Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Peter Bosz verbluft door ontketend Willem II, ‘zure nasmaak’ bij FC Groningen

Laatste update:

Willem II heeft zaterdagmiddag ongenadig hard uitgehaald in een oefenwedstrijd. Dat was verrassend, omdat niet een plaatselijke amateurclub, maar het Olympique Lyon van Peter Bosz een pak slaag kreeg: 5-0. De Franse subtopper kreeg geen poot aan de grond tegen de ploeg die afgelopen seizoen nog uit de Eredivisie degradeerde.

Willem II organiseerde zaterdag de open dag, die door de Tricolores werd omgedoopt tot 'Koningsdag', en klapstuk was de thuiswedstrijd tegen Lyon in een aardig gevuld Koning Willem II Stadion. Waar een nederlaag van tevoren misschien wel werd ingecalculeerd, liep het heel anders. De formatie van Bosz, die zeker geen reserve-elftal de Tilburgse wei in had gestuurd, werd overlopen en keek in de rust al tegen een 3-0 achterstand aan. Freek Heerkens opende de score en daarna maakte Jizz Hornkamp er twee.

In de tweede helft deed Willem II niet bepaald rustig aan en het prikte er via Jeremy Bokila en Nick Doodeman nog een vierde en vijfde treffer bij. Dat leidde vooral op de sociale kanalen bij Lyon tot onrust, aangezien fans van l'OL zich afvroegen hoe het toch kon dat hun ploeg kansloos verloor van een ploeg die komend seizoen op het tweede niveau in Nederland uit zal komen. Het maakt duidelijk dat er voor Bosz nog veel werk aan de winkel is en dat Willem II met veel vertrouwen toe kan werken naar de competitiestart in de Keuken Kampioen Divisie.

Ondertussen speelde FC Groningen een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen en kon het pas een half uur van tevoren communiceren dat die wedstrijd plaats zou vinden. Anders zou de wedstrijd afgelast worden door de Duitse autoriteiten. Dat wilde Groningen niet hebben, aangezien de sportieve redenen zwaarder wogen dan het tijdig communiceren met de achterban. Toch houdt de Trots van het Noorden een zure nasmaak over aan de situatie, valt te lezen op de website. 'Het staat haaks op de manier waarop FC Groningen haar achterban wil informeren.'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En een zure nasmaak omdat we 6-1 verloren hebben. Ik heb in de oefenwedstrijden tot nu toe een paar leuke aanvallen gezien, maar het valt erg tegen. Hoop dat wormuth er wat meer van weet te maken

Ai dat is geen goed resultaat voor Bosz. Hij moet oppassen dat hij niet weer snel zijn biezen moet pakken net zoals dat gebeurde bij zijn vorige clubs. Velen zien hem als de 'topcoach' maar ik zie dat niet. Met hem als bondscoach zal de verdediging in staking gaan met zijn kamikaze speelstijl. Niet geschikt voor menig prijzenwinaar.

23 juli 2022 om 18:59

Wat noem je snel?

23 juli 2022 om 19:14

Precies deze teksten worden er al 2,5 jaar gezegd over Bosz, en voorlopig zit hij er nog altijd

23 juli 2022 om 19:36

Snel in de zin dat een trainer bij een grote club eerder ontslagen wordt dan hij prijzen heeft gewonnen

Ik was in het stadion, Willem II speelde best goed maar Lyon was onthutsend zwak. Toch raar met spelers als Aouar, Cherki en Boateng in de basis.

23 juli 2022 om 18:54

Verder waren het wel een hoop reserve spelers toch?

23 juli 2022 om 18:59

Ja voornamelijk B-team met een paar grote namen erin. Maar nog steeds enorm knap van Willem II.

23 juli 2022 om 19:09

Hoopte als Arsenal en Willem II fan nog op Lacazette maar die speelde helaas niet.

Het is wat. Als die jongens bij de eerste wedstrijd maar 90 minuten kunnen rennen, dan is het al geslaagd.

Nou, dan moet ik weer lullen als Brugman als Feyenoord niet kan winnen morgen.

24 juli 2022 om 12:29

Feyenoord krijgt gewoon weer een ongenadig pak slaag, ben ik bang. Dit Feyenoord zou nog geen hoge ogen gooien op het EK voor vrouwen.

Kunnen wel wat versterking achterin gebruiken 😉

Succes nico tagliafico hoop dat je snel een plekje hebt.

Tsja, Peter Bosz.. Sympathieke, charismatische vent. Altijd wel fan van hem als persoon geweest. Helaas wel echt een beetje tactieken die slechts geschikt zijn voor op de PlayStation. Verdedigend echt veel te kwetsbaar naar mijn mening. Heb lang gehoopt dat hij het nog zou waarmaken na zijn succes bij Ajax maar nadat hij afgelopen lente in de media vertelde dat zijn tegenvallende resultaten met name te maken hadden met het beperkte spelersmateriaal was deze hoop wel vervlogen. In mijn ogen lulkoek want zijn selectie was echt niet minder dan die van Marseille naar mijn mening.OT: Super prestatie van Willem II. Erg knap en leuk.

Ik vind dit altijd wel mooi. Natuurlijk is het een oefenpot en natuurlijk stonden er reserves in, maar we hebben het hier over een KKD-club die van een Franse subtopper wint. Denk daar nog een keer aan als er hier mensen roepen dat Nederlandse club onder de top 3 kansloos zijn tegen clubs uit grotere competities.

23 juli 2022 om 21:26

Onder de (sub)top is het zeker heel pover ja. Die clubs zouden allemaal onderaan bungelen in de grote competities.

24 juli 2022 om 02:23

Dat is in Italië ook zo. Maar een Getafe zou ook in Frankrijk niet ineens hoge ogen gooien. Is altijd nattevingerwerk, dat soort vergelijkingen.

24 juli 2022 om 08:27

@frvatos

En daarom wint een Kkd(!) club nu met 5-0(!) van Lyon. Dat is nou net het punt. Waarom zou een Heerenveen niet van een middenmoter in Frankrijk kunnen winnen als Willem II al met 5-0 van Lyon wint. Het slaat gewoon nergens op.

24 juli 2022 om 17:40

Ik bedoel met de grote competities de top 4, daar hoort Frankrijk niet bij. En als we toch oefenwedstrijden als leidraad gaan nemen...heb ik er ook een paar voor je wat bewijst dat het kwaliteitsverschil enorm is..

1. FC Kã¶ln - NEC 5-0
Werder - FC Groningen 6-1

Mag hopen dat Bokila de eerste spits wordt. Vind hem echt een stuk beter dan Hornkamp. Bokila topscorer kkd dit seizoen, mark it.

Waarom zouden je ouders je Jizz noemen? Al die verzonnen namen van tegenwoordig l.., mensen slaan echt door.. On: Waarom zouden de Duitse autoriteiten de wedstrijd van Groningen tegen Bremen staken?

24 juli 2022 om 08:28

Ja verzonnen, behalve dat het in het engels ook nog iets betekent. Van alle voornamen is dit echt de domste. Je zal jezelf maar als jizz moeten voorstellen in Engeland.

En als je gaat googelen voor de betekenis: doe dat dan niet op je werkcomputer.

24 juli 2022 om 09:04

Elke naam is verzonnen, dat weet je hè? Niet dat Jizz een logische keuze is als naam, maar meer even om aan te tonen dat je tweede zin een beetje vreemd is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren