Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle houdt stand tegen FC Twente en lijkt zich veilig te spelen

Laatste update:

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een minimale overwinning geboekt op FC Twente. Het team van Bert Konterman won met 1-0 van de provinciegenoot bij de terugkeer van Ron Jans in het MAC³PARK Stadion. PEC blijft op de dertiende plek staan, maar slaat een gat van tien punten met nummer zestien Willem II en zet daarmee een flinke stap richting lijfsbehoud in de Eredivisie. Twente staat negende en wacht al zeven duels op een overwinning.

Twente had slechts een van de voorgaande dertien wedstrijden gewonnen, maar kende wel een hoopgevend begin van de wedstrijd tegen PEC. In de eerste tien minuten zorgde Queensy Menig tweemaal voor gevaar: de linksbuiten zag een listige bal via de buitenkant van de rechterpaal naast gaan, doordat Tyronne Ebuehi er geen voet tegen kreeg, en schoot vervolgens voorlangs op aangeven van Gijs Smal. Aan de overzijde pareerde Joël Drommel een inzet van Immanuel Pherai vanuit de tweede lijn. Daarna kwam PEC echter beter in de wedstrijd en werd Drommel meerdere keren getest.

Na een kwartier werd een openingsdoelpunt van PEC afgekeurd. Een indraaiende vrije trap van Pherai belandde bij Thomas Lam, die in twee instanties wist te scoren van dichtbij. De grensrechter vlagde voor buitenspel en die beslissing werd bevestigd door de videoscheidsrechter. Keeper Xavier Mous voorkwam halverwege de eerste helft dat Thijs van Leeuwen er 0-1 van maakte in de korte hoek en niet veel later werd het 1-0 door toedoen van Virgil Misidjan. De aanvaller scoorde in de rebound, nadat Drommel een hard schot van Pherai niet goed wist te verwerken.

Misidjan maakte daarmee het negenhonderdste doelpunt in de Eredivisie voor PEC. In de tweede helft had Twente het overwicht, maar was het lang wachten op een serieuze kans. Zes minuten voor tijd zeilde een schot van Luciano Narsingh recht op Mous af; de keeper tikte de bal daarna over het doel na een gevaarlijke kopstoot van Danilo. Ook Menig stuitte in de slotfase op de keeper. PEC heeft nu 32 punten verzameld en staat daarmee op de dertiende plek. De voorsprong op nummer zestien Willem II bedraagt tien punten en daarmee lijkt de ploeg van trainer Konterman in veilige haven.

Verdiende PEC Zwolle de overwinning op FC Twente?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Je speelt niet goed, maar het is toch werkelijk waar ongelooflijk dat pec dit weet te winnen met het vertoonde spel. Ongelooflijk.

10 april 2021 om 23:02

Het is inderdaad ongelooflijk. Wel lekker voor ons, maar Twente verdiende gewoon de overwinning. Hoewel het natuurlijk ook wel zo is dat Twente geen echte kansen wist te creëren

10 april 2021 om 23:10

Nou een gelijkspel was misschien een betere afspiegeling geweest. Maar 3 punten voor pec is echt teveel, maar goed het is pec gegund. Vorige week tegen Vitesse worden we genaaid en nu weer een zuur verlies. Dikke streep onder het seizoen zetten.

11 april 2021 om 09:30

Vorige week heb je kansloos verloren tegen Vitesse. In de hele wedstrijd 1 kans gehad (een makkelijke penalty). Als je ergens over klaagt zou ik niet deze wedstrijd gebruiken, want buiten de penalty om niets in de melk te brokkelen gehad.

11 april 2021 om 12:03

Oeboe ik denk dat je best weet dat ondanks dat Twente ruk speelde tegen Vitesse zonder die scheidsrechterlijke dwaling een gelijkspel eruit zou slepen. Dan speel je dus wel minder maar is het zeker niet kansloos geweest.

De rest van het seizoen lekker de Lange op doel. Drommel is er in de laatste weken niet bij met z'n gedachten

10 april 2021 om 23:14

Joh hij maakt een keer een foutje, waar hij juist je zo vaak op de been gehouden heeft.

Een gestolen overwinning, maar wel erg lekker een keer. Als je dan toch een keer op deze manier moet winnen dan is dit ook wel het perfecte moment. Seizoen nu uitspelen en hopen dat het volgend jaar een keer leuk gaat worden weer. De goede wedstrijden dit seizoen zijn op twee vingers te tellen.

Het is allemaal net niet bij Twente. Je bent beter dan PEC, maar totaal geen stootkracht voorin. Blij dat het seizoen bijna afgelopen is, playoffs hoeven ze van mij niet te halen. Is toch een beetje nietszeggend seizoen dit.

10 april 2021 om 23:13

Het is gewoon 0.0 creativiteit en 0.0 scorend vermogen op het middenveld. Dat werd verbloemd door Cerny. Als je Bosch toch ziet stuntelen op 10....

10 april 2021 om 23:48

Ach ja, voorafgaand aan het seizoen waren er eigenlijk al bijna geen verwachtingen bij Twente toch? Vooral niet in de degradatiestrijd komen. En nu kan Twente weer lekker rustig verder timmeren aan de weg omhoog😊

11 april 2021 om 00:02

Klopt hoor, je hoopt na zo'n 1e seizoenshelft op iets meer. Maar ik geef ook heel eerlijk toe dat ik dit seizoen echt vele malen minder "beleef" dan een normaal seizoen.

11 april 2021 om 17:10

Ja dat je op meer hoopt kan ik zeker inkomen! Helaas was Twente te afhankelijk van de vorm van bepaalde spelers, anders was het misschien wel een heel mooi seizoen geworden. En dat je het minder beleefd heb ik zelf ook, ik mis de vrijdagavond naar de Goffert zo ontzettend erg.

Ppffff was niet best maar pec heeft zich veilig gespeeld. En nu snel het bezig om een goede selectie voor volgend seizoen samen te stellen.

Gwn een kut avond zo. Seizoen gaat als een nachtkaars uit. Die Jans begint verassend goed (ook in zijn PEC jaren) aan het seizoen. Maar eindigd toch met een net niet positie. Erg jammer. In die play offs (als je die überhaupt nog haalt) ga je ook niet ver komen zo..

10 april 2021 om 23:17

Met cerny in supervorm veel pech en ik denk gezien corona en de financiële positie je hele bank laten gaan in de winterstop was achteraf ook niet handig.

Als twente fan vind ik het enige mooie van vanavond dat Pec zich veilig heeft gespeeld.
Jans mag wel is een xtje de hele week op afwerken gaan oefenen, waarschijnlijk krijgen ze het voor elkaar om een kans van 1m nog te missen

10 april 2021 om 23:23

Sportieve reactie, zijn wij ook erg blij mee. Hoop dat Twente volgend seizoen toch ook weer iets meer echt in de melk te brokkelen heeft in het linkerrijtje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren