Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pierre én V/d Vaart loven ‘veruit creatiefste’ Ajax-speler: ‘Mentaal ijzersterk’

Laatste update:

Ajax was, creatief bezien, zondag zeer armoedig te noemen tegen Fortuna Sittard. Daarover is de tafel van NOS Studio Voetbal het eens. Pierre van Hooijdonk zag alleen Kenneth Taylor zich enigszins aan de sportieve malaise onttrekken. Rafael van der Vaart vindt dat bijzonder knap, gezien de kritiek die de middenvelder de afgelopen tijd te verduren kreeg. "Vergeet niet: hij is écht uitgefloten", aldus Van der Vaart.

Wanneer het over Ajax gaat, komt zondag vooral het gebrek aan creativiteit naar voren. Van Hooijdonk wil Taylor noemen als positieve uitzondering.

"Dat is wel degene die erbovenuit stak", zegt de oud-spits. "Ik vind hem in een aanvallende rol eigenlijk ook beter dan als een van de zessen."

Van Hooijdonk zou dan ook vasthouden als Taylor als een van de verkapte flankspelers. "Het is iemand met scorend vermogen, ook omdat hij altijd in de zestien opduikt. Die jongen heeft een goede techniek, hij kijkt vooruit, en was vandaag (zondag, red.) veruit de creatiefste man op het veld."

Van der Vaart sluit zich bij zijn tafelgenoot aan. "Ik ben het met je eens, en vergeet niet: hij is écht uitgefloten", voegt de voormalig Ajacied toe. "Dat je zo terugkomt, vind ik mentaal ijzersterk. Ik heb het zelf ook meegemaakt. Je denkt dan: laat mij maar uitwedstrijden spelen, dan heb ik er geen last van."

"Maar tegen Aston Villa, tegen Utrecht, tegen Bodø: geweldig", vindt Van der Vaart. De cijfers spreken in ieder geval in het voordeel van de analist. Van zijn zes goals dit seizoen, maakte Taylor de helft daarvan in de afgelopen vijf wedstrijden. Sinds vier wedstrijden hanteert John van 't Schip zijn nieuwe 5-2-2-1-systeem.

Daarin is voor Taylor een plek als 'de linker nummer 10' weggelegd. Vanaf die positie opende hij zondag al vroeg de score. Om zijn productie van vorig seizoen te evenaren, moet hij nog driemaal het net weten te vinden. Taylor eindigde toen op negen goals en vier assists in 44 optredens over alle competities.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is toch zeer bedroevend dat Taylor als beste man wordt gezien. Gottegot wat is deze club afgezakt zeg. Er moet echt nog een hoop gebeuren om de weg naar boven in de slaan. Velen dachten dat het lek boven was... ongelofelijk.

11 maart 2024 om 05:21

De beste weet ik niet, maar ik vond hem gister ook bewonderenswaardig spelen. Zijn werklust, hetgeen hem zoveel kritiek opleverde, was juist dat wat hij nu wél levert, en dat resulteert er ook gelijk in dat hij beter speelt.

Wat jij en veel anderen niet lijken te begrijpen (althans, zo komt dat op mij over) is dat niemand denkt dat het lek boven is. Ajacieden hebben enkel hun verwachtingen bijgesteld, waardoor ieder beetje vooruitgang gevierd wordt. In het land der blinden, is eenoog koning, zullen we maar zeggen.

11 maart 2024 om 05:44

Geloof mij, niemand dacht dat het lek boven was. Zonder fatsoenlijke trainer, backs, 10 en rechtsbuiten is dit ons niveau en is elke overwinning meegenomen.

11 maart 2024 om 07:39

Alleen is het gewoon onjuist. Brobbey was overduidelijk de beste. Meteen toen hij erin kwam de 2e helft was het zelf aanvallen van fortuna over en moesten alle zeilen bijgezet worden om tegen te houden. Van 3 mannetjes voorin houden, naar twee mannetjes voorin, naar een mannetje voorin, naar een vooruitgeschoven pion op eigen helft. Brobbey euwt gewoon minimaal dubbele tot drie dubbele dekking waardoor andere mensen vrij komen. Akpom werd gewoon een op een gedekt. Gisteren werd pijnlijk duidelijk dat Ajax niets is zonder Brobbey zolang Bergwijn nog geblesseerd is. Bergwijn zou een soort gelijke rol als Brobbey kunnen invullen en ik kijk vooruit naar het moment dat die twee samen voorin mogen spelen.

11 maart 2024 om 07:43

Ik moet eigenlijk de eerste nog tegenkomen die denkt dat het lek te boven is.

11 maart 2024 om 08:51

Of het is in Nederlands en zeker bij Ajax, dat "het volk" en de types als van der Vaart mensen te snel de hemel in rijzen maar ook heel snel diep onder de grond trappen. Die jongen voetbalt bij al best een tijdje bij Ajax, zal best wel kunnen voetballen. Schone, van Basten, Kieft Zlatan allemaal konden ze er zogenaamd niks van in het verleden. Misschien moeten we daar eens wat vaker aan denken dan ongefilterd zomaar dingen gaan roepen

11 maart 2024 om 09:27

Er wordt dan ook negens gesteld dat hij de beste is

Tegen Bodo waaide een voorzet binnen en was het verder des Kenneth Taylors en vandaag grossierde hij weer in foute passes. Enkel tegen Utrecht en Villa vond ik hem behoorlijk prima spelen. Schandalig dat die jongen werd uitgefloten hoor, maar laten we zijn prestaties nu ook niet groter maken dan ze zijn. Wat we nu een paar duels van Taylor zagen is net als in zijn beginperiode prima, maar geenzins iemand die echt het verschil maakt. Hlynsson raakt werkelijk geen bal goed, maar ook Taylor is niet het niveau dat we moeten willen nastreven.

11 maart 2024 om 08:22

Hlynsson kan er wel uit voor Bergwijn als die terugkeert. Berghuis stuivertje wisselen met Taylor. Het is gewoon een non-speler, Taylor. Hij is net overal niet goeg genoeg in om echt indruk te maken.

11 maart 2024 om 11:13

59 passes gegeven waarvan er 52 aankwamen. Hij grossierde helemaal niet in foute passes.

Taylor scoort na een goede actie daar ga ik die jongen wel de credits voor geven.
Maar hij mist toch ook vervolgens 2 kansen die eigenlijk moesten hangen? 1 wordt geblockt door een zwevende voet 5 meter verder, en 1 schiet hij in de korte hoek recht op de keeper.
Hij en Chuba hadden de wedstrijd eerste helft kunnen beslissen en lieten dat na. 2e helft vond ik hem echt niets bijzonders doen..

11 maart 2024 om 08:37

Ik vond het wel opvallend dat bij de eerste goal van Fortuna er veel opmerkingen waren dat zowel Kaplan als Ramaj weinig deden terwijl bij de goal van Taylor er vooral veel over Taylor geschreven werd. Bij deze goal liep de verdediger alleen maar achteruit ipv naar de bal / tegenstander en ook hier wordt de keeper (wel minder dan bij de goal van Fortuna) vrij simpel in de korte hoek geklopt.

11 maart 2024 om 10:02

T is natuurlijk wel een verschil vanuit welke hoek gescoort wordt. De hoek bij Taylor was niet zo groot. Over de verdedigers ben ik het volledig eens. Maar dat zie je wekelijks dat achteruit lopen, dat is gswoon een gebrek aan kwaliteit. Op hoog niveau wordt een aanvaller een kant op gedwongen, in de eredivisie loopt iedere verdediger gewoon achteruit tot er geschoten wordt.

De slechtste man vond ik van het schip. Tegen Fortuna met 8 verdedigend ingestelde spelers op het veld staan. Tegen betere tegenstanders is dat prima maar het resulteert er constant in dat er aanvallend echt niks word klaar gespeeld. Geen afspeelmogelijkheden voor de backs Ik weet dat Forbs geen magier is maar als je in ieder geval zorgt dat er buitenspelers zijn die het veld breed houden hoef je niet constant terug naar de keeper.

11 maart 2024 om 10:04

Forbs en dan? Je hebt niet nog een buitenspeler he? Wil je met een voorhoede van: Forbs, Akpom en een middenvelder gaan voetballen? Op voorhand lijkt me dat ook geen garantie op kansen/doelpunten.

Taylor doet het op zich prima in deze formatie. Zolang hij niet al teveel hoeft te verdedigen dan kan het nog een prima speler zijn. Die 1-0 bijvoorbeeld was goed gedaan door hem. Maar ja kansen missen is bij hem nog wel een dingetje. Want hij had eigenlijk zijn tweede moeten maken. Als die aanvallend het verschil wil maken moet hij meer werken aan zijn schot. Want op die posities komt hij wel vaak.

Wanneer Taylor als beste Ajacied wordt genoemd, word je ook direct weer met de neus op de feiten gedrukt hoe bedroevend slecht het met het huidige Ajax is gesteld. Desalniettemin is Taylor de laatste twee wedstrijden bezig met het leveren van prima prestaties, maar dat mag ook wel eens een keer. Zelfs een paar keer gescoord, al zal hij nooit een koele afmaker zijn. Daarvoor heeft hij eenvoudigweg te veel kansen nodig. In een gerenoveerd Ajax kan hij dan ook best bankzitter worden. Die heb je ook nodig. Op minimaal het niveau van Taylor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren