Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
 

Pijn in hart maakt plaats voor hoop en trots

Ik lig nu lekker in het zwembad in het zonnige zuiden van Frankrijk. Het is net middag en al dertig graden Celsius, maar toch staat mijn rughaar recht overeind en heb ik last van kippenvel op mijn armen bij de gedachte van de gedenkwaardige gebeurtenis deze avond.

Het is 11 juli en de meest belangrijke gebeurtenis uit mijn leven als fervent fanatiekeling van Oranje begint over twee uur. Hier op de camping staan veel Nederlanders, maar toch kijkt iedereen raar op zodra ik een cd aanzet tijdens het avondeten. Een cd vol met Oranje hits, waarmee ik mijzelf lekker mee kan oppeppen voor vanavond. Mijn handen trillen al bij het horen van de bekende hymne van Andr√© Hazes en mijn hart klopt sneller dan menig hartpati√ęnt. Ik stond vol adrenaline. Het was nu tijd voor mijn outfit met diverse oranje attributen. Ik was er klaar voor. Ik stap mijn huisje uit en startte alleen een eigen Oranje mars over de camping. Het duurde echter niet lang voordat mensen zich aansloten. Met een draagbare stereo op mijn schouder probeerde ik de mensen net zo te motiveren als dat ik zelf was en het lukte enigszins. Eenmaal aangekomen in een lokale bar in Givrand bleek dat er niet genoeg plaatsen waren voor de meegekomen aanhang. De voorbereiding begon en het feest ging vrolijk door. Eenmaal gesetteld in de bar bleek dat er zelfs pers aanwezig was voor de Hollandaise.

Het volkslied begint en de zaal verbroedert schouder naast schouder als √©√©n natie. Ik kijk links en zie een prachtige blondine en rechts een frivole Nederlandse brunette. Beide geen vriend, maar toch ben ik niet ge√Įnteresseerd. Mijn liefde staat namelijk recht voor mij op het scherm. Ik zie een elftal dat mijn land representeert en waar ik trots op ben. Dat is echte liefde. Het eerste fluitsignaal van de wedstrijd vond plaats en de mensen waren gelijk gefocust op het scherm. Je kon de spanning van de mensen aflezen; strakke ogen, opengevallen mond, trillende handen of constant aanschuivende stoelen. Dit werd alleen maar erger, omdat Oranje de eerste twintig minuten zeer geschrokken en tam oogde. Ze waren onder de indruk van het podium, de ambiance en de tegenstander. Dit betekende niet veel goeds op voorhand. Spanje kreeg de overhand en controleerde uitstekend, wat resulteerde tot verschillende grote kansen. Maarten Stekelenburg, de grote verrassing van Oranje dit toernooi, stond natuurlijk weer op de goede plaatsen en pareerde alle inzetten. Nederland deed wat terug en cre√ęerde wat kansjes via dode spelmoment, maar echt grote kansen waren niet te noteren tijdens de eerste helft. Onze jongens zaten in een positie waarin zij zich niet comfortabel voelden en het was duidelijk. Ook hier in de bar, schuifelende en trillende voeten waren bij iedere Nederlander aanwezig.

Een schel, maar absoluut bevrijdend geluid; het rustsignaal. Ik stormde naar buiten, want ik was toe aan frisse lucht. Daarbinnen waren veel gespannen mensen, maar ook mensen die konden lachen en normaal praten. Dit lukt mij tijdens een dergelijke wedstrijd nooit, daarvoor ben ik te gespannen. Ik moest deze mensen dus ontlopen. Ik rook niet, maar dit soort wedstrijden zorgen ervoor dat ik begin te twijfelen hierover. Pff. De rust is voorbij en ik moet snel terug naar mijn plek voordat ik iets mis. Een wissel, een tactische verandering of een actie. Dit is een memorabele gebeurtenis en dan is er niets dat ik mag missen. Deze wedstrijd valt te omschrijven als een billenknijpwedstrijd en dit was zeker typerend voor de tweede helft. Veel kansen aan beide kanten voor David Villa, Xavi, Weley Sneijder en Arjen Robben. De wedstrijd is honderd en vijftien minuten oud wanneer Andrés Iniesta de score opent. Tierend en vloekend loop ik de bar uit met gebalde vuisten. Op weg om een paar struiken abrupt van het leven te beroven. Na deze actie trillen mijn handen van ongeloof, maar vooral vanwege mijn woede. Andrés Iniesta trok ongemerkt en abrupt mijn hart uit mijn lichaam, net zoals ik het leven van de struiken afnam. Ik voelde de wil om te leven uit mijn lichaam wegstromen. Ik werd even helemaal koud van binnen.

Na de wedstrijd ben ik naar huis gegaan en heb ik drie dagen afstand gedaan van de voetbalwereld, omdat dit pijn deed hiermee in aanraking te komen. Totdat ik in de Telegraaf de lachende gezichten zag van onze helden, wat er voor zorgde dat ik het ‚Äėverlies‚Äô kon accepteren. Als zij dit konden, moest ik dit helemaal kunnen.

De scheidsrechter, een spin in het Webb van de conservatieve organisatie FIFA, fluit één van zijn meest terrible wedstrijden uit zijn carrière. Welke acties waren dubieus zo niet, dramatisch? Juist, diegene die klaarblijkelijk eenvoudig correct afgehandeld konden worden met de huidige technologie. Deze gedachten heb ik niet omdat ik Oranje supporter ben, want gebaseerd op dit wedstrijdbeeld verdiende Spanje om deze finale te winnen. Het hielp echter niet mee dat Webb behoorlijk in het voordeel floot van La Furia Roja. Nederland kreeg voor het lichtste contact of overtreding een gele kaart, terwijl Iniesta onbestraft werd gelaten nadat hij vergat dat hij niet op een judomat was, maar op een voetbalveld. Daarnaast kan er een boek worden geschreven over wat de Spanjaarden allemaal zeiden tegen Webb, want elke seconde stonden zij te huilen om kaarten bij hem. Nederland is trouwens wel goed weggekomen bij de High Jump Kick van Nigel de Jong, want dit was diep en diep rood. Uiteindelijk is Spanje mede door de misdwalingen van de arbitrage de meest gelukkige. Maar de winnaar heeft altijd gelijk, toch?

Teleurstelling overheerste, maar dat kwam niet door onze jongens. Nee, zij brachten mij hoop. De teleurstelling was slechts tijdelijk, maar de hoop is permanent. Hoop op een toekomst vol prijzen voor ons klein Nederland. Ik kan ben ongelofelijk trots op de behaalde prestaties en dit duidt eens ter meer aan voor mij persoonlijk hoeveel liefde ik koester voor dit land. Aan het eind van de wedstrijd schoot er echter maar één woord door mijn hoofd: Blatter.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 7 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door vedetterut)

Ik vind het knap dat Nederland zonder noemenswaardige tactiek en solitair met vechtvoetbal zo ver is gekomen. Met een tactiek waren wij denk ik wereldkampioen geworden.

Voor de rest een goed stuk, één van jou beste! Vooral dat stukje met die struiken vond ik grappig. Maar ook dat van die Brunette en Blondine, haha!

Tja de grootste fout van Webb was nog wel die corner en het natrappen van Iniesta idd.

17 juli 2010 om 14:28

Dat was niet natrappen, dat was een duwtje. Had hij geel voor kunnen geven, maar meer ook niet. De hele wereld zag dat het een corner was, maar Webb en zijn assistenten waren even een kopje thee aan het drinken volgens mij.

Overigens is dit een heel mooi stuk waarin je gevoel heel goed is beschreven en herkenbaar voor de meeste mensen. Leest ook lekker weg.

17 juli 2010 om 14:51

Als de bal weg is is het natrappen. Kopstoot, bitchslap, of schouderduw maakt dan geen moer uit!

18 juli 2010 om 11:40

Oke, leuk onderwerp dat natrappen.
De regels zijn, natrappen, slaan mis of raak, maakt niet uit wordt altijd bestraft met rood. Ondanks dan ik Iniesta een nare speler vind verdiend hij in mijn ogen geen rode kaart. Mede omdat Van Bommel een stapje opzij loopt als hij eraan komt, Iniesta reageert dan een beetje fel, het ziet er in 1ste instantie erger uit dan het eigenlijk is. Maar het was wel een duwtje en de bal was weg.
@frikx
Wat jij dan zegt is: 'kopstoot, bitchslap, of schouderduw maakt dan geen moer uit! '
Daar zit genoeg verschil in. Een duw als de bal aan de andere kant van het veld is word met niks bestraft, denk maar aan een corner, de bal is niet in de beurt en iedereen duwt en trekt. Bij een slaande beweging of wat dan ook is het gewoon rood, maar dit is in dit geval niet relevant.

18 juli 2010 om 16:21

Wat Iniesta deed is volgens de reglementen gewoon een rode kaart, dus zit het niet zo goed te praten allemaal..

Toevallig keek ik vandaag de wedstrijd terug (voor de 100e x ong nu). En wat mij opviel, was dat Iniesta ook in 1e instantie geen buitenspel stond doordat vbommel op 1 lijn stond met hem.

Elke keer als ik de beelden weer bekijk hoop ik stiekem dat het nu een andere wendig zal krijgen, dat Webb de corner wel gezien zou hebben, dat Robben wél was gevallen bij dat moment met Puyol etc etc

Elke keer als ik de beelden bekijk krijg ik weer tranen in mn ogen, maar uiteindelijk moeten we ons beseffen dat dit een gepasseerd station is, het is voorbij.

En 1 deel uit je column geldt eigenlijk als de ultieme argument om niet te treuren:

''totdat ik in de Telegraaf de lachende gezichten zag van onze helden, wat er voor zorgde dat ik het ‚Äėverlies‚Äô kon accepteren. Als zij dit konden, moest ik dit helemaal kunnen.''

Verder vind ik je stuk echt geweldig om te lezen, ik herken mezelf er zo veel in en dat deed me best goed.

Wat een geweldig stuk! Je verwoord het allemaal precies hoe ik het heb meegemaakt. Ik zit ook in Frankrijk en heb daar ook de wedstrijd gekeken. Ik keek in een restaurant ( daar was het enige goede beeld ) en toen die gluiperd Iniesta het doelpunt maakte, wilde ik eigenlijk alle stoelen door het restaurant heen gooien. Dit heb ik gelukkig niet gedaan, maar wat was ik teleurgesteld en boos. Vooral op die gluiperige Iniesta. En maar schwalbes maken en kaarten vragen. Daar had hij al 5 kaarten voor kunnen krijgen. En dan scoort hij nog de winnende ook. Ik heb daarna eerst nog staan treuren met een Nederlandse vlag op mijn hoofd tot ik na een tijdje besloot om maar naar mijn huisje toe te gaan. De volgende dag heb ik de hele dag een klote humeur gehad en was ik chagrijnig. En toen, de dag daarna, kwam het moment dat ik die telegraaf zag waar mijn vader in aan het lezen was. Ik vroeg of ik hem even mocht lezen en ik las al die teksten en keek naar die foto's van de lachende Sneijder enz. Vanaf toen voelde ik me weer helemaal goed net als jij in je geweldige column schrijft. Sindsdien voel ik mezelf ook alleen maar trots, omdat we toch tweede zijn geworden op het WK!

Al met al een dikke 5 sterren!

Viva Hollandia

heel goed stuk!
precies hoe ik me ook voelde
het grootste verdriet ging pas weg na de huldiging, waar je zag dat de spelers toch al weer een beetje blij konden zijn.
op naar EK 2012!

Geweldig Stuk! vooral dat stuk met de blondine en brunette is heel mooi ik leef precies met je meee heb heel erg lang gaan joggen meteen na de wedsrijd denk niet dat ik ooit zo'n snelheijd heb gehaald. Ik denk dat het hele land pas realiseerde tijdens de huldiging wat voor'n prestatie ons kleine landje heeft geleverd
ik denk dat in euro 2012 het tussen Nederland, Duitsland, en Spanje gaat
5 sterren

Ik ben het niet eens met jou mening over Webb.
Hij miste weliswaar de corner die Iniesta's doelpunt inleidde (vreselijk slecht verdedigen van Van der Vaart daar hij levert hem gewoon weer in bij Fabregas), hij had wel 2 a 3x rood voor Nederland kunnen trekken. En uiteindelijk heeft de beste gewonnen.

Gefeliciteerd met het behalen van de tweede plaats want er zat niet meer in, het voetbal was heel slecht
On:
Leuk artikel, helaas een beetje subjectief.

18 juli 2010 om 20:38

Natuurlijk de organisatie stond bij het doelpunt geheel verkeerd, maar dat betekent niet dat we geen kanttekeningen mogen plaatsen bij het functioneren van de arbitrage. Zij spelen in mijn opinie geen sterke wedstrijd en dit zeg ik niet, omdat ik bevooroordeeld ben. Ik heb juist in dit document mijn subjectieve blik omtrent het functioneren van de arbitrage opzij gezet. Ik vond ook dat Nigel de Jong een rode kaart verdiende. Echter daarnaast gaf hij wel erg makkelijk kaarten aan Nederland en kon Spanje naar mijns inzien met veel meer wegkomen. Zeker bij het constant lopen vragen, wat expliciet in de voorbereidingen stond beschreven van de scheidsrechters. Daar zou sneller geel voorgetrokken worden, maar dit kwam niet aan bod in deze wedstrijd.

Mag ik daarnaast aan jou vragen waar jij vandaan komt? Ik zag namelijk op je profiel uit Houten. Dat ligt toch nog steeds in Nederland, of ben ik ergens niet meer van op de hoogte? Waarom feliciteer je mij er dan mee want je mag zelf ook best blij zijn hoor.

On:
Op het feit na dat ik volgens jou subjectief ingesteld ben bij het aspect van Webb wat heb ik verder goed en minder goed gedaan? Ik wil mezelf namelijk wel kunnen verbeteren en heb niet veel aan: ''leuk artikel''.

Ik wil iedereen die tot nu toe dit stuk gelezen of gereageerd heeft bedanken hiervoor. Ook vind ik erg leuk om de gekregen feedback te lezen en ik wil jullie graag bedanken voor jullie beoordelingen. Ik kan zelf niet wachten tot de volgende wedstrijden van Oranje in de voorbereiding op de kwalificatie en de kwalificatie voor het EK 2012 zelf. Gaan jullie nog naar de volgende wedstrijden? Ik ga zelf naar de thuiswedstrijden tegen Finland en Zweden.

Een goed stuk. Ik zat zelf in Spanje te kijken en 2 uur voor de wedstrijd kon er al niemand meer bij. Er zaten een stuk of 100 Nederlandse mensen te zingen en even later komen er 5 spaanse jongetjes en meisjes van 6 jaar langs het volkslied van Spanje te zingen.

We kunnen zeggen wat we willen over Webb. Iedereen heeft erover gelijk maar we hebben zelf de kansen ook niet afgemaakt. Als die Robben die bal gewoon in het netje schiet in plaats van alleen maar zeiken op die scheids dat hij een penalty wil hebben. Als hij die bal 10 minuten voor tijd erin schiet is het gewoon gedaan. Dan word Robben gefrusteerd en de andere Nederlanders ook. Iniesta denkt dan slim te zijn om nog meer uit te lokken met dat natrappen precies wannneer de scheids het niet ziet. Dan moet je slim zijn en hetzelfde terugdoen als de scheids het niet ziet. En niet zoals de Jong om 1 meter voor de neus van Webb met een karatetrap het hart van Alonso te raken. Allemaal domme overtredingen op de Spaanse helft of de middenlijn. De enige gele kaart die ik gezien heb bij ons eigen strafschopgebied is die van Gio (wat er helemaal geen was) en dan die van Heitinga. Het was gewoon een wonder dat we nog met 10 man eindigde.

Op het EK 2012 moeten we het dan nog een keer gaan goedmaken. Ze hebben dan nog meer ervaring om zich niet te laten gaan en hopelijk is het voetbal er dan ook nog is. Op het WK 2014 zie ik ons niet meer in de finale komen met Sneijder van Persie en Robben van 31 jaar. Maar ver kunnen we daar nog wel komen want er komt weer nieuwe jeugd aan met van de Wiel Afellay en Elia.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Nederland

FIFA ranking: 7
2233 fans
Selectie
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
J. BijlowKeeper00
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren