Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Portugese media vernietigend na blamage: ‘Grootste schande aller tijden’

Laatste update:

Het Portugees elftal vloog deze zomer al tijdens de groepfase uit het toernooi om de wereldtitel in Brazilië en is nu ook dramatisch begonnen aan de kwalificatie voor het EK van 2016: zondagavond verloor het elftal van bondscoach Paulo Bento voor eigen publiek met 0-1 van Albanië.

/

Bento kon in het Estádio Municipal de Aveiro niet beschikken over aanvoerder en sterspeler Cristiano Ronaldo, maar diens afwezigheid gold voor de Portugese media niet als verzachtende omstandigheid. “Schande”, kopt Record een dag na de blamage in chocoladeletters. “Het ontbreken van Ronaldo rechtvaardigt dit onvermogen niet”, is de heldere mening van het dagblad.

De collega’s van A Bola zijn het daar volledig mee eens. “De grootste schande aller tijden van het nationale team”, kopt de krant eveneens in koeienletters. “Zelfs zonder Ronaldo is er geen excuus voor deze belachelijke nederlaag.” Volgens O Jogo was er sprake van ‘Totale ellende’ en ‘volmaakte onhandigheid in de eerste wedstrijd na het WK’.

Denk je dat Portugal zich alsnog plaatst voor het EK van 2016?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ach joh die gaan toch niets bereiken met of zonder Ronaldo. een heel matige ploeg.

8 september 2014 om 09:34

Nou ik denk dat Portugal met Ronaldo wel ver kan komen op het EK kijk maar naar voorgaande jaren.

8 september 2014 om 09:40

serginio10

vorig Ek mag Ronaldo de voeten van Nani kussen. als het niet zijn ploeg genoten die tegen denemarken wonnen dan lag portugal al lang er uit. juist ronaldo die erg slecht was tegen duitsland en denemarken. en rhja wie speelt nog van der wiel niet kapot. was zwakste van de hele ek. en nederlandse elftal was toen fiasco.

8 september 2014 om 09:47

En zonder Ronaldo tegen Zweden speelde Portugal niet eens op het WK, dus wat is je punt precies? Behalve dat je natuurlijk Ronaldo zwart probeert te maken als Barcalona fan zijnde.

8 september 2014 om 12:08

@ fcb_3111

Probeer je geloofwaardig over te komen?

8 september 2014 om 09:37

Dus jij Vind pepe, moutinho, Ronaldo, nani, mereiles, William, coentrao en Bruma matig...? Alrrrighty then.

Dan wil wel is weten hoe matig Nederland dan wel niet is...!

8 september 2014 om 09:42

Ze kunnen niet samenwerken nederland wel niet zo op je teentjes getrapt

8 september 2014 om 09:43

De Jong, strootman, sneijder, robben , vpersie, huntelaar, depay en vlaar schat ik samen wel wat hoger in

8 september 2014 om 09:43

ik bedoel matig als team. je kan wel over sterren beschikken maar als er geen trainer zo als mourinho van gaal type dan haal je niets uit van die spelers. zij denken vast wel we hebben het gemaakt. heb je geen wk gezien?

8 september 2014 om 09:44

Het merendeel van de spelers die jij opnoemt speelden gisteren een matige wedstrijd. Maar je hebt wel gelijk het zijn geen matige spelers en ik zie Portugal zich wel plaatsen voor het EK.

8 september 2014 om 10:41

Een heel stuk minder matig, of heb je het wk niet gekeken.

8 september 2014 om 11:29

Hoe matig Nederland is heb je toch kunnen zien op het Wk?
Of heb je na de uitschakeling van je geliefde duikteam de TV maar uit gezet?

8 september 2014 om 11:35

Van gaal camoufleerde de beperkingen van nederland door met 5 verdedigers te gaan spelen...

8 september 2014 om 12:26

Maar wel een team, en daar gaat het om.
Als een 5-mans verdediging de oplossing is, so be it.
Kan je moeilijk over gaan doen.
Of moet je maar met 1 verdediger gaan spelen dan omdat je een topploeg ben?
Want hoe meer verdedigers hoe zwakker je ben?

8 september 2014 om 13:08

Topploegen hebben topverdedigers en daarom kunnen sommige met slechts 3 verdedigers spelen. Zoals Italië

8 september 2014 om 13:12

Je hoeft nederland niet te verdedigen, is niet erg dat Nederland overrated is?, toch alleen maar fijn dat mensen hier werkelijk denken dat Nederland een top team is.
Ze zijn vast se blamage van 2012 vergeten, 0 punten. Hier komt het volgende onderdeel aan het licht wat een topteam heeft: stabiliteit. Een topteam had minstens gewonnen van Denemarken..

8 september 2014 om 13:49

Italie?Dat na 1 ronde naar huis was! Omdat ze zo goed kunnen verdedigen. Jaja. Kom op man er is geen excuus voor het verlies. Zonder Ronaldo is Portugal niets en met hem net iets beter. Dat kom niet omdat het geen goede spelers zijn maar omdat ze geen team zijn. En als je met 5 verdedigers moet spelen om derde te worden op het wk: so be it. Dat heet taktiek en een goede coach

8 september 2014 om 13:50

Ja of een topteam wordt tweede en derde op een wk!! Wat lul je nou man.

8 september 2014 om 15:06

Ze werden in 2010 2e met slecht voetbal en iedereen die echt boven zichzelf uitstak.. in 2014 werden ze 3e lucky.. door late doelpunt Mexico en penalties costa rica..

En voor het gemak laat je ek 2012 buiten beschouwing? Daar werden 0 punten gepakt, niks, nada, noppes..

8 september 2014 om 15:40

ja zo lust ik er nog wel een paar. 2010 slecht , 2014 lucky. lekker makkelijk. feit blijft dat nl daar wel geeindigd is en nl en italie (over resultaatvoetbal gesproken) niet. 2012 hopeloos slecht van nl.een blamage, net zoals portugal gisteren en op het wk. en Italie op de laatste beide wk's. conclusie ortugal geen topteam. want niet stabiel. Italie geen topteam want niet stabiel.

8 september 2014 om 15:53

Nou... nee

8 september 2014 om 19:33

Ja en bij andere landen ligt de kwaliteit meer in de voorroede en het middenveld... dus so what?
Het enige land dat overrated is... is Italie...

Ja elke topprestatie is lucky, en italie dat er snel uit lag komt natuurlijk door magische krachten??
Italie presteert al jaren niks meer man, misschien moet jij even uit je roze wolk komen met je hoofd en de realiteit onder ogen zien.

Het is een leuk team, maar doe aub niet alsof jullie wereldtop zijn, dat zijn jullie namelijk verre van!

8 september 2014 om 21:31

yea right.. Italie heeft 4x wk gewonnen laatste keer nog in 2006 en in 2012 in finale, hoeveel wereldtitels hebben jullie? ow wacht...

9 september 2014 om 12:05

2012 finale ek. de eerste 2 wktitels zijn van voor de tweede WO. tuurlijk heeft italie veel meer gewonnen dan nl maar dat geeft jou niet het recht zo laatdunkenk over NL te doen. Anders kun je ook gewoon weer in Italie gaan wonen. Mooi land aardige mensen lekker weer. Kom er zelf ook wekelijks. Jammer dat ze de italianen geen verstand van voetbal hebben :-)

Ja t is niet veel nee zonder Ronaldo. Beetje zoals Zweden zonder Ibrahimovic. Volgens t niet precies qua selectie maar misschien tijd voor verjonging? Of is t juist alleen jonge spelers. En toch kwalificeren ze wel weer. Paar geniale goals van Cristiano en ze zitten er weer bij. En missch toch een frisse wind in de zin van een nieuwe coach. Bento heeft dit Wk ook niet lekkere resultaten geboekt met dit materiaal.

8 september 2014 om 10:56

Nou, zelfs met Ibra stellen wij geen ruk voor.
Dus zoveel maakt het allemaal niet uit

8 september 2014 om 18:53

In tegenstelling tot wat hier schijnbaar de gangbare mening is, dit is puur en alleen de coach aan te rekenen. Deze weigert te verjongen en het roer om te gooien. Natuurlijk onder duiding van jorge mendes de topzaakwaarnemer.

Portugal heeft veel meer te bieden dan dit, iedereen ziet dat er veel meer in zit, maar het. Lukt ze niet om het eruit te krijgen. Meireles r.Costa te oud eder en vierinha niet genoeg kwaliteit, tactisch heel zwak neergezet, beetje pech wn dan is dit het resultaat. Ik hoop dat ze hem eruit gooien Bento anders gaan we het niet halen. Maar dat is dan ook niet meer dan terecht. Voor al die haters heb ik alleen maar stilte zuchtzuchtzucht

Het is ieder jaar weer het zelfde in die kwalificaties met Portugal.
maar uiteindelijk halen ze het altijd wel.
dit zie ik nu ook wel gebeuren .. Maar of ze als eerste doorgaan weet ik niet !!
gekke poule waar van alles kan gebeuren ..

Het is tijd dat die Paulo Bento vertrekt. Hij had al na het wk moeten vertrekken.

Euro 2000 Halve finale
EK 2004 2e
WK 2006 Halve finale
EK 2008 Kwart finale
WK 2010 Achtste finales verloren van de winnaar
EK 2012 Halve finale, verloren met penalty's tegen de winnaar
WK 2014 Groepsfase uitgeschakeld, volledig onacceptabel voor een elftal dat al jaren meedoet voor de winst.

Als Portugal niet oppast krijgen we hetzelfde zooitje als in 2002.

Er zit veel meer in dit elftal, maar ze geloven er zelf al niet eens meer in.

Jammer.....

Toch geloof ik dat ze met de juiste trainer, weer op het rechte pad zullen komen.

Forca Portugal!

8 september 2014 om 11:32

Portugal had toch ook moeite met de plaatsing, van het WK? of was het nou het Ek?
In ieder geval, het is vaak net aan, en met die spelersgroep moet en mag het niet net aan zijn.
Wie zie jij als goede bondscoach dan?

8 september 2014 om 12:09

Plaatsen voor een toernooi is voor Portugal altijd lastig geweest. Daarom heeft Portugal zich bv voor wk's regelmatig niet weten te plaatsen. Maar als ze zich kwalificeren, dan doen ze meestal wel goede zaken.

Ik vind het lastig om op dit moment een bondcoach te kiezen. Ik ben geen voorstander van buitenlandse coaches die de taal niet spreken van het land zelf. Dus ben ik erg beperkt.

Andre Villas Boas zou ik kiezen als nr 1 om Paulo Bento op te volgen. Anders Jorge Jesus van Benfica. Alleen is de vraag of iemand zoals Ronaldo kan omgaan met een trainer als Jorge Jesus.

Beide trainers zullen denk ik niet gaan. Ik, als Benfica supporter hoop dat Jorge Jesus nog jaren blijft bij Benfica. Jorge Jesus zn contract loopt dit seizoen af. Als hij niet van plan is bij te tekenen, hoop ik dat Benfica toestemming geeft voor een dubbel functie.

8 september 2014 om 14:16

Waarom geen Scolari?

8 september 2014 om 19:36

Ik zat ook aan Jorge Jesus te denken, aan de andere kant... die man zit op zijn plek bij Benfica.

Avb, lijkt me ook lastig, is toch een coach die de tijd nodig heeft.
Maar niet geschoten is altijd mis.

Het probleem van Portugal is dat het geen team is. Ze hebben zeker wel kwaliteit over elke linie gezien maar ieder lijkt voor zichzelf te spelen. Er is totaal geen cohesie en de trainer heeft zwaar gefaald dit erin te brengen. Geen teamspirit, geen vechtersmentaliteit alleen individualisten die elkaar nauwelijks bij het spel willen betrekken.

Het is al jaren een net wel net niet land, ze hadden zich met veel moeite weten te plaatsen voor het Wk.

Zo een schande is het naar mijn mening nou ook weer niet, althans voor Portugal.
Wat mij aangaat lag dit in de lijn der verwachtingen, zeker gezien hun vaak defensieve spel.

Ze beginnen altijd dramatisch, maar in de play offs kwalificeren ze zich toch altijd weer.

Portugal speelt altijd belabberde kwallificatie-wedstrijden. Lijken erg moeite te hebben met de wedstrijden tegen "kleintjes"....maar ze plaatsen zich uiteindelijk wel, zeker nu de eerste 2 ploegen van de poule zich kwalificeren (en de derde playoffs mag spelen)

Het is vooral te zot voor woorden dat deze bondscoach na de WK nog een contract heeft gekregen tot 2016.
Op de WK ging van alles mis door vooral een hoop organisatorische en taktische fouten waar Bento voor verantwoordelijk is.
Portugal kwam pas 5 dagen voor hun eerste wedstrijd in Brasil aankakken en de verkeerde keuzes van de selectie. Ik weet het, klinkt als een cliche. Elke coach maakt de verkeerde keuzes volgens een deel van de fans. iedereen denkt daar anders over maar als je voor de linksachter alleen Coentrao meeneemt die gedurende het seizoen bij Real 3 keer geblesseerd is geweest en je laat een ervaren Antunes thuis. Die positie vervolgens door een verdedigende middenveld (veloso) laat innemen.
Het eigenwijs vol blijven houden aan een Pereira als rechtsachter die maar geen bal kan voorgeven maar als de tegenstander uitbreekt zelden op tijd terug is en zelfs als Portugal op een gegeven moment met 3 of 4 rasechte vleugelaanvallers speelt, mee naar voren op rechts blijft lopen en de rest voor de voeten blijft lopen.

Hopelijk zal deze nederlaag de bond doen overwegen om hem eindelijk de zak te geven. Hoewel de heren van de bond geen cent teveel willen uitgeven.
PS, Bento krijgt 2 miljoen per jaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren