Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pleidooi voor nieuwe opzet Bundesliga: ‘Dit belooft veel spanning’

Laatste update:

Bayern München is ongenaakbaar in eigen land. De club uit Beieren staat achttien punten los van Bayer Leverkusen en met nog maar dertien speelronden voor de boeg lijkt het onmogelijk dat Bayern zich dit seizoen níet voor de zesde keer op rij tot kampioen kroont. Stefan Effenberg vindt het allemaal te voorspelbaar worden.

De 49-jarige oud-middenvelder van onder meer Bayern, Borussia Mönchengladbach en Fiorentina stelt voor om de competitie voortaan onder te verdelen in twee groepen van negen willekeurige teams. De eerste vier teams van de twee groepen, plus de beste nummer vijf, beginnen vervolgens weer op nul punten aan de tweede seizoenshelft. Op die manier kan de kampioensstrijd spannender worden, aldus Effenberg bij T-Online.

“De competitie zal dan niet al in februari of maart beslist zijn, omdat alle clubs in januari op nul punten beginnen. Het belooft veel spanning: in de eerste plaats strijden de teams om zich te kwalificeren voor Groep 1 en in de tweede plaats omdat de clubs spelen om het kampioenschap of tegen degradatie. Dit wordt een competitie die wereldwijde aandacht zal trekken, de waarderingscijfers zullen de lucht in schieten.”

Een goed plan van Stefan Effenberg?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan heb je toch altijd gedoe met uit en thuis wedstrijden?

7 februari 2018 om 21:17

Je speelt maar tegen de helft van de clubs 2x

Leuk idee maar denk niet dat clubs hieraan mee willen doen.

Ja en dan in de maanden dat de grote clubs zware en grote wedstrijden spelen in de CL moeten ze ook nog eens wedstrijden in de Competitie voetballen. Voor ons in het mooi maar verwacht van de clubs bovenin geen medewerking.

7 februari 2018 om 21:25

Bayern was onder Gurdiola bij wijze van spreken in februari ook al kampioen. Toch bleek het team niet fit en fris genoeg om daarna nog ver te geraken in de CL

En dan moeten clubs als bayern veel meer inspanning leveren in de competitie waardoor ze de CL niet meer gaan winnen?

Er is maar 1 ding dat ze kunnen doen om de Duitse competitie weer spannend te maken en dat is München aan Oostenrijk geven of desnoods aan Tsjechië. Op de manier die meneer Effenberg voorstelt zou Bayern München nogsteeds kampioen worden omdat ze gewoon veruit het beste team hebben. Verder zie ik de meerwaarde niet van het helemaal omgooien van de competitie. Duitsland is al een topcompetitie waar grote talenten doorbreken en ze hebben zo nu en dan Europees succes. Ze missen alleen het geld om echt met meer dan 1 team Europees aan te haken bij de top. Ze moeten proberen meer sponsortinkomsten te krijgen en dat gaat niet gebeuren door het zomaar omgooien van de competitie. Het laaste deel gaat inderdaad spannender en leuker worden maar het eerste half jaar is gewoon voor niemand boeiend. Degradatie kandidaten hoeven niks te doen omdat ze toch wel in de B poule belanden en topteams hoeven niet elke week te presteren omdat ze ook op halve kracht in de A poule belanden. Een competitie leuker maken kan best maar niet op deze manier.

Misschien is het een idee om als Bayern München niet altijd je directe concurrenten leeg te kopen. Zoek talent uit het buitenland zodat andere clubs aan kunnen blijven haken. PSG had dit beleid maar dat is met die huurling van Monaco overboord gegooid. In Nederland gebeurd dit uit historisch oogpunt nauwelijks en dus is het hier ieder jaar relatief spannend wie er kampioen wordt.

7 februari 2018 om 22:47

En dat idee ben je op gekomen door het geweldige succes van Wolfsburg toen Bayern besloot De Bruyne niet te kopen van Wolfsburg? Ja dat pakte goed uit zeg.

En tjah Az wordt 1 keer kampioen en in de 10 jaar die volgt koopt Ajax 7 of 8 spelers van Az. Natuurlijk is dit anders want AZ eindigde daadwerkelijk boven Ajax in tegenstelling tot de zogenaamde concurrenten van Bayern, die vaak gemiddeld al 20 a 30 punten jaarlijks achter Bayern eindigen.

Natuurlijk zou dit alleen voor Bayern gelden, dat clubs als Freiburg & Mainz structureel hun beste spelers verliezen aan de subtoppers in Duitsland maakt niet uit want Freiburg en Mainz zijn kleine clubs en die boeien niet. Zelfs Leverkusen die veel spelers heeft die op het lijstje van BVB staan mag het uitzoeken.

8 februari 2018 om 07:45

@isimic niet zo boos doen, ik was niet op oorlogspad.

Het gaat hier om een iedee voor een spannendere titelstrijd in Duitsland. Niet om het verkennen van mogelijkheden om Freiburg kampioen te maken. Bayern heeft geen directe concurrenten meer en dat komt omdat ze ieder jaar Dortmund leegkopen. Dat dit op andere niveaus ook gebeurd klopt, maar dat heeft helaas voor jou geen serieus effect op de titelstrijd.

8 februari 2018 om 00:14

Nja PSG geeft Monaco tenminste een zeer goed transferbedrag. Met 220 miljoen kan Monaco weer investeren. Kan je van Bayern niet zeggen.

8 februari 2018 om 07:47

Dat klopt zeker, een markt conforme prijs. Echter, het was beleid dat ze dit niet zouden doen om te voorkomen dat de Franse Competitie ging lijken op de Duitse of Spaanse. Dat beleid is wel overboord nu.

Lach-wek-kend. In Belgie hebben we ook al zo'n systeem waarbij de punten gehalveerd worden en dat is gewoon pure competitievervalsing. Deze pipo wil er nog een schepje bovenop doen en neemt alle punten van de eerste matchen af. Je wordt verdiend kampioen als je een jaar lang de beste en meest constante bent, in dergelijke systemen volstaat het om op het eind te pieken en spelen factoren zoals geluk en blessures een veel te grote rol.

7 februari 2018 om 22:30

En toch zal er nagedacht moeten worden over het concept van de europese competities. Op deze manier zullen clubs als Bayern, Real/Barca, Juventus (met uitzondering van dit jaar) en PSG hun competities blijven domineren en is er straks echt geen klap meer aan. Van eerlijke competitie is al jaren geen sprake meer. Ik ben erg voor een amerikaans model waar de topspelers verdeeld worden over de clubs. Hoe? Door een salarisplafond. Bvb maximaal 4/5 spelers per club die meer dan 5 miljoen euro mogen verdienen en je krijgt geweldige competities met elk jaar spanning en sensatie.

Tsja als er een concurrent mee kan met Bayern dan wordt dat team vervolgens leeg gekocht door Bayern en zo worden alle achtervolgers minder sterk en heeft Bayern altijd een enorme voorsprong. Kijk maar naar o.a. Lewandowski, Gotze en nu weer Goretzka. Zo is er niks meer aan alleen om te kijken wie er 2de kan worden

... en dan begint iedereen meteen te janken over het leegkopen van de concurrentie, zoals Gotze en Lewandowki. Alsof dat een unicum is. Arsenal wordt al jaren berooft van haar beste spelers door directe concurrenten, De top van Nederland koopt alles op wat enigszins goed presteert in lagere regione. Enige verschil: De kloof tussen Bayern en de rest is dusdanig groot, dat je al snel kritisch wordt op de club Bayern Munchen. Dat is natuurlijk klinklare onzin, de schuld ligt bij de rest. Waar is Wolfsburg, een club die gigantisch veel spomdorinkomsten krijgt? Waar is Leipzig, een gloednieuwe ploeg waar geld in gepompt wordt? Waar is Dortmund? Al jaren gruwelijk veel potentie, maar met suïcide-voetbal geen succes. Leg de focus waar het hoort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren