'n staat, is moeilijk te verslaan. En Atalanta is de laatste maanden in dodelijk vorm. Dit word Psg haar eerste echte wedstrijd waar het echt omgaat in maanden. En dan tegen Atalanta die nu een motor van een Lamborghino heeft op dit moment.

1 augustus 2020 om 01:07

Odd is rond de 1.6 voor 1x. Zelf neig ik toch naar PSG. Atalanta is zulke grote tegenstanders niet gewend

1 augustus 2020 om 02:48

Ajax was het kaliber van juve en real ook niet gewend. Hoeft niet alles te zeggen. Atalanta speelde tegen juve ook prima

1 augustus 2020 om 08:23

Nee in de Serie A spelen ze ook niet tegen Juve🤨

1 augustus 2020 om 11:32

Juve vind ik dan ook verre van het niveau van Psg. Juve speelt al het hele seizoen slecht en eindigt alsnog gemakkelijk boven atalanta. We zullen het zien, maar het zou mij verbazen als Atalanta dit spannend gaat maken.

Slechte wedstrijd dit, zowel PSG als Lyon zijn niet in vorm (logisch natuurlijk). De spelers missen teveel wedstrijdritme. Dat zie je zelfaan de verschrikkelijke bal aannames.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren