Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pepijn Lijnders gaat weer aan de slag als hoofdtrainer en tekent tot medio 2027

Laatste update:

Pepijn Lijnders is definitief de nieuwe trainer van RB Salzburg, zo bevestigen de Oostenrijkers en Liverpool via de officiële kanalen. De 41-jarige oefenmeester, die jarenlang diende als assistent-trainer van Jürgen Klopp op Anfield, toonde zich solidair met de Duitser en besloot met hem te vertrekken uit Liverpool. Lijnders stond eerder als hoofdtrainer voor de groep bij NEC en heeft tot medio 2027 getekend bij Salzburg.

“Ik ben erg trots om de nieuwe trainer van Salzburg te worden”, laat Lijnders optekenen. “Dit is een voorrecht voor mij. Na PSV, FC Porto en Liverpool ga ik nu naar een andere exceptionele club met een zeer goede structuur en focus op jeugdontwikkeling.”

“Ik wil met het team een mentaliteit ontwikkelen die veel nadruk legt op een aanvallende speelstijl en waar passie en honger naar succes de basis van alles zal zijn.” Lijnders neemt Vítor Matos mee naar Oostenrijk. Laatstgenoemde was ontwikkelingstrainer bij Liverpool.

“Samen met hem en het hele begeleidingsteam zullen we ons best doen om de club te laten blijven groeien in een constant veranderende voetbalwereld.” De familie van Lijnders staat achter de keuze voor Salzburg. “Ze hebben de stad al eerder bezocht en waren overweldigd door de vriendelijkheid van de mensen. Dat was voor mij de laatste en belangrijkste stap om voor Salzburg te kiezen.”

Lijnders begon zijn trainerscarrière als techniektrainer bij PSV, waar hij tussen 2003 en 2007 werkzaam was. Vervolgens vervulde hij die rol tussen 2008 en 2014 bij FC Porto, waarna de kans van zijn leven op zijn pad kwam. Het grote Liverpool klopte die zomer op de deur.

Na een jaar als techniektrainer van Liverpool Onder 18 werd Lijnders na de aanstelling van Klopp overgeheveld naar de hoofdmacht, waarin hij de Duitse manager zou gaan assisteren. Na drie seizoenen bij het eerste elftal van Liverpool kreeg Lijnders de kans op eigen benen te staan, als hoofdtrainer van NEC.

In Nijmegen duurde het dienstverband slechts een half jaar, waarna Lijnders terugkeerde in de staf van Klopp, die hem maar wat graag weer in de armen sloot. Gedurende zijn tweede termijn als assistent-trainer bij the Reds beleefde Lijnders grote successen. Zo won Liverpool onder meer de Champions League (2018/19) en Premier League (2019/20).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

RB Salzburg, mooie uitdaging. Overigens een supermooie plek en omgeving daar. Ben benieuwd als Lijnders gaat slagen.

15 mei 2024 om 15:33

Wat voor uitdaging zie jij bij Slazburg dan? Die club heeft de laatste 10x de Oostenrijkse Bundesliga gewonnen. Het enige dat hij daar zou kunnen bereiken is overwintering in de Champions League of eventueel succes in de Europa League. Ik zelf zie het vooral als iets waar je veel kunt verliezen en niet echt veel winnen maar goed. Ik heb even de laatste resultaten bekeken en er is voor het eerst weer eens kans dat ze dit seizoen door de play-offs niet kampioen zullen gaan worden. Dan lijkt mij de druk om weer kampioen te worden alleen maar hoger te zijn

15 mei 2024 om 17:33

Uitdaging niet per se. Maar wel een mooie springplank zoals dat in het verleden ook was voor Marsch en Rose. Prima stap

Mooie club voor hem. Een club met oog voor talent en waar men graag aanvallend voetbal speelt. Ben benieuwd of deze combi beter werkt dan Lijnders met NEC.

15 mei 2024 om 16:39

Destijds had hij bij NEC een voorhoede met Danjuma, Achahbar/Braken, Rayhi en op 10 Kadioglu. Heel veel talent en kwaliteit. Opvallend genoeg kon deze ‘vooruitlopende laptoptrainer’ helemaal niks met een ijzersterke selectie en gaf een voorsprong weg van 7 punten die ze hadden toen hij werd aangesteld in de winter. Kon destijds niet omgaan met druk en de media. Kan me niet voorstellen dat dat bij een grotere club als RB Salzburg dat wel zou kunnen. Maar goed, we gaan het zien.

Waarom noemt hij NEC niet?

Zelf zijn avontuur bij NEC niet benoemen natuurlijk.Was toen echt niet klaar voor een hoofdtrainerschap, kwam ook echt als een chaoot over in zijn interviews.Ben benieuwd of die dit dan wel aan zou kunnen.

Heel erg benieuwd of hij er wat van kan maken als hoofdcoach. Flinke stap ook wel met de druk er direct op. Plek 1 halen en waarschijnlijk ook goed moeten presteren in de Champions League. In ieder geval veel succes, want het is een mooie plek waar vele toptalenten rondlopen.

Ik zal weer veel tegen reacties krijgen maar dat zal dan wel. Ik vind Lijnders een overschatte trainer omdat die assistent was van Klopp en daarbij niks gepresteerd heeft bij NEC toentertijd. Ik hoop dat de match NEC /Lijnders de reden was want hij heeft nog veel te bewijzen in mijn ogen.

Feyenoord en ajax hebben liggen slapen!!!
Pepijn was mede de architect van het liverpool succes, brengt aantrekkelijk voetbal en is een geweldig mens...
Een grote gemiste kans en jammer dat ajax voor een dure buitenlandse keeperstrainer gaat dan voor een ervaren naam met ervaring bij een europese topclub als pepijn lijnders...
Bij feyenoord weet ik niet wie ze gaan aannemen maar pepijn had daar zeker iets moois kunnen neerzetten...
Iedereen die met lijnders heeft gewerkt is alleen maar positief. Jurgen klop is ook zeer lovend over hem..
Een zeer verstandige keuze van salsburg om lijnders aan te stellen en heel veel succes gewenst in oostenrijk..

15 mei 2024 om 15:42

Een goede assistent is nog geen goede hoofdtrainer. Heel blij dat Feyenoord hem niet heeft genomen, laat hem zich eerst maar eens ergens bewijzen als hoofdtrainer.

15 mei 2024 om 16:07

Welk aantrekkelijk voetbal brengt hij dan? Want hij is assistent. Daarbij hij is toen bij nec naar een half seizoen al ontslagen. Nee dankje laat hem eerst maar bij salszburg werken en kijken of het dan nog zon goede trainer is. Tussen assistent en trainer zit een zeer groot verschil.

15 mei 2024 om 19:37

Mede architect maar weet jij de precieze inbreng daarin? Daarnaast was hij assistent en om hoofdtrainer te zijn is toch heel iets anders. Ben blij dat Ajax het in ieder geval niet is geworden, laat hem eerst maar eens bewijzen dat hij ook een goede trainer is.

Leuke en mooie uitdaging voor Lijnders, en eerlijk gezegd heb ik wel het idee dat hij weleens zou kunnen slagen. Met alle respect, maar toen hij destijds dat halfjaartje bij NEC kwam bracht hij natuurlijk veel nieuwe dingen en een club als NEC was daar toen niet klaar voor. De meeste of eigenlijk alle Nederlandse-clubs en vele andere clubs in het buitenland waarschijnlijk ook niet. Niet dat Lijnders met nieuwe baanbrekende ideeën kwam, maar meer de manier van werken. Red Bull Salzburg is al jarenlang toch best wel een vernieuwende club door hun manier van spelen en spelers scouten, en ook wat trainers betreft toch ook een soort opleider (o.a. Schmidt, Hutter, Rose en Marsch) die vanaf Salzburg naar Leipzig (wat Lijnders dan waarschijnlijk ook kan doen) of andere mooie clubs vertrokken (bijv. Schmidt die toen naar Leverkusen ging en het daar de eerste 2 seizoenen gewoon top deed).

Lijnders krijgt wel echt mega veel talent tot zijn beschikking. Pavlovic, Solet, Baidoo, Daniliuc, Dedic, Gourna Douath, Sucic, Kjaergaard, Bidstrup, Forson, Gloukh (dat is echt een parel), Konate (idem dito als Gloukh), Simic, Ratkov en Nene. Bestaat een kas dat Pavlovic en Dedic vertrekken na dit seizoen en dan verlies je wel twee sterkhouders, maar bij Red Bull is alles zo ingericht dat de vervangers over het algemeen al klaar staan en dan heb je sowieso al Baidoo, Blank of Daniliuc (in januari gekocht, iemand met iets 'meer' ervaring met zijn 23-jaar) en dat zullen dan waarschijnlijk vanuit FC Liefering (2de elftal van Salzburg) als Okoh, Mellberg, Zivkovic, etc. worden en daar hebben ze met o.a. Morgalla (die kan Dedic opvolgen), Neto, Agyekum, Daghim en Turco nog meerdere goede talenten in verschillende linies rondlopen.

Blijf het altijd prachtig vinden zoals Red Bull dit doet.

Fijn voor Pepijn. Denk ook dat het juiste tijd is om hier in in te stappen. Salzburg lijkt voor het eerst in jaren niet de titel te pakken en behalve als er gekke dingen gebeuren op Zondag zal Sturm Graz de titel pakken. Dan kom je met iets minder druk binnen. Hoop voor hem dat spelers als Soulet, Dedic, Kjaergaard, Pavlovic, en vooral Gloukh blijven. Eigenlijk bizar dat ze niet weer kampioen zijn geworden met een straat lengte voorsprong, het is echt prima spelers materiaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren