Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Politica wil Benzema uit Frans elftal: ‘Minachting en belediging slachtoffers’

Laatste update:

Nadat Karim Benzema al in opspraak kwam vanwege de rol die hij zou spelen in de zaak-Mathieu Valbuena, die is afgeperst in verband met een seksvideo, is de spits van Real Madrid opnieuw in negatief opzicht in het nieuws gekomen: als het aan Europarlementariër Nadine Morano ligt, komt de Franse voetballer nooit meer in actie namens de nationale ploeg.

/

Benzema nam het afgelopen zaterdag met Real op tegen Barcelona en voor aanvang van dat duel werd het volkslied van Frankrijk ten gehore gebracht, om de slachtoffers van de aanslagen in Parijs te herdenken. Direct na het afspelen van de Marseillaise spuugde Benzema op de grond en hoewel het niet duidelijk of de aanvaller hiermee een bedoeling had, weet de politica van Les Républicains het zeker.

“Dit is een gebaar van minachting en een belediging voor de slachtoffers, hun families en heel Frankrijk”, maakt Morano duidelijk op haar Facebook-account. De politica pleit ervoor om Benzema voorgoed uit het Frans elftal te weren. De spits werd de afgelopen interlands net als Valbuena al buiten de selectie van bondscoach Didier Deschamps gelaten, vanwege de perikelen rondom de seksvideo.

Denk je dat karim Benzema terugkeert in het Frans elftal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daarom had karim voor Algerije moeten spelen, en die spelen ook WK's

25 november 2015 om 11:28

Ik las juist van voetbalzone leden. Dat benzema berbers was en dat ze in Algerije anti berber wetten hebben en dat hij daarom ook voor frankrijk koos. Correct me if im wrong maar dit lees ik wel is van voetbalzone leden.

25 november 2015 om 12:02

Klopt deels wel, Algerije is voor een deel Kabylisch, wat de berber-cultuur is bij ons. Maar het is onzin dat er wetten zijn tegen de Kabyliërs. Kabylisch word juist gezien als 2e taal en in de toekomst moeten Kabylische steden zoals Bejaia toeristische trekpleisters worden. De keuze van Karim voor Frankrijk lijkt me vooral een sportieve keuze, maar zoals bij Samir Nasri ook is gebeurd is deze keuze niet de juiste gebleken, al hebben ze het er beide naar gemaakt door wangedrag. Ik hoop dat het Nabil Fekir beter af gaat in de toekomst.

25 november 2015 om 12:39

Is het dan toeval dat veel Berberse Algerijnen niet voor Algerije spelen of ligt het dan ook gewoon politiek gevoelig. Zidane is ook een berber en koos ook voor Frankrijk.

25 november 2015 om 12:56

Zij waren goed genoeg voor frankrijk en die andere niet.

25 november 2015 om 11:32

En mooi voetbal ook toevallig.

Sjonge jonge wat een groot probleem maken over een simpel 'tufje'

25 november 2015 om 11:35

Echt he. Misschien had ie gewoon een velletje in zn mond. Moeten we nu ook een hele analyse gaan maken van iemands spuug. Voetballers spugen continu op de grond. Trieste actie van die Franse. Die zoeken die benzema continu op. Terwijl het een fantastische voetballer is. Zo iemand kunnen we wel gebruiken bij het Nederlands elftal!

25 november 2015 om 12:57

Dit is gewoon weer een politica die goedkoop over andermans rug probeert te scoren. Of er zitten een paar draadjes los in de bovenkamer. Zoals ik het lees wacht Benzema respectvol tot het volkslied voorbij is.

25 november 2015 om 13:27

Ik vind jou reactie anders ook zeer goedkoop...
Hij had toch ook nog een halve minuut kunnen wachten met dat 'onschuldige tufje' of het pas doen als hij op positie stond....je weet dat je gefilmd word...wees dan niet zo dom

27 november 2015 om 10:59

Je mag mijn reactie best goedkoop vinden. Maar ik durf te wedden dat zoveel spelers spugen na het handen schudden, volkslied of noem het maar op. Ikzelf kan me er erg goed in vinden doordat ik zelf ook totaal geen gevoel had met de minuut stilte die we hier hielden.

Natuurlijk is het erg wat er daar gebeurd is, maar ik vind het zelf enkel achterbakse praktijken. Eerst toelaten dat Amerika IS opricht en hier daar vrijwel niets negatiefs over meekrijgen de afgelopen 4//5 jaar. En nu we zelf de gebeten hond zijn is het een wereldaffaire waar iedereen bij stil moet staan.

Alles word echt opgeblazen tegenwoordig,ook dat ding met Basicukoklu van Feyenoord

Het zal wel weer niet politiek correct zijn om dit te zeggen: maar dit (en daarmee doel ik niet alleen specifiek op dit spugen, maar ook op andere manieren van disrespect uiten) is wat je helaas vaak (gelukkig niet altijd) erbij krijgt met mensen (ook 2- en 3de generatie) uit Noord -Afrika en Arabische landen. Geen respect voor het Westen en de landen in het Westen waar ze leven, wonen en werken en hun gigantische salaris verdienen.

25 november 2015 om 11:24

Jaa topp daar heb je gelijk in. Kijk ff knooppunt tegen zv watergas. Alleen maar Noord- Afrikaanse supporters. Daar waren ze toch allemaal 1 min stil. Daarbij staan de fans van knooppunt niet bekend als lieve jongens. Dus wat je zegt klopt totaal niet.

25 november 2015 om 11:31

Weet je wat (gelukkig niet altijd) betekent?

25 november 2015 om 11:40

Mag ik je erop wijze Magicmike dat je wel stelt dat "vaak" dit soort dingen voorkomen met mensen uit afrikaanse of arabische landen, ik vind het een beetje een misselijke opmerking van je, je generaliseert nogal terwijl je totaal niet in acht neemt hoe wij nederlanders tegenover dit soort landen staan. Of wij enige vorm van respect, medeleven en compassie tonen. Integendeel zelfs, ik hoor steeds vaker nare geluiden uit dit land, mensen beginnen respect te eisen ipv dat ze het verdienen. Ik wil je er ook op wijzen dat dit disrespect waar jij het over hebt bij deze mensen uit deze landen (arabische en afrikaanse) niet zomaar ergens vandaan komt, als het al voorkomt, is het vaak een reactie op hoe zij zelf behandelt worden. Denk er maar eens over na

25 november 2015 om 11:58

Ik heb al heel veel nagedacht over dit alles, heb me er diep in verdiept.
Ik ben het volledig met jou oneens en ben van mening dat het denken zoals jij doet heeft geleid tot de ellendige situatie waar we nu in zitten en uiteindelijk zal leiden tot het failliet en de "ondergang" van Europa.
Veel Europeanen hebben geen geloof meer in hun eigen cultuur en afkomst en al helemaal niet in hun geloof en staan volledig achter de import van mensen met een ideologie die er op gericht is op het wereldwijd verspreiden van deze ideologie. Die er toe gaat leiden dat er (ironisch genoeg) steeds minder vrijheid zal zijn in Europa. En steeds meer onderdrukking van vrouwen en mensen die andere sexuele voorkeuren hebben als de gangbare.
In 2050 zal Europa geen Europa meer zijn, maar er meer uit zien als het Midden-Oosten. Met alle "gebruiken" en andere ellende die men daar ook aantreft.
Ik sluit niet mijn ogen, maar waarschuw er voor. Wat een ander er mee wil, of hoe deze erover denkt, staat hem/haar vrij. Maar ik "lul" niet politiek correct mee met de rest..

25 november 2015 om 12:24

Dan spijt het me je te moeten vertellen dat je je er maar naar zult moeten aanpassen, de wereld zal niet altijd blijven zoals jij dat wilt. De wereld is onderhevig aan verandering en je zal je er maar aan moeten schikken, wel wil ik je erop wijzen je niet bang te laten maken door de media en je eens te verdiepen in de Islam en de arabische culturen (en dan bedoel ik echt verdiepen). Je komt nogal bangetjes over namelijk...

25 november 2015 om 12:29

Nee hoor, ik hoef me niet aan te passen.
Ik blijf lekker in landen wonen waar men waarde hecht aan een Judeo-Christelijke samenleving en cultuur, net als dat ik nu al doen. Voor mij en de mijnen geen probleem..
En ik zou jou aanraden om je verdiepen in de Westerse cultuur en waarden en normen, alsook in een geloof die voortkomt uit het Westen. Ipv je te diep te verdiepen in de Islam, is nergens goed voor..

Maar overigens lees ik net hier beneden je reactie op "dancetjai" en ineens wordt mij heel veel duidelijk , haha.
Vooral als je zegt dat het hebben van een andere mening dan de jouwe (want dat is "het over een kam scheren van welke bevolkingsgroep dan ook" "verbannen zou moeten worden".
Helemaal duidelijk, haha!

25 november 2015 om 12:34

Noem eens een geloof behalve het vliegende spaghettimonster op dat uit het westen komt? Overigens hoef ik me niet te verdiepen in de westerse cultuur, normen, waarden, geloof of wat dan ook, ben hier geboren en getogen. Ik heb echter een greintje menselijkheid in me en heb wat inlevingsvermogen. Iets dat veel mensen missen tegenwoordig in dit land.

Edit: reactie op je edit: Ik begin je een beetje zat te worden als ik heel eerlijk ben, dit is dan ook mijn laatste reactie die ik aan jou besteed. Als jij denkt dat het niet kunnen accepteren van een mening van een ander niet iets anders is dan het over een kam scheren van een bevolkingsgroep dan ben je letterlijk te dom om te poepen. Ik wens je veel succes in je bange leventje, hoop alleen dat je je niet zult voortplanten, zou niet erg goed zijn voor deze aarde.

PS. pas op voor een zelfmoordterrorist/haatbaard IS strijder zometeen als je zometeen boerenkool gaat halen uit de supermarkt, ze zijn overal tegenwoordig

25 november 2015 om 12:45

@magicmike Persoonlijk ben ik van mening dat je erg overdrijft met 'de ondergang' van Europa. Door het gedoe met IS zal juist de afkeer naar het Midden-Oosten groeien. En het probleem is niet dat we te tolerant zijn en daarmee onze eigen cultuur verliezen, maar juist dat iedereen tegenwoordig zijn mening veels te makkelijk kan verkondigen (m.b.v. social media). Dat is waar het in mijn ogen fout gaat, want er lopen iets te veel Nederlanders rond die hun (bijzonder kortzichtige) mening absoluut beter voor zich kunnen houden. Overigens is er van dat 'tolerante en openhartige' Nederland al niet zoveel meer over.

25 november 2015 om 12:55

Je verwensingen naar mij toe laten overduidelijk zien dat je je lang hebt kunnen inhouden in deze discussie met mij, maar dat uiteindelijk je ware aard toch naar boven komt. Precies zoals ik al eerder had geconcludeerd.
Daarmee bewijs je echter ook gelijk mijn gelijk, want jij bent blijkbaar precies het soort persoon waar ik het over heb: je eigen mening (en misschien ook een bepaalde ideologie die je aanhangt?) willen opdringen. En als dat niet lukt met argumenten, dan komt de ware aard naar boven en wordt er opeens een denigrerende toon aangenomen en je "tegenstander" in de discussie wordt verwenst en slechte dingen en omstandigheden toegewenst.
Zegt alles over de persoon die dit doet: "een wolf in schaapskleren"?
Had het kunnen weten (en dat was ook wel een beetje zo, ergens in mijn achterhoofd)..
Verder zal ik mij niet verlagen tot jou niveau (gelukkig kost mij dat geen moeite, dat is een voordeel van een open, Westerse geest ).

25 november 2015 om 13:02

tklavert4
Maar dat stuk over "een kortzichtige mening voor zichzelf houden", zou dus ook voor jou (en blijkbaar zeker voor mij?) kunnen gelden?
Echter: wie zegt dat de mening die in jou ogen kortzichtig is, dat ook daadwerkelijk is? Wie zegt dat die zogenaamde kortzichtige mening misschien juist niet kortzichtig is, maar heel doordacht en ter zake doende? Dat is toch niet aan jou (of welk ander individu dan ook) om te bepalen? Begrijp je wat ik bedoel..
Verder mag jij natuurlijk zeker vinden dat ik overdrijf of het verkeerd heb, dat is je recht!

25 november 2015 om 14:33

Ten eerste generaliseer je nu alle midden oosterse volken tot een groep die hun ideologie willen opdringen, terwijl dat maar een heel heeeel kleine groep betreft. Zij behouden natuurlijk wel aspecten van hun eigen cultuur, maar ik denk niet dat jij er zo veel last van hebt als een moslim geen alcohol drinkt of 5 keer per dag bidt. Als we verder het nog eens hebben over opdringen van een ideologie dan zijn 'wij', het westen, hier nog wel het meest schuldig aan. Wij vinden dat wij het beste systeem hebben en het meest vooruitstrevend zijn en dat iedereen zo moet leven als wij, terwijl het westen maar ongeveer 1/7 van de gehele wereldbevolking bedraagt en toch hebben wij het voor het zeggen. Als wij bijvoorbeeld 'hulp' bieden aan Irak, dan maken we ook maar even van de gelegenheid gebruik om een democratie in te voeren, het hele land en zijn bestuur overhoop te halen en dan weer te vertrekken, een machtsvacuum achterlatend.

25 november 2015 om 14:41

@MagicMike
Geef alsjeblieft al je argumenten die je in huis hebt die jouw mening ondersteunen! Ik kijk er namelijk erg naar uit om ze te kunnen ontkrachten.

25 november 2015 om 15:37

@magic Mike. Ik heb echt serieus nog nooit iemand zoveel onzin zien vertellen als jou. Jij bent echt alle realiteit kwijt. Uiteraard is het geen probleem dat je zo'n domme mening heb, maar probeer die lekker voor je te houden.

25 november 2015 om 17:57

Afcaforever
Ik ben het helemaal met je eens dat het Westen niet zijn manier van leven, etc. moet willen opdringen aan andere culturen. Dat heeft inderdaad voor ontzettend veel ellende gezorgd!

25 november 2015 om 18:01

Jackspane
iemand die zulke dingen als jij zegt, zonder ook maar ergens inhoudelijk op te reageren. Tja, wat moet ik daar nou mee?
Gelukkig kan jij mij niet zeggen wat ik wel en niet mag doen, dat zou pas echt eng zijn, haha!

25 november 2015 om 18:03

Afca
Ik heb al ruim genoeg gereageerd en mijn mening gegeven. Argumenten zat, reageer maar op mijn eerdere posts.

25 november 2015 om 11:31

Mensen uit Arabische landen hebben het recht om zelf te kiezen of zij een minuut stil willen zijn of niet , net als iedereen overigens. Vond het maar allemaal wat overdreven hoor al die minutjes stilte en het franse volkslied overal. Het is heel erg wat er is gebeurd in Frankrijk daar niet van, maar zijn deze 130 doden meer waard, dan bijv de 200 doden in het Russische vielgtuig? Of de 1000e onschuldigen die door westerse bombardementen omkomen, of om nog verder te gaan al de kinderen die dagelijks sterven van de honger. Voor hun houden we toch ook geen minuut stilte.

25 november 2015 om 11:43

Echt zo, buiten het feit dat frankrijk ook bommen neer smijt daaro.
Actie reactie denk ik maar het is heel erg wat er gebeurd is daar. Maar word je wel de keel ingeduwd nu. Allemaal bangmakerij van de hedendaagse media word je gek van.

On: laat die politici lekker met politiek bemoeien wat een geouwehoer weer op niks af.

25 november 2015 om 11:46

En in Arabische landen houden ze ook geen minuut stilte voor de doden in Frankrijk, dat mag. Net als in het grootste gedeelte van de wereld.
Het is namelijk heel logisch dat je meer betrokken voelt bij gebeurtenissen die zich dichterbij je afspelen.
Maar als je in Europa woont en werkt en aan het land Frankrijk alles te danken hebt (want dat heeft de familie Benzema, inmigranten zijnde), dan mag je wel wat meer respect tonen.
Het tientallen jaren lang tolereren en soms zelfs aanmoedigen van disrespect voor en afzetten tegen de Westerse samenleving door de vele Arabische en Noord-Afrikaanse immigranten heeft er voor gezorgd dat Europa nu op de rand van de afgrond staat. Met dank aan de (linkse) politiek in het overgrote deel van Europa: "pappen en nathouden". En vooral er voor zorgen dat je niet voor anti-Arabisch of op een andere manier voor "racist" uitgemaakt kan worden. Politieke correctheid die tot helemaal niets goeds heeft geleid, alleen maar tot de ellendige situatie waar we nu in zitten..

25 november 2015 om 11:53

Lees mijn bovenstaande reactie nogmaals jongen... Zoals ik al zei, respect komt van twee kanten, hoe zou jij je gaan gedragen als je al van meet af aan met een schuin oog aangekeken zou worden enkel en alleen om je afkomst? Door de gedachtengang die jij hanteert ontstaat er juist een kloof die alsmaar dieper en dieper wordt tussen allochtoon en autochtoon. Overigens wil ik je erop wijzen dat wij westerse landen verantwoordelijk zijn voor de doden in die arabische landen, waar zij niet verantwoordelijk zijn voor de aanslagen in Parijs. Die zijn voor het geval het je is ontgaan gepleegd door een stel randdebielen (die overigens gefinancierd worden door bijna alle moderne westerse landen) die daar evengoed de mensen terroriseren. Wat je dus zegt over dat ze daar geen minuut stilte houden voor Parijs is een beetje krom...(waarom zou je een minuut stilte houden voor een land dat constant je bevolking aan het bombarderen is en je grootste vijand financiert?)

25 november 2015 om 11:54

Ach ja, wat is ellendig? Syrië lijkt me redelijk ellendig op dit moment. Centraal Afrika ook. Bij Europa is ellendig niet het eerste waar ik aan moet denken. We hebben trouwens geen enkel links kabinet gehad de afgelopen 25 jaar, dus je redenatie is een beetje gek. En ja, je bent waarschijnlijk racistisch. Doei he!

25 november 2015 om 11:59

Racistisch? Ik ben zelf geen autochtone Nederlander hoor..

25 november 2015 om 12:02

Magic Mike
Je doet net alsof Benzema op zijn luie reet heeft gezeten en Frankrijk hem prof heeft gemaakt, Met je gezwam over dankbaar zijn.

En je punt van dat Parijs dichtbij is gaat natuurlijk ook niet op, heb het over de internationale reactie, niet zo zeer alleen die van NL. Zelfs in Amerika hebben ze het franse Volkslied bij sportevenementen afgespeeld. En naar mijn wetens liggen die 2 landen niet veel dichter bij elkaar dan Nederland en Rusland.

25 november 2015 om 12:04

Al ben je een aap, dat betekent niet dat je niet racistisch kan zijn.
Beste magic mike

25 november 2015 om 12:04

Jongen??
Jammer dat je geen discussie kan hebben zonder te vervallen in het gedrag wat ik juist aankaart. Maar goed, dat zal zijn redenen hebben dan..
Zoals gezegd:het failliet van Nederland specifiek en Europa in het algemeen.

25 november 2015 om 12:08

We kennen elkaar niet, dus zal jij nooit weten of ik wel of niet racistisch ben. Eindeloze discussie dus, wat je er verder ook over zegt, alsook welke benamingen je verder aan mij wilt geven.
Stop er nu ook mee, heb mijn mening gegeven en sta daar ook vol achter.

25 november 2015 om 12:14

Ik zeg ook helemaal niet dat je racistisch bent, het argument wat je gebruikte was alleen een beetje onzinnig. Voor de rest zal het mij een worst wezen of je racistisch bent of niet. Die keuze is aan ieder voor zich zelf

25 november 2015 om 15:16

Voel mij eigenlijk geneigd om mij volop in de discussie te mengen, maar heb al een lange dag achter de rug en kan het beter even laten voor wat het is (een leuke discussie om te lezen overigens). Wel wil ik even zeggen dat: ja, het is een vrije keuze of je wel of niet racistisch bent, maar in dezelfde zin als dat het een keuze is of je iemand met de dood bedreigd of niet. Beiden zijn namelijk wel gewoon (terecht) strafbare feiten.

26 november 2015 om 00:31

Om maar even inhoudelijk op het artikel te reageren: ik kan me niet voorstellen dat Benzema met een kwade bedoeling op de grond tufte. Het is gewoon te ver gezocht. Sowieso snap ik niet waar al dat geroggel voor nodig is bij die voetballers, maar ze doen het allemaal en zo'n jongen gaat echt niet nadenken wanneer hij het doet als het eenmaal een automatisme is geworden.

Daarnaast ben ik het niet met je eens over je politieke gedachtegang. Geeft ook niet. Wat je wel moet weten is dat het niet klopt wat je zegt over "westerse" religies met een westerse oorsprong. Ik neem tenminste aan dat je hierbij doelt op het Christendom, eventueel het Jodendom. Deze zijn allesbehalve westers. Wat betekend dat waar je bang voor bent al meermalen is gebeurd in het verleden. Het overwaaien van religie. Niks aan te doen.

Dit ga je toch niet menen? Als we hier al iets achter gaan zoeken, dan vraag ik mezelf af of deze mevrouw niets beters te doen heeft.

Dat die zogenaamde politica zich niet eens even heel gauw gaat bemoeien met zaken waar ze voor betaald wordt! Er is genoeg drama in Frankrijk op het moment dat meer politieke aandacht eist dan een speler die even spuugt, dat zie je constant op een voetbalveld. Verder heeft ze geen enkel bewijs om haar beschuldiging kracht bij te zetten, om maar even op haar niveau te blijven en ook een paar leuke aannames te maken: Waarschijnlijk is het zo dat zij als vrouw die niets weet over voetbal of de werking van de speekselklieren het een onsmakelijk beeld vond en nu haar macht gebruikt om de toch al kwetsbare Karim B even aan te pakken. Geldgraaiende nutteloze heks dat ze is...

25 november 2015 om 12:04

De algemene tendens achter de ontwikkelingen in de wereld....alles wat met het midden oosten te maken heeft als het vuil der aarde uitmaken. Begonnen de vroegere wereldoorlogen ook niet met de schuld te leggen op 1 volk? Wat die idioot in Duitsland deed tegen de joden voordat ie definitief aan de macht kwam. Doen ze nu met moslims. Een derde van de wereldbevolking wegzetten als terroristen is niet alleen dom maar ook nog eens gevaarlijk. Zolang er belangen zijn bij oorlog in het midden oosten blijven er altijd extremistische groepen bestaan, en de vs heeft altijd een grote rol gehad in het ontstaan van die groepen en het leveren van wapens om regimes omver te werpen. Nu kun je je afvragen wie er het grootste belang heeft om de moslims in dat daglicht te zetten. En dat voor volk wat weet wat onderdrukking en gruweldaden zijn om dan zelf onrust te stoken is werkelijk onbegrijpelijk.

25 november 2015 om 12:05

Geld en macht maakt kennelijk alles mogelijk in deze wereld. En voor iedereen die denkt dat alle moslims slecht moeten eens kijken naar die 1.6 miljard, als die allemaal een steen zouden gooien is de halve wereld kapot het feit dat dat niet gebeurt is voor elk weldenkend mens een bewijs dat wat die 50.000 totaal ontspoorde jonge gekken doen niets maar dan ook niets met welk geloof dan ook te maken heeft. En al helemaal niet met de islam die als leer heeft om jezelf als mens in dienst te stellen aan God en je medemens. En dat degene die 1 mens vermoordt het is alsof die de hele mensheid heeft vermoord in Gods ogen. Vertegenwoordigd iedere gelovige of het nu jood, moslim, of christen is zijn of haar geloof met hun daden? Nee. Maakt iemand dat gelijk een terrorist? Nee natuurlijk niet. ZELF nadenken ipv als schaapjes achter de media te praten is voor veel mensen erg lastig doch noodzakelijk. Hopelijk gaan mensen weer boeken lezen ipv alleen maar achter onbetrouwbare mensen op tv aan te lopen.

25 november 2015 om 12:13

dancetjai
Jij weet blijkbaar veel van de Islam. Misschien dat jij dan een vraag voor mij kan beantwoorden: waarom sluit de meerderheid van de Moslims (moslimlanden) geen pact en vernietigen die 50.000 idioten die het moslim geloof misbruiken en de overgrote meerderheid van de Moslims in een kwaad daglicht zetten?
Dat lijkt me toch alleen maar goed voor de overgrote meerderheid van goedwillende en vredelievende moslims?

25 november 2015 om 12:27

Mashallah broeder, dankjewel voor je mooie uitleg! Ik hoop dat de gemiddelde voetbalzone reageerder dit goed leest en beseft dat het over een kam scheren van welke bevolkingsgroep dan ook slecht is en verbannen zou moeten worden uit deze wereld.

25 november 2015 om 12:30

Dat is heel simpel; het westen (landen zoals Amerika, Engeland, Frankrijk etc) zijn erbij gebaat als het onrustig is in het MO, zij zullen er dus achter de schermen alles aan doen om het onrustig te houden daar en de landen en bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten. Verder is het zo dat veel van de landen in het MO al zo erg er aan toe zijn dat zij simpelweg niet de militaire macht hebben om een IS dat gefinancierd wordt door Europa, Amerika en Rusland tegen te houden, laat staan vernietigen. Verdiep je aub in het hele gebeuren.

Edit: @magicmike

25 november 2015 om 12:44

Haha, mooie complottheorie, tekenend.
Saudi-Arabië alleen al heeft de militaire macht om islamitische staat binnen afzienbare tijd weg te vagen. Maar zij steunen liever het terrorisme (bewezen)?

Islamitische staat gefinancierd door Europa, Rusland en de Vs??
Ok, nu komen we op het niveau van complotdenkers en andere paradijsvogels, ik neem afscheid. Fijne dag verder!

Overigens hoop ik nog wel op een serieus antwoord van "dancetjai"!

25 november 2015 om 14:37

En toch heeft hij gelijk, de groepen die nu actief zijn zijn afsplinteringen van voorgaande groepen mede gefinancieerd door Usa, om andere 'terroristen' in bedwang te houden.

Sinds de invasie van Iraq, vanwege misleidende doeleinden is het een grote puinzooi daar.

25 november 2015 om 15:28

Even voor de duidelijkheid: in de tijd van de Amerikaanse invasie van Irak heeft de Central Intelligence Agency meerdere burgermilitias getraind, voorzien van wapens en gefinancierd, met als doel om meer onrust binnen de bevolking te veroorzaken en het zo Saddam Hussein NOG lastiger te maken. Nadat Saddam was afgezet en geëxecuteerd, en de Amerikanen vertrokken waren, ontstond er een gigantisch machtsvacuum. De burgermilitias, toentertijd dus getraind en bewapend door de CIA, vormden uiteindelijk de basis voor de groepering die de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIL) zou gaan heten, tegenwoordig beter bekend als IS of Die debielen die alles en iedereen die tegen ze is opblazen. Ja, echt alles en iedereen, ongeacht je geloofsovertuiging, tenzij dat die achterlijke ideologie is die zij naar eigen zeggen uit de Quran halen. Vreemd, aangezien ik een hoop vrienden heb die moslim zijn, en ik hen nog nooit op zoiets achterlijks betrapt heb. Zullen die mannetjes van IS wellicht zelf een hoop erbij verzinnen om hun bloedvergiet goed te praten?

25 november 2015 om 15:32

Overigens staat de productie van olie in Syrië en Irak echt niet stil hoor, er wordt nog volop verkocht, zeker vanuit de regio's die IS inmiddels als grondgebied heeft opgeëist. En wie denk je dat die maandelijkse 37 miljoen euro aan olie allemaal opkoopt? Sinterklaas? China? Ga maar even op onderzoek uit zou ik zeggen (ik raad je aan via een bibliotheek of een database als google scholar te zoeken, aangezien deze academisch geverifieerde bronnen hanteren. Wel zo handig als je weet waar de informatie vandaan komt, en niet is opgetypt door een kleuter op Twitter of iets dergelijks.)

25 november 2015 om 15:59

@MagicMike goede vraag, wat betreft dat pact. Iran heeft oa meerdere pogingen gedaan om de moslims bijeen te roepen en geen onderscheid te maken tussen stromingen of landen. Diverse keren zijn er conferenties door de geestelijk leider van Iran gehouden, helaas zonder vervolg. De moslimlanden waarnaar je refereert zijn helaas grotendeels in handen van leiders die voor geld en macht kiezen en daarmee zelf ook geen daden doen die je van een gelovig land zou verwachten. Saudie Arabië loopt voorop met hun oliedollars terwijl mensen in het land sterven van de honger hebben prinsen en koningen letterlijk paleizen van goud. Dus ja helaas zijn er in de wereldpolitiek weinig echte mensen die handelen naar hun geloof. Maar dat staat los van de mensen toch? En de landen die niet meedoen met het hele corrupte gedoe die worden aangevallen en weggehaald of worden weggezet als schurken. Kijk eens naar andere nieuwsbronnen bijv al jazeera dan hoor je ook heel veel nieuws wat je hier nooit hoort op tv.

25 november 2015 om 16:12

Hoeveel minuten stilte worden er gehouden voor de honderden vrouwen en kinderen die dagelijks worden bestookt met kogels en raketten terwijl ze gewoon thuis zitten? Hoeveel jaar is Israel al ongestoord hele massa's onschuldigen vrouwen en kinderen aan het uitmoorden? En nu heeft de hele wereld een mooie gezamenlijke vijand wie denkt er dan nog aan de opeising van de heilige moskee in Jeruzalem? Of het feit dat Israel zegt dat ook Palestina een joodse staat moet zijn. Begrijp me niet verkeerd iedereen moet elkaar respecteren en er is geen excuus voor geweld maar wees eerlijk iedereen 70 jaar na dato mag iemand op straat nieteens iets zeggen over joden of je krijgt met de politie te maken. Maar het kan zelfs dat iemand als Wilders in de regering Moslims openlijk beledigt en discriminerende opmerkingen maakt. Wat doen wij daaraan dan? En wie denkt na over de gevolgen voor de miljoenen moslims die slachtoffer worden van.geweld of haat omdat ze op tv hebben gezien dat het aangemoedigd wordt? Daar wil niemand over nadenken, een uitzondering daargelaten, maar wel een mening vormen over 1.6 miljard mensen en uitspraken doen over mensen die 5x per dag op de grond liggen uit nederigheid naar God en realiseren dat ze hun daden zullen moeten verantwoorden aan God. En dan heb ik het inderdaad niet over die paar gekken die hun eigen geloof en heilig boek niet kennen, of die een land leiden vanuit hebzucht en blindheid.

25 november 2015 om 16:53

MagicMike ik ben ook helemaal niet van complottheorieën maar kan het probleem ook zijn dat sommige waarheden worden weggelachen als complottheorieën?  Het is een feit dat de VS ten tijde van de koude oorlog middels een geheime operatie in Afghanistan en Irak heeft gerekruteerd naar rebellen die tegen het "communistische gevaar" zouden vechten vanaf de grond. Het is ook een bewezen feit dat een van die mensen osama was. Evenals het een bewezen feit is dat de familie bush belangen heeft in oliebedrijven gerund door de familie van osama. In 2014 hebben iraanse inlichtingendienst melding gemaakt van munitie droppings van de vs op strategische isis doelen. Iran dacht aan een onfortuinlijk toeval. Totdat ze in totaal 5 ! van die droppings hebben geregistreerd.

Zeg dat al deze feiten allemaal verzonnen leugens zijn.

Dan stel ik jou een paar vragen

25 november 2015 om 16:54

Is het niet bewezen dat de VS het land Irak is binnengevallen op basis van een zogenaamd vermoeden van massa vernietigingswapens? Dit kan niemand ontkennen want Colin Powel destijds stafchef vd president heeft dat zelf op tv verklaard dat er feiten volledig zijn verzonnen en gedraaid om Irak binnen te vallen ondanks het gebrek aan enig concreet bewijs van wapens.

Hebben ze Iran niet beschuldigd van dezelfde atoombommen? En hebben ze ondanks de wereldwijde verdachtmakingen tot op de dag van vandaag enig atoombom gevonden of concreet bewijs dat Iran die plannen had of heeft? 

Tot slot welk land heeft als enige ooit een atoombom gegooid op onschuldige burgers? Zelfs 2x !

Hoe was die hele atoombom gemaakt door de vs? Is het niet zo dat de vs de nazi ingenieurs van Hitler immuniteit heeft geschonken in ruil voor het helpen met de eerste atoombom ter wereld? En zijn de ingenieurs daarna niet gebruikt voor nasa?

Hoeveel verminkte mensen worden er vandaag de dag nog geboren in Japan door de massa vernietigingswapens van de VS ten tijde van de 2e wereldoorlog. En hoeveel miljoenen meer of minder zijn er daar doodgegaan tov de holocaust?

Is dit allemaal verzonnen en complottheorieën? Of mag niemand hier over praten en wordt het weggemoffeld?

25 november 2015 om 16:54

De geschiedenis leert dat alle grote oorlogen en chaos in de wereld voor 99 procent ofwel direct het werk waren vd VS ofwel indirect werden beïnvloedt door de VS. Maar iedereen is te druk met welke Hollywood films er komen en wie het lef heeft om er tegenin te gaan wordt het zwijgen opgelegd. Dus wie zijn dan degenen waarvan het zeer waarschijnlijk is dat ze complotten verzinnen?

Waarom had de VS de oorlog in vietnam verloren en waarom waren de Amerikaanse burgers in opstand tegen hun eigen regering? Wat hadden.de tv beelden van de vechtende soldaten.daarmee te maken? Wat heeft de vs gedaan voor de duizenden soldaten die verminkt terugkwamen gedaan?

Wat zou jij doen als China dat tientallen jaren in Nederland komt doen en dan doodleuk zegt dat het een complot is en dat je een raket had verstopt in je schuur en daar een paar tekeningen neerlegt als bewijs om de boel rustig te houden.

Als er ook maar 1 ding waar is van deze feiten, dan is de kans vele malen groter dat het de VS en hun grootste bondgenoten zijn die liegen dan een land zoals Iran die als een van de enige landen ter wereld duidelijk opstaat tegen dit onrecht en daar stelling tegen neemt. Toevallig een vd grootste vijanden van de vs en israel. Ja als iemand zo een grote beerput over mij zou opendoen zou ik.die ook niet graag zien toch?

25 november 2015 om 18:08

dancetjai
Helemaal eens met je opsomming van feiten die je hier doet, behalve het laatste over munitiedroppings waarvan Iran melding hedft gemaakt. De rest wel!

25 november 2015 om 18:15

De geschiedschrijving is veel ouder dan de VS. En die geschiedenis leert ons ook over oorlogen die gericht waren op het veroveren van Europa door machten uit het midden-oosten en Azië.
En nog heel veel andere ellende waar de VS helemaal niets mee te maken had.
In de recente geschiedenis is de VS ook niet de eerste en de tweede wereldoorlog begonnen hoor.
Dus niet alleen de feiten tevoorschijn halen die je goed uitkomen aub..

Je hebt gelijk in bepaalde dingen die je zegt. Alleen kan ik je geen gelijk geven betreffende het toespelen van de zwartepiet aan de VS en Israël. Zo zwart/wit zijn de dingen betreffende het Israël conflict namelijk niet.
En de VS heeft in het merendeel van de diverse oorlogen door de eeuwen heeft niet de aanzet gegeven. Wel in Irak, Vietnam en nog een paar oorlogen. Maar het percentage dat jij noemt is totaal niet reëel..

25 november 2015 om 18:20

dancetjai
Bedankt voor het antwoord op mijn aan jou gestelde vraag.
Ik ben het eens met je dat de bevolking van de diverse landen er inderdaad niets aan kan doen.
Wat mij erg tegenvalt is (nogmaals) dat er blijkbaar dan toch geen blok gevormd kan worden door een paar Moslimlanden om dat tuig van islamitische staat weg te vagen. Dat is heel erg jammer, want de financiële en militaire "power" hebben veel van die landen wel..

Overigens bedankt voor je reacties. Ik waardeer het dat je op een "normale" manier met mij discussieert!

25 november 2015 om 21:29

@magicMike

Jij ook bedankt. Het is ieders goed recht om zijn of haar eigen mening te hebben natuurlijk moeten we dat allemaal respecteren. Degene die dat niet doet en zichzelf een gelovige noemt van welk geloof dan ook die moet beter zijn of haar boek lezen. In alle heilige geschriften staat dat namelijk. Veel mensen vergeten dat behalve moslims er ook weinig christenen en joden zijn die zich aan hun boeken houden. De weinigen die dat wel doen zie je ondanks hun religieuze verschillen als broeders naast elkaar leven. Iedereen zou die boeken eens moeten lezen van de 3 grote wereldreligies en dan zul je zien dat de basis hetzelfde is.. helaas zijn sommige mensen gaan beginnen schrijven in heilige boeken waardoor waarheden zijn weggehaald of veranderd. Maar goed dat moet iedereen zelf weten. Ik wens iedereen vrede en veiligheid en God ziet en beslist wie er goed is en wie slecht is. Dat is niet aan de mensen ondanks hun vergaande pogingen..

25 november 2015 om 13:34

Als je slim bent, wat je met je vele comments op dit artikel wilt suggereren....
Dan bekijk je het ook van de andere kant... Je verdient miljoenen... En je weet dat je gefilmd word, dus waarom ga je precies op dat moment spugen.... Wacht er een halve minuut mee of doe het als je maar je positie loopt

Hahaha wat een ernstige onzin. Hij zal er heus geen bedoelingen bij hebben gehad. Iedereen tuft wel eens op de grond. Alleen dit was misschien een wat ongelukkig moment.

Jezusmina zeg.. Als je al moet gaan nadenken wanneer je op de grond tuft omdat anders een of andere politica erover gaat zeuren is het echt onmogelijk om nog wat te doen zonder eerst alle mogelijke reacties van tevoren te bedenken. Net alsof Benzema tuft om de slachtoffers "belachelijk" te maken.. Die man is toch net zo goed een Fransman die waarschijnlijk erg geschrokken is van de aanslagen! En bovendien kan je zijn tuf ook andersom uitleggen (als je dat per se wilt doen zoals deze mevrouw..), namelijk: hij tuft op de terroristen die zijn land hebben aangevallen. Oftewel: houd je als politica alstublieft bezig met de ernstige gebeurtenissen van de afgelopen tijd, in plaats van je op te winden met achterliggende beweegredenen van een tuf op de grond van een Franse voetballer te verklaren...

Helaas kan Nadine Morano niks beters doen en moet ze de schuld afschuiven op een ''buitenlander''. Ben haar samen met Le Pen spuugzat, volgende keer mag Karim haar van mij recht in d'r gezicht tuffen.

Lachwekkend hoe ver dit gezocht is. Dit is toch waanzin dat zulke politica zo een podium krijgen om onzin uit te kramen. Ben benieuwd of zij vervolgd kan worden van smaad?

25 november 2015 om 13:42

Gebeurt in nederland toch ook?

Ach,dat volkslied voor elke wedstrijd was sowieso een bertje onzin. Voor engeland - frankrijk en duitsland - nl tot daar aan toe, maar voor alle clubwedstrijden?

Ik heb het filmpje even opgezocht. Volgens mij heeft het echt niets met het volkslied te maken, hij spuugt gewoon op de grond. Dat doen sommige voetballers sowieso echt twintig keer per minuut.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren