Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez: ‘Hier toont Berghuis het besef van zijn nieuwe status bij Ajax’

Laatste update:

Steven Berghuis krijgt in de studio van ESPN lof voor zijn assist tegen PEC Zwolle (2-0 winst). De aanvaller van Ajax, die bij afwezigheid van Davy Klaassen als nummer tien speelde, maakte na een half uur met een lange sprint ruimte op de linkerflank en kon zo Sébastien Haller bedienen. Volgens Kenneth Perez toont Berghuis daarmee aan besef te hebben van zijn status in Amsterdam.

Berghuis ontving de bal eerst in de as van het veld en speelde naar links, waar Dusan Tadic stond. Vervolgens trok Berghuis vanaf het midden een lange sprint naar links om Tadic heen, die hem de bal weer teruggaf. Daarna volgde de assist op Haller. "Het is een beetje een vuile loop, een loop die je niet snel wil maken", zo stelt Arnold Bruggink.

De loopactie van Berghuis bij het openingsdoelpunt van Ajax.

"Hij kan eigenlijk heel makkelijk in het midden blijven staan, dat was het meest makkelijke voor hem geweest", vervolgt de oud-aanvaller. "Maar dan gebeurt er niks. Maar hij beslist om veertig meter extra te maken en buitenom te komen. Daardoor moet PEC echt gaan verdedigen. Ik vind het prachtig gedaan. Zo simpel, maar zo effectief." Ook Perez is onder de indruk van de loopactie.

"Had hij dit gedaan bij Feyenoord?", vraagt Perez aan Bruggink. "Dat denk ik eerlijk gezegd niet", reageert laatstgenoemde. Perez: "Dat is wel het besef, en dat is goed, van zijn nieuwe status bij een club waar hij toch wat dingen moet doen die hij normaal gesproken niet zou doen. Ook bij vrije trappen staat hij er ook niet bij. Ik vind het heel goed dat hij beseft: ik moet extra dingen doen om weer de status de krijgen die ik had bij Feyenoord. Die zal hij niet zo snel krijgen bij Ajax, maar ik denk niet dat hij dit (de loopactie, red.) bij Feyenoord had gedaan. Dan had hij in het midden om de bal gevraagd. Hier loopt hij voor een ander, wat eigenlijk niet zijn rol was bij Feyenoord."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En ik denk dat berghuis zijn status bij Ajax makkelijk kan accepteren, omdat hier meer goede voetballers aanwezig zijn. Bij Oranje heeft hij het goed gedaan en zet de lijn nu door bij Ajax. Hopelijk is voor hem alle shit achter de rug en kan hij zich helemaal op Ajax en Oranje focussen

11 september 2021 om 21:37

Hij wilt de sportieve uitdaging van een topclub en dat krijgt hij nu. Slechte wedstrijden zijn funest en zonder echte goede wedstrijden staan er gewoon 2 andere klaar.

12 september 2021 om 12:45

Uiteraard kan Berghuis die status accepteren, ik denk eigenlijk dat het ook gewoon beter is voor een speler van zijn niveau om die status niet te hebben.

Sterker nog, ik denk zelfs dat het zowel voor een speler als voor een team dodelijk is om een speler te hebben die de status krijgt die Berghuis onder het Feyenoord van Advocaat kreeg. Je gaat daardoor zo'n waanzinnig voorspelbaar voetbal spelen. De status die Berghuis vorig jaar bij Feyenoord had was gewoon ongezond voor het hele elftal, inclusief Berghuis zelf.

Prima analyse, al moeten we ook niet vergeten dat er bij Ajax andere type voetballers rondlopen die allemaal iets met de bal kunnen en allemaal een doelpunt kunnen maken. Bij Feyenoord was Berghuis natuurlijk de grote man die bij alle goals betrokken was, bij Ajax had hij vanavond niet gestart als Klaassen fit was. Er zit wel degelijk een verschil in status. In Amsterdam lopen bijna alleen maar spelers die in aanzien hoog staan, denk aan Tadic, Anthony, Klaassen, Blind etc. Bij Feyenoord was Berghuos de enige.

11 september 2021 om 23:00

Analyse is duidelijk weer de waan van de dag. Alsof Berghuis dit bij Feyenoord nooit heeft gedaan zeg. Wat een onzin weer. Mensen vergeten dat Berghuis in 2017 er ook bij was en zich tussen Kuyt, Jorgensen, Elia, El Ahmadi etc ook moest bewijzen. Dus ja nieuw in een ander team moet hij dat ook nu doen. Jij noemt Anthony hoog in aanzien? Op basis waarvan? Bij Feyenoord was Berghuis afgelopen seizoen uiteraard de man maar met Toornstra en Senesi was hij niet de enige zoals jij noemt.

Tja hoe lang mag Gravenberch nog vrije trappen nemen? Hij produceert slechts losse flodders die letterlijk kant noch wal raken. Van mij mag Berghuis vanaf nu die ballen gaan opeisen

11 september 2021 om 21:54

Alleen is Berghuis ook alles behalve een specialist. Denk dat er iemand anders op zal moeten staan bij Ajax om ze te nemen.

11 september 2021 om 21:56

Zoals hij zelf aangaf, zijn er afspraken gemaakt over wie op welke plek de vrije trappen neemt. Berghuis respecteert gewoon de afspraken. Ten Hag zal Gravenbergh nog wel even een kans geven. Hij is nog jong, speelt voor Ajax in de Eredivisie, in Europa deze week en bij Oranje.

11 september 2021 om 23:44

Precies, en wat ik dan ook niet begrijp, iedereen roemt de trap techniek van Daley waarom neemt hij ze dan niet? Zelf zou ik altijd Tadic de vrije trap laten nemen.

12 september 2021 om 00:16

Alles beter dan Gravenberch. Het argument dat hij nog jong is, is natuurlijk flauwe kul. Schiet met beide benen geen ei doormidden.

12 september 2021 om 14:01

Ik heb Berghuis nog nooit uit een vrije trap zien scoren

12 september 2021 om 14:53

Maar wie heeft een beter schot? Ik zie bij Gravenbergh alleen maar losse flodders.

Ik vind Gravenberch voor zijn leeftijd juist al behoorlijk constant spelen. En qua vrije trappen - wat niet is kan nog komen - maar voorlopig zijn er betere opties bij Ajax. In de grote wedstrijden zal een ander hem nemen.

11 september 2021 om 23:51

Ik vind hem vaak toch vrij onzichtbaar.

Analyse is duidelijk weer de waan van de dag. Alsof Berghuis dit bij Feyenoord nooit heeft gedaan zeg. Wat een onzin weer. Mensen vergeten dat Berghuis in 2017 er ook bij was en zich tussen Kuyt, Jorgensen, Elia, El Ahmadi etc ook moest bewijzen. Dus ja nieuw in een ander team moet hij dat ook nu doen.

12 september 2021 om 02:02

Mwa toen was Berghuis ook al een van de sterkhouders toch? Behalve Kuyt wel een verschil qua status en niveau...

wat een onzin, bij Feyenoord maakte ie aanvallend ook die meters. Alleen verdedigend niet en .. dat doet bij Ajax en Oranje ook niet. Er wordt nu gedaan alsof ie een metamorfose heeft ondergaan maar we hebben t over een bijna 30 jarige speler die echt niet meer verandert.

Ik vind Gravenberch beetje overschat. Als je puur naar techniek en inzicht kijk is Timber veeeel beter. En ook ihatarren toen die nog in z’n prime was. Gravenberch is lang, heeft body maar aan de bal vind ik niet dat de bal echt blijf plakken bij hem

12 september 2021 om 13:45

Messi heeft ook meer techniek en inzicht en Neymar ook. Wat hebben die spelers die je opnoemt met Gravenberch te maken behalve dat ze jong zijn?

12 september 2021 om 14:55

Het gaat alleen maar over Gravenberch hij komt veel vaker naar voren ipv de andere spelers terwijl ik hem minder vind dan wat ik al aangeef Timber of een mazraoui

Je merkt dat berghuis, steeds beter in zijn ritme gaat komen bij ajax, en op ze plaats gaat voelen, mooie voorzets geeft hij al, alleen ik zou tadic en berghuis de vrijetrappen laten nemen niet meer Gravenberch

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren