Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG ontbeert zonder Ibrahimovic precisie en laat dure punten liggen

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft twee punten laten liggen in de titelstrijd in Frankrijk. De regerend kampioen bleef zondagavond op een doelpuntloos gelijkspel tegen AS Monaco steken (0-0) en blijft daardoor onder Olympique Lyon staan. Het verschil met de koploper bedraagt één punt. PSG heeft nu drie van de laatste vier wedstrijden in de Ligue 1 gelijk gespeeld.

/

PSG miste Zlatan Ibrahimovic door een schorsing en Thiago Motta, Lucas Moura en Yohan Cabaye door blessureleed, maar ook Monaco kende personele problemen. Stopper Aymen Abdennour zat een schorsing uit en Ricardo Carvalho en Andrea Raggi waren geblesseerd. PSG leek het gemis van de paar dragende krachten het minst te voelen, want die ploeg was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en had ook absoluut kunnen scoren. Na een kwartier kreeg Edinson Cavani de eerste goede kans, maar na voorbereidend werk van Javier Pastore en Ezequiel Lavezzi stuitte hij op Danijel Subasic. PSG domineerde en Monaco loerde op de counter.

Na 25 minuten waren de bezoekers opnieuw dicht bij de 0-1: Lavezzi schoot de bal naast, nadat Blaise Matuidi het leer al koppend had klaargelegd. Even later liet El Pocho weer een goede kans liggen. Op slag van rust deed ook Cavani een poging, maar hij knalde over. Monaco kwam slechts één keer gevaarlijk opzetten, maar João Moutinho kon doelman Salvatore Sirigu niet echt in de problemen brengen. PSG ging na rust verder op zoek naar de openingstreffer, maar ontbeerde scherpte. Cavani schoot na een combinatie met Lavezzi na een uur recht op Subasic en na een uur liet Pastore een geweldige mogelijkheid onbenut, door de bal naast te chippen.

De Monegasken bleven in leven en trainer Leonardo Jardim bracht halverwege de tweede helft Dimitar Berbatov binnen de lijnen. En toeval of niet, Monaco ging in de laatste twintig minuten beter spelen. Tot uitgespeelde kansen kwamen les Rouge et Blanc evenwel niet en doordat PSG ook geen aanspraak op een doelpunt meer maakte, bleef het 0-0 in Stade Louis II. Monaco klimt door de puntendeling over Saint-Étienne naar de vierde plaats in de Ligue 1 en mag zich nu opmaken voor een weerzien met PSG. Komende woensdag treffen beide partijen elkaar namelijk in de kwartfinale van de Coupe de France, in het Prinsenpark in Parijs.

Een terecht gelijkspel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, dat was niet hoogstaand.

Bij Monaco maakten Moutinho, Carrasco en Kondogbia nog een paar lekkere acties, maar voor de rest vond ik het heel sober. Verdedigend aardig, al heeft PSG toch wel wat mogelijkheden gehad. Die Eduardo Silva voor een groot deel onzichtbaar, kwam met enkele dribbels die tot weinig leidden. Creëerde echt opvallend weinig, al was het hele team redelijk matig bij balbezit.

Bij PSG was de ruimte zeker in het begin tussen verdediging én middenveld en de aanval groot bij Psg, dat krijg je met Luiz. Speelde vooral in de eerste helft nauwelijks vooruit en als hij het deed, was het veel te wild en ging het mis. Verratti kan die afstand nog overbruggen, maar ook een Matuidi heeft een lange pass met precisie niet in de benen. Met name Lavezzi had een paar dikke kansen voor Paris, als de aanvallers dan toch bereikt werden.

In tweede helft trok Pastore spel naar zich toe, maar op de beslissende momenten slaagde hij er niet in om de te scoren of iemand één op één te zetten. 'Penalty'-moment met Pastore vond ik niets, de bal kon hij niet meer halen. Had hij gewoon in een keer moeten scoren. Maxwell weinig fouts zien doen, verdedigend of aanvallend. Prima performance van hem. Als geheel stonden ze überhaupt wel goed defensief, alleen aan de rechterkant bij de slecht presterende Van der Wiel viel er wat te halen. Enige speler waar mijn hart écht sneller van ging kloppen was Verratti. Klein, vinnig veldheertje, die ingrijpt als hij vindt dat zijn onderdanen het fout doen. Geweldige speler.

Ik miste bij beide ploegen de vastberadenheid die nodig is om een duel als deze te winnen. Dan is een 0-0 een logische eindstand, al denk ik dat geen van beide echt baat heeft bij deze remise, gekeken naar de stand in de Ligue 1. Als ik zie hoe slordig PSG met de kansen omspringt, heb ik goede hoop voor de return in de achtste finale van de CL thuis in Stamford Bridge.

1 maart 2015 om 23:11

Berbatov man of the match.

Heb hem verkozen (drukte op een plusje). Eerst was Matuidi de motm, daarna Pastore. Heb beiden een minnetje gegeven en nu is Berbatov motm. Geen idee hoe dit systeem werkt, maar ik vind het een vrij waardeloos systeem. Geef dan gewoon cijfers lijkt mij.

2 maart 2015 om 01:30

@noverca

Verratti...
Ik blijf maar zeggen dat hij onderschat wordt.
Iedereen heeft het over pogba.
En misschien is pogba een tikkeltje beter in zijn manier, maar verratti doet weer op zijn manier echt weinig onder.
Waar ik pogba vorig jaar op veel slechte wedstrijden betrapte (wat normaal is op die leeftijd), maakt verratti juist een erg constante indruk.
Verratti kan ballen net zo goed afpakken als de rossi en heeft (bijna) net zo'n goede pass als pirlo.

Wat een speler..

Wat irriteer ik me toch met de week meer aan Luiz, die jongen is zo ongelooflijk irritant aanwezig. Hakjes geven op de domste momenten, loopacties van 80 meter die nergens heen gaan en vooral schoten uit tweede lijn die resulteren in een ingooi voor Monaco.
Van der Wiel was ook weer dramatisch, het is echt te hopen dat Aurier binnenkort weer fit is. Dit kan echt niet meer.
Verratti, Pastore en Silva speelden een redelijke wedstrijd en waren een van de weinige die deze wedstrijd echt wouden winnen. Bahebeck en Rabiot vielen ontzettend ongelukkig in en hebben vrijwel geen bal goed geraakt. Kortom, het was weer afzien.

1 maart 2015 om 23:09

Daar heb je gelijk aan maar toch had psg meer verdiend dan een gelijkspel

2 maart 2015 om 00:05

Tja zo is het nou eenmaal he. Had verschillende betjes lopen, Feyenoord Psg Atletico Heerenveen ging allemaal mis. En dan degene waarvan je denkt, dat wordt em niet Ajax wint met 1-3.

Lyon mag opgelucht ademhalen. Ze moeten nu weer ff punten pakken. Zou wat zijn als ze eindelijk weer kampioen worden.

Echt ongelooflijk, elke week als ik denk dat Marseille het nu echt verkloot heeft, verliezen de concurrenten ook weer punten.

1 maart 2015 om 23:38

De Franse league word trouwens verschrikkelijk onderschat

2 maart 2015 om 00:09

Klopt, de meeste ploegen spelen gewoon heel degelijk voetbal, en ik denk dat qua fysiek het 1 van de sterkste competities in Europa is

2 maart 2015 om 00:17

Dat betwijfel ik dan weer hoor. In Spanje heb je ook veel strijdende ploegen die op het middenveld veel duels winnen zoals Atleti & Valencia. En in Engeland staat fysieke voetbal toch juist bekend?

2 maart 2015 om 07:45

Dat baseer je op een wedstrijd? Weet je er waarom er vaak weinig wordt gescoord? Dat komt omdat veel ploegen aan elkaar gewaagt zijn in de Ligue 1, dat zie je ook terug in de stand. Daarnaast zie ik de nummer vier van de Eredivisie niet winnen in het Emirates. Oke er zitten soms mindere wedstrijden tussen, maar dat heb je toch in elke competitie, ik vind dat je eerst meerdere wedstrijden uit de Ligue 1 moet hebben gekeken en dat je dan pas een oordeel mag geven.

2 maart 2015 om 07:56

Klopt helemaal. Daarom kan bijvoorbeeld Caen winnen van Om en Saint-Etienne. Het niveau verschil tussen alle teams is erg klein.
Trouwens is Montpellier aan een aardige opmars bezig. Die kunnen zomaar 4de staan volgende week. Ze hebben ook nog een wedstrijd tegoed.

2 maart 2015 om 08:32

Inderdaad Montpellier is aan een erg goede reeks bezig de laatste tijd. Ik verwacht dat de vierde plek uiteindelijk net iets te hoog gegrepen is maar een vijfde/zesde plek is zeker mogelijk.

2 maart 2015 om 08:38

Overigens wel balen voor je dat ASSE weer punten heeft verspeeld. Ik denk dat ze het nog moeilijk gaan krijgen om Europees voetbal af te dwingen. Bordeaux en Montpellier liggen allebei maar een paar punten achter.

2 maart 2015 om 09:51

Ik zie het eigenlijk niet meer gebeuren. Asse kan denk ik alleen nog Europees voetbal halen als ze de Coupe de France winnen. Maar dat is ook een moeilijke taak.

Zou toch wel een stunt zijn als Lyon of Marseille kampioen wordt... PSG en Monaco moeten zich schamen als ze geen kampioen worden met al dat oliegeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren