Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle mikt op ommekeer en Europees voetbal: ‘Laat maar komen’

Laatste update:

PEC Zwolle verloor zondag voor de vierde keer op rij en de club is daardoor afgezakt op de ranglijst, al is de zesde plek nog altijd een prima prestatie van de vereniging uit Overijssel. Trainer Ron Jans rekent desondanks op de ommekeer. Hij wil met PEC bij de bovenste zeven eindigen en een zege op SC Cambuur zou zeer welkom zijn. “Laat maar komen.”

/

Een positie bij de eerste zeven is belangrijk met het oog op plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal. “Nu staan we zesde, dus we moeten oppassen. We moeten nu onze slag gaan slaan, want van de volgende vier wedstrijden spelen we er drie thuis”, aldus de oefenmeester van de regerend bekerwinnaar tegen Voetbal International.

Aanvaller Tomás Necid is op de weg terug van een blessure en dat is goed nieuws, want Jans zoekt de oorzaak van de mindere prestaties in de voorhoede. “Daar loopt het momenteel niet goed. Als dat gebeurt, ga je achterin ook meer fouten maken”, aldus Jans.

Denk je dat PEC Zwolle bij de bovenste zeven eindigt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondanks het goede spel was natuurlijk wel te verwachten dat PEC zou zakken op de ranglijst. Voornamelijk omdat de selectie niet breed genoeg is t.o.v. de concurrenten.
Hetzelfde zie je nu natuurlijk bij Southampton, het is niet een heel seizoen vol te houden voor dergelijke teams. En wat ook in de tekst staat, een 6e plek voor PEC is uitstekend.

5 maart 2015 om 11:46

Die vergelijking is inderdaad goed te maken. Ik verwacht wel dat Ron Jans het weer op dr rit krijgt. Een goede coach die binnen niet al te lange tijd wel eens een nederlandse topclub kan gaan coachen. Een kleinere ploeg in duitsland lijkt me ook geen slecht stap voor hem.

5 maart 2015 om 12:07

Zodra Jans en een paar goede spelers er weg zijn zie ik PEC de eerste 10 jaar niet weer zo'n seizoen als dit jaar draaien. Ze doen het gewoon ongelofelijk en na een paar wedstrijden verloren te hebben is hun seizoen er niks minder op geworden. Ik zie in iedergeval geen enkele coach dit nadoen. Een mooi voorbeeld is dat Frank de boer bijvoorbeeld PEC niet zo kan laten spelen, maar Ron Jans kan Ajax weer niet kampioen maken. De club moet bij je passen en dan is Jans - PEC een gouden combinatie.

5 maart 2015 om 12:41

Dat ze het zo goed hebben gedaan de eerste helft van dit seizoen heeft ook met de scouting te maken... Dus wat jij zegt klopt naar mijn mening niet helemaal.

5 maart 2015 om 13:12

Mooi gezegd foppe de haan

Zou mooi zijn bij de eerste 7! Hopelijk gaan ze weer eens een paar wedstrijden achter elkaar winnen en komen ze uit de negatieve dip...

Het was ook wel een beetje te verwachten dat PEC ook nog wel een dip zou krijgen. De vorige seizoenshelft wonnen ze soms ook 4x achter elkaar, maar zoals Jans zegt moeten ze nu niet de kopjes laten hangen. Het is ook een beetje mentaliteit misschien, door er te makkelijk over te gaan denken.

5 maart 2015 om 12:02

Volgens mij valt het wel mee met die mentaliteit maar heeft het meer te maken gehad met de afwezigheid van een half elftal.

5 maart 2015 om 12:51

@gait1701
Ja dat heeft zeker ook een oorzaak ja, maar het is een algemeen gegeven dat het vaak moeite kost om het hoge niveau van daarvoor qua spel en mentaliteit te handhaven.

5 maart 2015 om 13:15

Daar heb je gelijk in.
Aan de andere kant hoeven we ook niet te wanhopen.
Van Vitesse en Heerenveen kun je uit verliezen.
Den Haag verliezen we lullig in de allerlaatste seconde en tegen Go Ahead verliezen we door de oliedomme rode kaart van Nijland waardoor we bijna een halve wedstrijd met 10 man spelen en dan nog de beste kansen krijgen.
Van de komende 4 wedstrijden spelen we er dus 3 thuis tegen ploegen waar zeker overwinningen tegen mogelijk zijn. (cambuur, Willem ll en Excelsior)
Als we die alle drie zouden verliezen dan hebben we wel een probleem en gaat dit seizoen als een nachtkaars uit maar daar gaan we dan maar even niet van uit.

Voor het Nederlands voetbal in Europa is het beter dat een club met meer Uefacoefficienten Europa in gaat, want dan loten ze minder zware tegenstanders. Vorig jaar had PEC eigenlijk Sparta Praag moeten uitschakelen (wat bijna lukte!) om vervolgens in sowieso de poulefase punten te pakken voor Nederland. Nu vrees ik weer een lastige tegenstander dus heb ik liever een AZ (41e plaats in coefficienten) of Twente (43e en liet het gigantisch afweten dit seizoen natuurlijk, in zowel Europa als de Eredivisie) dan een PEC (172). Nu staat een Heerenveen ook op die plek en nagenoeg een FC Groningen en Vitesse ook rond die posities dus als het tussen die clubs gaat mag van mij PEC wel Europa in.

5 maart 2015 om 12:05

Vorig jaar had PEC de "pech" dat ze de bekerfinale wonnen en daardoor in de laatste voorronde waren geplaatst.
Als PEC zich nu plaatst voor Europees voetbal dan moeten ze waarschijnlijk in de eerste voorronde aan de bak en zullen daar tegenstanders van een minder kaliber treffen.

5 maart 2015 om 13:24

Het liefst ga ik 'gewoon' met Psv, Ajax, Feyenoord, Az en Twente Europa in. Twente kan de beker pakken, de rest is top 4. Wie dan het play-off ticket pakt maakt me vrij weinig uit.
Ik denk dat, met oog op uitgaande transfers, Groningen er niets te zoeken heeft (De Leeuw, Chery en Botteghin). Heerenveen heeft het op moment best leuk staan, Vitesse stuurt alles terug naar Chelsea en Pec houdt het volgens mij ook wel redelijk zoals het is. Dus Heerenveen of Pec maar.

5 maart 2015 om 15:19

Ik ook! Ik hoop alleen dat Ajax met waarschijnlijk de voorronde CL gunstig kan loten zodat we weer eens 2 ploegen in de CL hebben. Ajax heeft toch wat puntjes bij elkaar geprikt de afgelopen jaren en zal dus niet zo zwaar loten als bijvoorbeeld Feyenoord afgelopen jaar deed.

5 maart 2015 om 16:17

Dat scenario zal helaas niet zo snel voorkomen dit seizoen, want de nummer 4 speelt dit jaar Playoffs met de nummers 5, 6 en 7

8 maart 2015 om 13:48

Die paar puntjes meer of minder maakt niet uit, het gaat er om of ze in de goede helft van de loting komen (met waarschijnlijk teams zoals Schalke,zenit, Arsenal, Atletic, Napoli enzo). En niet met ploegen als Anderlecht, Dynamo Kiev en Celtic bijvoorbeeld.

Pec maakt ook nog grote kans op de beker dan hebben ze echt een topjaar en spelen ze volgend jaar min 6 Europese wedstrijden

5 maart 2015 om 12:00

Die beker is al gereserveerd voor Excelsior.
We gaan de beker winnen en niemand die ons gelooft!

Gaat een strijd worden met twente denk ik. Verwacht dat heerenveen en vitesse sowieso bij de eerste 7 gaat eindigen, zwolle zal met twente en groningen strijden voor plek 8. Geloof dat zwolle ook nog naar Twente moet, en krijgen met ajax, psv en feyenoord lastige wedstrijden. Denk dat uiteindelijk dit de top 7 gaat vormen.
1 psv.
2 ajax.
3 Vitesse.
4 feyenoord.
5 AZ.
6 Heerenveen .
7 Twente.

Waarom ik denk dat Vitesse 3e wordt heeft te maken met vorm en programma. Dat is om het even,dat kan ook AZ of Feyenoord zijn. Wint AZ bij utrecht en Vitesse geef ik ze een goede kans.

5 maart 2015 om 12:22

Denk dat twente uiteindelijk wel bij de eerste zes komt

5 maart 2015 om 12:53

Als we Utrecht winnen en Vitesse niet verliezen dan zie ik Vitesse ons al niet meer achterhalen. Dan blijft het verschil minimaal 7 punten en Vitesse wint ook niet alles. Tot noch toe hebben wij de beste papieren voor een derde plek. Maar ik snap als Arnhemmer je gekleurde mening ;-)

5 maart 2015 om 16:50

Haha daarom zei ik ook , ligt eraan hoe az Door die 2 wedstrijden komt. Ze krijgen namelijk ook nog heerenveen en twente uit,en feyenoord thuis. Vitesse zie ik niet veel meer verliezen, az en feyenoord zijn eigenlijk de lastigste wedstrijden, al moeten we de Laaggeklasseerde ploegen niet onderschatten laat ik het zo zeggen, ik deze vorm gaan wij niet verliezen vam dr ploegen die ee nog krijgen.

Ik denk dat de penningmeester blij is met de play-offs, maar minder blij met EL voetbal. Dat heeft volgens voorzitter/algemeen/commercieel directeur Visser vorig jaar het verlies van 3 ton ingeleid (volgens hem premies en extra kosten). Nu weer de bekerfinale en eventueel meerdere Europese poulewedstrijden valt dan toch helemaal niet te dekken? Klaarblijkelijk is de club nog niet toe aan dergelijke successen en hoop dat het niet koste wat het kost onverantwoord blijft uitvoeren. Er is immers alweer een garantstelling van 1,5 miljoen verspreid over 5 jaar aan de gemeente Zwolle gevraagd en niet te vergeten, ook PEC is in categorie I geplaatst en komt onder strak regime van de Knvb te staan. Bij Twente zien we waar blinde ambitie toe kan leiden. PEC zou gezien de historie toch op haar hoede moeten zijn.

5 maart 2015 om 12:31

Pec is voorlopig nog in categorie 2 geplaatst werd gister gemeld.

5 maart 2015 om 13:24

" Nu weer de bekerfinale en eventueel meerdere Europese poulewedstrijden valt dan toch helemaal niet te dekken?"
Je mag er als een club als PEC inderdaad niet van uit gaan dat je 2 jaar achtereen de bekerfinale haalt maar als je de kans krijg dan moet je het niet laten.
Dit zouden dan de beste seizoenen in de clubhistorie zijn en laten we daar dan maar trots op zijn en van genieten.
Door de goede resultaten hebben we een aantal financiële tegenvallers gehad maar zolang die binnen de perken blijven, het stadion bijna elke week vol zit en we leuk voetbal spelen zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet.

5 maart 2015 om 13:33

Oei, dat is toch wel iets kortzichtig en korte-termijn-denken. PEC heeft al eerder in de jaren '80 door blinde ambitie die fouten gemaakt. Als eerste club van Nederland een faillissement zelfs. Ik ga toch liever voor continuïteit en een gezonde financiële basis. Je ziet aan Twente waartoe het kan leiden als je uitgaven groter worden en je inkomsten minder. Dan ontstaan er financiële gaten die over een aantal jaren niet meer zijn te dichten. Succes is mooi, maar mag nooit ten koste gaan van gezonde financiële basis. Ik ga graag over een paar jaar ook nog naar Pec.

Sportief begrijp ik je wel gait1701, maar het is in mijn beleving dus typisch een gedachten van een ,,successupporter'' en daar ben ik het over het algemeen niet mee eens. Ik respecteer overigens je gedachtengang wel.

5 maart 2015 om 15:12

Wat mij betreft maken ze de kaartjes een paar euro duurder. Zal niemand tegenhouden om te gaan en scheelt al gauw aardig wat inkomsten.

PEC heeft het de afgelopen tijd heel goed gedaan. Goed gescout. Respect daarvoor. Moet wel gezegd dat het meestal ook wel meezit bij de Zwollenaren. Over geluk niet klagen. De wedstrijd tegen Cambuur wordt weer een mooie. Deze ploegen zijn al jaren aan elkaar gewaagd. Ik verwacht niet dat Zwolle zomaar even over Cambuur heen loopt.

Heb het inderdaad opgezocht! Dat is in ieder geval prima nieuws voor PEC en is hopelijk het financiëel hopelijk minder zorgwekkend dan dat ik doe veronderstellen. Blijft natuurlijk overeind staan dat er gewoon een garantstelling van de gemeente moet komen van 1,5 miljoen om een 5-jarige lening af te sluiten en dat succes klaarblijkelijk bij PEC niet loont. Maar het is in ieder geval beter dan onder een strak regime te komen bij de Knvb. Laten ze daar a.u.b. ook wegblijven!

Ramon038... Bedankt voor de info!

Gelukkig voor Zwolle moeten ze tegen Cambuur, die wedstrijden worden onderling in de competitie al jaren door de thuis club gewonnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren