Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pellegrini schaart zich achter Wenger en keurt transfer Mata af

Laatste update:

Juan Mata wordt vermoedelijk maandag of dinsdag gepresenteerd bij Manchester United. De aanvallende middenvelder komt voor 44 miljoen euro over van Chelsea en Arsène Wenger noemde de transfer vrijdag al ‘oneerlijk’. Hij krijgt met Arsenal op 12 februari te maken met the Mancunians en Mata, terwijl medetitelkandidaat Chelsea al twee keer tegen de regerend landskampioen speelde. Manuel Pellegrini begrijpt zijn collega-trainer wel.

/

“Ik denk dat United een erg goede speler koopt, het is raar dat hij bij Chelsea niet vaak in actie kwam”, zegt de Chileense coach tegen de Daily Mirror. “Een speler zou op dit moment echter niet naar een club in dezelfde competitie mogen gaan. Maar regels zijn regels. Maar nu kan de club met het meeste geld de beste spelers van andere clubs overnemen. Dat hoort niet, maar de regels staan het toe, dus meer valt er niet over te zeggen.”

“Misschien is United in dezen in het voordeel, omdat Chelsea Mata wilde verkopen en Chelsea al twee keer tegen United heeft gespeeld”, vervolgt Pellegrini. “Maar ik heb het dus alleen over de algemene redenen, niet over de specifieke redenen. Ik denk namelijk dat spelers die vijf of zes keer voor één club in een seizoen hebben gespeeld, niet naar een andere club in dezelfde competitie mogen overstappen.” José Mourinho is het overigens niet met de kritiek eens, zo liet hij al blijken.

Ben jij het met Arsène Wenger en Manuel Pellegrini eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
24 januari 2014 om 19:21

Ik zie dat jij met ontzettend sterke tegenargumenten komt.

24 januari 2014 om 19:30

En Wenger wou Dzeko kopen.. Dat mag dan weer wel.. zucht.

25 januari 2014 om 02:08

Ouwe mannen zeuren nu een maal. Ze hebben zelf die god vergeten winter transfer periode in het leven geroepen en nu lopen zeuren. Transfers moeten alleen in juli toegestaan worden. 1 maand transfer periode en gewoon niet zeuren.

24 januari 2014 om 19:29

Tot City Suarez of van Persie zouden kunnen kopen in de winter, dan moet het plots kunnen. Beetje vreemd natuurlijk dat ze nu plots allemaal commentaar beginnen geven.

Sorry, maar gaat Man City nu beginnen over oneerlijkheid, spelers halen voor veel geld enzovoorts. Hou toch op jongens. Elk jaar worden dit soort transfers gemaakt en nu roepen ze opeens hierover

24 januari 2014 om 18:53

Pellegrini begind erover. Deze man heeft niks te maken met de transfers die Mancini heeft gedaan.

24 januari 2014 om 18:54

Navas, Fernandinho, Negredo, Jovetic, dat zijn allemaal spelers die Pellegrini heeft gekocht of die zijn gekocht onder Pellegrini. Want hij begon voor de transferperiode.

24 januari 2014 om 18:57

Snap jij het niet? Zij hebben het over directe concurrenten.. m..... Mata is een beslissende speler die het verschil tegen Arsenal kan maken. Wenger heeft het hier over top spelers kopen van directe concurrenten. Al die spelers die jij noemt hebben he-le-maal niks met Arsenal, Chelsea, Utd of de hele Premier League te maken....

god god goddd help deze onben***len aub.

24 januari 2014 om 18:59

Wat hebben deze spelers te maken met een binnenlandse transfer? En daarbij is Mata gehaald in het midden van het seizoen. Dat is toch wel anders.

24 januari 2014 om 19:01

Maar leg me eens uit waarom dat schandalig zou zijn. Als je er veel geld voor neer legt, dan verdien je die speler toch eerlijk. Ruilhandel....dat hij toevallig al tegen die clubs heeft gespeeld is nou even toevallig dit seizoen...maar zoals ze wel zeggen: als je kampioen wilt worden, moet je van iedereen kunnen winnen! Met of zonder Mata. Niet zeuren: voetballen!

24 januari 2014 om 19:13

@PSV-ADO
Ik heb er niks tegen. Voetbalclubs zijn bedrijven en als beide clubs tevreden zijn met een transfer heb ik daar niks op tegen. Maar ik snap het wel dat het midden in het seizoen anders is. Maar ik ben hier niet op tegen hoor.

24 januari 2014 om 19:43

Ja ben het wel met je eens maar wanneer is een speler dan "beslissend " bedoel een speler op de bank van stoke zou dan wel mogen transfereren naar een club in dezelfde competitie. Dat klopt natuurlijk ook niet.
Ik zie Mata graag naar united gaan, vind het echt een ontzettend goede speler.

24 januari 2014 om 23:57

@ umad, snap je t zelf wel helemaal dan? Het argument is t zelfde als dat van bepaalde Jupiler league coaches tegen jong ajax/psv/twente: competitievervalsing. Titelconcurent Chelsea heeft nu 2x tegen een 'zwakker' Man U gespeeld. Arsenal en Man City treffen nog 1x een sterker Man U met Mata.
Valt natuurlijk wel wat voor dat argument te zeggen, zeker in t extreme geval van de belofte elftallen in de Jupiler League. Een team zou in principe t hele jaar met dezelfde kern moeten werken om een eerlijke competitie te houden.
Maarja.. t systeem van wintertransfers zal niet snel teruggedraaid worden aangezien er ook weer heel veel geld aan wordt verdiend door bepaalde personen...

24 januari 2014 om 19:01

Het grappige is dat we destijds met Torres & Caroll niks hoorde

24 januari 2014 om 19:43

Haha inderdaad. Of de hele transfer markt in de winter afschaffen of niet zeuren. Het argument van pellegrini begrijp ik ook niet. United heeft al 2x tegen chelsea gespeeld dus is in het voordeel? Zou toch eerder andersom zijn, als ze chelsea pas 1x gehad hebben en de tweede keer nog tegen een 'Mataloos' chelsea zouden spelen.

24 januari 2014 om 19:44

Edit: dat argument van pellegrini klopt wel, hij bedoeld natuurlijk dat chelsea hem anders niet aan united verkoopt wellicht. Sorry!

24 januari 2014 om 23:43

Arsene vind het apart dat hij nu 2 keer met Arsenal tegen Mata speelt, alleen dat Mata dan in een ander team sspeelt. Pellegrini zegt dat hij Wenger begrijpt.

Het is raar dat een Pellegrini en Wenger zich hier over opwinden. Het zal wel naar aanleiding van vragen uit de media zijn, maar toch.
De regels van de winterse transferperiode is al zo oud als ik weet niet wat. Ook Arsenal en Man City mogen zich versterken. Regels zijn voor allen gelijk...

24 januari 2014 om 20:34

Niet helemaal. Het probleem is dat Arsenal nu een keer tegen een versterkt united speelt, en Chelsea nul keer.

De winterse transferperiode is juist in de winter omdat dan iedereen een keer tegen elkaar gespeeld heeft. Het probleem is echter dat de competitie daar niet op ingedeeld is.

En zeg nou zelf, alleen omdat een regel al heel oud is betekent toch niet dat hij niet verbeterd kan worden?

24 januari 2014 om 20:38

Ik ben het met je eens. Maar de clubs klagen vooral als het ze niet goed uit komt. Hetzelfde geldt met de deadline op 31 augustus; na een paar speelrondes in de competitie.
Het zou sterker overkomen als ze dit nu eens in de zomer roepen...en niet nu het ze niet uit komt...

24 januari 2014 om 20:41

Dat ben ik met je eens, maar ik denk dat dat gewoon iets menselijks is.

24 januari 2014 om 23:08

Maarja, dat kan in de zomer ook gebeuren. En er zijn ook zo veel andere voorbeelden te benoemen. Stel dat Arsenal tegen United verliest met Van Persie en Rooney erbij, en 2weken laten komt bijvoorbeeld liverpool en is Van Persie geblesseerd en heeft Rooney rood. Dan heb je precies dezelfde situatie.

Dus echt onrechtvaardig is het niet. It's life. Get used to it.

Ik zie echt het probleem niet. Ze lopen nu alleen maar te klagen over Mata. Waarom niet over Matic? Dat United daar geen last van heeft? Of van weet ik veel wie allemaal nog meer. Volgens mij proberen Wenger en deze pipo een beetje te stoken binnen Chelsea. Gelukkig trekt Mourinho zich hier niets van aan en volgt hij zijn eigen plan.

24 januari 2014 om 19:36

Er zijn al zoveel binnenlandse transfers geweest tussen kleinere PL clubs deze winter. Maar daar hoor je niemand over. Wat is het probleem ook, sinds wanneer zou je geen spelers meer mogen verkopen aan een andere Engelse club.

Dat moet vooral Pellegrini zeggen met zijn koopclubje. Als ik twee clubs de titel wel gun is het Liverpool en Arsenal. Al die stinkers gaan nou naar City vanwege de cash, Aguero, Navas etc.

24 januari 2014 om 18:56

Waarom gaat Navas voor het geld? Sevilla speelde al jaren geen CL meer en speelde maximaal mee om de Spaanse beker... Man City staat na een half jaar in de finale van de Capital Cup en kan meerdere prijzen nog winnen. Voor Aguero was Man City ook een stap ophoog. Zowel financieel als sportief. Beetje kansloze opmerking eigenlijk

24 januari 2014 om 19:09

Really now?. Andere grote clubs wouden die twee ook. City is een eendagsvlieg. Dus niks kansloos.

25 januari 2014 om 00:44

Waren die andere clubs ook concreet? Vaak zijn clubs geinteresseerd, maar nog niet concreet geworden. En waarom zou Navas of Aguero beter naar een andere club gaan, als City ambitieus is en de spelers ervoor heeft om voor de prijzen te spelen. Je doet net alsof City een club uit Australie is ofzo

Ik snap best dat City een slechte reputatie heeft bij veel mensen. Maar het is op het moment een topclub die mee wilt doen om alle prijzen.

De clubs met het meeste geld kunnen iedereen kopen... en dan zelf trainer van City zijn...

Wat schrok ik heel even toen ik de titel las, m'n aandacht ging direct naar het stuk 'en keurt toptransfer af', dacht direct aan Mourinho!

Vinden jullie Pellegrini op deze foto ook niet op darth Sidious/ keizer Palpatine lijken van star wars op deze foto hahaha.

Ot:
Het gaat gewoon volgens de regels dus het mag.
Makkelijk zat, Wenger en Pellegrini moeten niet zeuren.

24 januari 2014 om 23:11

Toen de transfer van Mata van Chelsea naar United definitief was dacht United Coach Moyes: Everything Is Proceeding As I Have Foreseen.

Volgens mij zijn ze gewoon jaloers

Haha, wat is dit toch? Zijn al die manager stiekem toch nog een beetje bang voor United?

24 januari 2014 om 18:58

Niemand is bang voor United. Als hij angstig zou zijn, is het wel Chelsea.

24 januari 2014 om 20:35

Nou dan moet hij juist deze transfer toejuichen ;-)

Hij is de laatste die mag praten over Geld, en Wenger is zo vreselijk hypocriet. Aston Villa hoefft toch ook maar 1 keer tegen Ozil te spelen in de League maar daar hoor je helemaal niets over. Ze moeten stoppen met overdreven. Zouden ze dit ook zeggen als Chelsea Josh Mceachran verkocht? Ze zijn gewoon bang voor Mata lijkt het, want ze doen alsof Mata elke wedstrijd omzet in een overwinning.

Ik denk dat de uitspraken van zowel Wenger en nu Pellegrini verkeerd worden geïnterpreteerd. Het gaat ze in die zin niet zozeer om Mata, maar het feit dat hij een transfer maakt in de winterperiode terwijl hij minstens 10 wedstrijden heeft gespeeld voor die ploeg. Daar kan ik me absoluut in vinden, maaar hoe zou je dat willen regelen? Als je 5 min in valt heb je dan ook een wedstrijd gespeeld en achter je naam staan of dan weer niet? Waar leg je de grens, dat is het meest verneukeratieve er van.

Overigens vind ik het dood en doodzonde dat Mata naar United gaat. Wat moeten ze met hem? Op '10' zetten? Waarom verpest je Kagawa dan op de flanken? Wil je hem op de flanken zetten? Waarom geen vertrouwen houden in Zaha. Het is ideeloos naar mijn mening. Het is de naam Mata die het hem doet, maar echt een idee achter de transfer kan ik niet vinden.

waarom zoveel haat jegens de transfer eerst zelf de goeie spelers op pikken bij de concurrentie en nu doet man utd het dan wordt iedereen weer boos en is niet eerlijk ik zou zeggen bemoei je met je zelf en je club

Ik hoop dat Arsenal Manchester United een pak slaag geeft die ze nooit meer vergeten.

24 januari 2014 om 19:30

@melvin2011,

Zoals een 8-2 score?

24 januari 2014 om 20:12

Sowieso hoop het

Dat Arsenal Man United alle hoeken van het veld laat zien.

24 januari 2014 om 20:45

@melvin2011,

Waarschijnlijk zijn Rooney en Van Persie er weer bij.
Ik denk dat de Arsenal-defensie zijn handen vol zal hebben aan Rooney, Van Persie, Mata en Januzaj.

24 januari 2014 om 22:19

Haha jij snapt het niet he. Paar seizoenen geleden (twee uit mn hoofd) gaf United Arsenal ongekende pak slaag, 8-2.

Ook oneerlijk dat Arsenal Özil kocht nadat zij tegen Aston Villa hadden verloren.. hierdoor heeft de concurrentie van Aston Villa het moeilijker gehad om tegen Arsenal te voetballen omdat zij pas speelronde 2 Özil hadden gehaald...

24 januari 2014 om 18:56

Ozil bedoel ik natuurlijk, iphone..

Zoals Mourinho al als voorbeeld gaf:

“als een speler op 20 augustus voor een club speelt en twee weken later speelt hij in een ander shirt tegen dezelfde club, dan is dat normaal. Dat is de markt. Wij maken de regels niet, wij handelen volgens de regels.”

"als Wenger op dit moment besluit om Mesut Özil te verkopen aan Manchester United, dan zou ik juist erg blij zijn, omdat hij een belangrijke speler kwijtraakt. Normaal gesproken zou hij blij moeten zijn dat Chelsea een speler van het kaliber Mata verkoopt..."

Wat een gezeik toch allemaal. Dit zijn toch gewoon de regels? Ik vind het een beetje hetzelfde als we nu raar gaan opkijken dat we door groen licht mogen rijden omdat het verkeer dan lekker doorgaat. Deze regels zijn er al sinds jaar en dag, deal with it..

24 januari 2014 om 19:33

@el_capitano,

Mee eens!
Dat Wenger zou gaan zeiken, was wel te verwachten. Die gast zeurt om alles.
Dat Pellegrini (die met zijn koopclub absoluut geen recht van spreken heeft) iets zegt over de transfer, vind ik vrij kansloos.

Don't hate the player, hate the game!

24 januari 2014 om 19:56

Wat een onzin. Regels zijn bedacht door mensen en kunnen soms gewoon verkeerd uitpakken en alsnog oneerlijk zijn.

Puur omdat het door iemand een tijd geleden bedacht is betekent het niet dat het fantastisch is en nooit meer veranderd zou moeten worden. Pellegrini en Wenger hebben hun standpunt prima onderbouwd en in mijn ogen hebben ze gelijk.

24 januari 2014 om 20:37

@adonai,

Ik vind dat ze het helemaal niet zo sterk onderbouwd hebben.
Zij denken -begrijpelijkerwijs- enkel in hun eigen belang.

Pellegrini stelt dat de clubs met het meeste geld de beste spelers over kunnen nemen (moet je nagaan, hij weet waarschijnlijk niet eens waar zijn eigen club voor staat).
Zo is dat toch altijd?
De club bepaalt of ze een speler dan willen verkopen of niet.

Ik weet ook niet waar hij zijn richtlijn ("je mag alleen naar een club in hetzelfde land als je 5 of 6 keer gespeeld hebt" op baseert.

Je moet ook in het belang van de speler kijken. Mata wil spelen bij een topclub, mede omdat er ook een WK aankomt.
Het wordt met die concurrentie bij het Spaanse team al erg lastig om de bondscoach te overtuigen, en dat kan hij alleen doen als hij speelt.
Wat maakt het dan uit dat het bij een binnenlandse club is?
Drie partijen zijn hiermee gediend.

Wenger en Pellegrini komen nogal angstig over.
Bij Wenger begrijp ik dat wel, maar Pellegrini hoeft toch niets te vrezen met zo'n elftal?

24 januari 2014 om 20:40

Weet je wat irritant is? Als je lekker door de straten van Monopoly aan het rijden bent en plots naar de gevangenis word verwezen omdat je net toevallig 4 gooit, ook zo een rare regel..

Ik vind het maar Wenger maar een huichelaar. Als hij zelf een speler van dit kaliber in de winter aan zijn selectie kan toevoegen zou hij het ook niet laten. Iedereen mag kopen, iedereen mag verkopen. En laat het zo bitte..

24 januari 2014 om 21:08

Het gaat niet om het feit dat een club veel geld kan uitgeven maar om het feit dat Chelsea nu een speler heeft verkocht aan Man UTD die dat team veel sterker kan maken, terwijl ze zelf net tegen Man UTD hebben gespeeld en zelf dus niet dezelfde consequenties ondervinden als andere clubs die nog tegen Man UTD moeten spelen.

Die winterse transferperiode slaat helemaal kant noch wal. Moet gewoon afgeschaft worden. Het werkt alleen 'competitievervalsing" in de hand.

Hypocrisie voert weer de boventoon in voetballand. Echt ongelooflijk, eerst die Wenger die altijd loopt te zeuren en nu Pellegrini. Iets met pot en een ketel heren..

Wat is dit voor een onzin allemaal, het punt van de winterperiode is toch om goede spelers te proberen te kopen om toch nog uw doelstellingen te halen. Wat een hypocrieten, idem voor Wenger. Als zij Mata zouden gehaald hebben zou je hun niet horen.

In Augustus is het normaal maar in de periode een paar maanden later met dezelfde regels niet. Raar. Niemand reageerde zo toen Torres voor 60 miljoen naar Chelsea ging, toch ook een toptransfer. Niet van een titelconcurrent naar een andere titelconcurrent maar toch ...

Kortom hij is het oneens met de regels, maar zegt ook netjes:''regels zijn regels". Daarnaast ben ik ook van mening dat het erg raar is. Het is beter om een keer per jaar de transfermarkt te openen. Dit is zo van midden in een race blijkt dat mijn auto slechter is even de nodige pk's fixen. Laat ze maar lekker van tevoren bedenken.

wat een onzin. de rijkste club kan alles kopen....chelsea niet rijk dan...? Denk ook es aan de speler zelf. die zit alleen op de bank weg te kwijnen. wat moet hij dan...? maar niet gaan omdat wenger en pellegrinni huilie huilie doen...? als je je al druk maakt om 1 speler... hadden city en arsenal maar de portemonee moeten trekken voor Mata. die doen dat niet en dus blijft man.u over....

Mata ze eigen keuze had liever hem bij chelsea gezien

Het lijkt wel alsof ze allemaal er niet tegen kunnen dat mata naar united gaat

Zegt een coach van een club die, maakt niet uit waar speler speelt, koopt als ze hem willen hebben.

Wat een zeikerds, worden ze bang ofzo? Ze moeten zich eens richten op hun eigen club...

Pellegrini moet niet zeiken. Mata of geen mata. City koopt er iedere zomer op los.

Man city speelt nu nog tegen Chelsea zonder Mata, dus een minder sterk Chelsea. Kunnen we dat ookweer tegen elkaar afstrepen.

Wat een gezeur ook de hele tijd, er zijn in het begin van het seizoen ook clubs die één keer tegen Arsenal zonder Özil hebben kunnen spelen, dat is ook niet eerlijk.
Zullen we clubs ook maar gelijk verplichten om elke week met dezelfde spelers te spelen, want anders heeft niet iedereen tegen hetzelfde team gespeeld...

Ze moeten allemaal niet zo zeuren! Wat boeit het nou werkelijk? Zij hebben er een keer tegen gespeeld en united twee keer? Lekker belangrijk. Als ie geblesseerd zou zijn of geschorst vragen ze toch ook niet of de wedstrijd overgespeeld mag worden omdat het anders oneerlijk is tegenover andere clubs? Zo werkt het nu eenmaal!

Wat is het probleem nou united word sterker en chelsea zwakker

Haha heerlijk dit. Eerst Wenger en nu Pellegrini. Ze moeten niet zeuren. Ze kunnen zelf ook spelers halen. Nu blijkt dat ze niemand gaan kopen en dat Mata naar United gaan moeten ze weer even klagen. Is toch slim gedaan van Chelsea. Pellegrini moet niet zeuren. Hij heeft nu spelers tot zijn beschikking die van de concurrentie kwamen. Snap niet waarom Pellgrini en Wenger zich zo druk om maken. Ze zijn zelf toch zo goed. Waarom maken ze zich druk om een kwakkelend United dat zich probeert te versterken? Proberen ze zich in te dekken of zijn ze gewoon jaloers?

Alsof city en arsenal nooit spelers uit dezelfde competitie in de winter hebben gekocht..

Waarom gedraagt Wenger zich steeds vaker als een Calimero?
Het een transfer die gepleegd gaat worden binnen de door de Uefa daarvoor gereserveerde periode dus moet ie ook niet gaan lopen zeuren.
Als hij de kans krijgt een topper binnen te halen in de winterse transferperiode zal ie het ook niet nalaten te handelen.
Pellegrini moet helemaal niet zeuren, die is manager van een koopfabriek die zo'n beetje elke speler wilt halen die als talent bestempeld wordt.

Als er een club is die zijn/hun mond moet(en) houden over het kopen van (dure) spelers dan is het City wel bunch of Blue Hypocrites .

Al dat gezeur over competitievervalsing vind ik maar hypocriet. Arsenal kocht Ozil toen de competitie al begonnen was. Dat betekent dat een aantal teams in het begin tegen een Arsenal zonder Ozil speelde en andere teams daarna tegen een Arsenal met Ozil. Dat is hetzelfde en dus ook competitievervalsing. Bij Liverpool is nu Lucas Leiva geblesseerd. Dat betekent dat de teams die nu tegen Liverpool spelen niet tegen Leiva spelen, terwijl andere teams wel tegen Leiva hebben gespeeld. Hetzelfde gebeurt nu met Mata. Sommige teams spelen tegen Man Utd met Mata en andere teams tegen Man Utd zonder Mata. Sommige teams speelden tegen Chelsea met Mata andere teams niet. Competitievervalsing houd je altijd. Een team kan nu eenmaal niet het hele jaar in dezelfde opstelling spelen. Soms door transfers, soms door blessures, soms door schorsingen of door andere redenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren