Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Premier League-doelman gaat internet over en zorgt voor woede bij manager

Laatste update:

Artur Boruc heeft zich afgelopen week in de nesten gewerkt. De Poolse doelman ging het internet over doordat hij tijdens het duel tussen Rangers en Legia Warschau in de laatste voorronde van de Europa League in het uitvak werd gespot. Eddie Howe, manager van zijn werkgever Bournemouth, had hier echter geen toestemming voor gegeven en is op z'n zachtst gezegd niet te spreken over de actie van Boruc.

De 39-jarige Boruc speelde in het begin van zijn carrière voor Legia Warschau, voordat hij naar Celtic verkaste. De Poolse doelman speelde vijf jaar voor the Hoops, waar hij eveneens uitgroeide tot publiekslieveling. Geheel verrassend is het dan ook niet dat Boruc in het uitvak wilde plaatsnemen met de fans van jeugdliefde Legia Warschau, dat het opnam tegen de aartsrivaal van zijn oude club Celtic. Bournemouth-manager Howe had Boruc echter geen toestemming gegeven om naar Glasgow af te reizen.

Boruc stak het advies van zijn manager in de wind en was donderdagavond toch aanwezig op Ibrox, waar Rangers uiteindelijk met 1-0 wist te winnen en zo de groepsfase van de Europa League bereikte. Dat het bezoek van de reservedoelman van Bournemouth niet onopgemerkt bleef, is te danken aan het feit dat de foto's op social media viraal gingen. Boruc werd in het uitvak gefotografeerd met een megafoon in zijn handen.

De foto's bereikten ook Howe, die woedend reageerde. Volgens de Daily Mail is de manager van plan om Boruc voorlopig voor straf buiten zijn wedstrijdselectie te houden. “Ik kwam er donderdagavond laat achter. In mijn ogen is het niet ideaal dat ik er zo achter moet komen, daar zal iedereen zo over denken. Ik ga er met Artur over praten. Voorlopig weet ik nog niet zoveel details. Ik weet dat hij daar was en ga het met hem bespreken. Ik zal in ieder geval doen wat het beste is voor het team”, zei Howe vrijdag tijdens een persmoment. Boruc, die sinds 2015 onder contract staat bij Bournemouth, is tweede doelman bij the Cherries en speelde dit seizoen tot dusver geen enkele wedstrijd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan hier echt heel erg van genieten. Duidelijk een liefhebber van de sport. Veel beter om zo in het nieuws te komen dan verkrachting, drunk driving of ergens in een club gespot worden. Laat die man joh.

31 augustus 2019 om 11:00

Trap even een paar open deuren in joh, het is ook beter dan moord.

On: Omdat zo'n wedstrijd best laat kan worden en die jongen de dag erna gewoon moet trainen, snap ik de trainer wel, maar ik denk dat het met 1 of 2x buiten wedstrijdselectie wel afgedaan kan worden.

31 augustus 2019 om 11:05

Open deuren geven zo lekker mee.
Het is een reservekeeper van 39 jaar, doe niet zo flauw man. Is gewoon een speciale match voor die vent.

31 augustus 2019 om 11:25

Idd en Glasgow is nu ook weer niet aan de andere kant vd wereld, hij had het miss even moeten melden, maar waar maakt die manager zich druk om, gewoon gesprek met hem hebben dat het in het vervolg wel in overleg moet!

31 augustus 2019 om 12:29

Wat een saai leven zal je hebben als je nooit eens buiten de pot pist. Altijd maar dat keurige regeltjes opvolgen, want tsja, je zou maar eens op je kop krijgen. Zeker ook nooit een koekkie gepikt neem ik aan want je dacht al meteen aan dat je voor straf op je kamertje moest zitten en een uurtje spijbelen van school was er ook nooit bij, jij brave Hendrik.

On: heerlijke actie, je oude club met megafoon vooruit schreeuwen. Kan daar wel van genieten. Gesprekje en weer lekker trainen met je 39 jaar.

31 augustus 2019 om 12:37

Omdat ik zeg dat ik de trainer begrijp hoef ik het er niet mee eens te zijn hè. Ik vind het ook een prachtige actie, maar ik snap best dat de trainer hier een voorbeeldje van moet maken, anders doet de hele selectie het. Als reservekeeper had ik het zelf ook gedaan in dit geval, je maakt het nooit meer mee.

31 augustus 2019 om 12:44

Bournemouth is helemaal in het zuiden van Engeland, 7 uur met de auto naar Glasgow. Dan ben je de volgende dag, dus nooit goed op de training.

31 augustus 2019 om 11:02

Dat sowieso, maar hij heeft er niet echt over nagedacht. Als ie niet had willen opvallen had ie beter niet die megafoon mee kunnen nemen. Dan vraag je er wel een beetje om natuurlijk Neem aan dat hij ook niet echt een straf krijgt, misschien een geldboete. Beetje onschuldig inderdaad.

31 augustus 2019 om 11:12

“Hij werd in het uitvak gefotografeerd met een megafoon in zijn handen” 😂😂😂

Wat een gast. Nee krijgen, maar vervolgens vol gas mee gaan. Geweldig😂👏🏻

31 augustus 2019 om 12:27

Ik snap wat je bedoeld en ben het ook grotendeels met je eens.
Maar hij heeft toch een voorbeeldfunctie binnen de selectie. Helemaal gezien zijn leeftijd en ervaring.
Als ze dit door de vingers zien is het hek van de dam natuurlijk.

31 augustus 2019 om 12:51

Ik kan er ook persoonlijk erg van genieten. Echter ik begrijp die manager ook wel. Wat de meeste mensen die hier reageren zich niet lijken te realiseren is dat Bournemouth helemaal in het zuiden van Engeland is. Als hij naar Warschau was gegaan waren veel meer mensen het met de manager eens geweest. Terwijl de reis Bournemouth-Glasgow (Bournemouth-London-vliegen Glascow-naar Stadion) ong gelijk is als Bournemouth-Warschau (Bournemouth-London-Warschau vliegen-stadion) qua reistijd

31 augustus 2019 om 13:28

De afstand staat hier totaal buiten lijkt mij. Hij mocht niet en toch gedaan. De 'straf' zal hij op de koop nemen. Hij heeft zich dan ook prima vermaakt, met megafoon gefotografeerd worden terwijl je hartstochtelijk je oude club vooruit staat te schreeuwen. Genieten met je 39 jaar. Heerlijk!

Tsjah, de beste man is 39 en dan speelt je jeugdliefde tegen de aartsrivaal van de club waar je jaren lang speelde en publiekslieveling was. Dan kan je toch vanuit goed werkgeverschap deze man toch het gunnen om die wedstrijd te bezoeken.

31 augustus 2019 om 11:05

Het probleem is niet dat ze het niet gunnen, maar dat hij er zonder te vragen heen gegaan is. Kans bestaat dat als hij het had gevraagd ze gewoon ja hadden gezegd

31 augustus 2019 om 11:06

Dit zou ik ook zeggen, maar in Engeland is het wel vaker gebleken dat er een onmenselijke en bijna doorslaande professionaliteit wordt verwacht van voetballers. Spelers moet zich als monniken van alles afzonderen en een keer een drankje, feestje of stappen en het is direct mis. Dat mag allemaal niet.

Helemaal omdat dit over de reservekeeper gaat vind ik het echt enorm overtrokken.

31 augustus 2019 om 13:05

Eens.

Dat heeft er ook mee te maken dat Engeland bij uitstek een land is waar roddeljournalistiek floreert. Niet voor niks is een blad als the Sun van Rupert Murdoch (dezelfde man is ook eigenaar van het extreem rechtse Fox News in Amerika) één van de populairste "kranten" in het land. De Engelse media teren op conflicten en onzin als dit verkoopt.

Laat de beste man lekker een wedstrijdje van zijn jeugdliefde tegen zijn oude aartsrivaal bijwonen. Dan heeft hij een keer wat uurtjes minder geslapen voor één training, who cares?

Speciale wedstrijd voor hem, begrijpelijk. De straf neemt hij er wel bij.

So wat erg! Nu gaat hij zeker banken volgende wedstrijd banken, oh wacht hij is al een reserve doelman

Wat onzin allemaal. Je reserve keeper kijkt een wedstrijd in zijn vrije tijd. Het is niet dat hij een wedstrijd of training skipt....

Zeiktrainer

Geen toestemming gegeven? Heeft ie training gemist? is ie niet op komen dagen? Nee dus ga lekker huilen man. Moet hij ook toestemming krijgen om te poepen?.. Held Boruc👌

Vind het wat overdreven om een speler dit te ontzeggen, als hij verder op tijd bij de trainingen was en daar normaal presteerde. Het is een korte vlucht heen en terug. De man is 39 jaar en bankzitter.

Aan de reacties hier te zien is het wel duidelijk dat men niet weet wat t inhoud om professioneel sporter te zijn.
Daarnaadt bestaat er ook nog zoiets als discipline. Als een werknemer dingen doet waar hij geen toestemming voor heeft dient hij gestraft te worden. Is het zo moeilijk om als overbetaalde prof je aan regels te houden?

31 augustus 2019 om 11:31

Nooit van privetijd gehoord zeker. Ik weet niet hoever je kunt gaan als club als deze “werknemer” zich gewoon aan zijn werkverplichtingen houdt.

31 augustus 2019 om 12:46

En hoe kan hij zich aan zijn werktijd houden als een enkele reis al meer dan 7 uur is?

31 augustus 2019 om 12:59

Ja want Boruc zal zich een vliegtuig niet kunnen permitteren...

31 augustus 2019 om 13:57

Een retourtje vliegen gaat vanaf 56 euro.. Dus 7 uur rijden lijkt me dan niet heel slim..

31 augustus 2019 om 13:59

Dan ben je nog steeds all-in zeker 3/4 uur kwijt enkele reis. Geen nachtvluchten, dus je bent gewoon niet 's ochtends op de club in een fatsoenlijke conditie.
Als hij naar Warschau was gevlogen had je het dan ook normaal gevonden?

31 augustus 2019 om 16:06

Dan ga je er waarschijnlijk van uit dat hij een commerciële vlucht neemt, met een privévliegtuigje ben je in 2u in Glasgow. Hij zal dan inderdaad aan de late kant thuis zijn, maar als Howe niet op een onnoemelijk vroeg uur traint zal hij gewoon redelijk monter op dat trainingsveld staan. Liever dat zo een jongen naar een voetbalmatch gaat kijken dan dat hij tot een gat in de nacht videogames speelt met een pizza naast hem.

31 augustus 2019 om 13:20

@kohaku

het gaat er toch om dat je goed functioneert als je eenmaal aan het werk bent. als mijn werkgever nu gaat bepalen wat ik wel en niet in mijn vrije tijd mag doen en hoe laat ik op bed moet liggen dan ben ik heel snel weg. ik weet zelf prima wat ik wel en niet kan doen om goede prestaties te kunnen leveren

31 augustus 2019 om 14:02

Nou kom maar door. Hoe kan je tot 23.00 in een stadion in Glasgow staan schreeuwen en springen en dan 's ochtends fatsoenlijk uitgerust op een training in Bournemouth komen? (tip: zoek eerst even op waar Bournemouth is)

31 augustus 2019 om 17:02

Er is natuurlijk wel een tijdsverschil van 1 uur, hij kon dus gewoon om 10 uur s’avonds naar Bournemouth vertrekken.

Wat een aanstellerij. Howe had ook kunnen zeggen dat hij het hem had gegund. Who cares? Hij rijdt niet te hard, rijdt ook niet dronken rond en hij heeft ook niets gebruikt wat schadelijk is.

Dat wordt achteraf wel een dure ticket. Misschien was het hem waard

Hij zit overigens vandaag gewoon op de bank. Allemaal een beetje een storm in een glas water.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren