Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG strikt Icardi definitief met topbedrag én bijzondere clausule

Laatste update:

Mauro Icardi is definitief speler van Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht huurde de 27-jarige spits sinds afgelopen zomer van Internazionale en beide clubs hebben nu een akkoord bereikt inzake een overstap. Volgens diverse Italiaanse en Franse media gaat het om een transferbedrag van circa vijftig miljoen euro, plus vijf tot acht miljoen euro aan bonussen. Icardi heeft tot medio 2024 getekend in Parijs.

PSG en Inter kwamen vorig jaar zomer een huur met optie tot koop overeen van ongeveer zeventig miljoen euro. De Franse grootmacht vond dit bedrag vanwege de coronacrisis te gortig en heeft onderhandeld dat men nu een iets lagere som naar Inter overmaakt. De Argentijnse aanvaller, die zes seizoenen actief was bij i Nerazzurri, lag nog tot medio 2022 vast in Milaan.

Thiago Silva en Mauro Icardi blijven in vorm met dank aan zoontjes

Icardi was jarenlang een doelpuntenmachine voor Inter, maar in het laatste seizoen verslechterde de relatie tussen club en speler rap. Men steggelde over een contractverlenging, terwijl Icardi ook de aanvoerdersband werd afgenomen. PSG bood uitkomst door de spits te huren. Icardi was afgelopen seizoen goed voor 20 doelpunten en 4 assists in 31 officiële wedstrijden, waardoor les Parisiens hebben besloten definitief in zee te gaan met de achtvoudig international.

Volgens diverse media, waaronder Sky Italia en Goal, is er een 'anti-Italië'-clausule opgenomen in de overeenkomst. Volgens de berichtgeving moet PSG vijftien miljoen extra betalen aan Inter als Icardi in de komende twaalf maanden doorverkocht wordt aan een club uit de Serie A. Deze clausule zou zijn afgesproken vanwege de vermeende interesse van Juventus en Napoli in Icardi.

Een goede deal voor Paris Saint-Germain?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
31 mei 2020 om 13:45

Ja ik vind Icardi ook een typische spits voor Italië. Echt een ouderwetse goaltjesdief.

31 mei 2020 om 16:44

Ik vind het sowieso een boefje knap koppie ook

31 mei 2020 om 17:31

Asroma/ Icardi is een leuke speler om naar te kijken en kan geweldig goed afwerken. Ik ben benieuwd aan wie Inter dat geld gaat besteden straks, ze schijnen ook Luka Modric te willen halen

31 mei 2020 om 14:32

Ik denk dat hij bedoeld dat hij nu van Qatar is. ON: prima transfer voor Psg. Zelfs in deze tijden is 50 miljoen voor een van de beste spitsen ter wereld niet veel.

Voor beide partijen een goede deal. PSG heeft er een topspits bij en Inter krijgt 50-60 miljoen voor een speler die geen enkele toekomst meer had bij de club.

31 mei 2020 om 13:26

50 miljoen voor de meest effectieve spits van de wereld is wel een schijntje. Maar goed spitsen zijn in het hedendaagse voetbal minder populair dan vroeger.

31 mei 2020 om 13:36

De meest effectieve spits van de wereld? Ik lees nergens dat ze Lewandowski hebben gekocht.

31 mei 2020 om 13:40

Zet icardi bij bayern in de spits en hij scoort er ook 30 a 40 per seizoen. Hij kreeg altijd stuk minder kansen bii inter natuurlijk en heeft toch geweldige cijfers

31 mei 2020 om 13:46

Lewandowski is natuurlijk de betere spits maar Icardi is qua afronden van kansen de beste ter wereld. Staat bijna elk jaar ruim bovenaan wat betreft % van schoten gescoord.

31 mei 2020 om 13:58

@AsRoma8 Volgens data van Opta ziet de top 10 qua % schoten dat een doelpunt wordt voor de periode vanaf 12/13 tot nu er zo uit;1 Ben Yedder 19.7%2 Cavani/Auba 19.1%4 Icardi 18.9%5 Messi/Diego Costa 18.7%7 Alexandre Lacazette 18.6%8 Karim Benzema 18.3%9 Luis Suarez 18.1%10 Robert Lewandowski 17.2%Oei vergeten dat dingen hier niet onder elkaar komen te staan na een harde enter..

31 mei 2020 om 14:43

Beetje lastig dit soort statistieken, spelers als Messi nemen veel moeilijkere schoten en ook van grotere afstanden. Icardi is best wel een goaltjesdief, maar dat doet hij zeker goed hoor.

31 mei 2020 om 14:56

Messi heeft dan ook geleerd van Cruyff. Als je niet schiet scoor je niet.

Er was voor Icardi ook geen weg meer terug naar Inter vanwege alle ellende tussen de speler en aan de andere kant Inter en de Ultras. Ben benieuwd of de spelers bij PSG nu bereid zijn salaris af te staan nu hun club een fortuin uitgeeft aan een nieuwe speler.

31 mei 2020 om 13:15

Als ik Neymar en Silva was dan zou ik in ieder geval wel bij mn standpunt blijven als je op hetzelfde moment aan de andere kant 50 miljoen over de balk gesmeten ziet worden.

31 mei 2020 om 13:47

Denk je dat Neymar en Silva er tevreden mee zouden zijn als PSG komend seizoen geen spits had?

31 mei 2020 om 13:51

Nou klinkt het net alsof Icardi helemaal niets bijdraagt aan PSG. Da's natuurlijk wel een beetje overdreven. Met Icardi haalt PSG één van de beste spitsen van de wereld binnen.

31 mei 2020 om 14:02

Wel behelpen met Mbappe in de spits dan inderdaad ..

31 mei 2020 om 14:08

Haha ja precies, Mbappe of Cavani, wat een koekenbakkers zijn dat.

31 mei 2020 om 16:58

Cavani’s contract loop af over een paar maanden volgens mij

goeie aankoop voor dat bedrag, legt er toch elk seizoen minimaal 20 in👌🏽

50 miljoen voor Icardi en 25 miljoen voor Alex Telles: twee uitstekende deals. PSG is ijzersterk bezig op de transfermarkt.

31 mei 2020 om 13:27

Maken zichzelf wel belachelijk tegenover hun huidige spelers zo nu ze hen vragen salaris af te staan. Ik zou mooi de middenvinger opsteken dan als ik daar speelde

31 mei 2020 om 19:06

En als je bij Real Madrid speler was, had je waarschijnlijk je duimen opgestoken als ze van jou geld een topper als Mbappe halen?

2 juni 2020 om 20:49

Als ik bij Madrid speler was dan had ikniet verwacht dat men deze zomer veel geld uittrokken voor nieuwe aankopen nee. Zo wel dan had ik mijn geld alleen afgestaan in een constructie waar het later alsnog uitbetaald wordt.

31 mei 2020 om 14:06

Dat is nog niet officieel toch dat Alex Telles naar PSG vertrekt?

31 mei 2020 om 14:07

Als speler zou ik dan wel twee keer nadenken om dan salaris af te staan. Ik kan me niet voorstellen dat dit lekker binnenkomt bij een aantal spelers.

Blijf dit eeuwig zonde vinden, in de 16 is er gewoon geen betere. Naast het veld een hoop gedonder mede door zijn vrouw maar in het veld altijd een prima speler gebleken, niet alleen in de 16 een killer maar gewoon een goede aanvoerder, pakte eigenlijk nooit kaarten, altijd vrijstaand, geen balverlies, kan goed koppen en is ook nog eens snel, eigenlijk een supercomplete spits en voor PSG een geweldige deal. Ben blij dat mijn cluppie er nog wel wat geld aan overhoud maar blijft jammer.

Ik begrijp het niet. Onlangs las ik nog dat PSG flink in de problemen zat door het grote salarishuis, maar nu betalen ze tientallen miljoenen en een prima salaris voor Icardi. Ik weet niet of PSG gebruik maakt van overheidssteun? Als dat zo is, zou ik dit onacceptabel vinden. Als ze daar geen gebruik van maken is het wat meer acceptabel, maar alsnog heel erg cru ten opzichte van de spelers die tot 70% van hun salaris in hebben geleverd om de club te redden... En waar zijn de FFP-regels nu?

31 mei 2020 om 13:35

Bij PSG is er nog geen akkoord over dat inkorten van de salarissen voor zover ik begrepen heb. Daarnaast werd er denk ik vooral nogal overdreven over de situatie van PSG, er werd soms gedaan alsof ze geen rotte cent meer hadden.

31 mei 2020 om 13:41

Ik had begrepen dat er nog enkele spelers dwars lagen, maar er met de overige spelers al een akkoord was. Hoe dan ook, als je aan je huidige spelers vraagt om salaris in te leveren vind ik dit een verkeerd signaal. Ik zou als werknemer begrijpen als mijn werkgever in zulke tijden vraagt om een tijdelijke verlaging van mijn salaris, maar als ze vervolgens wel geld investeren in nieuw ppersoneel of andere nieuwe investeringen doen zou ik er snel klaar mee zijn. Ik lever dan in om mijn werkgever te laten overleven, niet om andere zaken te financieren... Dan is er blijkbaar genoeg geld en kunnen ze mijn hele salaris ook wel betalen.

31 mei 2020 om 13:56

Ben ik zeker met je eens hoor. Op zich moeten de spelers voor zichzelf een afweging maken. Als ze akkoord gaan dat door hun offer het team versterkt kan worden, heb ik daar vrede mee. Als ze dat echter niet willen, kan ik me daar ook in vinden. Het lijkt me alleen sterk dat een Mbappe niet weet dat PSG nog transfers zal doen.

31 mei 2020 om 14:09

Ik denk eerder dat spelers daar simpelweg niet mee bezig zijn en dat een aantal spelers die connectie niet eens legt. Hoe dan ook natuurlijk lachwekkend dat je de spelers vraagt om salaris in te leveren om vervolgens doodleuk al minimaal 75 miljoen euro te spenderen aan transfersommen alleen al voordat de transfermarkt uberhaupt open is. Qatar heeft geld genoeg. Ik zou wel twee keer nadenken voor ik salaris in zou leveren bij een dergelijke club...

31 mei 2020 om 14:11

@Sirius, maar ik denk dat hun zaakwaarnemers daar wel wat korter op zitten..

31 mei 2020 om 13:41

Heel simpel, een transfer wordt betaald in meerdere termijnen. Er is geen club ter wereld die in een keer 50 miljoen neer tikt, zelfs de aller rijkste clubs zullen dit gespreid betalen wat simpelweg voordeliger is. Die 50 miljoen is een kostenpost over meerdere jaren terwijl het volledige salarishuis los van een kostenpost ook een uitgave is die je elk jaar dient te maken om je contracten na te komen. Dat PSG het salarishuis lager probeert te krijgen is een logisch besluit met het oog op de liquiditeit (voldoen aan de kortlopende financiele verplichtingen zoals salaris). Of Neymar en co dit ook maar gewoon moeten accepteren is een ander verhaal natuurlijk aangezien in theorie de eigenaar dit gemakkelijk kan compenseren..

31 mei 2020 om 13:46

En het salaris van Icardi dan?

31 mei 2020 om 13:54

Ik denk dat het een combinatie is van zaken. Mogelijk wordt er in termijnen betaald, maar daarnaast is de verwachting dat PSG ook nog een aantal spelers uitzwaait. Cavani, Draxler, Paredes, Meunier, Kurzawa. Er gaat ongetwijfeld nog het nodige aan transferinkomsten volgen.

31 mei 2020 om 13:57

Met de definitieve komst van Icardi is het wel te verwachten dat ze afscheid gaan nemen van Cavani toch? Zijn contract loopt namelijk af deze zomer. Cavani is een grootverdiener dus daarmee krijg je ruimte voor het salaris van Icardi.

31 mei 2020 om 14:10

@Consy, je kan wel ruimte maken als er een stabiel budget is, maar in deze tijd waarin huidige spelers tot 70% moeten inleveren vind ik dit niet kunnen. Als er dan budget vrij komt voor salarissen, omdat spelers vertrekken, zou ik het fair vinden als eerst het salaris van de huidige selectie weer wat wordt verhoogd.. Nogmaals, als ik en mijn collega's salaris moeten inleveren "om het bedrijf te redden", maar er komt wel een nieuwe collega die een flink salaris verdient zou ik er wel klaar mee zijn. Blijkbaar is er dan wel gewoon geld voor mijn salaris. Als ik werkgever was, zou ik het heel normaal vinden om uit dankbaarheid voor het verlagen van salarissen eerst de huidige werkgevers weer zo snel mogelijk op het oude niveau te krijgen.

Psg heeft dit goed gedaan. Een mooi bedrag voor een spits van zijn klasse. Mochten ze neymar en mbappe behouden dan hebben ze wederom de mooiste voorhoede.

Slim onderhandeld van Psg. Toch mooi 20 miljoen bespaard op een geweldige spits. En die anti-Italië clausule kun je ook prima accepteren, daar hoef je toch nooit aan te voldoen omdat men daarmee direct tegen het vrij verkeer van goederen, diensten en mensen binnen de Europese Unie ingaat.

31 mei 2020 om 19:24

Die clausule is gewoon een bedrag dat PSG moet betalen als Icardi wordt verkocht aan een Italiaanse club. Dat is eigenlijk hetzelfde als een doorverkooppercentage, waar je ook een bepaalt bedrag moet geven aan vorige club als een speler wordt doorverkocht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren