Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez: ‘Als hij op een briefje krijgt dat hij alles speelt, blijft hij bij Ajax’

Laatste update:

Ronald de Boer juicht de naderende transfer van Lasse Schöne naar Genoa toe. De middenvelder van Ajax is volgens La Gazzetta dello Sport hard op weg naar de nummer zeventien van het afgelopen seizoen in de Serie A. De Boer spreekt bij FOX Sports van een 'geweldige stap' voor de Deen, die bij Ajax veel concurrentie zou hebben voor zijn positie als controlerende middenvelder.

Schöne was vorig seizoen basisspeler in het elftal van Erik ten Hag. De routinier zou dit seizoen concurrentie krijgen van aanwinst Razvan Marin, terwijl ook Daley Blind, Edson Álvarez, Carel Eiting en Noussair Mazraoui uit de voeten kunnen op zijn plek voor de verdediging. Schöne speelde zijn gehele profloopbaan in Nederland en is blij om naar Genoa te kunnen gaan, zo denkt De Boer. "Al zou hij ook wel bij Ajax willen blijven. Het is een voorbeeld voor heel veel geweest."

"Hoe je van NEC naar de halve finales van de Champions League gaat...", memoreert de analist annex techniektrainer van de Ajax-jeugdopleiding. "Tegen Real Madrid en Juventus speelde hij heel goed. Daarnaast is het een heel leuke gozer. Ik gun het hem van harte." Collega-analist Kenneth Perez snapt het heel goed als Schöne voor Genoa zou kiezen: in Amsterdam is hij zijn speeltijd immers niet zeker.

"Als hij op een briefje krijgt dat hij alles speelt, blijft hij bij Ajax. Maar ieder jaar is hij een twijfelgeval", weet Perez. "Rond oktober wordt hij dan weer basisspeler." De Deen denkt dat de Serie A een mooie competitie is voor de dertigjarige controleur. "Waarschijnlijk is het financieel een stapje hoger. Hij zit aan het einde van zijn carrière. Bij Genoa sluit hij dan waarschijnlijk af. Het is fantastisch om in de Serie A af te sluiten."

Doet Lasse Schöne er goed aan om naar Genoa te gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van al die concurrenten is Eiting de enige die daar echt zal spelen. Marin zie ik op een andere plek spelen op het middenveld. Hoop dat ie blijft.

3 augustus 2019 om 09:38

Ik zou daar maar niet zo zeker van zijn. Ik denk dat Blind door gaat schuiven naar het middenveld. Verdedigend heeft Ajax vooralsnog goede aankopen gedaan en Blind op de plek van Schone maakt Ajax alleen meer sterker. Voor Schone gaat het spelletje (vooral Europees) gewoon te snel.

3 augustus 2019 om 09:46

Lijkt me een zeer serieuze optie, zoals ze ook al tegen PSV speelden. Het alternatief is Blind in de defensie, maar dan zou je Schuurs op de bank gaan houden en die zal ook moeten spelen.

3 augustus 2019 om 09:55

Ajax heeft voor elke positie zo’n drie opties. 5 posities zijn voor mij nog onduidelijk wie er de beste is. Naar de selectie kijkend zie ik Mazraoui echt afhaken. Die kwam vorig jaar uit het niets en heeft ons verbaasd. Maar uiteindelijk niet goed genoeg denk ik. Eiting zie ik de strijd ook niet winnen. Martinez daarentegen lijkt iemand waar een plek voor gemaakt gaat worden, hoewel het leek of die volgend jaar Nico zou moeten opvolgen kun je nauwelijks om hem heen. Blind een linie naar voren ligt dan voor de hand, daar speelde hij voor zijn vertrek naar Manchester ook zijn sterkste seizoen. Alvarez / Schuurs kan een interessante strijd worden. Donny, Ziyech zullen altijd spelen, de strijd om de posities worden pas interessant als ze vertrekken. Dit moet het jaar van Dolberg worden maar als die 3x verzaakt staat er ook a la schone een oude vos klaar. Tadic Nico en Onana staan buiten kijf natuurlijk.

3 augustus 2019 om 10:37

Oelie Wapper

"lijkt me een zeer serieuze optie, zoals ze ook al tegen PSV speelden. Het alternatief is Blind in de defensie, maar dan zou je Schuurs op de bank gaan houden en die zal ook moeten spelen."

Blind is een LCV en Schuurs een RCV . Het is daarom niet Blind of Schuurs, maar Blind of Martinez (of Pierie) en Schuurs of Alvarez (of Magellan of Veldman, maar die lijkt hij inmiddels ruim voorbij te zijn gestoken in de pikorde).

3 augustus 2019 om 10:06

Ik denk dat je je vergist. C.v.'s Blind, Alvarez en Martinez kunnen en zullen gaan spelen in de Schone rol naar mijn verwachting. Ik denk dat Eiting daar ook het slachtoffer van gaat worden. Marin gaat de Frenkie rol pakken, die is dynamischer dan de andere Vm's.

Even voor de duidelijkheid: Frenkie en Lasse hadden niet helemaal dezelfde taken. Frenkie schoof vaker in dan Schone, die vaker het fort bewaakte.

3 augustus 2019 om 10:17

Dat is ook meteen het verschil tussen Schone en de andere opties. Schone speelt simpel en in dienst van het elftal. Blind en Eiting zouden dit ook kunnen, al is Eiting nog wat wisselvallig. Met de andere opties verstoor je de opbouw en die nemen meer risico, iets wat Ajax niet kan gebruiken op die positie.

Zo een onzin wat perez hier zegt. Het laatste waar schone zich druk om maakt tegenwoordig, die wordt al 7 jaar afgeschreven. Hij ziet alle aankopen komen binnendruppelen en denkt alleen wacht maar, dit hebben we eerder gezien. Die man is totaal relaxt je ziet hem letterlijk alleen maar lachen. Verdient lekker, krijgt veel waardering, zit echt niet in de stress over speeltijd. Zal zijn keuze hooguit bepalen op de wens eens wat anders mee te maken, maar lijkt me ook wel tevreden in Amsterdam. En vanuit Ajax idem, geen stress. Fijn als hij blijft, en hem gegund als hij iets anders kiest. Wat Ajax heel goed doet in mijn ogen is innoveren en niet zozeer de nieuwe Frenkie zoeken of de nieuwe Lasse. Als Schone gaat dan komt er een ander op zijn plek die het anders gaat invullen. Aan Ten Hag de taak om ieder op zijn kwaliteit te benutten en niet halsstarrig vast te houden aan zijn visie, zoals Van Bommel bijvoorbeeld doet.

3 augustus 2019 om 10:16

Sinds Schone bij Ajax kwam, is er altijd gedonder geweest met geschikte Vm's; het is een hele lange zoektocht geweest en daarom vielen trainers steeds weer terug op hem. Ajax had nooit zoveel kwaliteit in de selectie voor 1 positie als op dit moment. Ik denk dat dit het moment is om te vertrekken, want ik zie hem dit jaar niet veel gaan spelen. Alvarez, Martinez en Blind zijn beter en zullen die positie naar mijn vermoeden gaan invullen. Alvarez, Martines en Blind zijn superintelligente spelers, die gaan dat moeiteloos van Lasse overnemen; met het vertrek van Schone hoeft er helemaal geen andere manier van spelen te komen. Marin is een totaal andere speler dan Frenkie en vult het iets anders in, maar het systeem blijft intakt.

Ik vermoed ook dat hij blijft, maar als hij blijft is het voor zijn gezin. Maar wie weet denkt hij nu dat zijn kinderen groot genoeg zijn om een paar jaartjes in Italie te gaan wonen.

3 augustus 2019 om 11:11

Ja hoor , jij weet precies wat hij denkt.
Hou op met deze onzin te verkondigen.

3 augustus 2019 om 15:44

Man, van de week zat je Panerai nog te sarren dat die Mister positivo psv is, dat alles wat er in Eindhoven gebeurt geweldig is. Nou bij deze krijg jij de titel Mister positivo ajax! Werkelijk niets dan fantastisch is het in Amsterdam en Ajax is het toonbeeld voor de hele wereld als het om voetbal gaat. Geeft niet hoor, ik hou wel van die Die hards bij een club, alleen jammer dat je dan een ander verwijt hetzelfde te doen. Je maatje Don kan er ook wat van alleen daar kan je heel vaak geen speld meer tussen krijgen, zijn uitspraken zijn wat meer berust op kennis dan een onderbuik gevoel.

On: Er zullen weinig mensen zijn echte beweegreden weten, op zijn familie na. Schone heeft mij al jaren verbaasd dat hij elke concurrentie strijd wint. Niet dat hij slecht is, hij heeft een fijne trap en oog voor positie, maar zijn concurrenten waren ook nooit verkeerd. Succes in Italië!

"De Deen denkt dat de Serie A een mooie competitie is voor de dertigjarige controleur."

Schöne mocht willen dat ie 30 jaar was... Hij is toch echt al 33 jaar oud.

@redactie.

In het artikel staat 'de dertigjarige controleur'. De beste is man is 33 (27-05-1986).

Ik zou hem de kans gunnen als hij zelf wil. Lage transfersom of zelfs transfervrij zodat hij een mooi salaris af kan dwingen.
Na Italië lekker terug naar Ajax om in de opleiding aan de slag te gaan en hopelijk na een aantal jaar door te groeien naar een mooie functie (hoofd opleidingen, -assistent- trainer).

Is het echt leuker om af te sluiten bij een random club in de serie a dan bij de club van je leven, waar je je in de geschiedenisboeken hebt gespeeld?

3 augustus 2019 om 11:47

Echt onzin inderdaad. Als je Spanje of Italië leuk vindt kun je er na je carrière vaak genoeg op vakantie gaan. Echt ergerlijk hoe onze analisten het buitenland heilig verklaren.

3 augustus 2019 om 12:18

Nou ja het is in zijn geval in ieder geval eens wat anders. Eens een keer een heel andere voetbalcultuur en niet voor de 22e keer uit tegen ADO , maar eens voetballen in Rome , Milaan etc.

3 augustus 2019 om 12:41

@pprins, vorig jaar speelde hij al in Madrid, London, Athene, München en Turijn. Daar heeft hij Genoa niet voor nodig. Hij is ook een aanvallend ingestelde speler. Een stylist. Ik zie hem bij Genoa dus niet per se gelukkiger worden. Hij weet bij Ajax waar hij aan toe is en dat er altijd een bod op hem wordt gedaan. Elke trainer heeft hem tot nu toe gebruikt.

Het zal mij zeer verassen als hij vertrekt naar Genoa.

3 augustus 2019 om 13:08

Ja dat was wel een uitzondering die hij waarschijnlijk niet nog eens mee maakt . Het lijkt mij wel eens leuk iets helemaal anders te doen. Los van het financiële . Neem aan dat hij bij Ajax ook vorstelijk verdient maar toch. Hangt een beetje van je aard af waar je de voorkeur aan geeft : wil je nieuwe dingen proberen of blijven waar je gewoon happy bent . Beide is niks mis mee, dus het zou me ook niks verbazen als hij blijft ; maar ook niet als hij gaat .

Lasse blijft geen 30 hoor, 33 inmiddels.
En hij geeft al jaren aan prima te zitten, voor hem is NL ook buitenland, al zijn ze wel aardig ingeburgerd inmiddels. En hij speelt om de prijzen.

Lasse moet niet gaan vertrekken bij Ajax. Ik zou hem als ik hem was lekker zijn carriere afsluiten bij Ajax daar komt hij best tot zijn recht.

3 augustus 2019 om 11:25

En lekker techniek trainer worden (als daar zijn ambitie ligt) in de Ajax jeugd

Hij zal bij Ajax niet slecht verdiend hebben, maar of hij echt binnen is weet ik niet. Dan is Genua misschien een leuke financiã«le stap

Nu het Ajax zo voor de wind gaat denk ik niet dat Schöne voor de centen meer naar Italië hoeft te gaan, zeker niet als hij bij een club als Genoa terecht komt die het de laatste jaren toch vaak vrij moeilijk heeft gehad. Nog los van dat een stylistisch type als Schöne denk ik sowieso niet zo in de wieg is gelegd voor het knokvoetbal dat vaak bij degradatievoetbal komt kijken.

Daarnaast is hij lekker ingeburgerd hier in Nederland, is zijn gezinnetje hier ook gesetteld, en is zijn krediet bij Ajax sky high (ondanks dat hij bij Ajax eigenlijk elk seizoen weer met een 1-0 achterstand begon) terwijl hij bij Genoa weer vanaf nul moet beginnen. Of je dat alles nu nog op het spel moet gaan zetten voor een jaartje of twee in Italië?

Natuurlijk is de keuze uiteindelijk aan hem, maar ik denk dat het voor hem verstandiger is om bij Ajax te blijven. Hij zal ongetwijfeld niet alles meer gaan spelen, maar zijn waarde gaat hij net zo ongetwijfeld wel weer gaan bewijzen, en vast dat Ajax wel een mooie functie voor hem klaar heeft liggen als hij zijn spelerscarriere beëindigt.

Schone is toch garantie voor een aantal doelpunten uit vrije trappen wat zijn medespelers niet in zich hebben. Ik zou het jammer vinden als hij gaat, maar alle respect voor hem als hij de stap maakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren