Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Primeur Higler met aanstelling voor clash tussen Feyenoord en Ajax

Laatste update:

Dennis Higler is zondag de scheidsrechter bij De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax, zo heeft de KNVB dinsdag wereldkundig gemaakt. Het is de eerste keer dat de 36-jarige arbiter de topper tussen beide grootmachten mag fluiten. Higler wordt in De Kuip geassisteerd door Erwin Zeinstra en Mario Diks. Pol van Boekel zal als VAR functioneren in Rotterdam-Zuid, met een assisterende rol voor Joost van Zuilen. De aftrap zondag is om 14.30 uur.

De grootste wedstrijd tot dusver voor Higler op clubniveau was in 2019. Hij was destijds de scheidsrechter bij het duel om de Johan Cruijff Schaal. Ajax versloeg PSV ruim twee jaar geleden met 2-0. Higler trok in de zeventien wedstrijden die hij tot dusver floot dit seizoen nog geen enkele rode kaart. De jonge scheidsrechter maakte afgelopen zomer op het EK zijn debuut op een internationaal toernooi.

Vanwege de verscherpte coronamaatregelen is de kans zeer groot dat De Klassieker zonder publiek zal worden afgewerkt. Minister-president Mark Rutte komt dinsdagavond op een persconferentie wellicht met nieuwe maatregelen voor de voetbalwereld, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat er op korte termijn weer toeschouwers welkom zijn bij duels in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

Ajax verloor zondag met 1-2 van AZ, terwijl Feyenoord niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. Beide titelkandidaten beginnen derhalve met 36 punten aan de kraker van aanstaande zondag. PSV won in extremis met 1-2 van NEC en begint daarom als koploper aan de zeventiende speelronde in de Eredivisie.

Goede keuze van de KNVB?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi, ben als Ajacied altijd blij als Nijhuis niet fluit. Dan kom je toch wat meer in duels uit en dat lijkt mij tegen Feyenoord nou juist niet de bedoeling.

14 december 2021 om 12:39

Bij Nijhuis is een overtreding in de eerste 20 minuten sowieso geen overtreding. En na die 20 minuten is het ook altijd maar afwachten hoe de wind waait. Daarnaast ook gewoon een matige scheidsrechter. Zondag gaf hij 2 keer geen corner terwijl een blinde vanaf een kilometer kon zien dat het wel een corner was.

14 december 2021 om 12:49

Nijhuis is idd een verschrikking. Smerige overtredingen laat ie doorgaan en als je er wat van zegt krijg je direct geel. Kan er niks van op aan. Higler is imo ook een zeer zwakke scheidsrechter. Vond ze vroeger beter,scheidsrechters in het algemeen.

14 december 2021 om 12:54

Eens hoor. Ik voelde, en dat is makkelijk gelul achteraf natuurlijk, de bui vooraf al hangen toen bekend werd dat Nijhuis tegen AZ zou fluiten. Nu was hij zondag niet eens zo slecht, maar hij laat lekker doorgaan, laat nog eens doorgaan, nog eens doorgaan en besluit echt pas te fluiten als het echt niet anders kan. Lijkt wel of hij een chronische keelontsteking heeft en het pijn doet als hij op zijn fluitje moet blazen en het zodoende maar zo min mogelijk doet.

14 december 2021 om 13:20

@Sir Paul, en als naderhand blijkt dat hij geen gelijk had, zegt hij: "ja, maar ze protesteerden ook niet". Ja duh. Dan hadden ze zeker een kaart gekregen.

14 december 2021 om 14:01

Vind het als neutrale toeschouwer altijd wel lekker als Nijhuis fluit. Laat inderdaad enorm veel door gaan en fluit alleen als het echt niet anders kan. Word altijd doodziek van die scheidsrechters die alles ‘zien’ en daarvoor fluiten. Wedstrijden worden soms echt compleet dood gefloten. Snap wel dat het heel irritant is als een scheidsrechter nergens voor fluit wanneer het je eigen club betreft.

14 december 2021 om 15:25

Scheidsrechters die een wedstrijd dood fluiten zijn irritant. Maar een scheidsrechter die bijna nergens voor fluit, en dat ook nog eens niet consequent doet is nog irritanter. Je hebt totaal geen idee wanneer iets in de ogen van Nijhuis nou wel of geen overtreding is.

Een goede scheidsrechter valt niet op, die fluit wanneer er een overtreding begaan wordt en raakt in de vergetelheid. En daarmee bedoel ik dat je na 2 weken niet meer weet wie de scheidsrechter was, omdat hij onopvallend goed floot. Denk dat iedere supporter hier nog wel wedstrijden van zijn of haar club van de afgelopen jaren weet op te noemen die door Bas Nijhuis zijn gefloten.

14 december 2021 om 15:50

Konden we Pierluigi Collina maar klonen en neutraliseren😉#vroeger

14 december 2021 om 12:52

Duels horen nou eenmaal bij voetbal. Dan moet ajax lekker in de zaal gaan voetballen laten we aub wel gewoon blijven doen en niet zo neerslachtig naar feyenoord alsof dat een fysieke ploeg is. Wat wel meevalt. Ik vind juist dat ze in de afgelopen vijf jaar wel wat meer mentaliteit kunnen tonen (feyenoord)

14 december 2021 om 12:57

Ik ben op geen enkele manier neerbuigend naar Feyenoord toe. Die doen het toch uitstekend momenteel? Ben blij dat zij weer meedoen. Ik kijk eindelijk weer eens uit naar een klassieker. Dat gevoel is onbeschrijfelijk en dat is er eindelijk weer, en dat is gewoon volledig de verdienste van Feyenoord. Dat gezegdhebbende, Feyenoord gaat er een gevecht van maken wanneer dat kan. Het zou stom zijn als ze dat niet doen. Lekker meevoetballen is dodelijk tegen Ajax.

14 december 2021 om 12:53

Tja goed, dan is Higler inderdaad wel in jullie voordeel. Lekker alles affluiten wat ook maar enigszins lijkt op een duel en 45 van de 90 minuten voetballen. Doe dan toch maar Nijhuis.

14 december 2021 om 12:59

Als Feyenoord supporter snap ik die gedachte, maar ik zie liever dat Ajax uit duels blijft doordat ik denk dat Ajax dan de bovenliggende partij zal zijn. Bij Nijhuis komt Ajax constant in de duels omdat hij '' zo lekker mannelijk '' fluit. Ik heb niks tegen mannelijk voetbal maar bij Nijhuis is de balans echt volledig zoek. Die laat alles doorgaan.

14 december 2021 om 13:02

Nijhuis fluit als het maar kan zo veel mogelijk tegen de grote clubs. Als hij deze wedstrijd moet fluiten dan slaat zijn hoofd op tilt, omdat hij niet weet wie hij moet benadelen. Ben overigens ook geen fan van Higler, maar die is ten minste consequent slecht voor alle partijen.

14 december 2021 om 13:22

Er is een verschil met uit de duels blijven en een scheids die ieder duel af fluit. Dat komt het kijkplezier niet ten goede

14 december 2021 om 13:39

Nijhuis fluit natuurlijk niet zoveel mogelijk tegen de grote clubs, dat is echt onzin. Hij laat vaker duels door gaan, 9 van de 10 keer zoeken de mindere clubs de duels op. Dus je kunt het gevoel hebben dat hij vaker tegen grotere clubs fluit, maar dat bewijs heb jij vermoedelijk niet.

14 december 2021 om 14:27

@ MGMV , Higler is toch juist een soort Nijhuis light? Zo ken ik hem tenminste. Hij begon zijn carrière echt als een muggenzifter, maar tegenwoordig laat hij relatief veel doorgaan. Hmm... lees Fr010frdam nu ook over alles affluiten beginnen... dan valt er geen pijl op te trekken. Inconsequent wellicht.

14 december 2021 om 13:17

Ik ben het eens met Nijhuis, maar Higler wil je ook niet hebben in deze wedstrijd.

14 december 2021 om 13:22

Ik snap dat je als Ajacied niet blij mee bent. Ik had wel gehoopt op Nijhuis. Die geeft namelijk gewoon terecht geel aan Tadic als hij voor de zoveelste keer komt zeiken. En als Berghuis zondag een tikje krijgt gewoon voetballen.

14 december 2021 om 13:36

Als Berghuis een tikje krijgt en het is geen overtreding, lekker doorlaten gaan. Als hij doormidden wordt geschopt moet er gewoon worden gefloten. En daarom ben ik blij dat Nijhuis niet fluit. Die man fluit in beide gevallen niet,

14 december 2021 om 13:31

Nijhuis liet aan de andere kant zondag de 2-2 gewoon doorgaan, totdat bleek dat de grensrechter buitenspel had gemist. 9 van de 10 scheidsrechters zou al voor een overtreding gefloten hebben.

Polletje van Boekel als VAR, in mijn ogen de slechtste scheidsrechter in Nederland maar hij mag gewoon VAR zijn in zo'n wedstrijd, je verzint het niet.

Voor Ajax wel goed dat Higler fluit. Als je bijv Nijhuis krijgt tegen een Feyenoord, word je van alle kanten getrapt, wat van Nijhuis allemaal mag.

14 december 2021 om 13:25

Terwijl alvarez, martinez, tagliafico, klaassen, berghuis en tadic hun eerste overtreding nog moeten maken in hun carrière.

14 december 2021 om 13:32

Het is algemeen bekend dat Feyenoord fysiek harder in de duels gaat. Of je nou wilt of niet. Daarom zou een Nijhuis ideaal zijn voor Feyenoord in dit soort wedstrijden.

14 december 2021 om 13:42

Behalve dat Nijhuis veel laat doorgaan, ziet hij ook gewoon een hele hoop niet. Corners/doeltrappen, ingooien en dergelijke. Hij is populair omdat het zo'n lekker jolige en nuchtere gozer is, maar hij is echt niet zo goed als sommigen hem doen voorkomen.

Daarnaast vind ik hem in het laten doorspelen of niet echt niet consistent. Een doodschop laten gaan en dan een duwtje affluiten omdat hij er korter op staat. Je kan er gewoon niet van op aan.

Niet dat ik in een Higler-pyjama slaap hoor, maar daar valt nog een beetje een lijn in te ontdekken.

Je moet altijd maar weer afwachten hoe een wedstrijd onder deze brekebeen afloopt. Nou zie ik, behalve Makkelie en de gestopte Kuipers, ook weinig goeds en consistent bij de rest van ons arbitragekorps. Dus zullen we het er mee moeten doen. Maar het liefst zie ik Makkelie alle topwedstrijden leiden. Dan weet je bijna zeker dat de leiding in vakbekwame handen is.

Deze clown moet gewoon lekker in de KKD fluiten of bijvoorbeeld vanavond Gemert tegen Ado. Dat is meer zijn niveau. Hoe kunnen ze nu de klassieker in zijn handen geven? We staan nu in ieder geval al met 0-1 achter. Deze man heeft namelijk totaal geen ruggengraat. En Tadic krijgt het wel voor elkaar om zelf overal mee weg te komen bij hem en zelf een paar spelers van ons een kaart aan te smeren. Tadic gaat er alles aan doen dat de directe tegenstander van Berghuis. Aursnes of Kokcu. Of anders. Trauner of Senesi met rood het veld verlaat

Off topic, waarom staat er een Ajax embleem voor de titel terwijl het Feyenoord-Ajax is en t over een onpartijdige scheidsrechter gaat? Heeft dat met vanuit welk perspectief VZ het voetbalnieuws aan de man brengt wat ik niet onmogelijk acht gezien het publicatiegedrag op deze verder keurige website? Misschien komt het eredivisieteken wat objectiever over,gewoon maar een tip.

14 december 2021 om 13:17

Maar ze hebben t wel aangepast, daarvoor hulde. Obst, ik begrijp wat je bedoelt maar Ajax is commercieel gewoon het meest winstgevend qua clicks. VZ is een verdienmodel wat oa door sponsoren en advertenties in leven wordt gehouden dus enerzijds begrijp ik het wel hoe vervelend soms ook hahaha.

14 december 2021 om 13:27

Nja, als alles Ajax word dan gaan niet Ajax supporters op den duur de site verlaten, dus uiteindelijk snijden ze zichzelf ermee in de hand. Dus heel handig is het niet. Zolang ik maar geen 10 push notificaties per dag krijg over Ajax, vind ik alles prima.

14 december 2021 om 16:07

Zeker netjes dat ze het aangepast hebben! Ik snap wel dat ze veelvuldig Ajax gebruiken, grootste fanbase is meer automatisch meer kliks. Alleen wordt Ajax gewoon vaak gebruikt bij artikelen waar Ajax ook gewoon alles behalve een rol inspeelt. Zoals gisteren bij een artikel over volgens mij Otamendi? van Benfica die overvallen is. Tja dat is mijn inziens gewoon niet nodig.

14 december 2021 om 16:36

Agueero, zo is t. Gelukkig ook nieuws over andere clubs. Ajax voert de boventoon maar hebben ook veruit de meeste prijzen en fans. Dus commercieel gezien is het volkomen te begrijpen.

14 december 2021 om 16:38

Obst ik begrijp je zeker. Echter denk ik dat het nieuws over Otamendi wel zo schokkend is dat het sowieso wel gepost zou worden. Maar ik snap je punt.

14 december 2021 om 16:52

Oja zeker. Dit nieuws is ook iets wat steeds vaker voorkomt wereldwijd. Mensen kunnen niet beter gewaarschuwd zijn, want ook hier in Nederland gebeurt het steeds vaker zoals bij Zahavi dit weekend weer zo zullen er nog wel anderen zijn zonder podium waar dit zal zijn gebeurt. Echter zullen er ook genoeg mensen klikken zonder Ajax in de titel en dat betreur ik.

Hoe is het mogelijk dat een zeer matige scheidsrechter als Higler (die vaker fout dan goed zit in zijn beslissingen) de klassieker mag gaan leiden. Het is wel typerend voor het arbiterskorps op dit moment. Anderzijds er gewoon voor zorgen dat Higler niet in de positie komt om weer eens discutabele beslissingen te maken.

14 december 2021 om 15:47

Misschien kan de beste man niet zo goed omgaan met de druk van alle aanwezigen in het stadion en laat hij zich teveel beïnvloeden of heeft hij teveel last van zenuwen.

Gezien het nu zonder toeschouwers is dacht de KNVB laten we eens kijken wat ie er nu van maakt.

Makkelie moet dit soort wedstrijden gewoon fluiten. Die kan dat aan.

14 december 2021 om 15:49

Bedankt voor het lachen. Makkelie, kom op zeg. Wat autoritaire Jan Doedel is dat.

Helemaal top. Ben altijd blij als deze man de wedstrijden niet fluit van mijn cluppie.

Nou ik heb wel zin in de wedstrijd Feyenoord tegen Ajax. ik hoop als PSV fan natuurlijk op een gelijkspel. puntenverlies voor beide concurrenten. dan moeten wij natuurlijk zelf wel winnen maar toch zou het mooi zijn als er uit de klassieker geen winnaar komt.

Higler, dan gaan we t zeker niet winnen



Echt een heel pedant mannetje, die Higler. Alleen al hoe hij zijn gele kaart laat zien aan een speler.....brrrr. Gelukkig is de invloed van een scheidsrechter op een wedstrijd minder geworden doordat de VAR meekijkt. Iets wat echt niet klopt, wordt wel teruggedraaid, alleen is Pol van Boekel niet echt het toonbeeld van consequente ingrepen.
Wat zeker wel meespeelt is de invloed van een volle Kuip op een scheidsrechter. De vaak gehoorde "kuipvrees" is zeker van toepassing op de scheidsrechter, alleen is dat zonder publiek en met de VAR een stuk minder het geval.
Wat Nijhuis betreft......tsja, het is statistisch gezien bewezen dat Ajax veel minder punten heeft gehaald met Nijhuis als scheidsrechter dan bij andere scheidsrechters. Ik wil niet met een beschuldigende vinger wijzen, maar Nijhuis is niet echt Ajax-minded blijkbaar. Ik vind het helemaal niet erg als er 'mannelijk' gefloten wordt, maar Nijhuis heeft vaak zijn eigen regels en maniertjes, waardoor het voor spelers onduidelijk wordt. Een overtreding is een overtreding. Zo kan ik een duidelijke overtreding op Onana tegen Groningen herinneren, waarop Nijhuis zei: "ja, maar Onana moet niet zo stom zijn om daar te gaan dribbelen..." Hij floot er niet voor. Het kostte Ajax wel de wedstrijd....

Wat een nieuws he…. Wedstrijden hebben nou eenmaal een scheidsrechter nodig .

Overigs een prima scheids dat ter zijde.

Ging vorig jaar ook goed tijdens de conference league playoff. Deze man heeft een beladen wedstrijd nooit onder controle.

Nou.... dan staat Ajax bij deze 1-0 achter... deze scheidsrechter is vaker “ongelukkig” in zn beslissingen in wedstrijden van Ajax en die ongelukjes pakken vaak in nadeel van de Amsterdammers uit... nou vooruit 1-1 Feyenoord mist zn publiek....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren