Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Drie wedstrijden in Nederland direct na een doelpunt stilgelegd

Laatste update:

In de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn vrijdagavond maar liefst drie duels tijdelijk stilgelegd nadat er voorwerpen op het veld werden gegooid. Eerst ging het mis bij FC Eindhoven – Helmond Sport, even later werd ook FC TwenteNEC tijdelijk stilgelegd en tot slot ging het mis bij FC Den Bosch – Almere City FC. Bij alle drie de wedstrijden deden de incidenten zich vlak na een doelpunt voor.

In de Brabantse Derby tussen Eindhoven en Helmond kwam de uitploeg via Jelle Goselink vlak na rust op een 0-1 voorsprong. Hij vierde het feestje met de meegereisde supporters, waarbij er een aantal bekers bier op het veld belandden. Scheidsrechter Nick Smit besloot daarop de wedstrijd tijdelijk stil te leggen.

Scheidsrechter Nick Smit legt FC Eindhoven - Helmond Sport stil

In Enschede ging het niet veel later ook mis. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong via Virgil Misidjan, na een prachtige steekbal van Vaclav Cerny. Bij het vieren van het doelpunt werd er bier op het veld gegooid, waarna scheidsrechter Danny Makkelie besloot te staken. De arbiter gaf later bij ESPN aan dat hij de bekers niet zelf op veld had zien belanden, maar werd ingelicht door de VAR.

“Ik heb het in het veld niet gezien, maar op de beelden is te zien dat Cillessen het bekertje net ontwijkt", aldus Makkelie. "Gelukkig maar, anders hadden we de wedstrijd definitief moeten staken." Met het gegeven dat sommige mensen de maatregel van de KNVB overtrokken vinden, kan de scheidsrechter niet zoveel. "Het maakt niet uit of het nou twee of drie bekers zijn, het moet gewoon helemaal niet gebeuren. Doe het niet. Drink dat biertje lekker op, het kost nog best veel ook geloof ik."

Tot slot werd ook in Den Bosch om diezelfde reden een wedstrijd gestaakt. Na de 2-2 van de thuisploeg vierde Nick de Groot het feestje met de fanatieke aanhang, waarbij ook 'vreugdebier' op het veld terecht kwam.

Een biertje op het veld brengt ook FC Den Bosch - Almere City FC tot stilstand

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja nee dit werkt voor geen meter zo. Kom op man vroeger viel er ook altijd plastic glaasjes bier op het veld bij een doelpunt. Dat is toch mooi zo'n bier douche. Het brengt niemand in levensgevaar en het geeft juist sfeer.

12 mei 2023 om 21:43

Je zag dit ook van mijlenver aankomen dat dit niet zou gaan werken. Bijkomend probleem is het risico van bewuste wedstrijdmanipulatie door fans van de verliezende club, dan is de verontwaardiging al helemaal niet te overzien. Bij de KNVB zitten echt sukkels dat ze met deze regel zijn gekomen, dit ga je toch nooit jaar in jaar uit vol houden.

12 mei 2023 om 21:47

Logisch verstand lijkt wel in alle hoge instanties weg te zijn. Van de KNVB tot de politiek tot het bedrijfsleven. Het lijkt wel of deze hoog geplaatste mensen niet meer aanvoelen wat de "gewone" burger denkt en wil.

12 mei 2023 om 21:48

Tja het probleem ligt toch echt bij de supporters. Die moeten het gewoon niet doen. Het is natuurlijk een te zware straf voor 1 drankje maar waar wil je de gtens trekken?
Ze zouden er voor kunnen kiezen om bij het raken van een speler met een bekertje of inhoud pas tijdelijk te stoppen. Bij ieder ander voorwerp de huidige regels te volgen.

12 mei 2023 om 21:53

Ieder weldenkend mens kan echt wel het verschil inzien tussen klassiek vreugdebier en voorwerpen/drank dat gegooid wordt uit frustratie. Als we dat al niet kunnen als fans/scheidsrechters/forumleden dan kan je de mensheid net zo goed opdoeken. Moet nou echt elk scenario zwart op wit staan?

12 mei 2023 om 22:17

En toch vond iedereen het hier oh zo goed dat ze het stillegden afgelopen weken. Maar wat je zegt, het zijn gewoon incapabele mensen daar bij de knvb

12 mei 2023 om 21:44

Of het sfeer geeft kun je over twisten maar dat het voor geen meter werkt kunnen we nu toch eindelijk wel vast stellen? Als je een steekje los hebt in je bovenkamer denk je niet na over de gevolgen en gooi je dat biertje waar je net een kwartier voor in de rij hebt gestaan in een vlaag van verstandsverbijstering gewoon. Ze kunnen nog strenger straffen, het helpt niet.

12 mei 2023 om 21:45

Wellicht mooi voor de supporters, maar lijkt me niet fijn om bekogeld te worden met bier omdat je een doelpunt maakt. Het is geen festival he?

12 mei 2023 om 22:09

Ach, na de wedstrijd snel de douche in en het is weer weg. Een bekertje bier, we moeten het niet groter maken dan dat het is.

12 mei 2023 om 22:12

Zelfs na de wedstrijd bier gooien richting schone , wat een kansloze

12 mei 2023 om 22:13

Een beker urine kun je net zo snel van je af douchen als bier. Maar doe mij maar niet. Hoezo non-argument?

12 mei 2023 om 21:45

"Dat is toch mooi zo'n bier douche."

Plaats hier anders even je NAW gegevens.. Komen wij jou iedere werkdag wel een bierdouche geven. Kijken of het dan nog zo "mooi" of "sfeervol" is..

12 mei 2023 om 21:48

Dit is een beetje appels met peren vergelijken.

12 mei 2023 om 21:51

Want? Omdat iemand als beroep toevallig voetballer is, is het blijkbaar acceptabel hem met bier te bekogelen?

12 mei 2023 om 21:51

Of bij elke voetbalwedstrijd die je speelt, mocht je op het veld staan natuurlijk.

12 mei 2023 om 21:52

Want? Die spelers staan daar ook gewoon namens hun werkgever. Wie zegt overigens dat die spelers erop zitten te wachten? Dat jij het mooi vind betekend niet dat een ander het prettig vind.

12 mei 2023 om 21:53

Voetbal is op geen enkele manier te vergelijken met een normale baan, dat snap je hopelijk zelf ook wel.

12 mei 2023 om 21:59

Nou blijkbaar zie jij alles wel heel zwart wit, maar als jij mij maandag een bier douche komt geven steel je wel de show tijdens mijn college, dus ik nodig je graag uit.

12 mei 2023 om 22:11

Martijn, het gaat natuurlijk niet om het bewust bekogelen van een speler met bier. Iedereen is het er wel over eens dat je daar niet over kunt twisten. Het gaat om bier dat uit vreugde de lucht in gaat en vervolgens op het veld belandt zonder dat dat de bedoeling is en ja, je moet ergens de grens trekken, maar dit schiet ook niet op.

13 mei 2023 om 11:32

Dat is zo een beetje het niveau van veel mensen hierzo, denken alleen maar aan hoe zij zich voelen, en dat andere het maar moet accepteren omdat “ik” het niet erg vind.

12 mei 2023 om 21:48

Tsja het verbaast mij ook dat je toch ook hier op VZ reacties ziet van mensen die vinden dat dit volgehouden moet worden. Persoonlijk vind ik dat de maatregel zijn doel voorbij gaat.

12 mei 2023 om 21:52

Volhouden of bier verbieden

12 mei 2023 om 22:17

Het normaliseren van het smijten met bier vind ik ook verbazingwekkend. Dat men dat nog (zelfs met deze draconische maatregelen) volhoudt is toch ook wel een indicatie van het niveau…

12 mei 2023 om 21:52

Plastic bekertjes met bier 'moet kunnen'. Beetje overdreven om daarvoor de wedstrijd stil te leggen. Echter staat in het artikel ''nadat er voorwerpen op het veld werden gegooid''. Lijkt er dus op dat het niet alleen plastic bekertjes waren. En dat gaat wel te ver wat mij betreft. Overigens zal het geweld alleen maar toenemen op deze manier. Het hele stadion straffen als één iemand een bekertje gooit en vervolgens raar opkijken als de dader een pak rammel krijgt op de tribune. Het kan toch nooit zo moeilijk zijn om de daders op te sporen en die eruit te zetten, met behulp van (extra) camera's bv.

12 mei 2023 om 22:00

Als je een bierdouche wilt ga je maar naar een Lil kleine concert 😜

Ik vind zo'n bierdouche ook altijd wel mooi. Als je die niet wil ga je toch in de middencirkel feesten?

12 mei 2023 om 22:20

Oh wat onverwacht...
Had niemand kunnen denken dat er meer wedstrijden worden stil gelegd bij het gooien van bier bij een doelpunt. Oh wacht, dit wordt elke week wat.

12 mei 2023 om 22:58

Nee klopt, maar er is geen weg meer terug. Als de KNVB nu zegt dat ze deze regel opheffen, dan zien al die tokkies het als vrijbrief om dingen op het veld te gooien.

12 mei 2023 om 23:10

Kom ik maandag met een paar andere op jouw werk langs om even een paar bekers pis over je heen te gooien. Het is niet levensgevaarlijk en het geeft juist sfeer.

12 mei 2023 om 23:25

Zie je, jij wil ook graag met bekers gooien.

12 mei 2023 om 23:33

Liever niet, maar ik wil Psvchelseaboy zijn sfeer beleving niet ontnemen.

13 mei 2023 om 12:45

Wie zegt dat niet werkt. Er moeten eerst paar wedstrijden worden gestaakt en gecancelled en dan ziet men dat menens is, en zal de rest van het publiek ook ingrijpen. Na stilleggen zijn er ook geen incidenten meer geweest

Wanneer kappen we weer met deze onzin?

12 mei 2023 om 21:43

Maandag kom ik bier over je heen gooien op kantoor

12 mei 2023 om 21:47

Ja bewust iets doen vergelijken met iets wat gebeurd omdat je overmand wordt door emoties. Ben je nou zo dom of doe je net alsof?

12 mei 2023 om 21:50

Zoiets doms doen omdat je jezelf niet kunt beheersen is wel normaal?

12 mei 2023 om 21:51

@beebo
Ik gok zo dom, hij probeert ook altijd zijn collega's op kantoor een kaart aan te naaien.

12 mei 2023 om 21:53

Szymon mooie vergelijking ahum! Want als jij promotie maakt op kantoor gooien jullie ook champagne over elkaar heen toch? Iets met appels en peren.

12 mei 2023 om 21:57

Kan me niet voorstellen dat ik uit frustratie een beker bier weggooi. Dan tik ik hem liever achterover. Echter is het nogal een verschil of een bezweette speler die na afloop toch moet douchen een bierdouche krijgt, of iemand die achter zijn bureau zit op kantoor natuurlijk. Totaal niet te vergelijken. Daarnaast zijn het ook vaak de spelers die uitbundig een goal vieren voor het vak van de tegenpartij de trigger voor het gooien van bekertjes. Zeker niet om het goed te praten, maar als de spelers hun goaltjes binnen de lijnen vieren zal er veel minder gegooid worden.

12 mei 2023 om 22:03

Kom maar langs met je grote mond, wat is dat voor opmerking man. Als je er niet tegen kunt is er altijd nog damesvoetbal

12 mei 2023 om 23:09

Maandag sta ik op de coolsingel. 😉

13 mei 2023 om 11:35

Dus als je overmand bent door emoties mag je met dingen gooien?

12 mei 2023 om 23:12

@thedoc: Je doelt natuurlijk op het gooien met voorwerpen. Ik vind ook dat daar direct mee gestopt moet worden. Bijzonder dat een paar eencellige nog steeds niet door heeft dat dit niet kan en wat de consequentie is. Lijkt wel of ze willen testen of de desbetreffende scheidsrechter de wedstrijd ook stil gaat leggen. Nou dan kan ik je alvast vertellen, elke scheidsrechter gaat de wedstrijd stil leggen.

Dit stil leggen moeten we commercieel uit gaan buiten met extra reclame blokken.

12 mei 2023 om 21:39

Haha dat lijkt me de enige juiste reden om dit nog te handhaven. Dit is toch niet vol te houden, de komende 100 jaar zien we dus elke week wedstrijden gestaakt worden. Idioten zijn er nu en zullen er altijd wel tussen lopen.

12 mei 2023 om 21:44

Nou als je een biertje op het veld gooit ben je niet echt een idioot. Vroeger gebeurde dit altijd en niemand had daar last van. Met aanstekers of andere voorwerpen gooien, dan ben je wel een idioot. Maar kom op een plastic bier glaasje.

12 mei 2023 om 21:52

Vroeger rookten mensen in de woonkamer in aanwezigheid van baby's en kleine kinderen, vroeger liep men om te wroeten in k***verwekkende stoffen, vroeger kon er onbeperkt stikstof uitgestoten worden... dit noemen ze vooruitgang/beschaving. Een plastic bier beker (geen glaasje, want plastic) gooien heeft toch ook totaal geen meerwaarde behalve dat je toont absurd intellectueel beperkt te zijn nadat de KNVB de consequenties heeft aangegeven?

12 mei 2023 om 21:55

Een plastic beker kan niet veel schade aanrichten maar het blijft gek dat mensen de behoefte voelen om iets op het veld/naar spelers te gooien, wat het dan ook is.

12 mei 2023 om 21:58

Myvision. Tja wij zijn in de maatschappij al zover gekomen dat het gooien van bekers bier genormaliseerd wordt. Het hoort zelfs bij de sfeer lees je dan. Mooiste is wel dat wanneer zij zelf voetballen in de kelderklasse en een toeschouwer (dader is makkelijker traceerbaar, dat dan weer wel) gooit een beker de wereld te klein is. Alsof betaald voetballers het maar moeten slikken 'want het hoort erbij'.

12 mei 2023 om 22:15

Precies dat Duck! Überhaupt het gedrag dat je in stadions ziet zou je ergens anders moeten tentoonspreiden. Het zou volslagen belachelijk zijn haha.

13 mei 2023 om 08:35

Mijn moeder rookte terwijl ze voor de klas stond, vind ik altijd een grappig verhaal. Inderdaad grappig (en heel goed in dit geval) hoe dat soort dingen veranderen. Zelf heb ik de asbakken in treinstellen nog net meegemaakt.

12 mei 2023 om 21:40

Waha ja, daar zou een goede bierfabrikant op in moeten springen. "Dit bier is te lekker om weg te gooien."

12 mei 2023 om 21:43

😂😂

Stop met die onzin. We slaan helemaal door in dit krankzinnige land. Niet zo zeiken, pak de daders ofzo en weer door

12 mei 2023 om 21:53

Stop gewoon met bierbekers gooien.

12 mei 2023 om 22:00

Zal een stuk lastiger zijn, myvision. Er hoeft maar 1 'supporter' een bekertje te gooien en het is weer gezeik. Rotte appels zitten er altijd tussen. Individueel keihard aanpakken en niet het hele stadion straffen voor een paar malloten.

Nieuwe week, zelfde problemen. Het houdt niet op, niet vanzelf

12 mei 2023 om 21:39

Zelf gecreëerde problemen, waren we overigens kampioen in zijn in Nederland.

12 mei 2023 om 21:44

Welk probleem? Het probleem is toch niet die wedstrijden die elke keer gestaakt moeten worden? Het probleem is toch echt dat stel idioten wat elke keer weer de behoefte voelt om te gooien. Maar deze maatregel gaat helaas in ieder geval niet werken.

12 mei 2023 om 21:50

Maar plastic bier glaasjes gooien is toch niet zo rampzalig? Andere voorwerpen moet inderdaad niet. Maar er wordt al zo lang bier gegooid en nu ineens is het een probleem.

12 mei 2023 om 21:52

Dat zou dan misschien nog een oplossing zijn haha.. Eén uitzondering op de regels maken, zachte plastic bekertjes zijn wel toegestaan.

Ongelofelijk.. leren ze het dan echt nooit..

12 mei 2023 om 21:41

Nee tuurlijk niet. Dat roep ik dus vanaf het begin. Een deel leert het nooit. Strenger straffen werkt niet, dat is keer op keer bewezen.

12 mei 2023 om 21:50

Ik denk dat de meesten dit ook als een soort (verlenging van) feestje zien, vorm van vermaak. Gooien, en de wedstrijd wordt een kwartier stil gelegd. Geen van allen doet het een 2e keer, maar die 1e keer vinden ze prachtig allemaal.

Welkom in Nederland jongens grootste openlucht circus van de wereld.

Sorry maar dit slaat echt nergens op. Dom van de supporters en deze regel is echt een bullshit regel. Lijkt meer alsof de supporters dit express doen na aankondiging van een bullshit regel

12 mei 2023 om 21:45

Das raar, ik zie toch een flinke mindering van spullen die op het veld gegooid worden sinds die maatregel is ingevoerd.

Lekker met zn allen wedstrijden verkloten voor anderen die keihard hebben moeten werken om bij de wedstrijd te kunnen zijn. Schaam je kapot

Nederland wordt het lachertje van het mondiale voetbal. Wat een treurigheid

13 mei 2023 om 01:03

Niet hierom. Hopelijk houden we dit nog lang vol. Dat de eencelligen maar eens proberen dat ene hersencelletje toch maar te activeren. Hoe idioot moet je zijn met spullen te gooien. Uit emotie of niet. Dat is toch gewoon al triest?

Net zo lang al die idioten uit het stadion gooien tot alleen de supporters die zich wel kunnen gedragen (95%) overblijven. Iedereen blij.

Er moet toch een andere oplossing mogelijk zijn… maar hou je biertje ook gewoon lekker vast. Of beter nog, gooi m achterover

12 mei 2023 om 21:41

Dat is toch vervelend voor de mensen achter je?

12 mei 2023 om 22:00

Gratis bier, niet vervelend!

Heerlijk dat je hier de tweesplitsing ziet. De een vindt het onzin, de ander vindt het treurig dat de supporters het niet leren.

Deze regel is toch niet te handhaven zo. Als er een dreigende situatie is snap ik het, maar bij jou vreugdebier is er toch niks aan de hand eigenlijk

"Ja we zien toch dat het werkt, dus hoezo stomme regel? Vier wedstrijden gestaakt maar vanavond."

Vooropgesteld dat je wel erg dom bent als je nu nog een biertje het veld op gooit, maar wat een overdreven maatregel blijft het zeg. Er valt één bekertje bier op het veld omdat één idioot zich niet in kan houden en we verpesten de avond voor duizenden mensen die gewoon lekker een potje voetbal willen kijken. Triest beleid, echt lachwekkend

Als andere omstanders nou is diegene die het doen flink aanpakken, dan zullen ze de volgende keer nog is nadenken over hun acties. In plaats daarvan, zit iedereen hier te roepen dat het geen zin heeft. Gewoon flink public shamen en als het enkelingen zijn even ook paar meppen uitdelen. Hooligans/ tokkies moet je op een harde manier bestrijden.

12 mei 2023 om 21:45

Ja joh, geweld gaan plegen omdat iemand een (leeg) bekertje op het veld gooit. Volgens mij is het eerste vele malen erger.

12 mei 2023 om 21:52

Goed idee: eerst loopt men te miepen dat het niet meer veilig zou zijn in de stadions en vervolgens roept men op tot geweld?

Verder heb je het over dat hooligans op een harde manier bestreden moeten worden, maar door wie? Zie je het voor je, een vader die met twee kleine kinderen naar de harde kern loopt om hen even op hun plek te zetten.

Werk geweldig deze methode. Werpt duidelijk zijn vruchten af!

Goed dat ze dit doen. Dat gedrag moet maar eens ophouden.

Gaat nog wat worden laatste speeldag bij wedstrijden waar nog wat op het spel staat. Stel er wordt dan een wedstrijd stil gelegd en daarna gestaakt, doen ze dat de andere wedstrijd(en) ook stil leggen of gaan ze competitie vervalsing in de hand helpen?

Misschien is het beter dat wel definitief gestaakt moeten worden. Dit is niet meer uit te houden zo, echter wordt alleen maar erger dat je nu denkt. Ik hou mijn hart vast voor de wedstrijd FC Groningen-Ajax komende zondag, wat er ook zal gebeuren.

12 mei 2023 om 21:50

Definitief staken voor een leeg bekertje is gekkenwerk.
Zaken als een aansteker gooien of wat dan ook is erg. Een beker is ook dom om te gooien maar om dan maar 20.000 man naar huis te sturen is niet vol te houden. Hoe stoer het ook klinkt.

Het moet toch niet zo moeilijk zijn om onderscheid te kunnen maken tussen wanneer het gooien van bier vijandig bedoelt is of juist als uiting van vreugde? Dat eerste willen we uitbannen, maar wat er mis is met het tweede snap ik niet.

13 mei 2023 om 10:07

Nou ja, als je het verhaal gelezen hebt, dan is dat wel degelijk lastig. Cillessen moest een beker ontwijken. Dus tijdens het ‘vieren’ proberen een tegenstander te raken kan ook zo maar gebeuren..

Misschien eindelijk inzien dat dit niet zo een probleem is zoals de deugmenjes doen vermoeden? Hou je met echte problemen bezig joh

13 mei 2023 om 00:25

Ja joh. "Hou je met echte problemen bezig". Geen mensen in Groningen of toeslagenouders meer ondersteunen want het is oorlog in Jemen en dat is erger.

Heel goed dit!! Volgend seizoen gewoon de wedstrijd definitief staken en uitspelen zonder publiek. Neem een voorbeeld aan Engeland, keihard aanpakken en stadion verbod. Daar is het nu zo goed geregeld dat zelfs tijdens Liverpool - Man United, de supporters door elkaar heen zitten en er niks gebeurd omdat ze anders nooit meer kunnen kijken in een stadion.

Wacht maar als er zondag gestaakt wordt dan breekt de pleuris uit

Snap dat stilleggen echt niet. De schuldige wordt vaak direct opgepakt en de rest van het stadion moet dan wachten op niks. Ik ben voor hard straffen van mensen die iets op het veld gooien maar de wedstrijd (tijdelijk) stilleggen is zo buitenproportioneel. Vaak zie je zelfs dat voetballers gewoon doorwillen als er zoiets gebeurt, voor wie doen we dit dan?

12 mei 2023 om 21:56

Hard straffen wat is dat in jou ogen?
Stel dat 100 mensen tegenlijk bekers gooien die ga je dan eerst alle 100 uitzoeken en wat voor straf? Stadionverboden? Kansloos want er wordt hier totaal niet gehandhaaft.
Boete geven? Die worden toch kwijt gescholden.
Ik weet nog die avondklokrellen en wat waren ze hard aan het roepen dat alles verhaald zou worden op de relschoppers. Ten eerste 9 van de 10 relschoppers hebben een uitkering en die 1/10de die heeft achteraf niks betaald en heeft de staat zelf betaalt en daar betalen wij weer de belasting over..

Gewoon stilleggen zodat degene die eruit gepakt word meteen met de nek aangekeken word door iedereen

12 mei 2023 om 22:02

@J.Wilshere

Je hebt het eerst over 100 man, denk je dat die 100 man worden aangesproken? Of laatst bij Twente dat er 30 man met bier gooiden richting Sambo, denk je dat er 30 man aangesproken gaan worden?

Er is alleen ‘sociale controle’ bij ventjes van 18 die ze kunnen hebben, maar de harde kern wordt nooit aangesproken.

Blijven handhaven.
Mensen moeten gewoon leren zich aan de regels te houden.
Zo moeilijk hoeft het toch niet zijn.
Waar houdt het op om alles maar te blijven tolereren.
Mensen ga terug naar vroeger waar voetbal kijken nog een plezier was.

12 mei 2023 om 22:00

Toen werd er ook al met bekertjes water gegooid.

12 mei 2023 om 22:05

Het is niet alleen het bekertjes gooien....
Waarom moet er überhaupt met bekertjes gegooid worden???
Laat de spelers op het veld toch met rust.

Nederlandse supporters zijn hardleers. Maar vind het goed dat de KNVB vasthoud ik sta er volledig achter want sommige mensen denken dat ze eigen regels mogen bepalen.
Moeten nog lekker zo doorgaan dan kun je straks alleen nog wedstrijden kijken achter de decoder.

12 mei 2023 om 21:59

En dan? Zonder publiek in de stadions lopen de clubs dermate veel inkomsten mis dat ze vrijwel allemaal failliet gaan.

We moeten gewoon stoppen met deze zielige regels en focussen op de werkelijke problemen.

Dit gaat echt te ver en kan alleen in nederland

Alsof dit nieuw is. Sinds die regel in het leven is geroepen volgen de korte stakingen 8 vd 10 keer na doelpunten.

We slaan echt volledig door in dit land, het gaat echt helemaal nergens meer over. Zelfs een aantal spelers vinden het echt nergens meer op slaan.

Maar goed, we zijn in Nederland de beste in het kiezen voor de makkelijkste optie. We zijn echt het lachertje van Europa op deze manier.

12 mei 2023 om 22:09

Nee hoor, in de meeste andere landen is het niet zo normaal dat je meuk op het veld gooit. Ze zien dat de KNVB een duidelijke maatregel hanteert in plaats van alsmaar te polderen en halve maatregelen te nemen zoals voorheen. En hoezo is dit de makkelijkste optie? Kijk hoeveel weerstand ze krijgen.

12 mei 2023 om 22:25

@QuincyBrada

In elk land wordt zooi op het veld gegooid. Heb je weleens wedstrijden in Turkije of Kroatië gekeken? Daar staan ze met schilden en netten rondom de cornervlag om al die spullen op te vangen.

Maar wedstrijden staken? Ho maar.

Het is de makkelijkste optie omdat ze nu niet per situatie hoeven te bekijken wat er moet gebeuren, maar alles over één kam te scheren en dat is staken. Loden pijp op het veld? Staken! Biertje op het veld? Staken! Leeg bekertje op het veld? Staken! Propje op het veld? Staken! Kauwgom op het veld? Staken! Vliegtuigje op het veld? Staken! Het slaat echt werkelijk waar nergens op.

Gewoon naar Engelse voetbalwet, niet dat staken om een bekertje water. We worden gewoon uitgelachen in Europa met deze maatregel

Gewoon doorgaan hiermee. Als het niet direct vruchten afwerpt zegt dat iets over de dwaasheid van supporters, niet over de maatregel. In Brazilië hebben ze kortgeleden misdragende fans gestraft door bij de volgende wedstrijd alleen vrouwen en kinderen op de tribune toe te laten. Een groot succes.

Ik zie hier vooral veel reacties op de korte termijn over het ontnemen van het plezier van de gemiddelde supporter. Hoewel ik dat zeker begrijp, snap ik ook het lange termijneffect wat de KNVB wil behalen. Spullen op het veld gooien heeft niks met supporterschap te maken. Je bent toeschouwer, dus gedraag je daar ook naar. Ja, in het begin is dit vooral vervelend voor de ‘normale supporter’, maar je creëert wel een nieuwe maatstaf waar dit in de toekomst steeds minder zal voorkomen, zij het door sociale controle onder andere. Leuk is het niet, maar als supporters zijn we er allen verantwoordelijk voor.

Plastic bekers afschaffen. Beter voor het milieu ook. Iedereen een biertap op z'n rug met een slangetje eraan.

12 mei 2023 om 22:25

Heerlijk idee.

Door deze bokkenlullen sta ik volgend jaar weer met een dreuge bek op de tribune.

Echt grappig hoe dit precies gaat zoals ik (en vele anderen) hebben voorspelt. Natuurlijk gaan mensen blijven gooien en deze regel zelfs misbruiken bij doelpunten van de tegenstander om de wedstrijd te ontregelen. Lekker de flow eruit halen van de tegenstander lol het is zo makkelijk te voorspellen dat dit zou gebeuren. De mensen die deze regel hebben bedacht sporen niet. Het enige wat je kunt doen is cameras ophangen in stadions en mensen een stadion verbod geven.

1 Enkele supporter kan nu letterlijk een wedstrijd beïnvloeden.
Dit halen ze er nooit uit, in elk geval niet met bekers drinken.

Zag natuurlijk niemand aankomen. Als de regel blijft staan verwacht ik dat dit een nieuwe challenge wordt op socialmedia.

Zwolle - Roda toch ook?!
4 dus!

Weetje wat het probleem is? De hoge bomen die niet willen toegeven dat dit gewoon een regel is dat niet werkt, ik snap de intentie, ik snap de frustratie, ik snap de reden en ik begrijp waarom we dit niet moeten laten toestaan. Maar het werkt niet, er zijn teveel factoren, teveel onbekenden, teveel waaroms om dit te laten slagen.

Verkoop dan gewoon niks meer.

Nou, ikzal wel een boel haat gaan krijgen hierom, maar goed, daar gaan we.

Heel goed dat we nu eindelijk structureel wangedrag van supporters aan de kaak stellen. Ik stel voor dat we hiermee doorgaan totdat elke mafjoekel langs de lijn al zijn voorwerpen bij zich kan houden. Het is om je kapot te schamen al dat wangedrag!

Daarna kunnen we de voetballers ook gaan opvoeden.

13 mei 2023 om 00:40

Noem je een biertje wat bij toeval op het veld beland wangedrag?

Als het zo doorgaat gaan we met handboeien de tribunes op!

Week in week uit gaan we staken; gewoon omdat het kan!

Heb zojuist dat moment gezien van dat biertje bij Twente. Lol Makkelie zegt dat hij het biertje maar net heeft ontweken. Dat biertje is 10 meter verderop gevallen en Cillessen heeft niet eens gezien dat die is gegooid haha. Heeft de arbitrage wat gerookt ofso? Volgens mij is het wel goed spul LOL

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren