Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lijnders kan na naderend vertrek bij Liverpool weer aan de slag als hoofdtrainer

Laatste update:

Pepijn Lijnders geniet concrete belangstelling van RB Salzburg, zo meldt Voetbal International dinsdag. De 41-jarige trainer, momenteel nog werkzaam als assistent van manager Jürgen Klopp bij Liverpool, kan in Oostenrijk weer op eigen benen staan.

Het contract van Lijnders bij Liverpool loopt nog tot medio 2026, maar de in Broekhuizen geboren trainer heeft besloten solidair te zijn aan de na dit seizoen vertrekkende Klopp. Lijnders zou zelf ook de ambitie hebben om het elders nog eens als hoofdtrainer te proberen.

Die kans krijgt Lijnders mogelijk bij RB Salzburg, de zeventienvoudig kampioen van de Oostenrijkse Bundesliga. Hoofdtrainer Gerhard Struber ontving vorige maand zijn congé, waardoor RB Salzburg nog op zoek is naar een definitieve opvolger. Interim-trainer Onur Cinel maakt het huidige seizoen af.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Lijnders staat hoog op de lijst als definitieve opvolger van Struber. Volgens de berichtgeving uit Oostenrijk is ook de clubloze Bo Svensson in beeld, al heeft Lijnders volgens VI goede papieren voor de vacature. Daardoor gaat hij mogelijk voor het eerst sinds 2018 weer als eindverantwoordelijke aan de slag.

Lijnders begon zijn trainerscarrière als techniektrainer bij PSV, waar hij tussen 2003 en 2007 werkzaam was. Vervolgens vervulde hij die rol tussen 2008 en 2014 bij FC Porto, waarna de kans van zijn leven op zijn pad kwam. Het grote Liverpool klopte die zomer op de deur.

Na een jaar als techniektrainer van Liverpool Onder 18 werd Lijnders na de aanstelling van Klopp overgeheveld naar de hoofdmacht, waarin hij de Duitse manager zou gaan assisteren. Na drie seizoenen bij het eerste elftal van Liverpool kreeg Lijnders de kans op eigen benen te staan, als hoofdtrainer van NEC.

In Nijmegen duurde het dienstverband slechts een half jaar, waarna Lijnders terugkeerde in de staf van Klopp, die hem maar wat graag weer in de armen sloot. Gedurende zijn tweede termijn als assistent-trainer bij the Reds beleefde Lijnders grote successen. Zo won Liverpool onder meer de Champions League (2018/19) en Premier League (2019/20).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

RB Salzburg is een mooie club om weer op eigen benen te staan. Ben benieuwd of het doorgaat en of die succesvol gaat zijn

Is hij niet gewoon de ultieme tweede man? Bij NEC was het ook niet echt je van het toch?

14 mei 2024 om 11:06

Daar lijkt het wel op, maar wellicht dat hij zich onder de vleugels van Klopp en met de ervaring opgedaan bij NEC nu verder heeft ontwikkelt. Er zijn ook zat voorbeelden van redelijke succesvolle hoofdtrainers die na een veelbelovend begin ook nooit meer iets hebben waargemaakt. Wellicht dat het bij Lijnders precies andersom werkt. Klopp is in ieder geval fan van hem.

14 mei 2024 om 11:30

wel een beetje vroeg om na een half jaar NEC te concluderen dat hij de ultieme tweede man is en geen hoofdcoach kan zijn... Hij was toen 36..? Coaching is wel een ervaringvak. Ik denk dat NEC te vroeg kwam. En hoop dat hij slaagt als hoofdcoach

14 mei 2024 om 11:37

Zo gaat dat in Nederland. Als iets om wat voor reden dan ook anders uitpakt dan verwacht dan is dit gelijk voor de komende 10 jaar vastgesteld. Bij Meulensteen bleek wel dat hij de ideale 2e man was. Is daarna overal mislukt maar Lijnders heeft amper wat gedaan als hoofdtrainer.

14 mei 2024 om 12:07

Daarom stonden er vraagtekens in mijn comment

14 mei 2024 om 12:32

Precies, plus NEC is ook nog een best ingewikkelde club om voor te werken. Verwachtingen liggen daar vaak hoger dan realistisch. NEC zat toen in een turbulente periode met promoties en degradaties. Meijer had ook ontslagen moeten worden, terwijl die uiteindelijk behoorlijk presteerde.

14 mei 2024 om 11:40

NEC had in die tijd ook niet de spelers die zijn trainings stof begreep. Als je spelers van Liverpool gewend bent om te trainen en dan bij nec datzelfde doet, zullen ze er weinig van snappen. Dit is wel een mooie club voor hem , veel jonge talenten die het spelletje snappen en nog willen luisteren

14 mei 2024 om 13:58

Precies, een Ted van de Pavert en Guus Joppen zijn gewoon niet gemaakt voor een coach als Lijnders. En hij was een jonge coach die graag zijn eigen visie wilde doorvoeren, dat ging gewoon niet. Hopelijk heeft hij er van geleerd.

14 mei 2024 om 14:07

Het voetbal was, wanneer het lukte, misschien wel het beste voetbal wat ik persoonlijk in de Goffert heb gezien. Helaas lukte het meestal niet omdat Lijnders op de middellijn wilde spelen met een verdediging die dat nooit kon belopen. Ik ga er vanuit dat hij zich goed ontwikkeld heeft en zich ook meer kan aanpassen aan het materiaal.

14 mei 2024 om 18:09

Hoe lang blijven we dit nog roepen? Hij zat 1x bij een club als trainer en daar ging het inderdaad niet goed. Maar Klopp waardeert ‘m heel erg en hij heeft ambitie tot trainer. Laat die man dat lekker proberen. Als hij eindigt als F de Boer na 3 clubs dan weten we meer over of hij het beste is als assistent.

Mooie club. Veel talentvolle spelers daar ook rondlopen.

Benieuwd of hij als hoofdcoach ook indruk kan maken

Mooie club om te beginnen. Als hij het goed doet kan die zo doorstromen binnen de Red Bull organisatie. Die hebben toch een aardig structuur opgebouwd met Leipzig als eindstation.

Mooi voor hem, leuke club om onder je hoede te hebben, maar wil hij echt weer hoofdtrainer worden? of moet hij niet gewoon wachten tot jurgen hem weer belt voor zijn volgende klus?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren