Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle haalt hard uit in Rotterdam met grootste uitzege in clubhistorie

Laatste update:
/

Excelsior had dit seizoen in eigen huis nog niet verloren in competitieverband. Daar is zondag verandering in gekomen: na drie overwinningen en drie gelijke spelen boekte PEC Zwolle als eerste tegenstander dit seizoen overwinning in Rotterdam. Het was direct een flinke zege, want Excelsior werd met 0-5 van de mat gespeeld. Voor PEC Zwolle was het de grootste uitzege ooit in de Eredivisie. Na een halfuur voetballen was het al over en sluiten voor de Kralingers.

PEC Zwolle bleek in de eerste helft dodelijk efficiënt. Na een kwartier openden de bezoekers de score via Stef Nijland, die profiteerde van goed werk van Jody Lukoki. De vleugelspeler snelde langs opponent Bas Kuipers en zag Nijland prima afronden. Niet veel later was het via Mustafa Saymak al raak voor de 0-2, bij een actie waar Nijland aanvankelijk nog verzuimde zijn tweede te maken. Het hield niet op: door een treffer van Jesper Drost was het binnen een halfuur 0-3.

/

Trainer Ron Jans van PEC Zwolle zal op dat moment geweten hebben dat de punten in de tas zaten, alleen was het de vraag met welke cijfers PEC Zwolle zou gaan winnen. Na de onderbreking ging PEC Zwolle, dat in augustus 2013 voor het laatst meer dan drie doelpunten had gemaakt in een uitwedstrijd, vrolijk verder. Op aangeven van Ryan Thomas tekende Nijland op heerlijke wijze voor de 0-4.

Voor Excelsior leek het diep in de tweede helft aan te komen op schadebeperking, maar daar slaagde de ploeg van coach Marinus Dijkhuizen niet in. Met zijn tweede van de middag, opnieuw een heerlijke treffer, tekende Saymak (assist Drost) voor de 0-5. In het restant van de wedstrijd geloofde PEC Zwolle het wel en dat was goed nieuws voor Excelsior, dat op die manier een grotere nederlaag bespaard bleef.

Gaat PEC Zwolle bij de bovenste vijf eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Proficiat voor alle Zwollenaren! Dik verdiend.

Zegt weer eens wat over onze competitie als PEC bij de bovenste vijf kan eindigen pffff

30 november 2014 om 16:26

Het seizoen is nog lang maar inderdaad dat zegt genoeg!

30 november 2014 om 16:33

Southampton in de top 3 in Engeland, West Ham op 5 boven Arsenal. Genoa, en Sampdoria in top 5 Italie, Augsburg 4e in Duitsland.dus Premier League, Serie A en Bundesliga ook bagger?

Hou nou toch eens op man met dat gezeur over niveau op basis van de rangschikking van de kleinere clubs, nota bene voor de winterstop.

Je kan het niveau alleen vergelijken als ze tegen clubs in Europa spelen, en daar gaat het toch best aardig. Dan kan je wel over Ajax beginnen in de CL. Maar wat verwacht je, dat Barcelona of PSG i.p.v. Ajax EL spelen? Nee toch.

30 november 2014 om 17:01

Goed gezegd! En teams kunnen ook gewoon ruilen van plaats na loop van tijd. Derde seizoen voor pec in eredivisie nu en ze worden steeds sterker, daarentegen zie je bijvoorbeeld roda of nec, meestal 9,10 op de ranglijst, afzakken naar de jl.

30 november 2014 om 16:40

Dat is onzin. Het is gewoon een feit dat onder Ron Jans het een stabiele middenmoter is geworden.
Net zoals dat Twente een stabiele subtopper werd. Hiermee doe ik misschien Pec nog steeds te kort en is het geen middenmoter maar een subtopper. Accepteer het nou maar.

Pec heeft de plek van Nac of Heracles ingenomen en die is nu degradatiekandidaat.

30 november 2014 om 17:13

Beetje kortzichtig. Het is gewoon het team hoe het functioneert. Ik weet nog dat Hoffenheim kampioen van duitsland werd terwijl ze dat jaar gepromoveerd waren. Het beste team staat gewoon hoger.

30 november 2014 om 17:18

Hoffenheim kampioen? Volgens mij eerste gestaan, maar toch geen kampioen?

30 november 2014 om 22:14

Ze waren Herbstmeister, oftewel Herfstkampioen in het jaar dat ze gepromoveerd waren. Geen kampioen geworden volgens mij inderdaad

1 december 2014 om 00:52

Kaiserlauteren was gepromoveerd en gelijk kampioen geworden

Eindelijk Zwolle weer is heel dominant zien voetballen en dit ook in doelpunten weten uit te drukken. Alles klopte vandaag en geen enkele speler jeeft vandaag zijn niveau niet gehaald. Mijn inziens waren vooral Saymak, Drost en Thomas geweldig vandaag. Heerlijk!

30 november 2014 om 17:27

Ik vond voor het eerst in lange tijd Lukoki ook weer eens lekker voetballen. Ik had de hoop al bijna opgegeven.
Excelsior was op de openingsfase na vandaag ook gewoon heel matig. Zwolle kreeg met name op het middenveld zeeen van ruimte.

PEC Zwolle doet het echt goed, nu ook al grootste zege in de clubhistorie, proficiat.

Dik verdiend, had eigenlijk 8-0 moeten zijn maar oke 5-0 is een mooie uitslag. Mooie vlotte combinaties gezien en mooie goals. Nu hopen dat we dit vast kunnen houden, dan tik je veel ploegen makkelijk weg

Terechte overwinning. Excelsior zette weinig tot geen druk waardoor wij ons spelletje konden spelen. Het helpt natuurlijk ook wel mee dat je binnen een halfuur 3 doelpunten maakt, maar de gemakzucht bleef ook na die drie doelpunten achterwege en telkens wanneer Excelsior dacht een kans te maken zette je ff aan en viel weer een doelpunt. Hoe ironisch was dan die enorme misser van Drost aan het eind van de wedstrijd, maar goed wij hebben het er niet meer over.

Hahahaha dus de Engelse competitie is een grap want Southhampton staar in de top 2 . Denk het ook

Haha die Stef Nijland. Toentertijd voor circa 4 miljoen overgenomen door PSV als de nieuwe Robben, compleet mislukt, uitverhuurd zonder daar indruk te maken, contract loopt af zonder verdere interesse, avontuurtje ver in het buitenland en is vervolgens uitstekend bezig bij Pec. Groeit mee met het geweldige wat daar gebeurd in Zwolle. Het is 'm gegund.

Ik heb Zwolle drie weken geleden live gezien in de Kuip, toen schrok ik van Zwolle en vroeg ik me af hoe het kan dat ze zo hoog staan. Vandaag geweldig gespeeld en het ging simpel.

30 november 2014 om 16:50

Uitwedstrijden zijn inprincipe al 2 jaar oprij een probleem, met hier en daar wat uitzonderingen. Vooral als er strijd aan te pas komt geeft Zwolle gewoon niet thuis. Het is vaak slap en inspiratieloos. Vandaag eindelijk een echt goede uitwedstrijd gezien, wellicht is dit de ommekeer? Laten we het hopen!

Forza Zwolle!

Stef, het is je gegund!

Mooie overwinning tegen een onthutsend zwak Excelsior. Maar dat mag geen excuus zijn, PEC was prima. En.... eindelijk eens de 0 gehouden. Dat is ook alweer een tijdje geleden. Volgende week Den Haag thuis. M.b.t. wisselen ontgaat het me nog wel eens bij Jans. Een aangeslagen Van der Werff laten staan en Sainsbury wisselen, waarna je het hele centrum moet vervangen. Dat kan tegen bij zo'n stand en zo'n tegenstander, maar toch. Onverantwoord met de wetenschap dat je niet veel keuze hebt in het centrum van de verdediging. Maar goed... vandaag het enige puntje van kritiek.

30 november 2014 om 17:35

Viel mij ook al op. Jans is tactisch een genie maar soms laat hij wel eens amateuristische steken vallen wat betreft wissels of anticiperen op een fysiek sterke tegenstander.

30 november 2014 om 22:16

Zwolle houdt niet vaak de 0, maar toevallig 2 wedstrijden geleden tegen Groningen nog. Maar ik snap je punt, we krijgen te vaak een goal tegen door een domme fout

Als je twee keer scoort dan ben je goed bezig gefeliciteerd Stef Nijland!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren